Isu Pas Media PAU 2011 Blogger UMNO Bantai UMNO Pasal Apa?

Wednesday, December 7, 2011

Media oh Media, bukan nak cakap mengenai media besar tetapi nak cakap kita ni yang boleh dikatakan media kecil dalam menyumbang berita buat rakyat Malaysia.

Gomo ada terbaca artikel dalam beberapa blogg pro BN yang mengecam Ibu Pejabat UMNO yang mana dikatakan mengawal Pas media sewaktu perhimpunan Agong UMNO yang lalu. Hebat kecaman yang dilemparkan malah wajah Brother Nasri yang menguruskan PAS media bagi perhimpunan Agong yang lalu disebarkan dan dikutuk dengan dasyat sama sekali.

Antara luahan mereka para Blogger ini kerana tidak dapat Pas Media, ada yang kata sudah ada Pas Media tetapi tidak dapat Vest untuk masuk. Ada juga yang kata sudah ada Pas Media dan Vest tetapi tidak juga dibenarkan membuat liputan. Benar atau tidak semua tu?

Gomo sepanjang perhimpunan Agong yang lalu ada disana baik pagi, tengahari, malam mahupun petang. Gomo dan rakan media yang lain tidak bermasaalah dalam membuat liputan dengan syarat yang telah diberikan sejak Taklimat awal sebelum perhimpunan Agong berlangsung.

Apa yang Gomo nak nyatakan disini rakan rakan Blogger sebenarnya tidak memahami apa yang pihak urusetia nyatakan sejak sebulan lebih yang lalu lagi malah boleh Gomo katakan rakan rakan Blogger ini kurang cerdik dalam meluahkan kemarahan kepada Brother Nasri dan pihak Urusetia iaitu UMNO Online.

Sekitar 1 bulan lebih yang lalu Gomo yang mana telah ke pejabat Umno Online telah menghantar borang permohonan dan melihat sendiri Borang borang Media yang dipohon oleh wartawan wartawan baik dalam negara mahupun luar negara. Dan waktu ini boleh katakan tidak ada satu pun borang yang dihantar oleh rakan rakan Blogger.

Apabila tarikh tutup permohonan Pas Media Gomo sekali lagi ke pejabat UMNO Online bagi memaklumkan tidak dapat hadir pada sesi taklimat terakhir dan mengambil pas media serta Vest kerana akan berada di Kuala Terengganu. Pada waktu itu borang permohonan PAS Media yang dipohon hampir ke 1700 keping termasuk lah dari wartawan Harakah, Keadilan Daily dan lain lain yang tak pernah didengar pun ada.Rakan Blogger? sekeping borang pun tidak ada yang hantar pada hari terakhir tersebut.

Menjelang Perhimpunan Agong UMNO Gomo sendiri melihat ada rakan Blogger yang mempunyai Pas Media malah ada yang memakai vest Biru, Merah dalam membuat liputan. Pada Gomo Brother Nasri telah membantu mereka ini dengan memberikan Pas Media dan juga Vest dalam kadar singkat kerana bukan orang lain tetapi Blogger itu bernaung dibawah UMNO juga.

Rakan Blogger jalanan GAP, Darul Ehsan Today, Parpu Kari, Flying Kick, Medan Info Kita, Sanggah Tok Janggut, Keris Putera, Gerakan Timur, Azmy Awang, Encik Assam, Pas Beruk, Cat Woman dan lain lain tidak mempunyai PAS media bagi membuat liputan pada perhimpunan Agong UMNO yang lalu. Marah juga mereka ini pada mulanya sampaikan ada yang buat artikel dalam Blogg akan ketidak puas hatian mereka keatas urusetia PAU 2011.

Tetapi setelah dijelaskan oleh Gomo akan pekara yang sebenar maka mereka terima dan Gomo sendiri mengaku salah kerana tidak menyampaikan kepada rakan Blogger yang lain akan tarikh tutup permohonan Pas Media bagi membuat liputan PAU2011 yang lalu.Dan ketidak puashatian mereka itu pergi begitu sahaja kerana tahu akan kesilapan masing masing dalam mendapatkan Pas Media.

Tapi Gomo agak hairan mengapa rakan Blogger yang sebelum PAU 2011 yang tidak membuat permohonan Pas Media dan pada hari PAU mendapat pas Media dan Vest sehingga kehari ini menyerang dan menyalahkan Brother Nasri, urusetia PAU dan juga Dato Rauf? Apakah yang membuatkan mereka masih tidak puas hati lagi?Gomo malas nak ulas panjang sangat pasal Pas Media ni coz Gomo ni dah bertahun cakap pasal Pas Media pada orang yang berjawatan dalam UMNO. Malah bergaduh dengan si pendek tu pun pasal Pas Media juga dan bukan sebab apa pun. Tonton video diatas dan fahamkan betul betul.

Namun Gomo nak sampaikan kepada rakan Blogger yang lain, jangan kita semberono nak marah tak tentu pasal bila kita tidak dapat apa yang kita nak buat pada hari PAU berlangsung. Taklimat telah diadakan sebanyak 2 kali bagi memberikan penerangan secara total akan liputan yang dibenarkan bagi PAU 2011 yang lalu. Bila kita tidak hadir akan taklimat tersebut maka jangan kita marah tak tentu pasal sedangkan ianya adalah salah kita sendiri.

Gomo tidak nafikan sepanjang PAU 2011 yang lalu memang kawalan ke atas media ada ketat sedikit berbanding PAU sebelumnya. Tetapi ini semua dilakukan demi memastikan perjalanan PAU 2011 berjalan lancar tampa sebarang insiden yang tidak diingini berlaku sepertimana sebelum ini bila wartawan The Malaysian Insider menyamar masuk dan kemudiannya SPIN berita yang tidak sepatutnya.


"Kantoi Menyamar"

Sepanjang Gomo dibilik Media segalanya berjalan lancar malah para wartawan seperti TV3, RTM, Akhbar Utusan, Akhbar Cina semuanya menyatakan PAU 2011 kali ini media diberikan keutamaan terbaik dalam membuat liputan.

Memang agak ketat tetapi bila mereka ini Profesional maka mereka tahu akan kesulitan yang pihak urusetia UMNO hadapi. Emmmm ini baru dalam rumah sendiri ada yang mengomel, cuba masuk rumah pembangkang tengok macam mana kena Maki. Boleh tanya dengan Otai Otai Agenda Daily yang seringkali membuat liputan program Pakatan Pembangkang.

Buat rakan rakan Blogger yang EMO kepada urusetia UMNO pada PAU 2011 yang lepas diharapkan anda semua fikir sejenak dan bersyukur bahawa Keistimewaan telah diberikan kepada anda semua dengan Pas Media dan Vest walaupun anda semua membuat permohonan setelah tarikh permohonan diTUTUP.Buat Brother Nasri, Urusetia UMNO, Ku Nan, Dato Rauf, Tok Mat Maslan dan juga seluruh warga kerja Perhimpunan Agong UMNO 2011 Gomo mengucapkan terima kasih atas bantuan yang dihulurkan sepanjang membuat liputan di PWTC. Paling best bila makanan tak putus putus dihantar ke Bilik Media baik KFC, Pizza Hut, Ayamas, Mac Donald dan sebaginya.

Diharapkan pada Perhimpunan Agong UMNO selepas ini Urusetia UMNO melakukan yang terbaik sekali lagi. Dan pastinya kami para wartawan dan juga Blogger akan mematuhi Prosedur dan tatacara dalam mendapatkan Pas Media seterusnya membuat liputan dengan cara yang bertanggungjawap.


Psssttt.. Untung lah dapat Pas Media last Minute......ingat waktu PRK....gaduh sakan pasal Pas Penyokong Parti....ha ha ha

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Ekslusif 18 SX - Video Chegubard Ini Bakal Mengoncang PKR

Papa Gomo itulah yang diperkatakan semalam oleh media media pembangkang yang mana setelah seorang barua REFORMIS pro Anwar Ibrahim iaitu penulis upahan Amin Iskandar membuat laporan Polis ke atas Blogg Papa Gomo berhubung artikel yang menemplaknya.

Artikel yang membuatkan Amin Iskandar menangis tak berlagu KLIK DISINI.

Bukan main hebat lah juak pakatan menyerang Papa Gomo yang mana mereka sebenarnya nak menjatuhkan moral Gomo dalam dunia media baru ini. Hebat modus operandi mereka dan boleh Gomo katakan modus operandi yang sebenarnya berjaya jika orang lain yang menjadi mangsa.


Apa yang Gomo nak nyatakan disini sebenarnya adalah mengapa mereka menyerang Papa Gomo secara total. Mengapa dan kenapa? Jeng jeng jeng.....

Untuk makluman 2 minggu yang lalu Gomo telah memberi HINT didalam twiiter mengenai Video Chegubard yang kini sudah berada ditangan Gomo. Video yang mana jika tersebar akan mematikan terus kerjaya Chegubard sebagai pemain politik dalam PKR parti yang kini beliau sertai.

Gomo tidak mahu mengulas apa yang terkandung didalam video tersebut namun Gomo nak ingatkan anda mengenai video yang sebelum ini Gomo keluarkan yang mana membabitkan Johari Abdul MP Sungai Petani.


Video diatas ini dirakam sewaktu Johari Abdul menonton video seks Anwar Ibrahim dan kerana video diatas ini lah Johari Abdul melompat dan melenting kerana ahli PKR sudah mengetahui beliau telah memperkecilkan Anwar Ibrahim sehinggakan ketawa berdekah dekah. KLIK DISINI

Video Seks Anwar Ibrahim

Apa yang Gomo nak maklumkan disini sesiapa sahaja yang menyaksikan rakaman Video seks Anwar Ibrahim secara automatiknya telah dirakam ketika menyaksikan video seks tersebut. Siapa lagi yang menonton video seks tersebut dihotel 5 bintang sekitar Kuala Lumpur?


Malas untuk Gomo nyatakan siapa tetapi yang pasti Chegubard, Anuar Mohd Nor Reform menonton video tersebut. Reaksi mereka? Jeng jeng jeng.... Video Coming soon Bebeh.....

Bertindak dari apa yang Gomo maklumkan dalam Twitter mengenai video Chegubard yang sudah berada ditangan Papa Gomo maka Chegubard telah mengarahkan agar seseorang cuba membeli Gomo untuk tidak mengeluarkan video tersebut. Namun silap kerana Papa Gomo bukan boleh dijual beli kerana kepentingan nya adalah Amanah yang dipertanggung jawapkan demi kesedaran Masyarakat.

Mungkin atas sebab itu Chegubard mengadakan operasi besar besaran dalam menentang Papa Gomo bagi mendesak pihak Polis dan SKMM menghalang Blogg Papa Gomo dari terus beroperasi membongkarkan segala Bukti dan Fakta akan kejahatan Pakatan Pembangkang terutama pemimpin mereka.

Jika anda semua lihat semalam yang hadir menyokong Amin Iskandar adalah mereka yang terlibat dalam gerakan Reformasi 1998. Hebat mereka ini, satu hati dari dulu sehingga sekarang walaupun ada diantara mereka yang waktu ini menerima Hasil bulanan dari UMNO.

Apa sekalipun yang mereka cuba lakukan Gomo bukanlah pondan sebagaimana Anwar Ibrahim yang melarikan diri ke kedutaan Turkey setelah Saiful Bukhari membuat laporan Polis. Malah Gomo still Alive dan tidak gentar dengan ugutan dari pihak Pembangkang ini.

Malah kenyataan Amin Iskandar yang menyatakan akan mengambil tindakan Mahkamah keatas Papa Gomo amatlah dialu alukan kerana dalam hidup ini ada prinsip yang kita perlu pegang dan dukung.

Badai melanda macam mana sekalipun Papa Gomo tidak gentar dan akan perang habis habisan keatas mereka Juak Juak Pakatan Pembangkang terutama Musuh no 1 iaitu Anwar Al Juburi dan keponakkan nya.


Si Botak Kiri Anak Buah siapa? Chegubard or Sam Ketot?

Buat Amin Iskandar penulis upahan CIA usahlah berperangai kebudak budakkan yang berhingus merintih mencari Populariti dan menumpang kepopularan Papa Gomo. Sudah sudahlah menjilat Anwar Ibrahim sejak zaman Reformasi sehingga kini kerana reformasi yang anda perjuangkan sekarang ini sudah BASI sama sekali.

Amin Iskandar dibiayai SUGAR MUMMY KLIK DISINI

Buat Chegubard, siap sedia lah untuk membungkus kain baju anda dan beredar dari Parti Keadilan Rakyat kerana bila keluarnya video ini nanti sudah pasti anda tidak akan dihormati oleh anggota Parti Keadilan Rakyat.

Dan Gomo juga nak sampaikan kepada para pembaca yang sentiasa menyokong Papa Gomo serta rakan rakan Blogger seangkatan agar jangan kita lemah semangat dengan serangan juak juak pencacai ini. Ingat kita menyampaikan kebebasan dalam berblogg dan menjadi keutamaan kita menyampaikan kebenaran dengan cara apa sekalipun walaupun ianya akan mendatangkan masaalah dikemudian hari.

" U FUCK With Me, U Fuck With The Best"
-Petikan Kata kata Tony Montana


Psssttt..... Lawan tetap lawan, depa berani ke tidak ni? ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP