Misteri Nusantara - Tanah Rakyat Ghaib Secara Tiba Tiba

Saturday, February 18, 2012




Kerajaan negeri Selangor hari ini digemparkan dengan skandal terbaru apabila terbongkarnya kes kehilangan tanah bernilai RM250juta.Menurut sumber,ia berkait rapat dengan kerajaan negeri yang membabitkan beberapa Adun pakatan.

RM250juta bukan satu jumlah yang sedikit,kes ini amat berbeza dengan kes NFC yang hanya membabitkan satu pinjaman.Kes tanah ini membabitkan penyelewengan dan kehilangan hak keatas sekeping tanah yang bernilai tinggi.

Langkah kerajaan negeri merampas tanah hak milik orang adalah satu tindakan desprado ala mafia,setelah rampai tanah tersebut pemilik asal dinafikan hak secara mengejut.Penyangak alaf baru yang berjenamakan pakatan ini tak ubah menuduh orang lain pencuri sedangkan tangan mereka sendiri yang sedang mencuri.

Adalah tidak mengejutkan jika mereka membuat fitnah keatas NFC,sedangkan isu tersebut tidak ada kes kerana ia hanya membabitkan satu pinjaman yang akhirnya harus dibayar balik kepada pihak Bank.

Kerugian tanah bernilai RM250 juta milik Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (KHSB) telah mencetuskan kontroversi. Tanah pegangan pajak berkeluasan 234ha di Gombak disita oleh Kerajaa Selangor, pemegang saham terbesar dalam KHSB.

Namun, terdapat pemegang saham yang memberitahu mereka tidak menyedari perkara itu.
Tanah yang dimiliki SAP Holding Bhd (anak syarikat KHSB) dirampas oleh kerajaan negeri pada Ogos lalu. Tempoh pegangan pajak itu hanya berakhir pada 25 Jun 2090.

Difahamkan, pemegang saham telah membuat aduan kepada Bursa Malaysia.
KHSB ditubuhkan pada 2001 dan disenaraikan dalam Bursa Malaysia pada 2003.
Ia merupakan aset hartanah Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB).

SAP Holding Bhd terlibat dengan beberapa projek pembangunan di Selangor dan syarikat itu mengendalikan pengurusan projek, pembinaan dan pengurusan kelab dan tempat peranginan dan pembangunan hartanah.

Pengerusi KHSB, Raja Idris Raja Kamaruddin, abang kepada penulis blog, Raja Petra dan Hashim Kamil Harun bertindak sebagai pemangku Ketua Pegawai Eksekutifnya. Raja Idris juga merupakan Pengarah KDEB yang diketuai oleh Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Dalam satu aduan, seorang pemegang saham mendakwa tiada tindakan diambil oleh pengarah SAP dan KHSB untuk menyelesaikan atau berbincang mengenai isu tersebut.
Raja Idris ketika dihubungi mengesahkan rampasan tanah itu.

"Sebab yang diberitahu pegawai tanah untuk merampas tanah itu adalah kerana wujudnya aktiviti kuari secara haram sejak bertahun-tahun lamanya," katanya.

Beliau berkata, pemegang saham (menerusi laporan tahunan) dan Bursa Malaysia terus dimaklumkan mengenai perkembangan itu.

Raja Idris berkata, KHSB telah membawa perkara itu ke mahkamah, September lalu.
Seorang pemegang saham berkata, "Kerajaan Selangor mungkin pemegang saham terbesar tetapi hak dan kepentingan pemegang saham lain tidak patut diketepikan."Raja Idris berkata, mesyuarat agung tahunan dijadualkan pada Jun ini.-Mstar

GOMO: Wow wow wow.... Banyak masyukkk la ini macam kalau Tanah yang bernilai RM250 juta secara tiba tiba boleh Ghaib macam tu sahaja. takkan lah tetiba boleh Ghaib pulak kan? Hua hua hua.

Gomo juga turut menerima kiriman Emel dari pembaca yang menyatakan:

Soalan:

1) dah terang lagi disuluh... bahawa tanah (yg kononnya KHSB menang balik drpd CTSB) akan dimajukan as mix development! .... memang patut lah khalid gagap forfeit (rampas) the land sbb si gagap tu kata akan ambil balik jika GLC (konon taknak pilih bulu - Star) do not use the land according to the category it was awarded for.... Maknanya, soalannya, tanah ni sepatutnya utk apa? Agro? Property development? Apa? Kalau gagap tu kata not for mix development, habis tu utk utk apa? Hai tak kan chairman raja idris dan ceo suhaimi tak tau land tu bukan utk mix development?? Oh patut lah tak tau, chairman is non-executive (tiada operational power) DAN NON_MALAYSIAN!!!

2) Dah lah tak tau land itu utk apa initially (saje buat tak tau).. dah tu, Star 15/2 khalid gagap bodoh tu kata dia forfeit sbb ada illegal activities di tanah tu... Soalannya, hai selama sejak April 2011 si mamat london (raja idris chairman - non-malaysian) dan sejak May 2011 si suhaimi (ceo) tu masuk KDEB/KPS/KHSB, dah dekat nak SETAHUN dah la ni kenapa tidak diberhentikan aktiviti haram di tanah tu?? .... Hhmm kalau dia kata sudah dihentikan, habis tu, yang si gagap tu forfeit juga the land kenapa?? .... Apa muslihat mereka sebenarnya???.... Padan muka some shareholders dah buat report kat Bursa!

3) Kenapa bila menang kes tak sabar2 make announcement ke bursa ke media... tapi bila CTSB buat Rayuan di mahkamah bererti hak tanah tu on-hold, kenapa tidak dibuat announcement kpd bursa?? .... Paling penting, kenapa tiada Announcement kpd Bursa bila State ambil tanah tu?? Ini satu kesalahan besar pada Bursa Malaysia!! Boleh diambil tindakan undang2..

4) Star 16/2 .. khalid gagap tu kata... ".... company is stupid,...".... Hahaha yang mengata company is stupid tu pun dianya stupid gak, sbb pertama sekali, a company on its own cannot be stupid, syarikat mana boleh bodoh, bukannya bernyawa, yang bodoh ialah org yg run the company! bererti si khalid gagap kata chairman dan ceo (the company) is stupid!.. Khalid gagap pun sama stupid sbb dia yg sign perlantikan so stupid2 tu!! Stupid! Dan semalam kata forfeit sbb illegal activities, hari ni kata forfeit sbb tak develop according to what it was originally awarded for.... Bodoh, atau penipu?!.. Ini ke pemimpin yg rakyat Selangor nak undi lagi utk pru13 nanti??

Kiriman Emel Pembaca Rakyat Selangor

Nah tu día beb soalan Cepuemas yang patut dijawap oleh Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor. Apa jawapan dari mereka? Isu NFC yang mana WANG YANG DIPINJAM tetapi isu di Selangor ini adalah TANAH RAKYAT yang bernilai RM250 Juta yang dighaib. Apa cerita?

Emmm apa apa pun kita sama sama tunggu jawapan selanjutnya dari Kerajaan Negeri Pakatan PAS,DAP,PKR berhubung kehilangan Tanah bernilai RM250 Juta ni. Dan Gomo sudah dapat meneka bahawa kepimpinan Pakatan Selangor akan menyalahkan UMNO sepertimana yang dilakukan mereka dalam isu isu sebelum ini termasuklah dengan isu Skandal Elizebeth Wong Bogel.


Psssttt.... Baik punya rembat beb, tanah pun boleh ghaib macam tu je. Bunia pinjam ke? Ha ha ha

"Ha Ha Ha, Kita Kasi Rompak Lagi"

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT



25 comments:

Anonymous,  February 18, 2012 at 9:40 AM  

mati nanti tak diterima dek tanah... padan muka

Anonymous,  February 18, 2012 at 9:51 AM  

Alahh tu tanah syarikat towkey2 yg dah kaya raya. lantak dialah..takde kene mengene pun kita rakyat org awam ni...cari benda yg berkaitan dgn org ramai..yg memperjuangkan hak org ramai...

Anonymous,  February 18, 2012 at 10:27 AM  

Betul.,,gOmo takde modal nak bantai Penang, bende hal tokey tokey pun nak masuk camput. Bijak la Khalid bertindak segera, padan muka. Kalau ToYo dulu sah diam je activiti kuari haram, pasir haram, lombong haram. Tanah hak kerajaan negeri, dia sukak lah apa dia mau buat. Tanah lanun2 mesti mau rampas, bagus Khalid, selamat berkidmat untuk rakyat bukan macam crony Umno.

Anonymous,  February 18, 2012 at 11:06 AM  

owner rompak anak sendiri, lepas tu suruh anak dia diam-diam. tapi anak tiri sudah bising sebab barang dia hilang sekali. lepas tu tak de laporan ke bursa. macam kena rompak tapi tak report kat polis.

confirm conflict of interest - buta- buta kena bayar denda kat bursa.

Anonymous,  February 18, 2012 at 11:26 AM  

gomo bajet fitnah 250 juta nie bole tutup kes lembu mamak sharizat tu la..itu lagi terang2 250 juta kena songlap..Tun Mamak pun dah suruh letak jawatan..apa komen mamak Gomo? Keturunan mamak memang menyusahkan org kat Malaysia..memnghabis kan duit org bumiputra ,pastu berlagak mcm Melayu bumiputra..puiii!

Anonymous,  February 18, 2012 at 11:43 AM  

Ko kasi report lah apa susah

Anonymous,  February 18, 2012 at 11:46 AM  

amboii.. kalau bab sharizat yg buat loan tu, dapat tak sampai 100 juta pastu kena bayar balik korg melalak macam anjing.. Ni pasal tanah seketul harga 200 juta lebih, korg diam?

Senang aku cakap, penjilat tegar samada yg kena bayar atau tak ni mmg takleh pakai. kuman seberang laut nampak, bangkai gajah depan pintu rumah buat2 tak tau.

Bullshit la korg!

Sori la pakatan. kalau camni la cara korg, mmg takde can aku nak pangkah sekali lagi. Goodbye!

Phoenixx February 18, 2012 at 12:02 PM  

spesis anjing kurap mcm ko pula menyusahkan org ... ko dah la bodoh makan sampah , ko tambah lg dgn kebodohan ko dgn makan taik anwar n jadi penjilat tegar ... jgn jadi bangang sgt laa sampah ... puiii !

Anonymous,  February 18, 2012 at 12:06 PM  

Tak habis habis loan bodoh. Dei ko pegi tanya bank mana yang nak bagi 250 j kat lembu...ni loan duit rakyat lah ngok, supaya rakyat boleh makan lembu bukan beli condo si jat tu.

Anonymous,  February 18, 2012 at 12:22 PM  

suck my cock..kalau UMNO leh tawan Selangor pada PRU13...selain dari menipu atau merampas kuasa macam jadi kat Perak..jangan UMNO nak dapat Selangor...macam juga Pulau Pinang..tak yah susah susah BN nak rampas memang tak boleh...pergi mampus UMNO...perosak pemikiran Melayu

Anonymous,  February 18, 2012 at 12:25 PM  

Apakhabar Dr. Khir? Justice for Dr Khir.

Nasib baik Pakatan dapat Selangor, kalau habis 1Selangor, UMNO gadaikan ....hidup pakatan..pergi mampus nak toyo..kaki rempat.

Anonymous,  February 18, 2012 at 12:36 PM  

Ko ni selupa anjing menyalak sampah

Anonymous,  February 18, 2012 at 12:42 PM  

Jangan lupe tengok Debat soi lek lawan Guan eng. Yang dah tentu Cina yang Menang. Melayu Umno tengok je, takut nak debat camne. Cume berani jadi jaguh kampung kat blog gomo ni sian....

manBonda,  February 18, 2012 at 12:57 PM  

Mak oii..sejak bila si Khalid Gagap ni belajar magik ngan David Choperfield..boleh hilang2kan orang punya tanah..hebat2..eerr kalau cam tu tentu senang2 nak hilangkan DUIT rakyat..ye tak ? Khalid oi..

Anonymous,  February 18, 2012 at 1:08 PM  

bagus gomo dedahkan kepincangan kerajaan selangor, mana yg tak baik mesti ditegur,..tapi...mane cite blue?

Anonymous,  February 18, 2012 at 1:52 PM  

macam mana boleh hilang? tu tanah boleh dicuri antar pi singapura kah ? atau boleh angkat pi planet of the Apes? Mesti lah maseh ada kat situ juga.......Kalau hilang , hilang bertukar milik, Maseh boleh dikesan siapa pencuri nya . Setahu rakyat yang selalu curi hak milik ni memang kerja-kerja amnok......

Anonymous,  February 18, 2012 at 1:58 PM  

aku confident selangor akan ditakluk BN kalau pakatan masih berperangai macam sekarang.

Anonymous,  February 18, 2012 at 2:11 PM  

bodo punya UMNO jadikan TV3 sebagai tukang lapor kerajaan Selangor...wakil rakyat pakatan tak payah turun padang tunggu aje tukang lapor buat hebahan...macamnan nak rampas Selangor...bodo punya UMNO.

Anonymous,  February 18, 2012 at 2:39 PM  

bodo punya pakatan

Anonymous,  February 18, 2012 at 2:52 PM  

Cuba utusan meloya, berita hairan, TV 3 suku, blogger jamban berhenti cite pasal aljubri....akan terus teggelam aljubri..terus lenyap...ni hari hari promote aljubri...bodo punya melayu...aljubri makin kuat hari hari bagi ceramah.....

PAShit,  February 18, 2012 at 2:55 PM  

yeye aku suka sebab banyak anjing2 kurap dan parasit berkeliaran di blog Papagomo ni...

Tahniah PG kerana blog tuan sangat fofuler dgn anjing2 Penipu Rakyat.

senang aku nak hentam kebodohan taksub mereka ni hahaha

PAShit

Anonymous,  February 18, 2012 at 2:58 PM  

TEMPAT PERSUNDALAN wajib dibina berdekatan tempat tinggal Anwar. Kita harus punya rasa simpati, kerana selama ini Anwar yang berpenyakit kronik terpaksa bersusah payah keluar jauh untuk memuaskan nafsu SUNDALnya dengan perempuan SUNDAL. Bayangkanlah tuan2, tiada nikmatnya bersuka-sukaan dengan perempuan SUNDAL di TEMPAT PERSUNDALAN kalau diri terasa penat & sakit lantaran berjalan jauh.

Semoga dengan pembinaan TEMPAT PERSUNDALAN betul2 bersebelahan dengan tempat tinggal Anwar, akan memudahkan Anwar berulang-alik dengan mudah MENYUNDALKAN diri dengan perempuan2 SUNDAL. Biarlah kepuasan MENYUNDAL Anwar mencapai tahap maksima. Kepuasannya, kebahagiaan kita jugak.

PAShit,  February 18, 2012 at 2:58 PM  

mungkin Tuan Komrad tak perasan kot atau takde teloq kahkahkahkahkahkah

pencacai2 sialan anak2 haram PAS kaki2 bontot PKR dan babi2 DAP dah takde modal...petanda2 jelas dah nak mampus

Isu PM hadiri Thaipusam dah settle dgn Mufti Perak...jelas tak melanggar akidah

tetapi....

BABI pakai nandek dan Nizar berarak pukul gendang SAH KONPOM melanggar akidah

ada berani sangkal fakta ini Tuan Komrad?

atau kau takde teluq? kahkahkahkahkahkahkah

PAShit

Anonymous,  February 18, 2012 at 3:51 PM  

Fuck my asshole. Pukimak punya yahudi

Anonymous,  February 19, 2012 at 1:33 AM  

baik sangat tapi hilang banyak negeri dalam PRU..apa cerita orang UMNO.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP