BREAKING NEWS - Anwar Ibrahim Failkan Saman RM100 Bilion Ke Atas Najib Razak

Monday, July 11, 2011


Dato Seri Anwar Ibrahim


Dato Seri Anwar Ibrahim di laporkan akan menyaman Dato Seri Najib Razak dengan saman Malu RM100 Bilion di atas kata kata yang di keluarkan Dato Seri Najib dalam ucapannya di Majlis Penerangan Perdana yang berlangsung di PWTC.

Karpal Singh di jangka akan menfailkan Saman tersebut pada 16 September tahun ini yang mana pada tarikh itu juga Kerajaan BN akan tumbang.


PART 1 Najib Balun Anwar Pandykutty
PART 2 Najib Balun Anwar PandykuttyPART 3 Najib Balun Anwar Pandykutty


Hua Hua Hua....Gua caya Dato Seri Najib Razak!!! TERBAIK lah Pak Jib, ini macam lah kami suka. Ini macam rakyat nak. Biar sememeh muka si Anwar Al Juburi tu.

Pohon kita sebarkan Seluas Luasnya Video ini.......


Psssttt...Terok Anwar kena balun, sampai demam,...ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

18 SG - Kalau Dah Mati Tu Mati Je Lah Jangan Salahkan POLIS Pulak


Memang jahat kan bila FRU Sembur dengan Gas Pemedih Mata, Memang tak Berhati Perut kan? Gomo pun rasa kasihan dengan mangsa yang meninggal dunia ni. Tapi nak buat macam mana dia dah pun Mati meninggalkan kita semua.Video di atas ini menjelaskan kenapa FRU Sembur GAS Pemedih Mata dan menyebabkan ada yang Mati sesak Nafas. Jika tidak ada provokasi dari pihak pendemo semalam tidak akan ada yang di sembur dengan Gas Pemedih Mata.

Pihak Polis terutamanya FRU menjalankan tanggungjawap mereka dalam menguatkuasakan Undang Undang dan menjaga keselamatan Awam. Walaupun dalam masa mereka menjaga kita nyawa mereka di dalam bahaya.

Pihak Polis tak tahu pun pakcik tu Sakit, lain lah kat Baju dia pakai tu Tulis "SAYA SAKIT"

Maaf lah Gomo cakap, memang Gomo takde belas kasihan pada pakcik yang Mati ni. Semalam ada lagi Ehsan belas kasihan tetapi bila Abang Pakcik ni keluarkan kenyataan "Salahkan Pihak Polis atas kematian Allahyarham Baharudin Ahmad" memang sudah agak melampau.

"Abang kepada Baharuddin Ahmad, seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 yang meninggal dunia semalam, mempersalahkan kematian mangsa adalah akibat sikap “kejam” pihak polis.

Kassim Ahmad, 72, memberitahu The Malaysian Insider bahawa Baharuddin mati kerana polis tidak memberikannya bantuan perubatan dengan segera sebaik sahaja Allahyarham pengsan akibat terkena air berasid dan gas pemedih mata yang dilepaskan oleh pasukan keselamatan.

“(Mereka) ada meminta polis agar membantu menghantar dia ke hospital tetapi mereka enggan. Jadi mereka menunggu satu setengah jam sebelum sebuah van datang,” katanya.

“Ramai yang cuba menyelamatkan dia... jika dia diberikan bantuan oksigen, dia kemungkinan masih hidup hari ini,” kata Kassim"Petikan The Malaysian Insider
Ini Cara Aman Berdemo?

Buat pakcik kasim Ahmad, Harap pakcik tanya kepada pihak BERSIH kenapa mereka tidak bersiap sedia dengan segala kemungkinan yang bakal berlaku? Mereka berkempen Bersih agar pendemo membawa barang keperluan sahaja, Garam mesti di bawa dan Kad Pengenalan sahaja perlu di bawa.

Pakcik Kassim Ahmad tahu atau tidak bahawa mereka pihak BERSIH tidak pernah sama sekali menjelaskan kepada peserta akan soal soal keselamatan? Cara cara merawat mangsa yang mungkin mengalami kecederaan sewaktu berdemo juga tidak pernah mereka nyatakan.

Paling penting pekara yang perlu Pakcik Kassim Ahmad dan seluruh keluarga Arwah fikirkan ialah apa yang berlaku semalam adalah Demo Haram dan bukan lah aktiviti Sukaneka yang mana pasukan perubatan disediakan pihak Polis disetiap lokasi Demo. Demo tersebut adalah Haram dan tidak dibenarkan untuk diadakan.


Pakcik Kassim Ahmad menemplak pihak Polis kerana tidak menghulurkan bantuan, apakah Pakcik Kassim lupa pihak Polis sudah cuba menyelamatkan Nyawa Adik Pakcik Kassim agar berundur dan pulang sahaja ke rumah dan usah menyertai Demo haram tersebut. Namun Degil dan Engkar arahan pihak Polis.

Malah ramai yang terlepas pandang bahawa pihak POLIS lah yang menghubungi pasukan Perubatan dan pihak SB lah yang memberikan rawatan sementara pasukan perubatan Ambulans tiba.


Pasukan Perubatan PDRM Di Pulapol Semalam

Buat Rakyat Malaysia Khusunya puak Pakatan Pembangkang, Tanya dalam diri anda semua kenapa pihak BERSIH yang merupakan penganjur pada Demo Semalam tidak menyediakan satu Pasukan Perubatan bagi merawat mangsa mangsa yang mungkin cedera akibat dari aktiviti Demo yang berlaku.


KENAPA BERSIH TIDAK SEDIAKAN PASUKAN PERUBATAN?

Mereka pemimpin Pakatan Pembangkang menginap di Hotel 5 Bintang dan siap dengan pengawal Keselamatan dan para pengikut nya. Mereka siap segala galanya sampaikan Tuala Lap peluh pun di sediakan pembantu yang mengikuti mereka. Air Mineral yang mereka nak minum pun pengikut yang bawa. Apakah semua para penyokong Pakatan Pembangkang sedar hal ini?

Apalah sangat jika benar Pakatan Pembangkang benar benar Sayangkan Rakyat, Sayangkan para pendemo yang bersama mereka menyediakan pasukan Perubatan. Jika mereka Pakatan pembangkang boleh menyediakan Khidmat Guaman Percuma dan Wang jamin kepada yang di tangkap apatah sangat dengan Pasukan Perubatan?

Ini lah pekara pokok yang perlu setiap dari Rakyat Malaysia fikir dan renungkan. Matlamat mereka Pakatan Pembangkang sememangnya ingin ada Pendemo yang Cedera, Mati dan sebagainya pada hari tersebut. Ini memberikan keuntungan kepada mereka bagi menaikkan sentimen membenci Polis dan seterusnya Kerajaan Barisan Nasional.

Buat Pakcik Kassim Ahmad dan keluarga kepada Arwah, Gomo ucapkan takziah di atas apa yang berlaku. Bukan niat nak menghina tetapi nak menyedarkan kepada seluruh keluarga Arwah bahawa Arwah bukan mati sebagai seorang pejuang tetapi Arwah Mati dalam keadaan yang sia sia.

Arwah Tidak lebih dari Boneka Politik Pakatan Pembangkang Yang Akan Di Gunakan Sepanjang Masa. Percayalah............


Psssttt....Pasukan Perubatan memang sengaja tak di sediakan BERSIH.


Pastinya yang mendapat layanan Istimewa
adalah Anwar Ibrahim dari hotel Hilton 5 Bintang
Ke Hospital Swasta 5 Bintang


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Ekslusif - Alahai Kisah Yb Timbalan Menteri Yang Sokong BERSIH
Cukup cukup lah wahai Timbalan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Saifuddin Abdullah. Makin hari kamu di lihat makin jauh meninggalkan kepimpinan Dato Seri Najib Razak. Makin hari makin jelas bahawa dalam tubuh kamu Ketuhanan Anwar Ibrahim semakin menebal. Makin lama makin terserlah New Politic yang di perjuangkan Anwar Ibrahim.

Gomo tidak ada masaalah peribadi dengan Yang Berhormat Temerloh Timbalan Menteri ni walaupun beliau pernah menyatakan di hadapan Gomo dan rakan blogger lain beliau akan Balun Blogger. Kami tak kesah kalau siapa nak balun kami kerana kami POLONG TAK BERTUAN dan matlamat kami hanya nak memastikan Barisan Nasional terutama UMNO di landasan yang tepat dan menang PRU13 kelak.

Sabtu 9 julai berlangsung lah demo yang di ketuai Ambiga seorang penentang Islam yang tegar dan timbalannya Mat Sabu Timbalan Presiden PAS yang satu tika lalu di tangkap Khalwat bersama Isteri orang. Demo yang di beri nama BERSIH walaupun kita tahu kepimpinan dalam BERSIH ini adalah terdiri dari mereka yang tidak bersih sama sekali.

Sehari sebelum Demo BERSIH berjalan Dato Timbalan menteri telah mengeluarkan kenyataan di laman Tweeter nya dengan menyatakan :

"Saya Tak Setuju Perhimpunan Bersih.
Tapi Tak payahlah Guna Khutbah Jumaat"

Kata kata dari seorang Timbalan menteri Kerajaan BN yang di pimpin Dato Seri Najib Razak. Beliau tidak bersetuju dengan perhimpunan Bersih namun mempertikaikan Khutbah Jumaat yang di sampaikan pada hari itu. Apa Khutbah Jumaat pada hari tersebut sehari sebelum berlangsungnya Perhimpunan Haram BERSIH?

Setahu Gomo Khutbah Jummat yang di sampaikan adalah lebih kepada keamanan Malaysia dan menolak demo jalanan yang tidak membawa apa apa keuntungan kepada Rakyat Malaysia. Apakah Khutbah sebegini salah? Khutbah yang mengesa umat Islam menolak keganasan dengan menyertai perhimpunan yang akan menggugat keamanan dan ketenteraman awam. Salah kah?

Mungkin bila beliau menjadi Seorang Ahli Parlimen dan seorang Timbalan Menteri maka kita akan rasakan beliau seorang yang cukup cerdik. Tapi berlainan pula dengan Yb Timbalan Menteri ini bila dalam kenyataan Tweeter nya juga turut bertanyakan soalan yang agak Bodoh dan lembab Otak dalam membezakan Demo BERSIH dan Maulud Nabi.Palajar sekolah pun tahu beza di antara Demonstrasi dan juga maulud, takkan lah seorang Timbalan Menteri tidak tahu sampaikan bertanya soalan sebegitu pula?

Dan pada 9 Julai iaitu pada hari Demo BERSIH Yb Saifuddin Abdullah mengeluarkan satu kenyataan melalui The Malaysian Insider portal pro Pakatan Pembangkang dengan tajuk:


Hebat Yb Temerloh ini sehingga pada hari demo pun beliau sanggup berkempen agar Mahasiswa Mahasisi turut sama dalam Demo Haram BERSIH.
Raja Petra yang dalam pelarian turut mengeluarkan kenyataan mengenai kenyataan Yb Saifuddin Abdullah dan ini menjelaskan kita semua bahawa beliau bukanlah seorang yang bijak malah sentiasa memaparkan kebodohan peribadinya di hadapan khalayak umum.

Untuk makluman pada demo BERSIH 9 Julai ramai Mahasiswa turut serta dalam demo tersebut, ini lah yang mungkin di perjuangkan oleh Saifuddin Abdullah iaitu NEW POLITIC yang mana para mahasiswa di galakkan menyertai demonstrasi yang menggugat keamanan negara.

Artikel yang The Malaysian Insider keluarkan pada hari demo juga memberikan satu Kebenaran buat para pelajar turun berdemo. Itu mesej jelas kepada Kerajaan BN di bawah Dato Seri Najib Razak untuk menilai semula prestasi Yb Temerloh ini.


Beliau mengakui UMNO bukan lah Syaitan ataupun Bodoh tetapi ada segelintir UMNO mesti di tukar. Dan dalam hal ini Gomo lihat Yb Timbalan Menteri bukanlah seorang yang berperangai Syaitan tetapi adalah BODOH dan dengan kebodohan ini maka sewajarnya YB sendiri meletakkan jawatan bagi memberi peluang kepada yang cerdik pandai menjawat jawatan Timbalan Menteri Pengajian Tinggi yang di sandang kini.

Apa motif beliau? Kenapa selalu bercanggah dengan dasar kerajaan Barisan Nasional?

Ingat lagi pegawai Khas nya berkata pada Gomo pada Pilihanraya Kerdau yang lalu:


"Datuk Saifuddin Buat tu semua arahan PM,
PM sokong Datuk"


Tu Pegawai dia kata tapi kalau pada Gomo tu semua BULLSHIT!!! Jika nak jadi kambing hitam jadilah kambing Hitam seperti Nazri Aziz dan bukan nya merajuk macam Perempuan. Jika jadi kambing Hitam akur lah apa yang menimpa sekalipun termasuk Cemuhan, Cacian walau dari mana mana pihak sekalipun.

Mohon Dato Seri Najib Razak ambil perhatian dengan apa yang berlaku ini sudahlah sebelum ini Hari Belia Negara dan turut di Kecam Yb Timbalan Menteri dan kali ini tindakan yang sama di lakukan. Sokongan beliau ke atas buku Jingga Pakatan Pembangkang juga masih menjadi ingatan kita dan kata beliau yang harakah menfitnah mengenai artikel tersebut juga sehingga kini masih lagi tidak dapat di buktikan dengan tindakan Saman Harakah.


Masaalah Kabinet Najib Razak adalah Lipas Lipas Anwar Ibrahim yang sedikit demi sedikit merosakkan rumah yang telah di Bina.Psssttt....Jika merasakan Agenda Pakatan Pembangkang Tepat elok lah keluar parti dan masuk ke dalam PKR

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP