Apa Komen Najib Razak Mengenai Nasi Lemak 2.0 ?

Saturday, October 1, 2011


Nasi Lemak 2.0
Apa yang Dato Seri Najib nyatakan dalam video diatas adalah satu kebenaran yang tidak dapat disangkal oleh kita dalam bakat yang ada pada Namewee ini. Gomo dah nyatakan semalam dalam artikel Papa Gomo Menyokong Nasi lemak 2.0 Namewee KLIK DISINI bahawa Namewee mempunyai bakat dalam industri tanah air.

Namun demikian sebagaimana yang Dato Seri Najib Razak nyatakan beliau Namewee seorang yang berlainan dalam pemikiran yang Konvensional. Tu juga kita perlu akui bahawa memang itulah Namewee yang suka mencarut dan memaki hamun.

Kita kena lihat konteks yang lebih luas dalam isu Namewee ini kerana Filem nasi Lemak 2.0 yang beliau hasilkan membuktikan akan kesepakatan kita sesama bangsa dalam Malaysia ini. dan itu adalah realitinya dalam kehidupan kita seharian.

Kisah Kebiadapan dan Kurang ajar nya Namewee pada Islam dan Melayu merupakan satu aspek yang tidak bersangkut paut dalam Filem Nasi Lemak 2.0 ini. Jangan kerana kita Anti Namewee maka pelakon lain juga yang terlibat dalam filem ini mendapat tempiasnya seperti Adibah Nor, Afdlin Shauki dan yang lain.

Apa sekalipun Namewee masih belum memohon Maaf kepada Melayu dan Islam diatas penghinaan yang dilakukannya sebelum ini. Dan Gomo juga nak nyatakan kepada semua bahawa berbakat besar macam mana sekalipun Namewee ini jika Permohonan Maaf tidak dilazafkan dengan Ikhlas dan terbuka kepada seluruh orang Melayu dan Islam maka selagi itulah juga Namewee akan terus dikecam dan dihentak kiri dan kanan.

So bila si Namewee nak mohon Maaf? Gomo anti Namewee tapi dalam bab Filem Nasi Lemak 2.0 nya Gomo sokong akan penghasilan filem sebegitu.

Psssttt...nak jadi Glamour? Lu maki hamun bangsa lain lepas tu buat Filem ke lagu ke gerenti lu Glamour beb.


Apa yang sedap Nasi Lemak 2.0 Ni?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Chin Peng Tenat Nak Mampos, Mat Sabu Desak Kerajaan Bawa Pulang Chin Peng

Dilaporkan Chin Peng ketua Pengganas Komunis sedang Nazak nak mampos di hospital bangkok. Bila Mat Sabu pejuang komunis nak pi melawat Chin Peng?

Gomo juga nak ingatkan kepada kerajaan Malaysia agar jangan sama sekali membenarkan Chin Peng dikebumikan di Malaysia bila dia dah mampos nanti. Kami tidak terima Pengkhianat Negara yang telah membunuh beratus orang awam, polis dan tentera.

Dia nak mampos biar dia mampos diluar negara dan nak tanam ke apa ke biar diluar negara. Jangan sesekali jejak ke Malaysia walau tubuh yg tak bernyawa sekalipun.

"Muka Abang Bau Burit Mah" - kata Mat sabu.... Hahaha
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Read more...

SHEB Pemuda UMNO Bakal Menjadi Sasaran Anjing Gila Pakatan Pembangkang


Tengku Azman Exco Pemuda UMNO Menerangkan
serba ringkas Fungsi Van bergerak SHEB kepada
Dato Seri Najib dan Tan Sri Muhyiddin Yassin

Presiden UMNO semalam melancarkan Van Bergerak Sekretariat Hal Ehwal Bandar (SHEB) Pemuda UMNO Malaysia yang akan lebih memudahkan pihak yang terlibat dalam Misi SHEB bagi membantu masyarakat bandar yang berada dalam kesempitan.Menurut Pengerusinya, Tengku Azman Tengku Zainal Abidin, kenderaan ini menjadi pelengkap kepada sukarelawan yang terlibat yang kini lebih cergas dalam menggerakkan program berunsurkan kemasyarakatan di sekitar ibu kota.Program SHEB setakat ini telah mencapai matlamat dengan melancarkan beberapa kawasan termasuklah pengemis-pengemis di Jalan Masjid India dan sekita Jalan Chow Kit. Bantuan yang diberikan antaranya berbentuk makanan berat.Turut hadir dalam dalam Majlis Pelancaran ini termasuklah Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin, Naib Presiden, Datuk Seri Zahid Hamidi dan Setiausaha Agung, Tengku Adnan Tengku Mansor. Turut menyaksikan Majlis Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin dan Naib beliau, Datuk Razali Ibrahim.Syabas dan tahniah kepada Pemuda UMNO Malaysia yang bukan sekali dua menjalankan gerak kerja kebajikan dan kemasyarakatan buat rakyat tetapi dah berpuluh tahun lamanya bantuan demi bantuan dihulurkan oleh para pemuda UMNO buat rakyat Malaysia.

Terkini pelancaran Van bergerak SHEB Seketariat Hal Ehwal Bandar yang mana dipengerusikan oleh Exco Pemuda UMNO Tengku Azman Tengku Zainal Abidin menjelaskan kepada pakatan Pembangkang bahawasanya kami UMNO cakap dan laksana bukan sepertimana Pakatan Pembangkang yang hanya Retorik semata mata.

SHEB akan mejalankan misi bantuan kemasyarakatan dengan memberi makanan dan keperluan kepada mereka yang memerlukan disekitar Bandar dalam memastikan mereka yang terdiri terutamanya pengemis pengemis ini mendapat makanan.

Namun Gomo melihat pihak pakatan pembangkang akan menyatakan bahawa apa yang dilakukan ini adalah satu publisiti semata mata dan hanya nak menghabiskan duit rakyat. Mereka tidak akan berdiam diri kerana pada mereka apa yang UMNO lakukan adalah semuanya tidak betul namun jika mereka yang menjalankan program maka 1000% merekalah yang bagus.

Tu lah Pakatan pembangkang, Tak sudah sudah dengan Retorik yang hanya pandai menabur janji manis dari menjalankan kerja dalam membantu masyarakat.

Psssttt..... Percayalah pembangkang akan kata apa yang Pemuda UMNO buat ni hanya nak cari publisiti....Gila depa ni


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP