Pakatan Pembangkang Bakal Raikan Berita Gembira Mengenai Skandal Rasuah Pehin Seri

Tuesday, June 21, 2011
Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud berkata,beliau akan membuat kenyataan rasmi esok mengenai dakwaan rasuah terhadapnya.Bagaimanapun Tan Sri Abdul Taib Mahmud tidak menyatakan bagaimana beliau maklum balasnya terhadap dakwaan pembangkang dengan menggunakan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap beliau.


"Pembangkang akan terkejut esok,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) oleh Yang di-Pertua Negeri Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng di Petra Jaya hari ini.


Pada 9 Jun,Pesuruhjaya SPRM Datuk Seri Abu Kassim Mohamed menyatakan bahawa suruhanjaya itu sedang menyiasat Taib atas dakwaan rasuah balak.Beliau menjawab pertanyaan sama ada SPRM akan mengambil tindakan seperti Agensi Anti-Rasuah Switzerland, di mana aset Taib dibekukan atas dakwaan rasuah balak.


Menurut laporan berita asing,Presiden Persekutuan Switzerland Micheline Calmy-Rey berkata bahawa beliau menyedari dakwaan itu dan mengemukakan maklumat mengenai aset Taib di Switzerland kepada badan kawalan,Lembaga Pengawasan Pasaran Kewangan Switzerland (Finma) untuk tujuan siasatan.


Gomo menyambut baik apa yang di nyatakan oleh Pehin Seri berhubung dakwaan rasuah terhadapnya. Ini lah keterbukaan pemimpin Barisan Nasional yang siap sedia di soal siasat jika benar ada asas yang kukuh Rasuah ataupun penyelewengan yang di lakukan.

Tetapi pemimpin Pakatan Rakyat? Emmm kita ambil contoh Dato Seri Anwar Ibrahim yang sehingga ke hari ini masih lagi GAGAL membuktikan dari mana beliau memperolehi Dana Keewangan bagi tujuan Politik nya dan parti Keadilan rakyat.

Bayangkan tahun 2004 PKR hanya menang satu kerusi sahaja iaitu di Permatang Pauh namun pada 2008 PKR bertanding berpuluh puluh kerusi Parlimen dan Dun yang mana memerlukan Dana Keewangan yang banyak bagi tujuan Kempen dan sebagainya. Dari mana sumber keewangan PKR?

Malah Anwar Ibrahim telah membeli sebuah rumah di Segambut dengan harga RM7 Juta tampa pinjaman dari pihak BANK. Dari mana beliau perolehi dana keewangan untuk pembelian rumah nya?

Anwar Ibrahim memasang 7 orang Pengawal Peribadi yang di anggarkan gaji pengawal Peribadi sahaja sudah mencecah RM20 ribu sebulan. Dari mana sumber keewangan nya untuk membayar Gaji Pengawal Keselamatan?Jika nak di hitung kos perbelanjaan Anwar Ibrahim sebulan adalah sekitar RM100 Ribu dan ini tidak lagi termasuk dengan kos sampingan seperti MELANGGAN PELACUR yang menjadi Kebiasaan Anwar Ibrahim.

DARI MANA SUMBER KEEWANGAN YANG ANWAR IBRAHIM PEROLEHI?

Rakyat Malaysia si momokkan dengan Pemimpin BN Korup begitu begini tetapi rakyat lupa bagaimana kehidupan Pemimpin Pakatan Rakyat yang kononya suci lagi murni. Mereka di lihat bersih dari sebarang Noda sedangkan pada Gomo Baik BN, Pakatan, apa sahaja yang berada di dunia politik pasti ada penyumbahlewengan yang berlaku.

Namun dari sudut keterbukaan dan keberanian Pemimpin BN wajar di puji kerana sentiasa bersiap sedia dengan apa yang berlaku termasuk di Soal Siasat, Di Dakwa mahupun di Hukum oleh Mahkamah jika terbukti berlaku Rasuah ataupun penyelewengan.

Renung renungkan lah wahai rakyat Malaysia.....Psssttt...Belum kira lagi perbelanjaan Anwar Ibrahim beli seluar dalam Levis kat Saiful Bukhari beb...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Aku Ingat Khir Toyo Kantoi Tapi Malaysiakini Rupanya Yang Terjerat
Perbicaraan mantan Menteri Besar Selangor, Dato Seri Dr Mohamad Khir Toyo hari ini dikejutkan dengan perkara berbangkit mengenai laporan bohong oleh Malaysiakini.com.

Seperti dilaporkan oleh Facebook: Live Perbicaraan Dr Khir Toyo, peguam bela Dr Khir telah membangkitkan isu laporan bohong oleh Malaysiakini mengenai perbicaraan semalam, "PKNS: Shamsuddin’s firm given ‘rare’ treatment".

Pendakwaraya kemudiannya memaklumkan kepada Hakim Datuk Mokhtaruddin Mohd Baki bahawa beliau telah menyemak transkrip perbicaraan dan mendapati tiada soalan dan jawapan seperti yang ditulis oleh Malaysiakini dalam tajuk berita dan juga para 8 berita tersebut.

Berita para 8 Malaysiakini.com tersebut:

"But questioned by the judge, Justice Mohtaruddin Baki, he admitted that the move to scrap the performance bond was “rare” for PKNS."

Hakim kemudiannya merujuk nota beliau dan menyatakan beliau hanya bertanyakan dua soalan kepada Datuk Harun Salim yang salah satunya ialah mengenai tanah tersebut milik siapa, PKNS atau Kerajaan Negeri.

Hakim kemudiannya memberi amaran.....Read MorePsssttt...Itu lah dia Akhbar Propaganda Pakatan Pembangkang yang akan Spin apa sahaja demi Lubang Jubur Anwar IbrahimDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP