Humanitarian Assistance Somalia DAY 4 - Apa Khabar Malaysia?

Thursday, September 1, 2011


How Are U Malaysia?Kem Amana menempatkan kira kira 500 keluarga yang mana merupakan sebuah penempatan pelarian yang baru iaitu tidak sampai sebulan ianya beroperasi.


Pakai Kotak je beb
Ubat Ubatan


rawatan doctor kepada para pesakit
Tanda Malaysia Dalam Kempen Kemanusian Dibumi Somalia

Kem Pelarian Amana ini semalam telah diberikan bantuan oleh pasukan Sukarelawan kelab Putera 1 Malaysia. Pelbagai bantuan dihulurkan dari perubatan sehinggalah kepada makanan buat kira kira 500 keluarga dikem pelarian ini.

Gambar Gambar lanjut KLIK PAPA GOMO WORLd FOTOPAGES


Psssttt..Ramai kanak kanak diberikan ubat cacing semalam


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Humanitarian Assistance Somalia - Video Ini Pasti Membuat Anda MenangisAkibat perang sesama sendiri kerana kerakusan kuasa politik mengakibatkan rakyat Somalia menjadi pelarian dan merempat dibumi sendiri. Kelaparan menghantaui mereka saban hari sehinggakan ramai yang mati akibat kebuluran ini.Video diatas ini memaparkan seorang kanak kanak yang meneguk air dari paip yang ada dikem Badbadoo Mogadishu yang mana untuk makluman semua air yang ada di Somalia ini tidak terjamin akan kebersihannya.

Namun apakan daya itu sahaja yang ada pada rakyat Somalia dalam meneruskan kehidupan mereka demi hari hari mendatang.


Semoga Rakyat Malaysia mengambil iktibar dari segala yang berlaku di Somalia ini. Kerana perbedaan politik dan perebutan kuasa politik peperangan berlaku walaupun sesama mereka yang sebangsa dan seugama.

Kerana Politik dan Kuasa Bangsa dan Ugama tidak diperlukan lagi dalam diri. Semoga ianya menjadi iktibar jelas kepada orang Melayu agar jangan sampai kita merempat dibumi sendiri.


Lagi Gambar Menarik


Psssttt...Waktu dikem ni ramai doctor yang menangis.....sedih siot....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Humanitarian Assistance Somalia - Cukup Tragis Gambar Gambar Pelarian Di Kem BadbadooSemalam kami para sukarelawan Kelab Putera 1 Malaysia diketuai Dato Azeez Rahim melawat kem Badbadoo yang mana merupakan kem terbesar pelarian yang berada didalam bandar Mogadishu.Sungguh mengaibkan bila melihat situasi disana yang mana belum pernah kami melihat keadaan yang sebegitu daif yang mana pada pendapat kami tempat yang mereka diami amat dasyat sama sekali.
Dalam lawatan petang semalam pasukan perubatan memberikan rawatan sekitar 3 jam kepada para pesakit dikem berkenaan. Malah rawatan vaksin juga turut diberikan kepada mereka yang memerlukan.


Gomo mengajak anda semua melayari gambar sekitar kem Badbadoo di
Papa Gomo World Fotopages KLIK DISINI.

Ternyata akibat perperangan maka rakyat menjadi mangsa. Kerana kuasa politik maka mereka berperang tampa mengira akan untung nasib bangsa mereka sendiri. 21 tahun berperang dan kesannya belum tentu akan pulih walaupun 10 tahun lagi.


Renung renungkanlah rakyat Malaysia......


Psssttt...Memang dasyat keadaan disini, kalau lah kita yang menetap dalam khemah tu......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP