Anwar Ibrahim Terkemut Kemut Bila Diasak KJ

Wednesday, March 14, 2012




Suasana Dewan Rakyat petang Selasa gamat seketika bila Khairy Jamaluddin berentap dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai isu keselamatan Israel dalam interbiunya dengan akhbar Wall Street Journal baru-baru ini.

Pertikaman lidah berlaku semasa Ahli Parlimen Rembau itu mencelah ucapan Ketua Pembangkang yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh ketika membahas titah Diraja.

Ini gara-gara Anwar membangkitkan isu itu dalam perbahasannya dan dilihat cuba membersihkan dirinya dengan mendakwa kenyataan sebenarnya di akhbar itu diputarbelit oleh media tempatan.

Anwar mengulangi kenyataanya sebelum ini bahawa perkataan 'contingent' yakni bersyarat yang disebutnya bagi jaminan keselamatan Israel itu tidak diberi perhatian dalam laporan media.

Namun Anwar terbelit dengan penjelasannya itu bila Khairy sebaliknya menyifatkan beliau sebenarnya menyatakan sokongan mutlak kepada jaminan keselamatan rejim zionis berdasarkan kenyataannya.

Khairy kemudiannya membaca dua petikan kenyataan Anwar iaitu :"I support all efforts to protect the security of the state of Israel" dan kenyataan kedua berbunyi :"...stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognising the aspirations of the Palestinians".

"Saya faham soal 'contingent' itu tetapi saya hendak tanya kenapa Yang Berhormat Ketua Pembangkang tidak baca sepenuhnya paragraf temu bual dengan Wall Street Journal itu sebab kalau dibaca sepenuhnya, maknanya berbeza.

"Maksudnya kenyataan ini ada dua bahagian. Apabila Yang Berhormat sebut "I support all efforts to protect the security of the state of Israel", itu tidak ada 'contingent', maknanya sokongan itu adalah 'blanket support', sokongan mutlak yang tidak ada syarat kepada kerajaan Israel," katanya.



Anwar kelihatan begitu emosi bila dipersoalkan begitu hingga kedengaran membebel hal-hal menyentuh peribadi Khairy yang tidak relevan dengan perbahasan mengenai isu itu.

Ramai pemerhati yang melihat perbahasan itu menerusi CCTV di luar dewan tertawa melihat gelagat Anwar seperti orang tenggelam punca. Usaha Khairy untuk bangun lagi mencelah berbahas dengannya selepas itu langsung ditolaknya.

Petikan Agenda Daily


Psssttt.... Dah berapa kali Anwar Ibrahim lari bila berhadapan dengan KJ ni? Hua Hua Hua


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

30 comments:

AJ March 14, 2012 at 8:07 PM  

aku pernah tengok depan mata hanwae ni ceramah bro. Bila dia turun stage bawak mic sampai boleh tunjuk ngan jari betuibetui kat atas muka orang tua. Yang orang tua tu dok tergelak kahkahkah..Kurang ajar..AJ

Anonymous,  March 14, 2012 at 8:12 PM  

Sekarang ni zaman dunia tanpa sempadan. Sesiapa pun boleh baca kenyataan Anwar walau diceruk dunia mana pun. Bukan orang Islam Malaysia sahaja yang marah dengan dengan kenyataan dia, orang Islam negara lain pun marah.

Bukan media yang putar belit tapi lidah Anwar yang berbelit2. Dia ni memang dari dulu kaki bodek yahudi. Merambus lah!

ZaidJinggo March 14, 2012 at 8:13 PM  

kuikuikui..mau tau le..hehe

MONTERO March 14, 2012 at 8:17 PM  

SOKONGAN ALJUBRI TERHADAP ISRAEL TAK DAPAT DISEMBUNYI LAGI

Anonymous,  March 14, 2012 at 8:29 PM  

malangnya puak pas tidak pandai bahasa inggeris dan mereka mempercayai kenyataan iblis sokongan tok guru nik aziz ni. yang pandai bahasa inggeris pun adalah puak iblis dokongan tuan guru nik aziz. maka mereka akan tetap menyokong iblis itu, bersesuaian dengan hadis nabi - di akhir zaman nanti pemimpin dikalangan kamu adalah orang yang paling buruk akhlak diantara kamu dan ada hadis atau ayat alquran yang telah ditafsirkan secara harfiah yang membolehkan iblis dijadikan sahabat olih ulamak tersohor pas. maka kekallah mereka bersahabat dengan iblis dan syaitan.

Anonymous,  March 14, 2012 at 8:44 PM  

Sayang sekali kita umat islam dimalaysia lebih tertumpu kepada isu ditimur tengah .Didalam masa yang sama juga umat islam diselatan thai juga menerima nasib yang seakan sama dengan apa yang dialami oleh rayaat digaza.Negara kita sebagai negara islam serta sahabat yang terdekat dengan penduduk islam diselatan thai .Malaysia , Indonesia dan Brunei perlu memantau apa yang kerajaan Thailand buat terhadap orang orang islam dinegara tersebut .

belang March 14, 2012 at 9:02 PM  

Anwar kalau berani debat la dgn KJ...umno hantar pemuda je debat...rafizi dah lemau kene, next giliran anwar plak.....ada bran ka anwar??

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:04 PM  

apa nak jadi dgn dia ni???

perosak agama, bangsa dan negara...

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:17 PM  

Klu KJ betul2 hebat , dah lama dia jadi menteri atau timbalan menteri .Klu bukan kerana konsisi jawatan PM yg nak dilepas dari Pak Lah dlu tu, jawatan ketua pemuda Umno pun dia tak akan dapat.
Apa hebatnya dia ni yang Papagomo banggakan sangat.......tak da seorang menteri pun nak kn dia. Percalonan kerusi PRU13 pun maseh samar samar Keh2x

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:27 PM  

Budak ekonomi pincang hentam kerumok lawan Tokoh Pakar Ekonomi kelas dunia.........Papagomo boleh nilai lah sendiri...............Jangan ikut prasan.

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:41 PM  

PAS telah bagi kata dua sama ada tarik balik kenyataan tu atau saman WSJ...tapi sampai sekarang tak ada penyelesaiaanya...????

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:49 PM  

Bravo kj.. Baru anwar tau kj ni anak jantan.

Anonymous,  March 14, 2012 at 9:53 PM  

Anuar sebenarnya boleh selesaikan masalah ini dgn mudah.Panggil BBC,CNN,RTM,TV3&HAMERAKAH buat sidang akhbar depan lobi parlimen,lepastu kutuk kaw-kaw rejim Zionis supaya rakyat Malaysia dan dunia tahu Anuar benci dgn kezaliman Yahudi.Secara otomatik tuduhan geng Umno dan sewaktu dgnnya akan gugur.Tapi..........Anuar ada beranikah,nanti dana dari luar x masuk pulak

Anonymous,  March 14, 2012 at 10:31 PM  

sebab anuar x sokong kerajaan thailand.....
kalau sokong....

Anonymous,  March 14, 2012 at 10:45 PM  

Anon 6.53, Anuar dapat dana dari luar kehkehkeh ! ?.......rhetorik pencacai umno dah tak laku lagi.
Dulu pun macam2 dikata kat Anuar ni tapi sampai sekarang pun belum terbokti. Yang banyak terbongkar ketika ni hubungai Dr.M dengan Yahudi tu.Gua heran satu caicaikutty tak cakap apa apa pun......macam gomo nak nafi lagi kah!

Anonymous,  March 14, 2012 at 10:47 PM  

anuar xnk debat dgn anak tikus..dia nk debat dgn najib yg asyik ngelat je..walau dh ckp nk debat, tetiba tukar nk bincang je..xde telur ke?

Anonymous,  March 14, 2012 at 10:52 PM  

sapa ckp xde bukti? Br smlm diorg ckp ada bukti anuar dpt dana dari israel..tp buktinya mkn masa sikit nk tunjuk sbb tgh nak buat bukti..kah kah kah

Anonymous,  March 14, 2012 at 10:56 PM  

RAKYAT TAHU POSTING2 DALAM BLOG NI MEMANG RHETORIK PILIHAN RAYA. TAK ADA SATU PUN BENAR. BUAT APA SUSAH SANGAT NAK BUAT KOMEN, ANON ANON KAT ATAS.

Anonymous,  March 14, 2012 at 11:05 PM  

Anon 7.52. , egko sama macam Menteri KDN. Bawakn bokti Copgate jika benar, walhal bokti dah lama terima. Cuma Hisaputing nak selamatkan AG dan IGP. Tapi bila nak kena kan pembangkang ,bokti tak ada dikata ada. Biasa lah......ular dua kepala.

Anonymous,  March 14, 2012 at 11:14 PM  

Tgklah pencaxai bodoh kat atas. Faham ke apa retorik. Pamdai ckp bahsa inggeris ke. Anyway congrats to KJ kerana buat anu wa gelabah. KJ fasih berbahasa inggeris. Satu kelebihan yg ketara. Jadi jgn bunuh career politik dia. Silap? Semua org buat silap. Beri dia peluang utk buktikan kebolihannya. Buat pencacai dah sampai masa kau org mula berfikir. Belajar bahasa ingeris supaya kau tak jdi yes man dlm pkr. Jgn jadi pak turut dapigg faham.

Anonymous,  March 14, 2012 at 11:34 PM  

BRAVO KJ, give it to him good.
Eh kat parlimen dia tu tak jaja lak gambar dia dgn shiekh qaradhawi dan khalid mishal?

Anonymous,  March 14, 2012 at 11:38 PM  

Nuar Nuar...macam tak de orang lain dalam politik Msia. Ape yg ko takut sangat kat Nuar?? Ngapa Najib takut sangat nak debat Nuar?? KJ??? Dia tu debat ngan Nurul pun cukup lah, tak pun ngan Mukriz. KJ tu lah beria ria sangat nak bela NFC. Skg bos NFC kena dakwa haa senyap ko...ni lah orang ko lantik jadi bos PUNB.....lingkop lagi laa ushawan Melayu pas ni..hancur .....

Anonymous,  March 14, 2012 at 11:50 PM  

kesian KJ, menang ketua pemuda tp kempunan, tkleh jd menteri. satu pnghinaan dr PM, utk menantu dan mentua.

Anonymous,  March 15, 2012 at 12:22 AM  

hanya org bodo, ajer yg dok sokong dia...(*()&**^&*%*%$*
mmg bodo tahap gaban.
dh tau anu gay sokong yahudi.... takkkkk dok nafikan tak sokong zionis.... itu pun ada org percaya.... kat anu gay?????

mmg betoi la, org yg sokong anu gay adalah pecacai angkat taikkkkk!!

Anonymous,  March 15, 2012 at 12:47 AM  

Cuba check AIDC mcm mcm pendedahan di sana

Anonymous,  March 15, 2012 at 12:56 AM  

APA??

KJ??

KJ ni la yang konon berani nak debat pasal lembu dengan rafizi tu kan??

dok tunggu punya tunggu, rafizi pon dok tanya baynak kali, x debat2 jugak pasal lembu....tup tup skang pengerusi NFC kena charge plak kat mahkamah...

itu la serba sedikit gambaran betapa bacholnya n bodohnya KJ ni

KAH KAH KAH

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:03 AM  

pong pang pong pang dok kata KJ malukan anwar...

kat blog pro pembangkang plak pong pang pong pang kata anwar malukan KJ..

dan penyokong dua2 kena bodohkan dgn blogger yg sememangnya bodoh

kalo betul anwar malu or KJ malu, mai tunjuk bukti la...video tak da pon yg boleh sokong statement tu...pelik gak, bukan parlimen ada video ka, kasi tayang la...ke dah kena delete?? yela utk cipta perception konon2 KJ or anwar hebat

padan la muka penyokong dua2 ni, masing2 kena bodoh...rakyat malaysia yg taksub mcm hangpa ni bodoh tahap tapak kaki aku ja, konon soh org belajaq bahasa ingerish la sgt...ntah2 ingerish hg ke laut, i u know alright TQ...tu ja la hg tau

ye la, dah bodoh sgt kan..HAHAHAHA

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:06 AM  

mangkok gomo,
bukan ko taktau kj tu budak surohan anwar. sandewara mcm ni pun ko nak artikelkan? kan kj yg jd peon hanta passport dulu masa anwar keluar penjara.kan dah banyak bukti aktiviti2 kj yg menjurus kepada pihak yg menyokong anwar. lu ni dah makan duit kj banyak sangat nihh .. wa ingat klu anwar bg duit kat lu, silap2 lu tarik balik semua video porno anwar kot? mende la lu, apa celup?

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:13 AM  

KEMUT TANG MANA TU GOMO? JUBOR DIA KE BEBIRD? HAHAHA MESTI DIA STIM DENGAN KJ ALMAKLUMLAH.. HERO FILIM HINDUSTAN DAAAA. APAPUN SALUTE JUGAK KJ AKHIRNYA DIA BANGKIT BERSUARA. JANGAN DIAM, PENGARUH NGO DALAM MASYARAKAT SEKARANG DAH JAUH MENINGGALKAN PEMUDA UMNO.

Anonymous,  March 16, 2012 at 11:26 PM  

Kj is Kj... the point is Anwar has been naked by Kj... Thats the undisputed fact.
As for Selasa rabu... i wish to tribute for the loyalty and blindness .. in addition to enroll with khamis jumaat sabtu ahad and isnin ... in that completion Id just say Innalillah ilai irajiun....(minda telah expired)

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP