Apa Komen Anda Bila Wakil Rakyat Tidor Sewaktu Sidang Dun Berlangsung?

Sunday, November 13, 2011


Tidor waktu sidang Dun berlangsung si Kepala samseng Pakatan side Indians ni. Hahaha. . . . .

Awat tidor? Ops. . . . Semalam nya si Xavier Jayakumar pi Clubing kot. Hahaha.

Meh baca apa kata Awang Selamat Utusan:

Utusan Malaysia semalam menyiarkan gambar gelagat seorang wakil rakyat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. A. Xavier Jayakumar semasa sesi Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor. Awang tidak pasti sama ada ADUN Seri Andalas itu sedang lena atau khusyuk mendengar perbahasan sehingga bersandar panggung dan memejam mata.

Ketika itu ADUN Bukit Antarabangsa, Azmin Ali yang juga Timbalan Presiden PKR sedang berucap membahaskan Bajet Selangor 2012. Sekeping gambar membawa seribu makna dan cerita. Gambar ini dirakamkan dari ruang media di DUN berkenaan oleh KLPOS.COM.

Namun Awang mahu berlapik dan tidak mahu membuat rumusan. Jika benarlah Xavier terlena, nampaknya ucapan Azmin tidak dapat menarik perhatian beliau. Di Indonesia, ada beberapa kes wakil rakyat yang didapati gagal memberi tumpuan kepada persidangan atau melakukan aktiviti menyimpang, menghadapi tekanan daripada media dan masyarakat.

DUN Selangor seharusnya tidak terkecuali. Jika benar Xavier terlena, beliau harus diberi teguran oleh Speaker. Imej DUN perlu dijaga. Apa pun gelagat beliau dalam gambar ini cukup menarik perhatian. Renungkan.

BISIK-BISIK AWANG SELAMAT

Psssttt . . . Wakil rakyat pakatan ni memang kerjanya tidor makan Gaji Buta.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP