Bila Anggota IKD Sudah Bertemu, Si Betina Dan Jantan Mula Mengawan

Wednesday, December 14, 2011

Adakah anda sedar mereka yang dulunya berada dalam Intitut Kajian Dasar ataupun lebih dikenali dengan nama IKD ini merupakan anak didik Anwar Ibrahim? Adakah anda semua tahu bahawa mereka ini terkenal dengan gerakan Reformasi menumbangkan kerajaan pada tahun 1998?

Mereka masih lagi wujud dalam persekitaran kita sama ada secara terang mahupun gelap. Ada yang masih didalam pembangkang namun masih juga ada yang berada didalam kalangan UMNO itu sendiri.


Anuar Reform Berbaju Biru Ketika Amin Iskandar Membuat
Laporan Polis Ke atas Papa Gomo

Ada yang keluar PKR dan menyalin kulit dengan membawa pembahruan REFORM yang konon kononya UMNO namun hakikatnya mereka ini adalah anak didik Anwar Ibrahim yang masih kekal setia bersama Anwar Ibrahim.

Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata NGO tajaan Amerika Syarikat menyumbang dana kepada beberapa pemimpin dalam parti pembangkang dan Majlis Peguam untuk mengguling kerajaan yang dipimpin oleh Barisan Nasional (BN).

Beliau berkata demikian semasa mengulas laporan AFP semalam bahawa ada bukti NGO tajaan AS cuba mengkucar-kacirkan Kerajaan Malaysia dan mengembalikan kuasa kepada bekas Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau membangkitkan peranan golongan prozionisme neokonservatif dan peranan Institut Kajian Dasar (IKD) yang digerakkan pembangkang untuk menguasai dunia melalui proksinya, Amerika Syarikat.

“Kalau IKD bergerak untuk meneliti dasar tidak mengapa, tetapi kalau nak kaji segala dasar macam Dasar Ekonomi Baru, nampak jelas tujuan mereka. Sebab itu kita harus berhati-hati dan tidak terpengaruh dengan pihak seperti ini,” katanya.

Dr Mahathir yakin dengan bukti yang kukuh, kerajaan akan mengambil tindakan sewajarnya bagi membendung gerakan itu.

Sumber Akhbar

Gomo sebenarnya tertarik dengan gerakan yang baru baru ini timbul secara mendadak dalam suasana politik tanahair. Gomo juga mendapat maklumat bahawa mereka yang berpaksikan Anwar Ibrahim ini sudah semakin besar jawatan dalam agensi Kerajaan malah berkedudukan Stratgeik jika Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri. Seluruh Agensi telah diletakkan Pro Anwar Ibrahim.

Baru baru ini bila Amin Iskandar penulis upahan Pembangkang yang mana kita tahu Jambu Anwar Ibrahim telah membuat laporan Polis keatas Blogg Papa Gomo. Kononya kerana artikel Gomo yang dikatakan menfitnah beliau. Dalam masa laporan Polis ini terlihat lah kelibat mereka yang mana merupakan gerakan Reformasi yang dibiayai oleh IKD pada waktu lalu turut muncul dalam menyokong laporan Polis yang dibuat Amin Iskandar Gay Jamban.


Nora Rerom Disebelah Kiri

Ada yang hadir waktu itu merupakan mereka yang sekarang ini dikatakan orang UMNO yang mana mendapat bayaran dari UMNO untuk membuat beberapa tugasan. Malah orang itu juga bersama dengan team media baru yang kononya dilantik sebagai penasihat strategi.


Nora Reform Dan Chegubard

Apakah UMNO terlepas pandang dengan pekara sebegini? Gomo yakin UMNO lupa bahawa mereka yang dinaungi oleh IKD ini jiwa nya kekal bersama Anwar Ibrahim. Amin Iskandar membuat laporan Polis tempoh hari memberikan bukti jelas bahawa kesepakatan mereka Juak juak IKD yang dilahirkan Anwar Ibrahim ini masih seiya dan sekata dalam hala tuju yang satu iaitu menggangkat Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri.Penglibatan Yayasan Jerman, Konrad Adenauer Foundation (KAF) yang sekarang lebih dikenali sebagai Konrad Adenauer Stiftung (KAS) dalam membantu penajaan badan pemikir Datuk Seri Anwar Ibrahim, Institut Kajian Dasar (IKD) semakin diperkatakan dewasa ini. KAS turut terlibat secara langsung dalam penajaan Suruhanjaya Antara Kepercayaan atau Inter-Faith Commission (IFC).


Anuar Reform Disebelah Kanan bersama Chegubard

Harap agar seluruh rakyat terutama pemimpin UMNO melihat agenda halus yang ada pada mereka yang dilahirkan dalam IKD ini. Pantau mereka ini dan jika perlu sisihkan dari tugas tugas sulit yang menjadi keutamaan buat UMNO dan negara.

Dana dari Yahudi dan Proksi Yahudi akan terus masuk kepada mereka ini dalam menjamin agar Anjing mereka iaitu Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri Malaysia.


Diambil dari Blogg Nora Reform
http://nnora75reform.blogspot.com/2010/03/perjumpaan-refomasi-komen-sikit-leh.html

Apakah anda tahu perjumpaan dirumah MB Selangor pada awal tahun yang lalu? Perjumpaan bersama gerakan Reformasi tahun 1998 diangkat kembali atas satu dasar dan tujuan iaitu merobekkan UMNO dari dalam.


Psssttt... Ingat waktu Video Chegubard ditayangkan, orang IKD itu bermati matian kata itu bukan Anwar Ibrahim walaupun sekarang makan hasil dari UMNO.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kerana Nasihat Blogger Upahan Akhirnya Hussam Musang Bertindak DayusExco Kanan kerajaan Pas Kelantan, Datuk Husam Musa disifatkan sebagai dayus dan penakut kerana secara tiba-tiba menukar peguam ketika perbicaraan kes samannya terhadap Mohd. Faisal Rohban Ahmad masuk ke fasa pembelaan.

Mohd. Faisal berkata, beliau sepatutnya memberikan keterangan sebagai saksi pertama defendan hari ini bagaimanapun secara tiba-tiba Husam mengambil keputusan untuk menukar peguamnya.

Semalam penyokong-penyokong Husam menghukum saya lebih awal dalam laman facebook mereka berdasarkan laporan harakahdaily.net sedangkan mahkamah masih belum membuat sebarang keputusan yang mengatakan saya adalah pemilik blog ruangbiacarafaisal.

“Saya pun belum memberikan keterangan di mahkamah. Blog tersebut pun bukan milik saya, nama blog ruangbicarafaisal dan nama saya adalah Mohd. Faisal Rohban Ahmad. Pada 23 Oktober perkara yang sama juga dilakukan oleh harakahdaily.net dan Sinar Harian menyatakan saya pemilik blog sedangkan itu salah.

“Semalam semasa memberi keterangan Husam bukan main ‘gedebe’ kata saya dayus dan pengecut tetapi hari ini bila tiba giliran saya beri keterangan hari ini dia mohon untuk tukar peguam maknanya Husam tidak percaya pada peguamnya,” katanya kepada detiperubahan.com di sini hari ini.
Pada prosiding kes saman tersebut, Husam telah meminta mahkamah supaya kes tersebut ditangguhkan kerana beliau akan melantik peguam baru bagi menggantikan peguam sedia ada.

Naib Presiden Pas itu menyaman Mohd. Faisal kerana mendakwa beliau adalah individu yang bertanggungjawab menyiarkan tulisan berunsur fitnah dalam blog ruangbicarafaisal.blogspot.com pada 3 Oktober 2009.

Rencana tersebut bertajuk “Husam dan Tamrin Balun Balak Kelantan RM15 juta.

Bagaimanapun sejak perbicaraan tersebut berlangsung, mahkamah belum memutuskan sama ada Mohd. Faisal pemilik atau individu yang bertanggungjawab dalam kes tersebut.

Mohd. Faisal berkata, lebih menghairankan tindakan Husam menukar peguam tersebut tidak disertakan dengan alasan yang kukuh.

“Semasa memberi keterangan bukan main berlagak kata saya ini dayus tetapi bila giliran saya nak beri keterangan sebagai saksi defendan pertama dia hendak tukar peguam sebab dia sudah malukan saya dalam mahkamah,” katanya.

Mahkamah menetapkan pada 7 dan 8 Mac depan untuk menyambung perbicaraan kes tersebut.

Laporan dari Detik Perubahan
GOMO:
Itu dia terbukti bahawa Hussam Musang Exco Kerajaan PAS Kelantan merupakan jantan yang penakut lagi Bachol bila tahu beliau telah salah orang dalam menyaman Mohd Faisal yang dikatakan sebagai Blogger RBF Online.

Dari awal lagi Gomo dan angkatan Blogger yang lain dah ketawa berdekah dekah bila Hussam tampilkan orang yang bukan sebagai RBF Online dalam perbicaraan nya.

Dan bila semalam Mohd Faisal yang menjadi mangsa serakah Hussam Musa yang sepatutnya membela diri telah dinafikan apabila Hussam bertindak menukar peguamnya atas alasan Peguamnya dilaporkan terkena Buasir. (Sama macam Peguam Anwar Dulu)

Itulah Hussam Musang lelaki yang Dayus lagi penakut. Kalau dah benar kenapa tak teruskan je kes tersebut? Nampak sangat Hussam Musang takut kalah dalam saman ini. Ha ha ha. Buat Hussam Gedebe diharapkan lain kali siasat dulu siapa pemilik blogg dan baru heret ke Mahkamah bukannya main tangkap muat je bang oiii.Tu Lah Hussam Musang, Gedebe dengan Betina Pelacur bukan main tapi dalam hal ni Dayus dan bachol rupanya. Khak Ptuih....Yang untung si Poji tu lah jugak Blogger upahan Hussam yang menjadi Punaisihat bangang. Kah Kah Kah


Psssttt... Kesian si budak Faisal tu, ha ha ha.. Pandai Poji tipu HussamDAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP