"Nazri Aziz Jangan Ulangi Pekara Lalu Yang Memalukan Mereka" - Najib Razak

Monday, January 30, 2012

Dato Seri Nazri Aziz

Siapa yang tidak kenal dengan Nazri Aziz ini yang merupakan salah seorang Otai dalam dunia politik tanahair Malaysia. Bukan sahaja kejantannanya ditakuti pembangkang malah dikalangan BN sendiri pun tidak berani nak bercakap panjang dengan beliau. Ada kisah terbaru yang mana beliau Nazri Aziz telah memalukan ramai pemimpin pembangkang dan juga ahli serta penyokong mereka.

Sebelum itu harap layan apa yang Gomo nak nyatakan mengenai POINT utama artikel ini. He he he

Hari ini Gomo nak ingatkan satu pekara mengenai apa yang WAJIB rakyat Malaysia tahu mengenai Pendaftaran nama PAKATAN RAKYAT yang mana merupakan gabungan PAS,PKR,DAP dan juga mungkin parti parti lain yang sealiran dengan anutan PR.

Untuk makluman Rakyat Malaysia didalam politik ini banyak sandiwara dan taktik dalam meraih undi. Gomo tidak menafikan bahawa kerajaan Barisan Nasional tidak lari dari sandiwara dan taktik untuk meraih undi rakyat. Namun demikian cara yang dilakukan Barisan Nasional adalah JANTAN dan tidak MEMBOHONGI Rakyat Malaysia sebagaimana Pakatan PAS,DAP,PKR.

Pilihanraya yang pertama diadakan pada tahun 1959 dibawah nama Parti Perikatan yang mana terdiri daripada tiga parti iaitu UMNO mewakili kaum Melayu, MCA mewakili kaum Cina dan MIC mewakili kaum India.


Logo Parti Perikatan

Parti Perikatan merupakan sebuah parti yang BERDAFTAR yang mana HALAL dan tidak membohongi rakyat mengenai kesepakatan mereka UMNO, MCA dan MIC dalam membangunkan Malaysia. Malah Parti Pakatan Rakyat yang SAH berdaftar ini juga menggunapakai LOGO parti yang sama dalam mewakili ketiga tiga parti pada waktu tersebut.

Maklumat lanjut boleh layarik WIKIPEDIA

Pada tahun 1973 Parti Perikatan telah ditukar kepada BARISAN NASIONAL yang mana menggabungkan sehingga setakat tahun 2008 berjumlah sebanyak 13 parti iaitu:
Info Lanjut KLIK DISINI

Dengan pekara ini membuktikan kepada Rakyat Malaysia bahawa kesepakatan Komponen Barisan Nasional dalam menjaga rakyat bukanlah sekadar RETORIK semata mata dan ini dibuktikan dengan pilihanraya demi pilihanraya yang diadakan sejak tahun 1959 sehinggalah ke Pilihanraya Umum ke 12 pada tahun 2008.


Logo Barisan Nasional

Lambang DACING menjadi logo utama buat Barisan Nasional tidak kira sama ada parti UMNO, MCA, MIC mahupun mana mana parti dalam komponen Barisan Nasional bertanding pada pilihanraya. Ini lah kesepakatan dan keharmonian tampa penipuan mahupun Retorik semata mata dalam meraih undi rakyat.

Bagaimana pula dengan PAKATAN RAKYAT
yang terdiri daripada PAS, DAP dan PKR?

Untuk makluman Pakatan PAS,DAP dan PKR telah mula Berpakat Pakat untuk menggulingkan Kerajaan Barisan Nasional pada tahun 1999 dengan menggunakan nama kempen mereka iaitu BARISAN ALTERNATIF.


Gabungan PAS, DAP dan PKR ini didalam nama Barisan Alternatif TIDAK PERNAH DIDAFTARKAN sehingga pada tahun 2008 pemimpin PAS, DAP dan PKR menukar nama Barisan Alternatif kepada nama PAKATAN RAKYAT yang mana ketua umumnya adalah Dato Seri Anwar Bin Ibrahim (HOMOSEKSUAL).

Info Lanjut KLIK DISINI

Selepas pilihanraya Umum ke 12 pada tahun 2008 yang mana gabungan Pakatan PAS, DAP dan PKR telah memenangi banyak kerusi Parlimen sehingga menumbangkan 4 negeri yang sebelum ini dikuasai Barisan Nasional tidak termasuk Kelantan. Dengan kemenangan tersebut juga ahli parti dari peringkat bawahan dan juga rakyat yang pada waktu itu yakin akan Kesepakatan PAS, DAP dan PKR mengesa agar kepimpinan Pakatan MENDAFTARKAN nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti yang SAH sebagaimana yang dilakukan Barisan Nasional.


Logo Pakatan PAS,DAP,PKR

Pada 19 December tahun 2009 di Konvesyen yang pertama Pakatan Rakyat para pemimpin PAS,DAP dan PKR telah mengumumkan bahawa Pakatan Rakyat akan didaftarkan sebagai sebuah parti Politik yang sah yang mana pada tarikh itu juga LOGO Pakatan Rakyat diperkenalkan kepada seluruh Rakyat Malaysia.Dan pada tahun 2010 setelah 2 tahun desakan demi desakan dari ahli bawahan parti agar pemimpin PAS,DAP dan PKR mendaftarkan nama Pakatan Rakyat sebagai parti yang Sah. Maka Pakatan Rakyat telah menghantar Draf ke ROS bagi mendaftarkan nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah pari yang Sah.

Waktu ini punyalah seronok sampaikan para penyokong pakatan Beronok Ronok menghebohkan mengenai Pakatan Rakyat akan didaftarkan sebagai sebuah parti yang sah sepertimana Barisan Nasional yang sudahpun berabad Sah Berdaftar. Rakyat Malaysia waktu itu pula melihat bahawasanaya selepas pendaftaran tersebut maka 2 LOGO utama Parti akan menghiasai setiap Pilihanraya selepas itu.Namun tunggu punya tunggu pendaftaran nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti yang SAH tidak juga berlaku. Desakan dari ahli bawahan parti yang tidak sabar sabar untuk memangkah Logo baru Pakatan Rakyat memaksa pemimpin Pakatan PAS,DAP dan PKR mengeluarkan kenyataan dan sepertimana yang dijangka ROS Pendaftar Pertubuhan dipersalahkan dan dipertanggungjawapkan mengenai pekara tersebut.
Dan sekarang sudahpun tahun 2012 yang mana kemungkinan Pilihanraya Umum 13 akan diadakan pada tahun ini. Pakatan Rakyat yang mana merupakan gabungan PAS, DAP dan PKR masih lagi belum didaftarkan walaupun Pemimpin Pakatan yang memeterai PERJANJIAN pada tahun 2009 telah BERSETUJU untuk mendaftarkan Pakatan Rakyat dalam mengabungkan ketiga tiga parti pembangkang tersebut.


2009 sehingga 2012 yang mana 4 Tahun ahli dan penyokong PAS, DAP dan PKR ditipu hidup hidup oleh para pemimpin mereka. Apatahlagi rakyat Malaysia yang tidak berparti yang mana meyakini akan Janji Janji Pakatan Rakyat ini. 4 tahun berlalu dan tidak ada satu pun pekara yang mampu dibanggakan oleh para ahli Pakatan bahawa parti mereka telah SAH berdaftar dan tidak HARAM sepertimana yang digelarkan oleh para Blogger pro Kerajaan.

Untuk jawapan kepada isu MENGAPA PAKATAN RAKYAT TIDAK DIDAFTARKAN marilah kita sama sama menyaksikan Video jawapan Nazri Aziz dibawah ini sehingga habis.Dah puas hati dengan jawapan D.S. Nazri Aziz?
Dalam Video diatas kita disajikan dengan satu jawapan yang Bijaksana dari Nazri Aziz Menteri Di Jabatan Perdana Menteri mengenai pendaftaran nama Pakatan Rakyat. Jawapan oleh beliau Tepat dan padat dan Gomo yakin kepada rakyat Malaysia yang Cerdik dan Bijaksana sudah pasti memahami dengan jelas jawapan yang Nazri Aziz nyatakan.

Buat rakyat Malaysia yang Cerdik dan Bijaksana ini Gomo yakin anda semua mampu menilai mana yang Ikhlas dan mana yang Busuk dalam mentadbir negara yang tercinta ini. Jika Ikhlas perjuangan dalam membantu rakyat sudah pasti PAS, DAP dan PKR Berdaftar sebagai sebuah Parti Politik yang SAH sepertimana yang Barisan Nasional lakukan.

Ini Mesej jelas kepada rakyat Malaysia bahawasanya PAS, DAP dan PKR tidak lebih hanya untuk memperbodohkan kita semua dengan janji janji manis mereka semata mata. Lakonan mereka pada tahun 2009 dengan Gambar dan Video Menandatangani Perjanjian Pendaftaran Pakatan Rakyat hanyalah Retorik semata mata.

Bak kata Nazri Aziz sepertimana didalam video diatas bahawa Barisan Nasional LEBIH SUKA dan MENYOKONG jika Pakatan Rakyat didaftarkan segera dan pada PRU 13 PAS, DAP dan PKR menggunakan Logo Parti yang sama yang mana kita semua akan menyaksikan LOGO BN vs LOGO PR dikertas kertas undi.


Barisan Nasional Yang HALAL Sejak DULU


Pakatan Rakyat Yang HARAM Sehingga KINI

Renung renungkanlah wahai rakyat Malaysia, Gomo cuma mampu cakap:

"Barisan Nasional menjanjikan persefahaman dan kerjasama yang utuh yang mana telah dibuktikan berpuluh puluh tahun yang sudah sejak kita mencapai Kemerdekaan lagi. Pakatan Rakyat pula sebenarnya hanya BERPAKAT untuk memperbodohkan rakyat Malaysia kerana jika anda Bijaksana maksud PAKATAN itu sudah jelas mempunyai satu NIAT JAHAT dalam meghancurkan Negara Malaysia."


Psssttt.... Siap bergambor konon tandatangan setuju daftar pakatan Rakyat, 4 tahun Hampeh sampai la ni Rakyat diperbodohkan.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

24 comments:

zikron January 30, 2012 at 10:23 AM  

agak2 sempat x daftar sebelum pru13?

Anonymous,  January 30, 2012 at 10:30 AM  

kenapa takut sangatt si nazri ni nak istiharkan harta....kenapa?? iss kata hero barisan..setakat cerita pasal lambang parti...ehh takut pasal lambang ke atau takut harta harta ismet ulam raja hahahaha..

PAPA GOMO January 30, 2012 at 10:36 AM  

bila nak daftar? bila tu? hua hua hua.... sempat lagi ni kalau nak daftar parti. PRU13 pakai nama parti Pakatan Rakyat dan pakai Logo yang sama.

Amacam? Sahut lah cabaran ni beb kalau betul nak jaga negara dan nak bela rakyat. hehehe

YB Raz January 30, 2012 at 10:37 AM  

ketua umumnya adalah Dato Seri Anwar Bin Ibrahim (HOMOSEKSUAL).

hahahahahahaha bengang je orang tua tu kalau baca

Anonymous,  January 30, 2012 at 10:39 AM  

Bangang betul ko ni. Dana PR dtg dari mana ko taknak isytiharkan pulak.

PAPA GOMO January 30, 2012 at 11:00 AM  

Yb raz, hehehehe memang anwar homoseksual

Anonymous,  January 30, 2012 at 11:08 AM  

Dia ada main belakang bini kamu ke gomo atau yb raz

Anonymous,  January 30, 2012 at 11:15 AM  

papagomo ngan yb raz adalah mangsa sapuan pelincir ky..sebab tu dia tau...anwar homoseksual...hahaha

Anonymous,  January 30, 2012 at 11:19 AM  

Mahkamah 2x kantoi video 2x kantoi. Kah...kah...kah...

penyokongketuanan January 30, 2012 at 12:12 PM  

Kalau nak ketawa pun ketawalah. gomo tak jadi hal punya. Rakyat yang akan memilih untuk ketawakan siapa. Parti BN yang memakmurkan mereka, atau Pakatan Rakyat yang masih bertanding atas logo parti sendiri. Benda kecik macam ni pun tak boleh settle. Macamana pembahagian kuasa kalau menang?

Ya Allah, kami mohon keberkatan dan pertolongan untuk mendirikan negara yang aman makmur di bumi yang dihuni oleh ramai kaafirin.

Anonymous,  January 30, 2012 at 12:17 PM  

oklah BN 'halal' tapi UMNO pernah diharamkan dan UMNO sekarang sepatutnya ditulis UMNO(BARU) bukan UMNO.UMNO dah mati. PAS , DAP dan PKR tidak pernah diharamkan. Pakatan Rakyat bukan tak halal tapi dimainkan pendaftarannya oleh Pejabat Pendaftar Pertubuhan

Anonymous,  January 30, 2012 at 12:28 PM  

haram = khinzir
khinzir = babi
babi = PAPAGOMO

....PAPAGOMO = HARAM

Anonymous,  January 30, 2012 at 1:03 PM  

Itu tandanya fuckatan masih ragu2 antara satu sama lain. Gambar rapat2 tu sume wayang je. Dlm kata lain memang tak boleh bergabung. Yang satu nak buat hudud, yang satu lagi kata langkah mayat dan yang satu lagi sokong lesbian-gay. Sampai kiamat pun tak bergabung.

Tempat aku register persatuan penduduk dalam masa 2 minggu dah settle.

Anonymous,  January 30, 2012 at 1:07 PM  

Oops...lupa. Sudahlah sokong lesbian-gay, sekarang sokong israel lagi. Bergabung dengan yahudi je lah kah kah kah...

Anonymous,  January 30, 2012 at 2:12 PM  

buta mata jer takpa..jgn buta hati..dh la buta hati..sokong pulak kote bengkok

manBonda,  January 30, 2012 at 3:06 PM  

PAS + DAP + PKR = Malaysia Hancur
PKR + PAS + DAP = Malaysia Huru-hara
DAP + PKR + PAS = Malaysia kena jual

Anonymous,  January 30, 2012 at 4:13 PM  

setahu akulah, ada 2 jer parti yg pernah diharamkan iaitu parti komunis malaya dan juga umno pada tahun 80an. sekarang umno versi baru

Mr. DNA,  January 30, 2012 at 5:09 PM  

Betulkah Shamsidar melahirkan anak haram. Anak dengan siapa ye.

Siapa yang empunya diri tolong beri penjelasan.

penyokongketuanan January 30, 2012 at 6:01 PM  

Kalau UMNO pernah dibatalkan pendaftarannya, memang betul. Tapi ROC dah berapa kali tukar milik. Masih tak boleh bersatu hati untuk daftarkan gabungan. Sekarang lagi mudah, tapi kalau orang tak buat, sampai bila pun tak jadi. Tak apalah, tak payah daftarlah. Jangan hipokrit. Rakyat akan menilai.

Ya Allah selamatkan kami di bumiMu yang ramai kaafirun

Anonymous,  January 30, 2012 at 8:22 PM  

PUAK2 TG SOKONG PR NI MEMANG TERDIRI DARIPADA KALANGAN ORANG YG MERMASALAH KELUARGA DAN MORAL. KLU TAK PERCAYA KITA TGK YG ADA DEPAN KITA. ADA TAK YG OTAKNYA STABIL SPT ORG LAIN. BOLEH DIKATAKAN TEROK DAN ADA DIANTARA MEREKA BERLAGAK ALIM TAPI HATI HANYA TUHAN YG TAHU. BAB BENDA FREE DEPA DULU YG KEDEPAN TANG TU TAK HARAM PULA. SPT DITEMPAT AKU NI, KEDAH [ MAHANG ] BOLEH DIKATAKAN MEREKA2 YG AMBIK EKOR/JUDI/KAKI KARAOKE TU ADALAH ORG PAS. NAK TAHU DATANG TENGOK. DAN ADA DIANTARA MEREKA IKUT INDIA MALAM2 CARI BETINA KAT KUALA KETIL DAN KULIM. HAI TAK TAHU LA APA PUNYA PEJUANG ISLAM KINI. SEMOGA ALLAH LINDUNGI MSIA DAN UMAT ISLAM DI MASIA INI.

KEKURA January 30, 2012 at 8:33 PM  

Apa kecoh-kecoh..kalau PR didaftarkan pun tetap tak menang PRU 13.

Anonymous,  January 31, 2012 at 9:13 PM  

Pru ni tetap umno....

Anonymous,  February 4, 2012 at 3:29 PM  

Dana BN pulak dtg dr mana? Duit poket sendiri ke?

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP