Kekejaman Dan Kezaliman Jadikan Safuan Sawan Berkerusi Roda - Saifuddin Abdullah

Tuesday, January 3, 2012






Alahai Kesiannya....

Lu orang tak kesian ke beb?


Kejam betul pihak Polis kan?

KUALA LUMPUR 3 Jan. - Mahasiswa yang didakwa telah dipukul pihak polis pada Perhimpunan Pro Mahasiswa yang telah diadakan di perkarangan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) di Tanjung Malim baru-baru ini.

Safuan Anang yang dilihat berkerusi roda walaubagaimanapun tidak membuat sebarang kenyataan media selepas dilihat keluar dari Balai Polis IPD Dang Wangi di sini hari ini.

Safuan sebelum ini didakwa telah mengalami kecederaan teruk akibat pertempuran Kumpulan Pro Mahasiswa dengan pihak polis yang mengerahkan agar Perhimpunan yang turut dianjurkan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SSM) bersurai. - KLPOS.COM


Aik? Si Monkey pun ada?
Cer teka yang mana Monkey?

Gua cam kesian je bila tengok si Safuan yang berkerusi roda ni. Kesian lah seorang Mahasiswa telah teruk dibantai pihak Polis sampai terpaksa berkerusi roda macam kata si Mahasiswa Robot yang lain tu. Lu orang kesian tak?



Gua pun malas nak ulas panjang sangat beb cuma nak kasi lu orang pemahanam sikit Lakonan ala ala Nuar Berahim dan Mat Sabu yang dimainkan mereka ini mahasiswa Robot Anwar Ibrahim.

Ceritanya mudah, Taktik yang sama namun pelakon nya sahaja yang bertukar tukar, Baik Anwar Ibrahim, Mat Sabu, Suhardi, Tian Chua, Safuan dan yang lain lain lagi dalam kepimpinan Pakatan Pembangkang ni.


"Sama macam Papa Gay dan Abang Mat le"

Semoga rakyat Malaysia sedar akan apa yang berlaku ini. Mereka akan pergunakan apa sahaja dalam menarik rakyat bersama sama dengan mereka merusuh dan menggugat kententeraman awam. Demi Anwar Ibrahim Mahasiswa Robot ini sanggup melakukannya walaupun tahu hakikat perjuangan mereka itu adalah sia sia belaka.



Saksikan lah video ini khas buat anda semua....selamat menonton...


Psssttt...... Gua gelak sampai guling guling beb bila tengok gambar Safuan Sawan babi ni berkerusi roda...hahahaha....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


38 comments:

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:08 PM  

hahaha...mcm mana tok guru...mcm tu la anak muridnya...tok guru dah ada pengalaman bab2 menipu ni...so ilmu tu la yg diperturunkan kpd anak buah dia..tu pun, masih ramai lagi pengikut...buta kayu agaknya...dia nak jadi pemimpin sbb nak balas dendam...bukan nak berjuang sgt...demi kuasa, dia sanggup kutuk dan hina negara dia sendiri...kerana kuasa, dia hina bangsa dia sendiri...kerana kuasa, dia dah join dgn cina dan india dan sama ratakan sampai cina dan hindu besar kepala...ni mahasiswa bahalul ni dia rekrut kerana nak berkuasa...kalau la kena buang dari universiti mahasewel ni, ada dia nak tolong???jangan harap la...dia cabut lari dulu ada la...hangpa semua bukan anak / adik beradik dia utk dia tolong...hangpa semua pencacai dia saja...tak tau lah kalau masih tak sedar2 lagi...video bukti dah banyak...keterangan dari bekas peguam, bekas rakan dia yg dah lama kawan dia pun ada...takkan tak percaya lagi...tgk, baca bagi habis..pastu nilai balik...betul atau tidak anda sokong Tuan Haji "ANU"war Bin Ibrahim ni...

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:12 PM  

Mula aku tak gelak guling guling tapi bila sampai kat gambar role modul si Safuan (Mat Sabu berkerusi roda & berbelah dgn Anwar - sama sama tau sama sama temberang, tu sebab muka kedua dua poyo je) mula gelak guling guling, apa nak jadi dgn dia orang cam sekumpulan mat mental ha ha ha, teringat aku kat cerita lebih kurang title "One flew over the koko nest",cerita lama lebih kurang cam tu lah bunyi title cite tu, block buster babe! Akai betul mat mental ni cam 1 keluarga gila seorang timbalan presiden, seorang ketua Umum sekor lagi mahasissy. Gampang betul kimak kimak pecah perut di buatnya. Lepas ada pula pecacai pecacai yang percaya kat dia orang, apa nak jadi dgn dunia ni Gomo?

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:14 PM  

ciaaaaan! susunan gambo yg terbaek !

Lagubestbest January 3, 2012 at 9:16 PM  

Belakon je kan.. salah ke? Hahahah

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:16 PM  

Sumpah aku tak kesian. Lagi naik menyampah adalah. Spoil brats! Twice as useless!

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:19 PM  

Gomo, bru awal tahun kau dah bawa cerita "comedy of the year". Kah Kah Kah x 1,000 siap guling guling lagi.

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:22 PM  

Laaa.. idup ke? Ingat dah mampuih budak tu...

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:35 PM  

dah sakit tau pulak nak mintak tolong...kepala hotak...tak sakit pi cari penyakit...bodoh...makan pakai pun mak bapak tanggung lagi nak berpolitik...mcm ni nak jadi pemimpin...

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:44 PM  

ek eleh...buat lawak bodo ke ape budak tuh..
kalo aku ade kat situ..aku campak je kat tengah h/way..tgk dia boleh belari tak ?

Anonymous,  January 3, 2012 at 9:49 PM  

SSM - Solidadriti Mahabarua Malaysia. Masuk U pun dengan duit PTPN dan IPTA kerajaan. Jadi jangan dok lagak lebih. Sekoq pun dak ada yg dapat 4 pointer flat. Yang betina tu nama saja bertudung. Mulut macam pantat ayam

Anti PR January 3, 2012 at 9:52 PM  

Paling geli hati, 2 pelakon tua yg sama2 jadi OKU duduk bersebelahan. Kalau sihat, mesti bertumbuk sebab kawan OKU tuduh kawan OKU aljuburi. Berlakon saje baik. OKU berdua tidak boleh berpaling tadah sebab OKU yg bersimpai leher tak boleh nampak bontot. Semua tak pantang...

Anonymous,  January 3, 2012 at 10:01 PM  

Terbukti perkidmatan kesihatan di Malaysia berada di tahap cemerlang walaupun ditohmah tak bagus sehingga kena mendapatkan rawatan du German, hospital swasta dan sebagainya.

Lihat sahaja kes-kes nazak yang mana nyawa mereka dapat diselamatkan dan melangkah keluar hospital dalam sehari dua aje.

Lebih daripada itu, terdapat kes dimana hospital Malaysia dapat 'menghidupkan' semula pak cik tua yang dah mati.

hang senyum,  January 3, 2012 at 10:10 PM  

Oh sungguh kasihan para pejuang revolusi timur jauh kecundang naik welchar semata-mata berevolusi untuk selamatkan negara di mana ramai orang telah mati dibunuh secara senyap oleh polis rahsia rejim kuku besi kerana enggan mengundi memilih diktator memerintah di beberapa negeri sementara ramai anak-anak kecil mati kebuluran kerana tiada bekalan makanan yang mencukupi akibat negara diembargo oleh negara-negara maju kerana regim yang memerintah melanggar hak-hak asasi manusia dengan mengurung, menyiksa serta membunuh secara beramai-ramai menggunakan kuasa militari ke atas rakyat yang tidak bersenjata serta tidak cekap dalam pentadbiran sehingga iklim ekonomi berada di bawah sifar menyebabkan berjuta-juta rakyat tiada pekerjaan dan hidup di bawah aras kimiskinan paling tegar mengikut ukuran PBB.

Anonymous,  January 3, 2012 at 10:19 PM  

Betoi la PAPAGOMO, Yang sorang tu muka dia macam kera.

Abdullah Ah Leng,  January 3, 2012 at 10:22 PM  

SSM (Semua Siap Menonggeng) adalah pertubuhan anak-anak ikan yang di sponser dan dibelai oleh Bapak Anwar Bin Ibrahim atau singkatanya BABI...

Abdullah Ah Leng,  January 3, 2012 at 10:27 PM  

SSM (Semua Siap Menonggeng) ke SMM (Semua Mesti Menonggeng)? Gua konpius ni.

Anonymous,  January 3, 2012 at 10:36 PM  

padan muka! nak sangat . belajar x nak. buat susahkan orang je.. nak jadi hero konon..

Anonymous,  January 3, 2012 at 11:03 PM  

haram jadah punya budak, kimak betol..kenapa la budak ni tak duduk kg aku, senang aku jolok lubang pungkok dia..barua punya budak

Anonymous,  January 3, 2012 at 11:09 PM  

buat lah sesuatu utk bendung n bagi ada akai bebudak ni,jgn jadi dayus

AnNisbah,  January 4, 2012 at 12:12 AM  

Adoii letih aku tengok politik kat malaysia ni. Sikit2 kerusi roda juga yg jadi mangsa auta. Lepas ni anwar akan buat Parti Kerusi Roda utk menagih belas kesian org2 malaysia supaya terus survive dlm dunia politik kartun rakyat ini.

Aku dah bayangkan juga nanti bebudak sekolah akan dihasut pkr supaya guna kerusi roda utk ponteng sekolah dan buat demo jalanan. Hai kak wan... bilalah kau nak piat telinga suami kau tu? Rosak semua org dari yg dah tua hinggalah budak2. Harap jangan menjangkit kat bayi2 pula. Tapi bai tu biasalah. Letih sungguh.

mrazuar January 4, 2012 at 12:24 AM  

BRO

KALAU NAK TAHU SAIFUDIN TU BAPAK ANGKAT UMNO BANDAR TUN RAZAK YANG TAK BUAT KEJE.

SEMUA DIA LONGGOKKAN KAT TPM..kami dah mula naik menyampah gelagat pro Anwar dia...

harap dapat liink kan blog kami http//www.umnobandartunrazak.com

Anonymous,  January 4, 2012 at 12:28 AM  

abdullah ahleng lu punya komen terbaik......... hahaha

Anonymous,  January 4, 2012 at 12:42 AM  

Lawak giler kah kah kah
Menunjukkan kebodohan yang amat serius..
Tukarlaa scrip oooi..,
Asyik2 pakai kerusi roda cam baru lepas bersunat...
Ini jea yg kau dapat belajar tinggi2....
Memang bodoh ... Bodoh... Bodoh

Anonymous,  January 4, 2012 at 12:49 AM  

Penulisan oleh pencacai liberal al-jubori di anwaribrahimblog mengenai ketidakpuasan hati yang meluap-luap pada RPK.

"Walaupun DS Anwar telah liwat Saiful dan melanggan China Doll, kami tidak kisah. Itu adalah masalah peribadi beliau dan beliau tidak bersalah sehingga kes dibuktikan."

Kalau dah taksub, disuruh terjun bangunan, guling atas jalan raya, tonggeng tadah jubor, bergolok gadai, semuanya sanggup. Ada pulak pencacai dah label al-jubori sebagai Imam Mahdi. Gila babi tonyok punya sub-human.

Sekarang, pelapis pencacai dah muncul. Nak buat Revolution Process konon. Sebelum jadi, eloklah KDN buat Ops Lallang 2. Walaupun pahit tapi mujarab.

Asisstant macai kata nak kumpul 100 ribu pencacai. Aku nak tengok apa tindakan KDN.

Kabus Ibra January 4, 2012 at 1:17 AM  

sesiapa nak kosi roda konteklah aku, nak yg mat syabu pakai pun boleh, ada ngan aku, kira second hand ler, yg nuar punya aku dah jual kat keling besi burok .. cina kata suei ...

Kalau beli sebelum 9hb ada discaunt 15% tapi kalau selepas 9hb kena buat tempahan..

Kosi roda aku jenis baik punya, buatan sungai bolah, tak lama lg anu war akan jadi CEO kehormatnya..

Anonymous,  January 4, 2012 at 3:20 AM  

gomo.. tak cukup korem lagi la... itu karipalla singky.. kena susun baik2 gomo... gua warning lu nie... gua saman lu baru tau...

hahahaha...hahahah.. hahaaha...

Chua Soi Lek January 4, 2012 at 8:43 AM  

Wa baca ini woo, wa gelak guling guling maa. Aiyak, mana amoi saya?

Anonymous,  January 4, 2012 at 10:17 AM  

safwan n adam adli patut dijatuhkan hukum hudud pukol mereka dengan penyapu lidi yang dicelup najis. menyusahkan mak bapa kerajaan dan membazir duit rakyat.

Anonymous,  January 4, 2012 at 12:52 PM  

Senang je nak ajar orang2 ni. Letak dlm bilik atau kawasan luas lepaskan ular atau anjing rotweiller. Kalau tak lari juga betullah sakit. Tapi rasanya boleh sprint kalau lawasan tu luas. Ular dan rotweiller pun gelak besar. Ha..ha.. Anon 11.11 dan anon2 yg sewaktu dgnya belajar lagi ya. Jgn malukan mak bapak dan orang melayu.

Anonymous,  January 4, 2012 at 1:46 PM  

Ketiga-tiga mereka yg berkerusi roda tu sebenarnya "patah tulang" kote, sebab tu tak boleh bergerak.

Sebabnya, ketiga-tiga menyunyut, mengentel, menyedut, mengulum, meramas, menggigit dan menghisap kote antara satu dgn lain.

Anak Lenggong January 4, 2012 at 2:57 PM  

Kasiaannnnnn.....tapi ngape tak mampus terusss..kan lagi elok..

Anonymous,  January 4, 2012 at 11:26 PM  

Laaaa......hidup lagi rupanya. Aku sangkakan dah kojol kena lenyek dek trak polis atau FRU. Mahasongsang sampah masyarakat yang dilaknati manusia ni lebih baik mampossss. Tempat dia boleh digantikan oleh mahasiswa lain yang lebih tinggi nilai moral dan akhlaknya.

Anonymous,  January 4, 2012 at 11:57 PM  

salam suma....hai...sronok nmpak,mcm2 ade...saya amat terharu rasanye kerana masih ade insan yang waras seperti kalian....syabas....terpanggil rase nk bersuara...hamba salah seorang dari warga PDRM....walaupun hamba tidak terlibat dgn tragedi tahun baru yg mengemparkan negara....namun jauh di sudut hati hamba rasa terkilan apabila rakan2 PDRM umumnye di lebelkan seperti anjing...Tapi mereka lupa ......atau senggaja melupakan...orang lain nyenyak diulit mimpi...kami bersekang mata...demi keamanan semua....kami pun manusia .....seperti anda..punya hati/perasaan....mengalas amanah...tidak mengira waktu...tidak mengira ketika ...demi anda,harta anda,demi agama bangsa dan negara....jenguk sekeling kita...ada apa?...pandang tetagga kita ada apa?...keamanan yang sama2 kita kecapi harus kita jaga bersama......

Anonymous,  January 5, 2012 at 12:04 AM  

you memang best la papagomo..apa mesej yg u you nak sampaikan dapat difahami dengan mudah dan menarik..

terbaik..

Anonymous,  January 5, 2012 at 12:09 AM  

Kasiaaaannnnnnnn....

kahak ptuihhhh sialllll.....

TAK KISAH..,  January 5, 2012 at 12:26 PM  

aku tak kisah kalau si sundal tu bebas sekalipun...yang nyata dia tetap kekal dalam lipatan sejarah sebagai pemimpin yang paling tak senonoh di dunia......di atas muka bumi ini teruskan..lah lakonan hidup mu...kerana...allah melihat apa yang kamu buat.......

Anonymous,  January 5, 2012 at 9:58 PM  

bosan lah nengok lakonan yg samaaa je...

bila polis sentuh jeee..terus meronta2 mcm beruk konon polis mengunakan kekerasan dan terus berbuih2 mulut dan berguling2 atas jalan dan akibatnya................
patah tengkok, terpaksa guna kerusi roda, patah tulang kaki/pinggang, buat2 mati atau akan mati....

lepas tu dalam masa beberapa hari dah sembuh, baik macam sedia kala dah boleh berdangdut atas jalan semula.

iye lah nak buat macam mana kalau dah guru dia pun org yg sama...jadi lakonan pun mesti sama....kalau tak caya mesti akan berlaku lakonan yg sama lagi selepas ni....

Anonymous,  January 7, 2012 at 9:38 PM  

mak aiih sampai berkerusi roda...dasat tul puak2 ni...blom kena lesing dah pakai wilca...dasat2...tang monkey yg x tahan tu...tergelak golek aku..samdol nye gomo

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP