A.Samad Said Lupa Norma Norma Kesetian Kepada Agama, Bangsa & Negara

Sunday, July 17, 2011


Jangan Bunuh Bahasa Ibunda
Gomo Sokong Part Ni.


A. Samad Said nama yang satu tika lalu cukup harum di persada tanah air kerana karya nya yang menyentuh hati kita rakyat Malaysia. Namun sekarang nama nya semakin membusuk sampaikan Busuk nya itu sudah memenuhi setiap rongga badan Pak samad Said.

Kerana perjuangan Bathil nya maka karyanya dahulu sudah tidak bernilai dan tidak membawa apa apa erti pada perjuangan orang Melayu itu sendiri.

Kata Kata Pak Samad Said:
"Ada perdana menteri Jepun tidak sampai satu penggal pun, (letak jawatan). Tapi di sini tentu, orang sangat mengidam kuasa," katanya sambil menambah kerajaan tidak lagi memerintah "


Pak Samad lupa siapa yang sebenarnya mengila gilakan Jawatan Perdana Menteri? Pak Samad lupa siapa yang bertindak untuk merampas Kerajaan melalui 16 September? Pak Samad lupa siapa yang merancang untuk menterbalikkan kerajaan bila mengadakan protes undi Bajet dalam Dewan Parlimen?

Atau Pak Samad lupa Siapa Pak Samad yang sebenarnya?


Berdemo Untuk Bersih atau Untuk Pakatan Pembangkang?

Gomo malas nak melayan orang Tua Kutuk ni lebih lebih tapi khas buat Pak Samad yang di lihat semakin Nyayuk dan hampir nak Mampos agar kembali ke pangkal jalan. Kalau benar Pak Samad memperjuangkan kebebasan adalah sewajarnya Pak Samad bertanya kepada rakan rakan dalam Pakatan Pembangkang Demokrasi apa yang mereka gunakan selama ini.

Pak Samad memang Tokoh yang terbilang dalam kesusasteraan tetapi bukan Politik tempatnya buat Pak Samad. Sekarang Pak Samad Said sudah Busuk bagaikan Kunyit Kunyit yang mengelilingi Kote Anwar Ibrahim ketika membedal Lubang Jubor anak muda yang di ratahnya.

Lagi menarik KLIK DI SINI

Psssttt..... Pak Samad Said........Bertaubatlah dan bawa lah beramal ibadat di hari usia tua ini.


DAP Minta Tulisan Jawi Di hapuskan
Pak Samad Said Lupa Atau Dah Kena
Nasi Kangkang Teresa Kok?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Adun DAP Sekincan Guna Hadis Kononya Tahu Ajaran Agama Islam


Ustaz Baru Dalam kepimpinan DAP
yang di Asuh PAS

Pas Selangor menyatakan pendirian mempertahankan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sekinchan, Ng Suee Lim serta mana-mana pemimpin bukan Islam lain di negeri ini untuk menggunakan hadis dalam mana-mana ceramah termasuk dalam perbahasan sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Timbalan Pesuruhjaya III Pas negeri, Khalid Abdul Samad berkata, tindakan pemimpin bukan Islam menggunakan hadis termasuk ayat al-Quran dalam perbahasan dan ucapan tertentu bukannya satu kesalahan selagi ia tidak lari daripada maksud sebenar.

Beliau memberikan alasan, agama Islam, al-Quran yang diturunkan oleh Allah SWT manakala hadis yang disampaikan oleh Rasulullah SAW adalah sebagai panduan, kebenaran kepada umat manusia sehingga hari ini.

"Justeru, apa yang menjadi masalahnya kalau orang bukan Islam mahu menggunakan hadis untuk menerangkan sesuatu perkara.

"Islam tidak melarang mana-mana orang bukan Islam untuk meminati, memahami serta mendalami agama ini. Kenapa kita (orang Islam) perlu menyekat orang bukan Islam untuk mendekati agama ini.

"Jika ada pihak yang melarang orang bukan Islam berbuat demikian (gunakan hadis dan ayat-ayat al-Quran), ia seolah-olah menyekat serta menyempitkan perkembangan Islam itu sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan Ketua Pembangkang negeri, Datuk Mohamad Satim Diman ketika persidangan DUN Selangor 12 Julai lalu yang mengkritik ADUN DAP tersebut kerana menggunakan hadis untuk menyokong perbahasan dalam sidang itu.

Menurut Mohamad Satim, ADUN DAP itu tidak layak untuk membicarakan soal hadis kerana beliau bukan seorang Muslim selain tidak memahami agama Islam termasuk tidak memahami hadis Rasulullah SAW itu sendiri.

Malah, tindakan Suee Lim itu menurut Mohamad Satim bukan untuk menyokong hujah, sebaliknya mengguna serta mempersendakan sabda Rasulullah SAW untuk kepentingan politik.

Ekoran tindakan Mohamad Satim mempertahankan hadis daripada dipergunakan oleh Suee Lim, beliau telah dikenakan tindakan dihalau daripada sidang dewan pada hari berkenaan oleh Speaker DUN, Datuk Teng Chang Khim.

Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam turut menyatakan umat Islam tidak seharusnya mempertikaikan orang bukan Islam untuk menggunakan hadis atau ayat suci al-Quran kerana tindakan itu dilihat seolah-olah cuba menutup kebenaran kepada manusia.

Ini kerana, katanya, tindakan sedemikian jelas dilakukan oleh orang Yahudi yang menutup bukti kebenaran ayat Allah SWT.


GOMO: Ini lah jadinya bila Kuasa Politik di utamakan oleh kepimpinan PAS sampaikan Islam di lacurkan demi sekeping kertas Undi dari kaum Cina.

Kenyataan Khalid Samad jelas membuktikan tampa mengira sensitiviti Ugama mereka benarkan seorang Kafir DAP yang sememangnya anti Islam mengguna pakai Hadis walaupun sepatah haram maksud pun si Kafir tu tak faham.

Hal sebegini bukan baru malah sudah berkali kali di terjemahkan oleh Kafir dalam Pakatan Pembangkang terutama DAP dalam meraih sokongan orang Melayu Islam.Khalid Samad begitu membela Adun DAP Kafir keparat ini tetapi jangan kita lupa akan kes Kemalangan yang mana seorang pelajar UITM Shah Alam yang telah Koma apabila di langgar oleh Adun DAP Kafir ini.

Adun DAP Kafir yang Mabok telah memandu kenderaan dan kemudiannya melanggar pelajar UITM sehingga menyebakan kecederaan parah ke atas pelajar tesebut dan beliau pelajar itu Koma di Hospital.Sekali pun tidak pernah pemimpin PAS datang melawat mangsa kemalangan yang di langgar Adun DAP keparat itu. Malah Khalid Samad yang Melayu Islam pun tidak menjenguk langsung mangsa. Mana mereka dalam PAS yang sepatutnya membela pelajar Melayu Islam itu?

Oh....tidak boleh tegur nanti Ulamak Pukimak Nik Ajis marah kerana akan menjejaskan hubungan PAS dan DAP dalam Pakatan Pembangkang. Khalid Samad jua takut jika beliau pula yang di pulaukan sebagaimana yang berlaku ke atas Hassan Ali bila menegur Ronie Liu DAP dalam isu Arak.

Itu lah PAS yang sekarang bercita cita nak menggantikan UMNO tetapi mereka sebenarnya lupa bahawa DAP lah yang telah menggantikan PAS waktu ini. Kempen mereka sekarang di perhebatkan bagi meraih sokongan rakyat Malaysia tetapi mereka lupa Islam bukan alat politik untuk di lacurkan.DAP sudah ganti PAS, esok lusa anak anak Gadis orang PAS kita semua boleh Gang Bang ramai ramai coz pendirian PAS yang sanggup meghalalkan apa sahaja demi meraih undi Politik.

Psssttt....Semakin hari semakin membara jiwa ku untuk Membunuh DAPig


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Pohon Bantuan Ramai
Tak tahu lah apa masaalah dengan facebook ni dengki sangat dengan Papa Gomo. Untuk makluman akaun FB Papa Gomo masuk yang terbaru minggu lepas iaitu pada 12hb dah 3 kali di Sekat untuk Gomo masuk Aksess.

Sepanjang Gomo melayari FB ni 4 kali akaun Papa Gomo Hancur dan satu darinya adalah di sebabkan berjaya di HACK Pencacai Pakatan pembangkang.

Jadi Gomo ambil keputusan buat Fan Pages je mudah untuk berinteraksi dengan pelayar FB yang ada. Jika ada apa apa pun maklumat boleh di salurkan di sana dan jika ada pekara penting Emel sahaja ke Papagomo.com@gmail.com.

POHON DI SAMPAIKAN AKAUN FACEBOOK PAPA GOMO INIKLIK LIKE BERAMAI RAMAI

Psssttt....puak pakatan pembangkang ni awat dengki sangat dengan aku?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP