Raja Nong Chik Dedah Helah Pembangkang Menipu Rakyat

Thursday, March 15, 2012



Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar hari ini menolak cadangan Pakatan agar mengurangkan Kadar Faedah Skim Pinjaman Rumah yang dikeluarkan menerusi Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) untuk golongan yang tidak layak membuat pinjaman dengan bank komersial.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Seri Raja Nong Chik menjelaskan, Kadar Faedah Skim yang berjumlah RM1.5 bilion adalah di bawah kadar sedia ada sebanyak 6.5 peratus, pinjaman bernilai RM36,100 selama 25 tahun, bayaran bulanan adalah sebanyak RM243.

"Sekiranya kadar tersebut diturunkan kepada 2.5 peratus, ia akan berkurangan RM161. Perbezaan cuma RM82. Ini hanyalah helah pembangkang," jelas beliau.

Beberapa Pemimpin Gabungan DAP, PKR dan PAS sebelum ini telah menggesa kerajaan memberikan pinjaman mudah dengan kadar faedah 2 peratus, kadar sama yang diberikan kepada keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil untuk RM250 juta untuk projek Pusat Fidlot Nasional.

Ia disusuli dengan desakan dari Kesatuan kakitangan awam Ceupacs yang menuntut agar Kadar Faedah Skit tersebut dikurangkan kepada 3.5 Peratus berbanding jumlah sedia ada 4 Peratus merujuk kepada "matlamat utama bukanlah untuk mendapatkan keuntungan, sebaliknya membantu golongan berpendapatan rendah ini memiliki rumah."

“Jika mereka hanya bayar RM124 sebulan, ia akan mengambil masa 50 tahun. Pada masa itu mereka mungkin sudah meninggal dunia sebelum dapat menikmati kelebihannya,” kata senator tersebut.

Sumber KL POS

GOMO: Pembangkang akan meneruskan apa sahaja Fitnah demi memastikan rakyat diperbodohkan. Agenda Fitnah mereka yang semakin keterlaluan ini haruslah ditolak rakyat dengan memberikan undi buat BN pada PRU 13 nanti.

Cukup cukup kita melihat pembohongan mereka Pakatan Haram ini. Sebelum menang pilihanraya bermacam janji ditabur. Habis pilihanraya satau apa pun depa tak buat. Lihat sahaja Lembah Pantai yang mana Nurul Izzah langsung tak menjalankan tanggungjawap sebagai ahli parlimen.


Psssttt... raja Nong Chik Cabar debat hari tu pun puak Pakatan senyap...hahaha...


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

21 comments:

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:20 PM  

aku nak cite seks......

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:40 PM  

Nurul tak jalan apakebendenya...keling keling kat brickfield tu semua jumpa Nurul. Ijat je yang tak buat...sibok jaga lembu. Ijat boleh dapat 2% duit lembu, takkan rakyat miskin tak leh

Anonymous,  March 15, 2012 at 1:54 PM  

Bukan xsilap skim ni yang berkaitan dengan pinjaman bersyarat yang diberikan oleh KWSP kepada pihak Skim Pinjaman Rumah?

Yang kemudian baru pemohon skim ni memohon pinjaman daripada pihak Skim Pinjaman Rumah?

Lebih jelas lagi,

Pihak A = KWSP, pihak B = penyedia skim pinjaman rumah, and pihak C = pemohon atau pembeli rumah yang mohon pinjaman.

Kira pihak A beri pinjaman dengan kadar faedah 5.5% setahun kepada pihak B. Pihak C akan mohon pinjaman dari pihak B dengan faedah 6.5% dengan kewangan pihak B adalah wang yang dipinjam dari pihak A?

Kalau betul sitiasi ni, memang dah okla tu sebab pihak B nak kena bayar pada pihak A faedah 5.5% keatas jumlah pinjaman.

Nak turunkan camne lagi??? Nanti bila bagi faedah rendah, ada yang berkokok kata mempergunakan duit titik peluh rakyat pulak utk org lain......

Tolong verify apa yang aku paham ni betul ke x.....

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:14 PM  

janji pakatan sial...

tol sungai nyior di beri percuma akhirnya kena kencing...

wujud plak janji baru...

tol jambatan pulau pinang dimansuhkan kalau pakatan tadbir malaysia...

lobang duit mana kaum pakatan ni nak mansuhkan...

pejuang hamas...

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:18 PM  

Kalo ikut logik, semua orang nak kadar faedah pinjaman yang rendah untuk apa jua loan..itu dari sudut pemohon pinjaman lar/ pengguna

Klo agensi pemberi pinjaman aka bank, koperasi dan sebagainya tue, dorang mesti nk letak interest tinggi sbb risiko pembayaran, susut nilai, margin profit dll

Kerajaan mesti bantular golongan berpendapatan rendah dan sederhana nie..psl banyak orang kita dok dalam golongan nie. Apa salahnya kasi turun kadar faedah, permudahkan kelulusan dan sebagainya kepada bumiputra

Bukan semua orang kat lembah Kelang nie senang..pendapatan isi rumah 5 ribu sekalipun campur tolak utang situ sini alamatnya x beli rumah la jawabnya...menyewa la ko sampai pencen.

Aku dok prati, sektor perumahan negara nie telah dikuasai oleh bangsa lain especially kt lembah kelang. Dorang yang conquer pasaran perumahan kos rendah ke atas, turun naik market pon dorang kontrol, agen pon bangsa dorang. Sket agi merempatlah kita, spt melukut di tepi gantang kt tempat sendiri.

Gomen please do something lar..kalo tidak merempat anak cucu kita esok karang

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:21 PM  

Wei, bro, tak de cerita lucah hari ni ke?

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:29 PM  

Anonymous said...

Wei, bro, tak de cerita lucah hari ni ke?

March 15, 2012 2:21 PM

=================================
cerita sex masok blog RILEX.

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:37 PM  

Kau pegi bogel depan cermin pas tu tengoklah sendiri

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:45 PM  

...dia ni keturunan raja mana? Raja Gopal? Raja Bersiong>...dia ni kan entot ngan bini cina gak? kah! kah! kah! tgk muka pemimpin UMngok ni sorang pun xde yg buka selera aku..alahai nasib badan

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:50 PM  

pada 8hb march jam 9 mlm di bangi kopitiam dataran glomac klana jaya tiga orang anak muda lingkungan 30thn berbual tentang skim pinjaman rumah dbkl ini.
aku minum kat kedai mamak sebelah kopitiam tersebut sambil mendengar perbualan mereka.
mereka kata interest tinggi,bayaran bulana pun tinggi...mana nak mampu..
sorang dah kawen ada sorang anak,yg berdua masih bujang.
yg dah kawen tu isterinya bekerja,anak bagi orang jaga.
mempunyai 2 buah kereta,dia satu isteri satu...duduk rumah sewa. ..
yang berdua bekum kawen tu menyewa bilik bersama kawan2...
makan dikopitiam kueytiew goreng sepinggan rm7.00 tak termasuk minuman..
yg dah kawen guna iphone4s...sorang guna samsung tablet..
sorang lagi mungkin BB...model tak pasti..semua pakat ketak atas meja sambil berbual sibuk layari internet agaknya.
mereka merungut tak mampu nak beli rumah dibawah projek dbkl...interest tinggi kata mereka
selepas bayar harga makanan mereka keluar,yg dah kawen guna persona,sorang lagi guna kereta inspira dan yg lagi sorang pandu kereta honda swift.
aku bangga kerana anak melayu mampu guna kereta walaupun bukan bmw atau mbz..
kesian mereka tak mampu beli rumah...yerlah...kereta,tablet,iphone,BB dan makan di kopitiam lebih penting dari rumah.
aku tak pasti pula mereka ini ada hutang kad kredit atau tidak...sebab zaman sekarang orang beli susu anak,beras,gula dan keperluan dapor pun berhutang guna kad kredit.
bila berhutang mesti bayar berserta dengan faedafnya sekali..sekurang nya mininum payment,jika tak kad kena block..hutang tahap maksimum.
faedah itu riba', dalam islam riba itu haram..beli beras,susu anak dan lain2 terlibat dengan riba'.
cukup dulu takat ini..nsnti sambung lagi...

Anonymous,  March 15, 2012 at 2:58 PM  

geng ku beritau blog ni banyak bahan lucah, jadi i mari blog ini..kalau tidak, mane mau ku layan blog ni

Anonymous,  March 15, 2012 at 3:11 PM  

seks dengan jiran (Papagomo dengan Lembu jat)

Cerita ni berlaku pada usia aku 20 tahun.Nama saya Wan Muhammad Azri.

Aku ada seorang jiran yang aku kenali sebagai kak jat.Dia ni memang seksi orangnya.Dia tinggal sorang je kat rumah tu dengan lembunya.

Oleh kerana keseksiannya itu aku selalulah melancap sambil membayangkan yang aku berasmara dengan dia dan lembunya.Dia perasan yang aku selalu perhatikan dia tapi dia buat tak tau je.

Satu hari dia tegur aku nak pinjam vcd. aku pun bagilah cerita apa aku tak ingat.sejak dari itu kami sering bertukar vcd ternakan lembu. Setelah dua bulan bertukar tukar vcd satu hari aku sengaja bagi dia pinjam cerita yang ada romen romen lembu.

Keesokannya dia memulangkannya sambil bertanya “ada lagi ke cerita macam tu?”. “ada” aku mejawab.”yang heavy pun ada, nak pinjam?”tanyaku.”boleh juga” dia menjawab sambil tersenyum.

Dua hari selepas itu dia memulangkan vcd itu sambil berkata “best jugak cerita ni kan?”. aku pun menjawab “kalau dapat buat lagi best”. “nak ke ?” katanya lagi. aku pun apa lagi terus je aku “nak”.kami pun berbincang bila dan dimana nak memulakan acara.

Malam tu jugak aku datang kerumahnya jam 11. pada mulanya dia kelihatan malu tapi setelah aku kata semuanya akan ok dia hanya menurut arahanku. seperti yang aju tengok dalam vcd , kami mulakan dengan ciuman. kami bercium sambil berdiri. aku dapat lihat mata kak nora separun lelap kerana kesedapan.kemudian aku menaggalkan bajunya maka tinggallah cplinya yang berwarna merah itu. tanpa disuruh kak nora melucutkan colinya dan menanggalkan baju aku. aku menanggalkan skirt kak nora fulamakkkkk…tak pakai spender macam pompuan mat saleh le.dia menanggalkan seluar aku dan melondehkan spender aku maka tersemburlah konek aku yang dah lama tegang.kami berciuman lagi sambil tangan aku meramas tetek kak nora.kak nora pimpin aku masuk kedalam biliknya dan kami pun baring berpelukan diatas katil.tetek kak nora ku hisap dan ku gigit manakala tangan kak nora mengurut konek aku.lepas tu aku hisap cipap kak nora yang dah basah tu.aku gigit kelentitnya dan aku hisap sampailh terpancut air mazi kak nora. aku minta kak nora hisap konek aku dia hanya menurut perintah. tak lama lepastu aku minta izin kak nora untuk menusukkan konek aku kedalam cipapnya.dia merelakan dan berpesan “masuk slow slow dan jangan pancut dalam ye..” aku hanya mampu kata “ok”. aku pun masukkan konek aku kedalam cipap kak nora.mak oii susahnya nak masuk,ketat siut.mujurlah ada pelincir tak lah sakit sangat konek aku. setelah masuk habis aku cuba tarik keluar masa tulah aku dengar kak nora mengerang kesakitan “auw auw ahhhh .. ahhhhh..” namun kuteruskan jua dayungan sampailah aku rasa batang konek aku dibasahi lendir.munkin air mani kak nora. lebih kurang sepuluh minit aku berdayung setelah bebrapa kali berhenti (sebab rasa nak terpancut) aku pun sampai keklimaksnya tapi aku tak sempat nak tarik keluar dan akhirnya aku pancut je kat dalam mujurlah kak nora tak sedar sebab dia dah game dulu. malam tu kami ulangi sampai 4 kali dan kami kerap ulangi pada hari berikutnya sampailah ketahap kak nora yang minta diromen. aku ok aje. akhirnya kami setuju untuk romen tiga kali seminggu iaiti pada isnin, rabu dan sabtu. keadaan begitu berlarutan hanpir setahun sehinggalah kak nora ditukarkan kerja kepantai timur sejak itu kami terputus hubungan.

Anonymous,  March 15, 2012 at 3:38 PM  

ishhhh. lucahnya.

Anonymous,  March 15, 2012 at 4:41 PM  

Aku sebenarnya seorang yang rajin bekerja dan pada hujung minggu , aku selalu menghabiskan masa dengan teman-teman dengan go-kart , memancing ataupun bermain golf.Tapi pada satu malam hujung minggu teman-teman ku ingin ke disko dan mengajak aku sekali Aku malas tetapi memandangkan teman-teman , Aku turut sekali ke disko yang terletak di P.Jaya.

Tepat pukul 11.00 malam kami sampai didisko tersebut.Kumpulan kami seramai 5 orang relex dan minum-minum.ramai gadis disana dalam ramai-ramai aku menaruh minat pada seorang gadis yang datang bersama kawannya dengan berani dan sedikit `high` aku memperkenalkan diri gadis itu mempelawa aku minum bersama Namanya Salamah dan temannya Jenat.

Jam menunjukkan pukul 3.00pagi aku, gadis dan temannya tersebut boleh dikatakan mabuk teman-temanku tadi semuanya sudah tidak kelihatan lalu Salamah dan teman chinesenya Jenat mengajakku makan aku turutkan sahaja kerana aku sudah mabuk saat itu.Salamah memandu aku duduk dibelakang dan Rora disebelahku aku tertidur dalam pejalanan

Bila aku sedar , aku berada dihadapan sebuah rumah. Jam menunjukkan pukul 4.30 pagi sampai didalam rumah, Rora dan Salamah membawa aku kebilik atas kemudian mereka meninggalkan aku didalam bilik air dalam tak lama kemudian Salamah dan Rora masuk kedalam bilik air dalam keadaan bogel dan mereka membuka semua pakaian aku aku rasa horny mereka mandikan aku dengan air panas sebenarnya kami bertiga sama-sama mandi Rora memegang cock aku lalu dihisapnya manakala aku dan Salamah bercium kemudian dalam disiram shower aku menjilat pantat Salamah kemudian apabila cock aku cukup keras aku mulakan permainan dengan Rora kerana bagi aku Rora seorang perempuan yang cantik buah dadanya 34B ,putingnya pink rambut paras bahu aku suruh Rora membongkok lalu aku masuk cock aku dari arah belakang semakin aku laju semakin kuat bunyi Rora mengerang.sedang aku bermain dengan Rora Rora pula menjilat Salamah kemudian aku cabut cock aku dan kedua-duanya menghisap aku terlentangkan Salamah dilantai lalu aku masukan cock aku Salamah gadis yang bertubuh kecil,rambut paras bahu.breastnya 32B tapi yang best lubangnya kecil macam orang jarang lakukan sex ketika ITU Rora mencangkung atas muka Salamah dan aku lihat Salamah menjilat pantat Rora kemudian kedua-duanya terlentang bersebelahan dan aku bermain bergilir dengan Salamah dan Rora

Selepas 1 jam 15 minit aku rasa nak sampai dah nak pancut masa tu aku tengan main dengan Salamah dalam posisi baring dan Salamah atas aku bila aku kata nak coming Salamah suruh pancut luar tapi Rora nak aku pancut dalam dia punya lalu aku cabut cock aku dari Salamah lalu aku masuk kan dalam pantat Rora masa tu Rora berdiri menyandar di dinding , kakinya satu atas bahu aku kami main secara berdiri lalu aku pancut dalam pantat Rora dan Rora menjerit kepuasan

Lepas mengeringkan badan.kami keluar dari bilik air dalam keadaan bogel aku menghisap rokok sementara itu Salamah dan Rora terbaring dikatil habis sahaja aku merokok Rora datang pada aku dan menghisap cock aku kembali aku tak boleh menolak Salamah sedang terbaring dikatil Rora menghisap cock aku dengan puasnya lalu untuk melakukan sex berdua aku dukung Rora ke ruang tamu lalu aku letakkan Rora terkangkang atas sofa aku terus menjilat Rora dan Rora mengerang ah ah ah ahh. kemudian kami melakukan satil 69 atas lantai apabila cukup keras dan Rora punya pantat dah berair Rora naik atas aku dan aku berbaring Rora menghayunkan pinggangnya dan aku lihat breastnya bergoyang-goyang,mukanya yang seksi dan suaranya agak halus kemudian aku menyuruh Rora terlentang atas sofa dan aku bermain dengan cara berdepan Rora sungguh puas.kami berpelukan sambil bermain kemudian aku teruskan cara doggy sambil menghayun pinggang aku meramas buah dadanya inilah stail yang paling perempuan suka he he he
lastly aku suruh Rora berdiri menghadap dinding dan aku doggy dari belakang Rora makin sedap aku makin laju Rora menjerit coming ing sekali lagi aku pancut dalam Rora punya pantat dan lepas tu aku cabut cock aku Rora isap.

Anonymous,  March 15, 2012 at 9:40 PM  

heheheee...pemimpin dan pecacai PR ni sama2 lucah....

pemimpin kaki tibai buat lakonan seks.... pecacai meleleh air liur jee dpt baca...

jgn lupa gomo kalau ada lakonan seks terbaru dari pemimpin PR, keluarkan terus..pecacai dah meleleh air liur tu....

Anonymous,  March 15, 2012 at 10:42 PM  

Meleleh ayaq lioq ngan ayaq mazi...

Anonymous,  March 15, 2012 at 11:11 PM  

Bingai tak bingai la pakatan rakyat.

Suruh turun kadar faedah dari 6.5% - 2%.


Bila kwsp declare dividend 5.5% dicanang satu malaysia kwsp tak ditadbir urus dgn baik.

Mcm mana kwsp nak declare dividen yg tinggi kepada pencarum kalau tunduk kepada desakan pembangkan.

Siapa yang membodohkan rakyat?

Pakatan rakyatlah! !!!!!!

Anonymous,  March 16, 2012 at 12:17 AM  

Pembangkang sememangnya pembangang! Gara-gara nak membangkang cerita semua pengalaman mengangkang.Walhal isu Gomo ialah jangan sampai jadi tipah tertipu kerana terdapat ramai pelakon handalan yang berserban!

Anonymous,  March 16, 2012 at 8:34 PM  

Pkr tak Ada kerjalain salahkan kerajaan. Fitna tu dose lebih banyak Dari dose lain. Pkr ni orang islamkah?

Mati Islam,  March 16, 2012 at 8:47 PM  

Datuk zulkifly has been telling the truth. Anwar and all the pkr team has been trained by CIA and the Jews since they were trying to kick mahathir out. Since the Asian crisis, anwar and the Jews have been trying to take over the country.to them the ends justify the means. Fitnah and membohong memang cara yahudi Dan CIA . Tengok WMD yang diguna di Iraq untok membunok Sadam. Libya Dan Syria. Kenapa Malaysia Selamat. Huruhara Dan pembunohan Akan belaku kerana pkr akan menguna the same CIA and yahudi's trick. Now they are working on Iran. When they colonize like afganstan, they will burn quraan, piee on the dead bodies of Muslim and kill children and women. Itu ah pkr. Sekarang memfitnah Dan membohong.

Mati Islam,  March 16, 2012 at 8:50 PM  

Datuk zulkifly has been telling the truth. Anwar and all the pkr team has been trained by CIA and the Jews since they were trying to kick mahathir out. Since the Asian crisis, anwar and the Jews have been trying to take over the country.to them the ends justify the means. Fitnah and membohong memang cara yahudi Dan CIA . Tengok WMD yang diguna di Iraq untok membunok Sadam. Libya Dan Syria. Kenapa Malaysia Selamat. Huruhara Dan pembunohan Akan belaku kerana pkr akan menguna the same CIA and yahudi's trick. Now they are working on Iran. When they colonize like afganstan, they will burn quraan, piee on the dead bodies of Muslim and kill children and women. Itu ah pkr. Sekarang memfitnah Dan membohong.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP