KANTOI - Ambiga Pandikutty Lari Ke Seri Lanka Mencari Modal Dakwat Kekal

Thursday, November 17, 2011
Ambiga Pandykutty

Tuntutan BERSIH :
Tuntutan Segera Perhimpunan BERSIH 2.0

1. Bersihkan senarai undi

• Senarai undi harus dibersihkan dengan segera untuk menyingkirkan ‘pengundi hantu’ seperti orang yang telah meninggal.

• Pendaftaran pengundi automatik yang diselarikan dengan senarai Jabatan Pendaftaran Negara boleh menyelesaikan masalah pengundi hantu dalam jangka masa panjang.

2. Mereformasikan undi pos

• SEMUA pengundi seharusnya dibenarkan untuk mengundi melalui undi pos atau mengundi lebih awal sekiranya seseorang individu itu tidak dapat berada di kawasan pengundian semasa hari mengundi.

• Anggota polis dan tentera yang tidak bertugas harus mengundi seperti biasa pada hari mengundi.

• Undi pos mesti dijalankan dengan telus! Agen parti politik harus dibenarkan untuk memantau proses undi pos.3. Gunakan dakwat kekal

• Penggunaan dakwat kekal boleh mengelakkan seseorang (atau pengundi hantu) daripada mengundi beberapa kali.

4. Masa kempen minima 21 hari

• Masa yang lebih panjang diperlukan untuk calon menyebarkan maklumat, terutamanya di kawasan luar bandar dan pedalaman. Contohnya, pilihanraya negeri Sarawak baru-baru ini diberi masa kempen 10 hari sahaja.

• Pada 1955, ketika era pemerintahan penjajah, pilihanraya mempunyai masa kempen sepanjang 42 hari. Manakala semasa Pilihanraya Umum ke-12 pada 2008, masa kempen 8 hari sahaja.

5. Akses media yang bebas dan adil

• RTM dan Bernama adalah agensi media yang dibiayai oleh kerajaan. Mereka sepatutnya memberi liputan yang seimbang dan adil untuk semua parti yang bertanding.

• Parti politik harus dibenarkan untuk membuat pengiklanan tanpa sebarang diskriminasi dan penapisan.

• Ini adalah mengenai keadilan! Semua media perlu memberikan hak untuk semua parti membalas kepada tuduhan-tuduhan negatif terhadap mereka.

6. Kukuhkan institusi awam

Institusi awam dan kakitangan kerajaan harus tidak berat sebelah dan menegakkan undang-undang dan demokrasi. Institusi awam harus direformasikan supaya bertindak secara bebas, menegakkan undang-undang dan melindungi hak asasi manusia.
Contohnya :

Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) hendaklah memastikan pilihanraya yang bebas dan adil.

Badan Kehakiman harus memelihara kebebasannya dan menegakkan kedaulatan undang-undang tanpa gentar atau memihak.

Peguam Negara perlu bertindak secara tidak berat sebelah dan mengutamakan kepentingan rakyat.

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia harus bertindak dengan adil dan menghentikan pendakwaan selektif dan penyalahgunaan kuasa.

Polis Di Raja Malaysia perlu bertindak secara profesional dalam melaksanakan tugas dan menegakkan kedaulatan undang-undang.

7. Hentikan rasuah

Rasuah adalah kegiatan mencuri dari rakyat untuk kepentingan peribadi. Rasuah menyebabkan orang kaya bertambah kaya dan golongan miskin semakin miskin.

Pembelian undi harus dihentikan!

Akta Kesalahan Pilihanraya 1954 mesti dikuatkuasakan.

8. Hentikan politik kotorDiatas adalah intipati tuntutan dari pihak BERSIH yang mana kita tahu diketuai oleh Ambiga Pandikutty dan juga pemimpin Pakatan Pembangkang. Tuntutan yang kononya dapat menjamin pilihanraya yang Bersih dan adil pada PRU 13 kelak.

Gomo tidak mahu mengulas kesemua tuntutan pihak Bersih kerana 7 dari tuntutan itu semuanya memang telah tersedia selama ini dalam Pilihanraya Malaysia. Namun tuntutan keTIGA yang mana Penggunaan Dakwat Kekal berbeda dengan yang lain memandangkan ianya adalah satu pekara yang baru.Sepertimana Gomo tunjukkan dalam video diatas ini jelas membuktikan bahawa Dakwat yang dikatakan Kekal yang diminta oleh pihak BERSIH untuk digunakan pada PRU 13 adalah tidak KEKAL sama sekali. 5 minit sahaja dakwat tersebut hilang dan pengundian Kotor akan berjalan.

Sehingga kesaat ini seorang pun pemimpin Parti PAS, DAP dan PKR malah Ambiga Pandykutty belum mampu menjawap dan memberikan bukti bahawa Dakwat Kekal yang diminta mereka untuk digunakan pada PRU13 kelak terjamin selamat.

Apakah Pemimpin Pakatan Pembangkang hanya tahu mendesak SPR dalam penggunaan dakwat Kekal tetapi tidak mahu memberikan jaminan kepada SPR bahawa Dakwat Kekal Selamat digunakan rakyat Malaysia?

Ingatlah Agenda Pakatan Pembangkang ini, nama mereka pun sudah jelas mempunyai motif Jahat " PAKATAN" jika tidak berniat jahat sudah pasti tidak ada pakatan sebaliknya "KOMPONEN" yang digunakan sepertimana Barisan Nasional.Sekarang ini kita rakyat Malaysia Mendesak agar Ambiga Pandikutty dan juga kepimpinan Pakatan Pembangkang tampil memberikan BUKTI nyata bahawa Dakwat Kekal selamat digunakan dan mampu mengelakkan penipuan undi lebih dari sekali. Kami mengalu alukan respon Pakatan Pembangkang dalam hal ini.......


Psssttt... Syukur rakyat sudah semakin jelas bahawa Dakwat Kekal akan digunakan Pakatan Pembangkang untuk menjahanamkan negara.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Ekslusif - Video Konspirasi PAS, DAP & PKR Dalam Penggunaan Dakwat Kekal
"Set Mencuci Dakwat Kekal"

Dakwat Kekal namun ianya tidak kekal dan tidak sesuai untuk digunakan oleh Malaysia dalam menghadapi proses Pilihanraya. Penggunaan Biometrik disarankan untuk ketelusan pengundian.

Dibawah ini Video yang Gomo rakamkan lewat pagi tadi mengenai Demo cara cara Dakwat Kekal digunakan jika berlangsung pilihanraya dan juga Cara cara menghilangkan dakwat kekal tidak sampai 5 Minit. Pohon saksikan sehingga tamat apa yang berlaku.

Jelas terbukti buat kita seluruh rakyat Malaysia bahawa Dakwat yang dikatakan kekal ini adalah tidak Kekal sama sekali sepertimana yang dinyatakan oleh pemimpin Pembangkang. Malah tuntutan pihak BERSIH yang mendesak SPR menggunakan Dakwat Kekal pada PRU 13 juga jelas terbukti agenda Jahat yang dirancang bersama PKR, PAS dan DAP demi memenuhi hasrat mereka menjatuhkan kerajaan dengan cara yang tidak sihat.


Indelible Ink
Dikeluarkan oleh syarikat GLC Mysore Paints & Vanish Ltd
dari negara India.
- Sebotol Indelible Ink mampu menampung seramai 700 orang pengundi
-Kekal 2 ke 3 di jari hari tampa menggunakan apa apa pencuci.Cleaning 1 - Mengandungi Sodium Hydroxide Solution
yang boleh diperolehi di farmasi, Hardware


Cleaning 2 - Mengandungi Alcohol with Turtentine
yang boleh didapati di Farmasi dan kedai Hardware


Panic Stone - Sering digunakan untuk membersihkan KuitikKapas - Boleh diperolehi di Farmasi

Diatas ini merupakan bahan bahan yang mana terdiri dari Dakwat Kekal (Tak kekal pun) dan alat serta bahan peluntur yang digunakan bagi menghilangkan Dakwat yang dituntut oleh PAS,PKR dan DAP pada PRU 13 nanti.

APA MOTIF PAS, PKR & DAP YANG SEBENARNYA DALAM ISU DAKWAT KEKAL?

Untuk makluman semua, pihak pakatan pembangkang beriya iya mendesak SPR untuk menggunakan dakwat Kekal adalah bertujuan untuk mencetuskan huru hara dihari pengundian dijalankan pada PRU 13 kelak.

Caranya mereka akan memanipulasi keadaan yang mana mereka Jentera yang telah dilatih dalam menghilangkan dakwat Kekal akan menjalankan tugas menghilangkan dakwat yang ditanda dijari pada pengundi yang telah selesai bagi membolehkan pengundian dijalankan sebanyak 2 mahupun 3 kali dalam satu satu masa.

Bila berlaku hal sedemikian maka akan ada pula kumpulan yang yang memboikot sewaktu proses pengundian berjalan yang mana kita sendiri boleh bayangkan situasi yang tegang akan berlaku disetiap pusat pembuangan undi.Dalam hal ini yang akan memperolehi keuntungan besar adalah Pakatan PAS, DAP dan PKR yang mana mereka akan menyatakan kepada rakyat bahawa proses pengundian telah tercemar dan tidak telus kerana ada yang telah membuang undi lebih dari sekali.

Malah Gomo juga berani nyatakan bahawa Pakatan Pembangkang akan menyediakan satu Team Khas yang akan melakukan rusuhan di setiap lokasi bagi memberikan tekanan kepada pihak SPR untuk membatalkan pilihanraya walaupun selepas keputusan pengundian diperolehi.

Setelah kekcohan ini berlaku pihak Pakatan Pembangkang akan memastikan agar pilihanraya diadakan semula dan tidak mustahil pada waktu ini rakyat akan terhasut dengan Agenda Pakatan Pembangkang yang menyatakan Barisan Nasional iaitu kerajaan menggunakan taktik kotor dalam proses pengundian.

Dan percayalah bahawa jika diadakan Pilihanraya semula walaupun tampa Dakwat Kekal Pakatan Pembangkang yang mana setelah tamat proses pengundian bukan lagi sebagai Pembangkang sebaliknya Kerajaan Malaysia. Ini lah motif utama mereka Pakatan PAS, DAP dan PKR kerana mereka tahu Rakyat mudah dihasut dalam proses pilihanraya dan itulah juga peluang buat mereka bagi menawan Putrajaya.

Mungkin ada yang beranggapan apa yang Gomo nyatakan ini hanya sekadar Fantasi dan bukan realiti namun Gomo nak berikan anda semua kenyataan dari Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Badawi :

"ejen-ejen mengundi juga sudah tentu akan membantah mereka yang sudah dicalit dakwat kekal di atas jari kuku masing-masing daripada cubaan mengundi kali kedua. Apa yang berlaku ialah mereka telah diperdayakan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab. Jika ketegangan di antara pengundi dan ejen-ejen mengundi berlaku di saluran mengundi di seluruh negara, pihak polis sudah memaklumkan kepada SPR bahawa mereka tidak mampu untuk mengawal ketegangan yang mungkin berlaku sehingga boleh menjejaskan keselamatan dan ketenteraman awam pada hari mengundi. ."

Kenyataan diatas sudah jelas menyatakan bahawa jika berlaku kekecohan mengenai Dakwat Kekal ini,ketegangan tidak akan dapat dikawal seluruh negara dan ianya akan mengundang bencana buat rakyat Malaysia keseluruhanya.Dengan bukti VIDEO yang Gomo tampilkan diatas maka seharusnya pihak Pakatan Pembangkang Menafikan dan menidakkan apa yang terkandung dalam video tersebut. Anwar Ibrahim, Haji Hadi, Lim Kit Siang, Wan Azizah dan juga seluruh pemimpin Pakatan Pembangkang mesti memberikan BUKTI bahawa Dakwat Kekal yang mereka perjuangkan tidak akan HILANG dalam masa 5 minit.


Indelible Ink - utk buktikkan orang tu sudah pun mengundi. Tapi tak mengesahkan pengenalan orang tu.

Biometrik - mengesahkan identiti individu utk mengundi dan seterusnya direkodkan individu tersebut telah mengundi.

Yang mana Pilihan Anda?


Psssttt.... Sorry lah rakaman amatur, Gua pulak bukannya pernah jadi pengacara ke apa ke. Kira bidang terjun cam Johari Abdul je ha ha ha

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

BREAKING NEWS - "Dakwat Kekal" Mula Diagihkan Kepada Jentera Pilihanraya PAS,PKR & DAP

"Dakwat Kekal"

Beriya iya pihak Pakatan Pembangkang PAS,DAP dan PKR mendesak agar Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia menggunakan Dakwat Kekal pada PRU 13 nanti. Seluruh medium digunakan oleh pemimpin Pakatan Pembangkang bagi menarik rakyat menyokong mereka dalam penggunaan dakwat kekal.Sebelum ini Gomo dan beberapa rakan Blogger lain sudah banyak kali menyatakan mengenai Biometrik yang terbukti lebih mampan dan tepat berbanding Dakwat Kekal. Dalam artikel Biometrik vs Dakwat kekal Gomo nyatakan perbandingan dan perbezaan yang patut kita rakyat Malaysia perhalusi dan lihat. Artikel tersebut KLIK DISINI.


Agenda Jahat PAS Yang Kononya Islam

Semakin menjelang PRU 13 semakin kuat dan rancak gerombolan Pakatan Pembangkang ini mendesak penggunaan Dakwat Kekal pada PRU 13. Kenapa mereka bertindak demikian? Mengapa dengan Biometrik yang terbukti lebih Canggih dan Telus berbanding Dakwat Kekal?


Agenda Jahat Pakatan Pembangkang

Petang semalam Gomo memperolehi maklumat mengenai cerita Dakwat Kekal yang mana pihak pakatan pembangkang sekarang ini sudah pun mewujudkan pasukan mengajar para jentera yang terpilih bagi menghilangkan Dakwat kekal jika dakwat tersebut digunakan pada PRU 13 nanti.

Begitu yakin mereka dengan Dakwat Kekal yang tidak digunakan oleh negara negara Maju. Pakatan Pembangkang pastinya mempunyai Game Stratgi mereka dalam hal ini dan oleh kerana itu desakan demi desakan dilakukan mereka bagi menghasut rakyat agar menyokong penggunaan Dakwat Kekal.


Agenda Jahat Pakatan Pembangkang

Anwar Ibrahim ketua umum pakatan pembangkang berulang ulang kali menyatakan kepada media yang Dakwat Kekal selamat digunakan. Dalam video dibawah ini anda lihat bagaimana Anwar Ibrahim mewakili pemimpin Pakatan Pembangkang menyatakan desakan demi desakan untuk pihak SPR menggunakan Dakwat Kekal.Apa Agenda Pakatan Pembangkang yang sebenar mengenai penggunaan Dakwat Kekal? Selamat kah Dakwat tersebut? Berapa lama boleh kekal?

Kekal kah dakwat tersebut?

Malam tadi lewat jam 1 pagi Gomo telah dihubungi oleh seseorang yang minta untuk hadir ke lokasi yang dirahsiakan. Gomo ditunjukkan Demo bagaimana Dakwat yang yang diminta oleh Pakatan PAS,DAP dan PKR untuk digunakan pada PRU 13 hilang dijari dalam masa tidak sampai 5 minit.

Ya Allah, begitu mudah sekali dakwat yang dikatakan Kekal itu hilang dijari. Waktu itu juga Gomo meminta untuk dibuat rakaman akan Cara dakwat Kekal digunakan dan juga Cara dakwat kekal dihilangkan dalam masa tidak sampai 5 minit.

Dan pada jam 2 petang ini Gomo akan keluarkan Video Ekslusif yang belum pernah ada dalam negara menunjukkan cara bagaimana Proses menghilangkan Dakwat Kekal dijalankan. Dan jam 2 petang ini juga Gomo akan jelaskan kepada seluruh rakyat Malaysia Apa MOTIF Pakatan PAS,DAP dan PKR yang beriya iya hendak menggunakan Dakwat Kekal dan tidak Biometrik.


Agenda Jahat Anwar Ibrahim

Gomo juga pohon kepada seluruh rakan rakan media untuk turut sama membantu menyebarkan Video, Gambar yang akan dikeluarkan Jam 3 petang ini. Sesungguhnya Pakatan Pembangkang berniat untuk menghuruharakan negara apabila tiba hari pengundian PRU13 nanti.

Jam 2 petang ini Ekslusif diblogg Papa Gomo


Psssttt.... Jahat Gila lah pakatan pembangkang ni, habis nak diperbodohkan rakyat Malaysia.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP