Rompakan Besar Besaran Wang Rakyat Selangor Semakin Menggila

Tuesday, March 20, 2012




Tan Sri Khalid Ibrahim ( KHALID GAGAP) Menteri Besar Selangor semalam mengadakan perjumpaan dengan dua operator air antarabangsa - Suez Environment yang berpangkalan di Perancis dan Wessex Water dari United Kingdom. Tujuan perjumpaan ini adalah untuk mendapatkan pandangan pengurusan air yang cekap sebagai persediaan Kerajaan Negeri mengambilalih industri air.

Jika ini bukan bukti mentaliti dijajah yang masih membelenggu fikiran pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat (PR), maka ia adalah bukti bahawa PR mempunyai agenda tersembunyi dan dengan sengaja menolak mentah-mentah penyelesaian yang boleh dicapai yang ditawarkan oleh kerajaan pusat tetapi meminta ‘nasihat’ pakar asing bagi mengatasi masalah ini.

Pakar asing tersebut dikatakan bersedia berkongsi kepakaran dalam pengurusan air bagi memastikan model kerajaan Negeri bukan saja cekap dan berkesan malah boleh dibekalkan pada tarif yang munasabah.

Logiknya, tidak mungkin mereka tidak ‘bersedia’ untuk apa saja jika ia bermakna membawa keuntungan kepada syarikat mereka.

Tindakan Khalid ini bukan sahaja menimbulkan kesangsian di kalangan rakyat Selangor tetapi ia juga dilihat sebagai pengkhianatan terhadap negara kerana beliau secara terang-terangan menggambarkan kepada pakar luar tersebut bahawa kerajaan pusat bersikap tidak telus dan syarikat pengurusan air yang ada di negara ini tidak mahir belaka.

Malah beliau dengan ‘khianatnya’ berkata “kes di Selangor bukan soal apa yang anda boleh lakukan tetapi siapa yang anda kenal."

Pakar-pakar tempatan telah membentangkan masalah air yang bakal melanda Selangor jauh lebih awal sebelum ini. Lanjutan dari itu, kerajaan pusat telah mengambil langkah-langkah tertentu untuk menangani masalah ini.

Untuk tujuan itu, fasa awal projek air bernilai RM8.65 bilion itu telah diluluskan oleh kerajaan Selangor semasa di bawah perintah Barisan Nasional, tetapi fasa berikutnya terhenti selepas Pakatan Rakyat menguasai Selangor dalam pilihan raya umum 2008.

Kerajaan negeri Selangor menawarkan sebanyak RM5.7 bilion untuk membeli kesemua syer-syer bukan milik kerajaan negeri dalam SYABAS, Puncak Niaga, SPLASH dan ABBAS dan berjanji untuk menurunkan tarif air sebanyak 24%. Logiknya bagaimana kerajaan negeri mahu menurunkan tarif sebanyak 24% sedangkan untuk membeli keseluruhan aset ini sahaja kerajaan negeri perlu membuat pinjaman sebanyak RM5.7 bilion?

Kerajaan negeri Selangor juga telah mengadakan perbincangan dengan syarikat dari Timur Tengah sebagai pilihan untuk menguruskan air Selangor dan syarikat tersebut bersedia menawarkan sehingga RM20 bilion bagi mengambil alih pengurusan air di lembah Klang. Tetapi, ini pasti bermakna tariff air akan meningkat dengan drastik sekali. Tidak mungkin kerajaan negeri dapat membekalkan air dengan murah setelah menghabiskan RM20 billion untuk tujuan itu?

Kerajaan Persekutuan telah membayar pampasan bagi pengambilan tanah untuk menampung penyaluran air mentah dari Pahang dan semua syarat permohonan telah dipenuhi. Untuk itu, kerajaan Persekutuan memerlukan kebenaran kerajaan Selangor untuk memulakan kerja-kerja pembinaan melalui empat Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) termasuk Majlis Perbandaran Kajang, Majlis Perbandaran Ampang, Majlis Perbandaran Petaling Jaya dan Majlis Perbandaran Subang.

Kerajaan Pusat juga telah beberapa kali membuat rundingan dengan kerajaan Selangor mengenai isu berkenaan termasuk mengenai pelan pengambilan tanah untuk pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 untuk Projek Penyaluran Air Mentah dari Pahang ke Selangor tetapi masih tidak dipersetujui oleh kerajaan negeri Selangor.

Khianatnya kerajaan negeri Selangor ini sehingga mereka sanggup mengarahkan semua Majlis Perbandaran dan Pejabat Tanah supaya menghalang sebarang kerja-kerja pembinaan laluan paip penyaluran air dari negeri Pahang dilakukan.

Kerana ingin mengaut keuntungan licik, sama ada melalui perlantikan pakar asing atau apa saja, Khalid sanggup membiarkan rakyat Selangor menderita sedangkan beliau tahu yang bekalan air akan terus susut sehingga 13.4% jika penyelesaian tidak dilakukan dengan segera iaitu menyiapkan projek kerajaan pusat tersebut sebelum Jun 2014.

Justeru, tidak ada cara lain untuk rakyat Selangor menyelamatkan diri dari terus dikhianati oleh Menteri Besar sendiri. Caranya ialah mengembalikan Selangor ini kepada kerajaan pusat melalui pilihanraya nanti.

Mungkin ada yang menganggap artikel ini sebagai bahan kempen pilihanraya namun, sama ada ia bahan kempen atau tidak, ia hanya membawa fakta kebenaran semata-mata. Sesungguhnya nasib rakyat Selangor berada di tangan sendiri.

Sumber Kita Gempur


Psssttt... Pakatan PAS,DAP,PKR Rompak dan terus rompak Wang Rakyat untuk diagihkan kepada Keronisme kerana BN akan rampas Selangor PRU 13 kelak.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

23 comments:

Anonymous,  March 20, 2012 at 2:53 PM  

Lagi sedap, kes scorpene, Najib and razak di panggil

Anonymous,  March 20, 2012 at 2:56 PM  

Lagi ade cite seks...bagos...memang tepat tempat nya..

kakakakaka...Blog lucah No 1 di Malaysia (Dari UMNO)..kakakakakaka

teruskan post banyak cerita seks lagi rakan sekalian...tak kesah lah cerite tuh original keh atau copy and paste.....semua akan diterima

Anonymous,  March 20, 2012 at 3:05 PM  

hihihihihihi...pencacai juburi nie....dah nampak sangat gayanyer sama mcm tuannyer juga kan....SANGGUP JADI VIRUS SAMPAH dah....eeeeiii....tak malunyer virus si penjubor nie....sanggup jadi bodoh tahap kuman dah kan....takpe GOMO....teruskan hantar artikel bongkar habis2san

Anonymous,  March 20, 2012 at 3:34 PM  

Teruskan Gomo dedahkan. Kami sume bersama anda.

Speechless?? Hanya cerita seks saja yang mampu ditutup oleh fuckatan ke atas kedajalan pemimpin mereka.

Anonymous,  March 20, 2012 at 3:39 PM  

pencacai najis mmg suka bab2 lucah ni sampai le ke tok2 ketua. yg pangkat tinggi ok le kot dpt yg dpn mata, pencacai berkhayal je la. dek terlalu berkhayal sbb tu, belum time dah lemau. tak caya, cuba masuk haprakdeli atau blog2 derang, mcm2 iklan ubat kuat la, ubat tegang la, paling sng sebut ubat kelakian la. ke mmg derang tau mereka2 ni mmg lemau. kah kah kah

Anonymous,  March 20, 2012 at 3:53 PM  

Gomo, sila pantau komen2 kat sini. lantik la sesapa yg ko percaya jd admin. byk sampah kat sini. bila sampah byk jadi busuk, bila busuk, semua jg busuk, lalat pun mai.

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:02 PM  

Bekas Menteri Kewangan dan bendahari Umno Tun Daim Zainuddin - meramalkan bahawa BN akan tumbang di Pulau Pinang, Selangor dan Kedah pada pilihan raya umum 2012. Dan DS Najib bakal menjadi Ketua Pembangkang....hidup UMNO.

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:13 PM  

ALLAH BERSAMA UMNO

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:14 PM  

INSHA ALLAH BN AKAN MERAMPAS SELANGOR. AMIN.......

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:18 PM  

JUGA DIRAMAL KEDAH SERTA KELANTAN AKAN JATUH KEPADA BN. HIDUP BN. I LUV BN.

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:26 PM  

gila ke hapa.. 3 negeri je kalah.. cane ds najib leh jd ketua pembangkang ni. ni mesti math kantoi ni. ketua pembangkang tu jawatan tetap utk anuar kih kih kih..

Anonymous,  March 20, 2012 at 4:30 PM  

ramai gak pendengki kat sini. bkn ke pendengki khianat tu antara sifat2 syaitan. kalo mcm tu byk juga yg bersifat syaitan kt sini ek?

Anonymous,  March 20, 2012 at 5:04 PM  

Haha..stupid pkr/pas suppoters! Such a jerk!! So pathetic. Kalo ye pon otak singkat. Xyhla tunjuk kat blog gomo ni. X bwk faedah pon. Dr ko wt bnd mengarut ni. Baik ko gi solat n istighfar byk2. Mintak masuk syurga dan dpt syafaat nabi. Lg bgus. Ke korg xyh solat?sbb da dijamin syurga?? Owh lupa plak. Haha.

Anonymous,  March 20, 2012 at 5:15 PM  

Bontot dah kepanasan pencacai PKR /PAS ni. Takut banyak lagi terbongkar. Tak heran juga kalau yang post cerita cerita lucah tu dari bloggers anti Papagomo. Saje nak sabotaj kot.

Anonymous,  March 20, 2012 at 5:29 PM  

Sini pun ada Porno.xkisah la sapa yg htr pun.blog ni kebal.so,kalau sesapa ada cerita Porno htr la.Umno kan Porno...

Anonymous,  March 20, 2012 at 6:20 PM  

Milobasi kot. diakan peminat tradisi no.1 papagomo hahaha.

Anonymous,  March 20, 2012 at 6:20 PM  

PAKATAN SEMAKIN PANAS. RAMAI DAH SEDAR PAKATAN SUDAH KEPANASAN, ITU SEBAB DIAORG TAK KASI TULIS KAT COMMENT NI.

Anonymous,  March 20, 2012 at 6:23 PM  

SEMAKIN BANYAK DITULIS UMNO SEKS
SEMAKIN RAMAI RAKYAT MALAYSIA SEDAR PAKATAN SEDANG KEPANASAN. HEHEHE...
HIDUP BN!!!

Anonymous,  March 20, 2012 at 6:25 PM  

RAKYAT MALAYSIA SEMAKIN SEDAR TAKTIK LAPOK PAKATAN HARAM. TERUSKAN USAHA ANDA MEMBURUKKAN ORANG LAIN.
HIDUP NAJIB!!!
HIDUP BN!!!

Anonymous,  March 20, 2012 at 6:34 PM  

PAPAGOMO ELOK SEDARA PANTAU BLO SEDARA. ADA BANYAK SANGAT KAKI JUBOR PENYANJUNG "PARTI KEADILAN RAKYAT ISRAEL" BERKELIARAN DLM BLOG ANDA. BARANG KALI SEBAB DAH TAKDA MODAL ITU PASAL SEMUA MEROYAN CAM HANTURAYA HILANG TUAN KAT SINI...

Anonymous,  March 20, 2012 at 8:51 PM  

Woi fucker! Gentleman lah. Takkan marah tahap gila babi tonyok kot? Sampai macam ni lu sabotaj. Mula2 copy paste cerita lucah. Then enter berjela. Cibai anak haram betoi!

Lu ckp blog ni lucah tapi lu yg jadi taik cerita lucah pasal nak sabbotaj blog ni. Satu jari lu tuju kat gomo tapi 4 jari lancau lu tuju diri semdiri.

zam March 20, 2012 at 11:40 PM  

bangang punya ceta, ni bangsat mn ni? semua dia balun, jantan dia balun , betina dia balun. oooohhhhh ni geng PKR ke? heeee

zam March 20, 2012 at 11:43 PM  

tengok muka MB selangor dh mcm sakai dah, teruk betul heeee....

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP