50 Lori Sampah Dibeli Untuk Kontraktor Keroni Kerajaan Pakatan Selangor, Rakyat Dapat Apa?

Tuesday, March 20, 2012



Exco PBT Selangor mengumumkan dengan bangganya Kerajaan Selangor akan membeli 50 Compactor ataupun Lori sampah untuk disewakan kepada kontraktor sampah dalam menyelesaikan isu sampah yang semakin kronik di Selangor waktu ini.



Mengikut kata Ronnie Liu DAP, kompaktor tersebut dibeli untuk memastikan urusan pengendalian sampah menjadi lebih efisyen. Pembelian dibuat memandangan beberapa kontraktor yang mendapat tander kutipan sampah tidak mempunyai kompaktor.

Malang sungguh nasib rakyat Selangor yang mendapat kerajaan yang bangang dan Exco yang pendek akal. Untuk pengetahuan, antara syarat penting yang perlu ada untuk setiap kontraktor sampah adalah mereka harus mempunyai keupayaan untuk membekal tenaga kerja, peralatan dan keperluan-keperluan lain untuk memunggah sampah. Itu adalah syarat wajib.

Kompaktor adalah kategori peralatan yang wajib disediakan oleh kontraktor untuk membolehkan mereka layak mendapat tender yang ditawarkan kerajaan negeri. Dibawah adalah bukti syarat-syarat tender yang ditawarkan oleh kerajaan Selangor yang jelas menyatakan syarat-syarat wajib untuk memasuki tender. Masalah sewa yang tinggi bukanlah tanggungjawap kerajaan negeri untuk menyelesaikannya tetapi itu adalah terkandung di dalam kos operasi yang ditanggung oleh pihak kontraktor dan disitulah harga tender tersebut ditentukan.





Baca dalam kotak Merah

APA KEJADAHNYA pula Wang rakyat Selangor dibazirkan untuk membeli 50 Lori Sampah buat kontraktor yang telah mendapat Tender kutipan sampah? Jika macam ni sesiapa sahaja yang bukan Kontraktor pun boleh mohon untuk buat kutipan sampah di Selangor kerana Lori akan disediakan Kerajaan Negeri.

Ini lah masaalahnya Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor yang kerja mereka Mencuri dan Menyamun selagi mampu. Sudahlah tender sampah diberikan kepada Keroni keroni mereka sampaikan ada seorang Kontraktor meraih 3 tender bagi mengutip sampah. Ini kan pula dengan pembelian Lori sampah.




Bayangkan jelah satu lori sampah RM100 Ribu dan didarabkan dengan 50 unit. Berapa tu agaknya? Kominsyen? Bla bla semua lain lain tu? Fuh kalau begini lah Selangor ditadbir Pakatan PAS,DAP,PKR untuk penggal akan datang jawapnya habis lah lingkup negeri Selangor dan yang paling mendapat kesan adalah rakyat Selangor itu sendiri.


Psssttt... Beli 50 Lori untuk Kontraktor tunjukkan pemikiran pemimpin pakatan cara nak Songlap duit dengan lebih lagi. Cilako



DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


28 comments:

manBonda,  March 20, 2012 at 9:26 PM  

Ronnie Liu..
Wa ingat aa..lebih baik lu beli babi maa..
Lori banyak2 lu apa bikin..?
Babi2 banyak2 lu dan Khalid gagap boleh kaya maa..
jahanam fuck..fuck..fuckk..fuckkkatan

Anonymous,  March 20, 2012 at 9:33 PM  

lonni liu aa...lu nyangan soli2 maa...nanti lu kina jadi kilindan loli maa...manyak ngam maa...soli naek loli...liu liu liu

Anonymous,  March 20, 2012 at 9:34 PM  

Bila ada company baru boleh jadi Director, boleh dapat duit lagi le, senang betul nak dapat duit bila ada kuasa.

Anonymous,  March 20, 2012 at 9:52 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous,  March 20, 2012 at 9:52 PM  

bila tgk lori sampah & dokumen2 tu konek aku terus tegang

lalu aku capai sabun dari bilik

ku lurut2 batang konekku

sampai crettttt cretttttttttttttttt terus pancut depan laptop

ahhhhh nikmatnye

seks Gomo seks!!!

Anonymous,  March 20, 2012 at 9:53 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous,  March 20, 2012 at 10:08 PM  

Inilah sikap pencacai2 PR. Membuat kacau di blog org lain. Tiada lansung untuk menghormati. Imej PR yang dh buruk menjadi smakin buruk dgn tindakan sabotaj seperti ini.

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:21 PM  

Hahaha....pencacai fuckatan dah tak tahu nak buat ape dengan ko Gomo. The best they can do posting cerita seks yang family dia baca tiap hari. Buku2 seks tu memang bersepah dalam rumah diaorang. Tu pasal hal2 seks dalam fuckatan diaorang tak kisah, maklum dah jadi makanan harian. Lepas tu nak tuduh umno seks....hahaha...

Sekarang ni dengan perangai megalahkan haiwan, buat kacau kat blog orang. Hoi m'skuno dah tak stim lagi ke? Kah kah kah...

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:31 PM  

Kah kajh kah. Tik tok tik tok. Video aljub akan keluar tak lama lagi. Al jub dah ketar lutut. Takuh eh? Cian.....terpaksa hantar pencaicai bodoh buat kacau.. Sama samalah kita tunggu...tik tok tik tok....

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:32 PM  

bodoh penjilat lendir kuning abang nuar ni..

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:35 PM  

Kalau kita boleh andaikan pengomen PR ni dalam kehidupan offline....derang ni la yg suka buat kacau dan huru hara kat ceramah BN sbb dengki tengok ramai org datang ceramah....sebab apa?...sbb ceramah derang tade org datang....sbb asek kencing jer dan maki hamun jer...so korang leh nilai jenis macamana penyokong PR ni....semua tahap gang vandalisme yg byk merosakkan harta awam tu....mana derang reti bab2 etika ni.....dah IQ pun jenis2 Mr Bean dan wali terompah jer....

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:35 PM  

puki mak kau lah mat sabo. Motherfucker! Fuck you! Fuck your mother! Anak haram sungguh. Tak suka baca, berambus! Fuck your mothefucking wife.

Gomo! Tlg block pukimak yg sabo kat sini. Fed up aku! Anak gampang haramjadah mat sabo ni!

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:44 PM  

UMNO tak menjatuh imej Pakatan Rakyat tapi diaorang yang cari kebencian rakyat terhadap tindak-tanduk mereka sendiri. Pengikut PR yang buat taik dan tak tahu mentadbir tapi hanya tahu salahkan UMNO. Dah tahu diri tu Lebih Gila, Bebal dan Tolol(LGBT)....baik letak jawatan....lebih lama manusia sampah dalam kerajaan maka lebih banyak sampah sarap bertaburan di SelangorKU(Kurang Upaya)

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:45 PM  

Ini bukan kroni lagi dah. Ini namanya makan bersuap. Mcmana contractor takde lori? Mana meritokrasi? Bila Gomen BN buat dia punya bising sampai nak keluarkan dokumen berkotak-kotak. Sekarang apa suda jadi?

At least nak bagi kontrak ke kroni, based on meritlah. Kroni2 jugak tapi bagi contract pada yg kita percaya boleh buat, kroni yg ada merit. Bukan sampai kena disuap nasi, sampai dibeli lori. Kalau pegi SSM buat search company info, mesti ada sangkut punya anak beranak, adik beradik, sepupu sepapat, saudara bau bacang bau celah bedah politikus PKR dan DAP. orang PAS mungkin takde pasal takut duit haram. Duit BR1M dikata haram tapi sebat jugak kan..

Anonymous,  March 20, 2012 at 10:51 PM  

Wartawan MALAYSIAKINI patut tanya apek ni macam mana kontraktor yg x de lori sampah dapat tender angkut sampah kat Sgor. Ini konspirasi UMNO jugak kot.

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:16 PM  

tu budak terencat akal dari mana yang duk tulis sex? buat semak saja, kalau ko nak meroyan pun pi la masuk dalam kandang babi meroyan kat situ huhu..

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:22 PM  

IMEJ DAP SELANGOR SEMAKIN TERCEMAR. KITA DOA BERAMAI2 MOGA BN MENGAMBIL ALIH SELANGOR DARI PAKATAN HARAM. RAKYAT SEMAKIN BIJAK MENILAI SIKAP PAKATAN. ALHAMDULILLAH SEMAKIN RAMAI YG MULA SEDAR KESILAPAN MEMILIH PAKATAN DULU.

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:27 PM  

Gomo just ger rid that motherfucker mat sabotaj off this blog. Job well done! Finally, fresh air. The march of the pigs is history.

Whoever try to sabo this blog, send our regards to your mother and wish her Fuck Off! You're not welcome here.

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:41 PM  

memang kaki seks betul puak2 F..ckatan ni..dari pemimipin sampai ke balaci..semua kaki seks...

sampai tengok dokuman pun dah macam tengok gambar lucah..ishhh ini lah berkat didikan Pas...

takebeeerrrr....

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:50 PM  

Doa mmg kena buat bro. Tapi usaha pun kena buat juga bro. Pastikan dah daftar mengundi dan bila sampai masanya jangan tak pegi buang undi. Satu undi kita dapat merubah apa yg kita patut ubah dan mengekalkan apa yg patut di kekalkan. Adios

Anonymous,  March 20, 2012 at 11:56 PM  
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous,  March 21, 2012 at 12:21 AM  

Gua kontraktor buat kutipan sampah. Alhamdulillah gua ada dpt keje tu lagi memandangkan gua pun mmg ada lori. Yg gua kesian ada member2 gua yg sebelum ni buat keje sama tak dapat balik keje tu. Akhirnya datanglah syarikat yg dapat nak sub kan keje tu. Harga dia masuk dengan harga member aku masuk sama. Berapa dia bagi kt member aku ni dan berapa untung boleh dapat. Akhirnya secara terhormat member aku tolak keje tu dan guna lori tipper mamat tu pegi ambil sampah. Makanya byk la komplen sana sini sbb kutipan sampah tak konsisten. Lori tipper tu paling kuat buat isi 3 tan je. Tapi kompaktor boleh isi sampai 10 tan sampah. Yg menjadi persoalan kenapa orang yg dah ada kompaktor tak terpilih dan yg takde kompaktor boleh terpilih. Jawapan senang. Kroni mangkuk2 ayun yg bagi keje ni. Kemudian kenapa kerajaan Selangor nak beli 50 biji lori? Sbb nak tolong kontraktor2 yg bakal support dia bila dah melungkop esok. Itulah sifirnya.

Anonymous,  March 21, 2012 at 12:55 AM  

Bro, borang tender tu bukan untuk keje-keje kutipan sampah la bro. Itu JPS punya keje tu. Aku ada simpan borang tender utk kutipan sampah. Kalau ko nak kasi siar itu video kedua Anwar dulu. Nanti aku email direct kat ko bro.

PAPA GOMO March 21, 2012 at 3:40 AM  

Anon 12.55 Am:
Bro, borang tender tu bukan untuk keje-keje kutipan sampah la bro. Itu JPS punya keje tu. Aku ada simpan borang tender utk kutipan sampah. Kalau ko nak kasi siar itu video kedua Anwar dulu. Nanti aku email direct kat ko bro.

BAGI JELAH>>>Adoi hahaha

PAPA GOMO March 21, 2012 at 3:41 AM  

Anonymous Anonymous said...

Gua kontraktor buat kutipan sampah. Alhamdulillah gua ada dpt keje tu lagi memandangkan gua pun mmg ada lori. Yg gua kesian ada member2 gua yg sebelum ni buat keje sama tak dapat balik keje tu. Akhirnya datanglah syarikat yg dapat nak sub kan keje tu. Harga dia masuk dengan harga member aku masuk sama. Berapa dia bagi kt member aku ni dan berapa untung boleh dapat. Akhirnya secara terhormat member aku tolak keje tu dan guna lori tipper mamat tu pegi ambil sampah. Makanya byk la komplen sana sini sbb kutipan sampah tak konsisten. Lori tipper tu paling kuat buat isi 3 tan je. Tapi kompaktor boleh isi sampai 10 tan sampah. Yg menjadi persoalan kenapa orang yg dah ada kompaktor tak terpilih dan yg takde kompaktor boleh terpilih. Jawapan senang. Kroni mangkuk2 ayun yg bagi keje ni. Kemudian kenapa kerajaan Selangor nak beli 50 biji lori? Sbb nak tolong kontraktor2 yg bakal support dia bila dah melungkop esok. Itulah sifirnya.

March 21, 2012 12:21 AM

Tu lah hakikatnya....demi menyelamatkan keroni keroni mereka.

Ahmad Shukri Mokhtar March 21, 2012 at 4:23 AM  

nak kasi borang tender sampahpun nak kena barter trade ker anon di atas ni? Bluetooth jela. Tak payah main emel2.. Hahahahaha. Komisen mau jugak..

Anonymous,  March 21, 2012 at 8:58 AM  

ader pengundi antoo gak..merayao-rayao kat sini..sah lah...pru13 dah dekat sangat ni...nangbotinang...kuibotikui

KEKURA March 21, 2012 at 9:41 AM  

Sepatutnya sampah ini isu remeh dan tak sepatutnya berlaku dimana Negara sedang menuju arah Negara Maju. Apakah kita perlu menggadai Negara kepada pemerintah dimana sampah pun tidak dapat diurus tadbir.Sayangilah Negara kita dari tergadai kepada golongan yang rakus ini.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP