Apa Kelebihan Malaysiakini Sampai Dimanjakan KDN?

Wednesday, August 3, 2011


Bukan sekali tapi dah berkali kali portal Malaysiakini membuat huru hara dengan laporan yang bercanggah dan tidak tepat dengan apa yang sepatutnya dilaporkan.

Lebih malang lagi portal milik Pakatan Pembangkang ini merupakan sebuah portal yang menjadi pilihan rakyat Malaysia dan ini secara tidak langsung menghasut rakyat dalam artikelnya yang tidak berektika.

Semalam Malaysiakini melaporkan mengenai MyKad Merah status PR bertukar kepada MyKad Biru status Warganegara dalam masa 3 jam. Hasil dari apa yang dikeluarkan Malaysiakini membuatkan ramai rakyat yang tidak mengetahui pekara sebenar bertindak menyalahkan kerajaan BN,SPR dan JPN.

Hari ini apabila blogger Double Y mendedahkan perancangan jahat pemimpin pakatan pembangkang dalam isu tersebut maka senyap bisu lah portal Malaysiakini dan dilihat lepas tangan dengan isu yang dicanang mereka semalam.

Gomo faham apabila terdesaknya mereka dalam mencari sokongan rakyat pelbagai rekayasa, helah, penipuan dan konspirasi dirancang mereka bagi menghasut rakyat.Itu modus operandi mereka Pakatan Pembangkang dan pada mereka selagi belum mendapat kuasa maka apa sahaja perlu digunakan.

Persoalan pada kita semua apa tindakan kerajaan Malaysia pula? KDN yang seharusnya mengambil tindakan tegas terhadap Malaysiakini yang telah membuat satu pembohongan ketara dalam pelbagai isu namun sehingga kini ditikam bagaikan tak lut oleh KDN.

Ini yang membuatkan Gomo terfikir, apakah KDN sudah tidak melaksanakan apa yang patut dalam mengekalkan ketenteraman awam? Apakah KDN sudah tidak mampu menjalankan tugas demi keselamatan negara?

Apa yang telah Malaysiakini lakukan jelas membuatkan rakyat memandang serong terhadap kerajaan BN walhalkan isu Mykad tersebut adalah satu konspirasi terancang diketuai Anwar Ibrahim dan pemimpin pakatan pembangkang yang lain.

Gomo dah acap kali lihat KDN yang cukup lemah lembut pada pembangkang yang semakin hari semakin keterlaluan menfitnah kerajaan dan agensi agensi kerajaan yang lain. Tidak adakah tindakan tegas keatas mereka ini?

Pemimpin BN mesti ingat dan sedar, pengundi BN tetap akan mengundi BN. Pengundi Pakatan akan tetap mengundi Pakatan. Tapi yang kita nak yakinkan adalah pengundi atas pagar yang sekarang melihat langkah kerajaan dalam mentadbir negara termasuk keselamatan negara.

Jika KDN terus dengan FLIP FLOP tidak mustahil pengundi atas pagar akan melihat tindakan kerajaan Lemah kerana tidak berupaya mengekang anasir anasir fitnah dan ancaman ketenteraman awam dalam Malaysia ini.

Gomo minta KDN dibawah Menteri Dato Seri Hishamuddin mengambil tindakan tegas berhubung pekara ini. Jangan dibiarkan sangat aksi fitnah dan pembohongan Pakatan Pembangkang ini berleluasa kerana kelak parah akibatnya.

Portal Malaysiakini Perlu diambil tindakan tegas kerana melaporkan berita Fitnah dan terlibat secara nyata dalam Konspirasi bersama pemimpin Pakatan Pembangkang yang lain.


Psssttt. . . Aku bosan bila kita terlalu berlembut
Published with Blogger-droid v1.7.2

Read more...

Kisah Anwar Ibrahim Pada 29 Julai Di Jakarta1. AnWAR berada di Jakarta pada 29 Julai lalu menyampaikan syarahan umum di ibu pejabat Majalah TEMPO. Npknya gelisah benar akan kedudukannya di Jakarta kebelakangan ini! Dalam bulan Julai lalu, tidak kurang 3 kali AnWAR berada Jakarta. Apa tujuannya? Mungkin saja untuk 'membetulkan' tembelang beliau yang semakin terbongkar di sana.

2. Kali ini AnWAR sekali lagi membangkitkan isu tenaga kerja Indonesia (TKI) di Malaysia. Tidak cukup dengan isu sebat bagi pendatang asing yang didapati bersalah memasuki Malaysia secara haram, kali ini AnWAR memainkan isu gaji gai TKI yang bekerja di M'sia. Konon AnWAR mengatakan TKI dibayar gaji satu setengah tahun bagi yang perkhidmatan untuk 2 tahun.

3. AnWAR menggambarkan bahawa majikan Malaysia cukup zalim serta menindas TKI dengan merampas hak mereka. Tambah AnWAR, kerajaan M'sia juga berkompromi dengan isu ini serta tiada apa-apa tindakan diambil kepada majikan yang berbuat demikian. Gambarannya, majikan di Malaysia ini bertindak kejam terhadap TKI dengan restu pemerintah!
Read More.......


Psssttt...Anwar Ibrahim ni memang BABI betul lah.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP