Humanitarian Assistance Somalia - Lihat Video Ini Wahai Rakyat Malaysia

Tuesday, September 6, 2011

Video diatas ini mengambarkan kepada kita semua mengenai apa sebenarnya berlaku di Somalia. Kebuluran menghantui mereka siang dan malam akibat ketiadaan makanan.

Khemah yang begitu sempit menjadi tempat mereka berteduh dan ianya hanya beralaskan kain ataupun tanah sahaja. Apatah lagi disebelah malam yang pastinya mereka kesejukan sama sekali.

Mereka kesejukan dalam kebuluran,Malah PBB turut memaklumkan bahawa kira kira 750 ribu rakyat Somalia bakal mati kebuluran dalam masa terdekat ini.

Syukur lah buat kami para sukarelawan Kelab Putera 1 Malaysia apabila dapat jua menghantarkan bekalan makanan dan ubatan buat rakyat Somalia pada minggu yang lepas.

Namun demikian makanan yang kami KP1M berikan pada rakyat Somalia hanyalah kira kira 550 tan sahaja yang mana hanya mampu menampung kira kira 5 ribu orang selama sebulan walhalkan rakyat Somalia berjuta orang dan 3/4 dari mereka adalah pelarian yang berkemungkinan besar akan mati kebuluran.

Gomo pohon pada seluruh rakyat Malaysia agar dapat menyumbangkan apa yang patut bagi membantu rakyat Somalia yang sedang kebuluran.

Perjuangan Arwah Noramfaizul yang terkorban dalam misi bantuan tidak sia sia dan atas sebab itulah kami 54 orang yang lain meletakkan beliau adalah wira sebenar dalam misi bantuan yang kami jalankan.

Buat pembangkang yang pandai bercakap harap dapat buktikan kemampuan mereka dalam menghulurkan bantuan kepada rakyat Somalia yang kebuluran ini.

Psssttt . . . . Hantar Mat Sabu pi sana pun bagus kan?
Published with Blogger-droid v1.7.4

Read more...

True Story - African Union Peacekeepers Shot and Killed a Malaysian Cameraman TV
Mogadishu, Somalia - Kesatuan pengaman Afrika menembak dan membunuh seorang wartawan Malaysia yang membuat liputan kebuluran di Somalia,

Saksi-saksi berkata pasukan pengaman Kesatuan Afrika melepaskan tembakan ke atas kereta yang membawa wartawan pada petang Jumaat berhampiran simpang K-4 yang sesak di tengah-tengah Mogadishu. Jurukamera Malaysia, Noramfaizul Mohd Nor, 39, mati selepas ditembak di dada, dan wartawan yang lain cedera. Menurut laporan oleh Agensi Berita Nasional Malaysia, kedua-dua wartawan itu di atas misi kemanusiaan dan diiringi oleh angkatan bersenjata Somalia.

"Fakta yang sangat jelas pada masa ini," kata Mejar Jeneral Fred Mugisha, komander berkuat kuasa. "Saya telah bercakap secara peribadi kepada Presiden Somalia tentang keadaan dan menawarkan jaminan ikhlas bahawa siasatan penuh di bawah cara dan tindakan sewajarnya akan diambil terhadap mana-mana askar yang didapati telah bertindak secara tidak wajar."


Trak yang digunakan oleh African Union yang mana
Saksi melihat tembakan dilepaskan dari kenderaan ini

"Trak Kesatuan Afrika datang selepas kereta itu dan mula melepaskan tembakan," kata seorang wanita yang menyaksikan serangan itu dan yang hanya diberikan nama pertama, Halima.

Petikan New York Times


AU SUCKS

GOMO: Sejak petang waktu kejadian lagi Gomo dan beberapa rakan lain telah mengesahkan bahawa memang African Union yang melepaskan tembakan keatas kenderaan yang dinaiki wartawan dari Malaysia sehingga menyebabkan arwah terkorban akibat kecederaan serius.

11 orang saksi awam ditempat kejadian juga mengesahkan bahawa memang melihat Tentera African Union melepaskan tembakan dari kenderaan perisai mereka naiki.

Lima orang wartawan Malaysia yang turut sama dengan arwah menaiki kenderaan pacuan 4 roda juga turut mengesahkan bahawa 2 das tembakan kedengaran dan melihat Kenderaan African Union disebelah kanan mereka melepasi dengan laju setelah tembakan dilepaskan.

Sekarang apa tindakan African Union dalam hal ini? Apa pula pendirian United Nation berhubung insiden ini? Apakah tidak ada tindakan yang akan diambil oleh United Nation ke atas African Union yang sesuka hati melepaskan tembakan sehingga menyebabkan kematian seorang wartawan Kemanusian yang sedang menghulurkan bantuan kemanusian di Mogadishu Somalia?

Apakah kita akan lihat Kekebalan African Union dalam hal ini yang mana United Nation yang sudah pasti dimiliki oleh Amerika dan sekutunya akan berdolak dalih dan kemudianya melepaskan tanggungjawap diatas insiden ini?Apa sekalipun Gomo masih merasa syak wasangka akan tindakan yang akan diambil ke atas African Union ini oleh badan badan Dunia lain. Ini adalah kerana apabila sesuatu isu melibatkan negara Islam dan orang Islam maka sikap sambil lewa dan acuh tak acuh akan dilakukan oleh Negara kuasa dunia yang berpaksikan Yahudi keparat ini.

Ini bukanlah satu pekara baru memandangkan kejadian Tembakan keatas wartawan Malaysia ini dibuat dengan sengaja dan Gomo sendiri yakin bahawa African Union yang bertugas di Mogadishu mengetahui bahawa konvoi kenderaan kami adalah dari pasukan Misi Bantuan Kemanusian dari Malaysia.

Dan tak mustahil ini satu lagi Konspirasi tertinggi Kuasa Dunia dalam menindas negara Islam Somalia dan menjadikan Arwah Noramfaizul sebagai kambing hitam dalam mereka mengukuhkan kekuasaan dibumi Somalia yang 100 % rakyat nya adalah umat Islam.

Sama sama kita lihat dan tentukan apa tindakan Kuasa Dunia keatas African Union yang jelas bersalah Melakukan Pembunuhan keatas wartawan Kemanusian negara Malaysia ini.

Hutang Nyawa dibalas Nyawa

Psssttt....Lagi kenyataan saksi akan Gomo keluarkan selepas iniNyatakan Sokongan Kita Pada Arwah
KLIK DISINIDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP