ISA Dimansuhkan - Gua Tak Setuju Lah D.S. Najib Razak

Thursday, September 15, 2011

PM @najibrazak umum ISA dimansuhkan. Gomo sebenarnya Tidak setuju dalam hal ni memandangkan ISA masih relevan dalam negara bagi menjaga ketenteraman Awam.

Singapore masih lagi mengunapakai ISA begitu juga dengan negara negara lain. Malah Thailand juga kini telah mula menguatkuasakan ISA bagi mengawal ketenteraman awam.

Pembangkang suka ISA dihapuskan tetapi percayalah anda semua andai mereka mentadbir Malaysia maka ISA akan dikuatkuasakan.

Lepas ni lebih banyak aktiviti Demo haram dan hasutan yg dilakukan pembangkang!!!

Gua Tak Setuju ISA Dimansuhkan!!!


Kalau macam tu elok kita je hasut BUNUH dan BAKAR semua pemimpin DAPig!!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read more...

PAS Disaman UMNO 10 Juta - Awat Sikit Sangat?


UMNO Selangor memfailkan saman terhadap Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali, akhbar Harakah dan empat lagi yang didakwa memfitnah parti itu melalui satu artikel bertajuk 'Pas akan dedah bukti, UMNO main peranan operasi JAIS'.
 
Saman itu yang difailkan diperuntukkan di bawah Seksyen 9(c) Akta Pertubuhan 1996 dibuat oleh Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed di Pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi di sini
 
Beliau yang turut bertindak sebagai plantif menuntut ganti rugi sebanyak RM10 juta serta lain-lain perintah mahkamah berhubung penyiaran artikel itu dalam Harakah edisi 19-21 Ogos lalu.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Read more...

Jadikan Kemalangan Ini Sebagai Satu Iktibar Buat Kita Rakyat Malaysia

Kemalangan di Kilometer 258.3 Lebuhraya Plus utara Selatan petang tadi sekitar jam 4 petang sewaktu Gomo seisi keluarga dalam perjalanan pulang ke Johor Bahru menyambut Hari Raya Aidilfitri.


Betul betul berlaku depan mata Gomo dan apa yang Gomo nak sampaikan disini kepada semua pembaca apabila anda sedang memandu kenderaan di Lebuhraya adalah dinasihatkan agar jangan mengikuti terlalu rapat kenderaan dihadapan anda.


Punca kemalangan kenderaan Myvi yang dinaiki 4 lelaki berbangsa India ini adalah disebabkan mengikuti kenderaan didepannya terlalu rapat sehinggakan apabila kenderaan dihadapan membrek maka myvi yang dipandu tidak dapat dikawal lalu melanggar belakang kenderaan dan seterusnya melanggar pembahagi jalan.

Di Lebuhraya kadar kelajuan yang kita pandu biasanya adalah 80km sejam dan ini merupakan satu hal yang perlu diberikan perhatian kepada para pemandu yang lain.
Apa pun Gomo yakin kesemua yang ada dalam kenderaan Myvi tersebut selamat dan hanya luka kecil melainkan pemandunya sahaja yang mengalami kecederaan dibahagian Pinggang.

Gomo sempat turun membantu mengeluarkan mangsa tadi dan turut sama dengan Gomo adalah pemandu Van berbangsa Cina. Apa yang Gomo lihat hari ini kita semua sama sahaja baik Melayu, Cina , India harus saling bantu membantu antara satu sama lain.


Berhati Hati dijalanraya.......Psssttt... Syok dah sampai JB jumpa Mak peluk cium.....
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP