Pendemo BERSIH 2.0 London Mati Terbakar

Friday, August 12, 2011


PADAN MUKA itu yang Gomo dapat katakan kepada Britain ekoran rusuhan ganas yang berlaku dinegara tersebut sejak Sabtu lalu yang bermula di Totteham dan sekarang ini dilaporkan telah merebak pula ke Manchester.

Polis dipukul, diterajang manakala orang awam pula dirompak dirogol dan paling menakutkan apabila para perusuh ini merompak kedai kedai yang ada disekitar lokasi rusuhan berlaku.

Gomo tidak mahu mengulas panjang mengenai hal ini namun nak ingatkan kepada rakyat Malaysia bagaimana media pembangkang di Malaysia yang memutarbelitkan fakta bahawa Kerajaan London menyokong demo BERSIH 2.0 yang dianjurkan Pakatan Pembangkang pada 9 Julai lalu.Pembangkang melaporkan Queen turut menyokong Bersih sampaikan waktu kunjungan PM Najib Razak ke Britain telah disambut dengan pakaian berbaju kuning yang menunjukkan sokongan Britain kepada Bersih 2.0.

Sekarang ini Britain mendapat apa yang kononya puak Pembangkang katakan sebelum ini iaitu kebebasan berdemo dijalanan.Mana pendemo BERSIH di London tempoh hari? Tidak ke jalanan bersama para pendemo lain kah? Kenapa tidak bersama pendemo pendemo Britain dan Ganyang Kedutaan Malaysia? Pi lah buat wahai Rakyat Malaysia bangsat yang menyokong Bersih haram ni.Gomo ucapakan Tahniah kepada BRITAIN kerana berjaya mengawal keadaan Rusuhan yang berlaku. Kira Britain lagi cekap lah dari Malaysia....huhuhu

Lain kali belajar daro Polis Malaysia le baru tahu kecekapan nak menghadap pendemo anak haram ni semua.Ini lah matlamat Bersih yang sebenar, mereka ingin melakukan Huru hara dan kacau bilau pada 9 Julai lalu. Namun dek kerana ketangkasan pihak Polis menyekat jalan dan sebagainya Rusuhan tidak dapat dilakukan oleh pendemo BERSIH. Jika kita tidak waspada akan musnahlah negara Malaysia ini dek tangan Anwar Ibrahim yang Gila kuasa.

Video Pelajar Malaysia dirompak oleh pendemo BERSIH LONDON KLIK DISINI

Psssttt...Patut hari tu Polis balun Kaw Kaw pendemo yang Ganas.DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Laporan Malaysiakini Benar Mismah Tampil Buktikan Dirinya Warganegara Malaysia
Akhirnya Puan Mismah tampil kehadapan dengan menjelaskan kepada kita siapa dirinya dan yang paling utama taraf kewarganegaraan beliau bagi memberikan bukti kepada rakyat Malaysia.


Malaysiakini Fitnah dengan cukup dasyat sampaikan pemimpin pembangkang bertali arus menghentam kerajaan terutama SPR dan JPN dalam isu Mismah ini.

Gomo dan rakan blogger lain sudah berulang kali menyatakan bahawa pembangkang melalui media utamanya Malaysiakini akan gunakan apa sahaja bagi menyerang kerajaan. Rekayasa, konspirasi dan macam macam lagi akan digunakan mereka ini bagi matlamat menawan Putrajaya walau dengan cara kotor sekalipun.

Isu Rekayasa Mismah ini bukan satu pekara baru kerana dah beratus rekayasa fitnah jahat dilakukan mereka pakatan rakyat bagi menghasut rakyat Malaysia.

Gomo minta rakyat Malaysia agar menilai jika ini perjuangan Pakatan rakyat dalam cubaan menjadi kerajaan Malaysia apakah apabila mereka menang kelak pekara yang dasyat tidak akan berlaku?


KLIK IMEJ

Belum lagi mereka menjadi kerajaan sudah banyak pekara musibat yang dilakukan mereka terhadap negara. Bayangkan lah jika mereka kerajaan agaknya apa akan jadi pada negara kita ini.

Rakyat wajib menolak Pakatan Pembangkang yang kerja mereka lain dan tidak bukan Fitnah, konspirasi jahat setiap masa. Tidak ada kemajuan yang dibuat oleh mereka setakat ini dan ini lah hakikatnya bahawa pakatan pembangkang tidak relevan dalam membantu rakyat Malaysia.

TOLAK PAKATAN RAKYAT DEMI KEMAKMURAN NEGARA


Psssttt . . . Mau terkucil juak pakatan hari ni, hahaha

Published with Blogger-droid v1.7.2


Read more...

MBPJ Diarah Batal Operasi Sita Bangunan DUMC Atas Arahan Siapa?


SMS Yang Diterima

Semalam Gomo menerima SMS dari seorang kenalan yang berkhidmat dalam MBPJ yang menyatakan kepada Gomo bahawa pada sebelah pagi semalam satu taklimat diadakan team penguaktkuasa untuk mengambil tindakan SITA ke atas bangunan DUMC kerana telah menyalahgunakan tempat tersebut sebagai Gereja.

Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) Seksyen 13, Petaling Jaya hanya mendapat kelulusan untuk membina pusat komuniti dan bukannya sebuah gereja daripada Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ).

Menurut Penolong Pengarah Kawalan Bangunan MBPJ, Nurul’ Ain Abdul Rahman, berlaku salah guna permohonan yang diberikan oleh pihak pentandbiran apabila DUMC membina gereja ditempat yang tidak dibenarkan.

“Kalau ikut permohonan yang mereka (DUMC) minta kita, ialah pembinaan pusat komuniti bukan gereja. Di sini berlaku salah guna permohonan dan boleh dikenakan tindakan,”

Sumber Mstar Online

Dengan kenyataan diatas jelas membuktikan bahawa satu kesalahan telah berlaku dan ianya seharusnya disita bangunan tersebut kerana telah melanggar undang undang MBPJ.Namun setelah laporan SMS tersebut tersebar dilaman Twiiter dan juga Facebook Malaysiakini portal milik Pembangkang bertindak awal dengan menafikan mengenai operasi Sita yang akan dilakukan MBPJ ke atas bangunan DUMC.

Petikan Malaysiakini:

Timbalan pengarah jabatan penguatkuasaan dan keselamatannya Tun Mohd Izlizam Bahardin berkata, pihaknya tidak menerima sebarang arahan bagi tujuan itu setakat ini.

"Di pihak kami tidak menerima sebarang berita (berkaitan) dan arahan setakat ini. "Kami tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung," katanya
Wah Dengan pantas pihak MBPJ menolak apa yang berlaku pada taklimat sebelah pagi berkenaan operasi penyitaan bangunan DUMC yang telah disalahgunakan sebagai gereja. Disni jelas MBPJ telah mendapat tekanan dari tangan Ghaib untuk bertindak segera menafikan penyitaan tersebut dan Malaysiakini menjadi modal Pakatan dalam usaha ini.

Kenyataan Pegawai berkenaan yang menyatakan pihak MBPJ Tidak Terlibat secara Langusng atau tidak langsung jelas mengambarkan kepada kita bahawa kenyataan tersebut bersifat PLAY SAFE dalam isu Gereja Murtad ini.

MBPJ mempunyai Hak dalam menjalankan pengkuatkuasaan dengan menyita bangunan DUMC kerana telah jelas melanggar salah guna permohonan yang sepatutnya. Ini sudah dijelaskan sendiri oleh Penolong Pengarah Kawalan Bangunan MBPJ, Nurul’ Ain Abdul Rahman, berlaku salah guna permohonan yang diberikan oleh pihak pentandbiran apabila DUMC membina gereja ditempat yang tidak dibenarkan.

Jelas disini bahawa ada tangan tangan Ghaib yang telah menidakkan Operasi penyitaan yang sepatutnya dijalankan oleh MBPJ semalam ke atas bangunan DUMC. Siapa tangan Ghaib itu?Sebelum ini kita sudah ditunjukkan dengan bukti bahawa Khalid Ibrahim MB Selangor bertindak menghubungi Pastor Gereja untuk meminta maaf diatas apa yang Jabatan Agama Islam Selangor dan Hassan Ali Exco Kerajaan Selangor lakukan. Desakan dari DAP membuatkan Khalid Gagap memohon Maaf walhalkan jelas terbukti kesalahan berlaku pada program berkenaan.

Sudah terang lagi bersuluh DAP kuasa segala galanya didalam negeri Selangor ini. Nak harapkan pemimpin Islam lain hanya Hassan Ali didalam kerajaan Selangor yang berani bersuara berbanding dengan yang lain. Apatahlagi jika kita nak dengar ulasan dari Punaisihat Keewangan Negeri Selangor Anwar Ibrahim dalam isu gereja ini.

Kesalahan telah berlaku, Bangunan yang sepatutnya menjadi pusat Komuniti dijadikan sebagai Gereja dan jelas telah berlaku kesalahan disitu. Namun kerana tangan tangan Ghaib yang berkepentingan dalam isu ni maka tindakan yang sepatutnya diambil telah diGAGAL kan sama sekali.


MBPJ telah diarah TUTUP MULUT Oleh Mereka Tangan Tangan Ghaib

PANASSS.. Dokumen Bukti JAIS Diberi Kuasa Untuk Bertindak!!! Apa Kata Pecacai Laknatullah???Psssttt....Gila punya pakatan rakyat, semua nak dilacurkan, si PAS memang BABI.


Kalau Dah Anjing Tu Anjing Juga

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP