Ambiga Mesti Pastikan Penyokong BERSIH Akur Dengan Keputusan Mahkamah

Friday, April 27, 2012


Pihak Mahkamah Majistret telah mengeluarkan keputusan tidak membenarkan orang awam memasuki atau berkumpul di kawasan Dataran Merdeka.

Keputusan tersebut telah disahkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang turut mengeluarkan arahan melarang penganjur BERSIH 3.0 untuk meneruskan Perhimpunan di kawasan tersebut.

Sementara itu, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah membuat sekatan memagar dengan menggunakan Pita Kuning di ruang padang Dataran Merdeka sebagai persiapan awal menjelang penganjuran BERSIH 3.0 esok.

Dengan kerjasama PDRM, seramai 300 orang anggota penguatkuasa telah memulakan tugasan masing-masing di kawasan berkenaan.

Sumber KL POS

Apa pula kata Ambiga ketua Demo BERSHIT?

"Kita tidak akan langgar perintah itu ... Kita akan berkumpul di tempat-tempat perhimpunan yang tidak disebut dalam perintah itu (melarang kumpulan dan orang awam), dan bergerak sehampir mungkin ke Dataran," kata pengerusi bersamanya, Datuk S Ambiga

Jadi kita harap agar apa yang dikatakan oleh Ambiga dapat dipegang janjinya dan memastikan agar penyokong BERSHIT juga mematuhi arahan yang sama. Jangan cuba cabar undang undang jika sudah berjanji akur dan patuh pada undang undang yang diberikan.


Psssttt... Gomo yakin puak ni semua tak reti bahasa


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

68 comments:

Global Products & Services Review April 27, 2012 at 8:20 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:30 PM  

Aiyaaaa... sini pun ada...kasian mamat/minah kat atas tu...

tolong lah sedekah seposen dua kat anon atas tu..

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:34 PM  

AMBIGA mungkin bulih lah faham sikit2....pengikut2 dia bahasa cacing pun takkan faham2.....tengoklah, nanti ada juga yg masuk dataran tu.....tak caya tengoklah nanti...mesti ada punyalah.....tak pun pi kacau kl sentral...mesti punya lah....kalau dah namanya "ulat sampah", kita letak detergent pun dia redah juga tu...ni lah istilah bersih bagi ulat2 sampah nie...sebab tu penjuangan dorang guna warna kuning...kuning ulat sampah!!!!!!! WOI, PI KUTIP SAMPAH KAT SHAH ALAM TU WOI...BUSUK DAHHHHHH.....Jgn sebok nak bersihkan dataran kalau rumah sendiri macam lubang najis woi!!!! Sampah punya AMBABIGA!!!

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:35 PM  

Binatang mana lah dia faham. Seks bebas, gasak depan belakang. Binatang lah tu.

Binatang kena layan macam binatang lah. Kalau manusia layan macam manusia.

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:44 PM  

By Way of Deception Thou Shall have War
This is Zioniot Motto

SO BERSIH 3.0 is the start of deception to start RIOTS in Malaysia.

This PARIAH AMBIGA is following the Zionist way

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:53 PM  

SORANG JENIS MANUSIA SONGSANG DAN YG SORANG LAGI SONGSANG DALAM UGAMA ISLAM.BENDERA PKR LAMBANG MATA SATU DAN BENDERA PAS BERPUTIH MATA

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:53 PM  

SORANG JENIS MANUSIA SONGSANG DAN YG SORANG LAGI SONGSANG DALAM UGAMA ISLAM.BENDERA PKR LAMBANG MATA SATU DAN BENDERA PAS BERPUTIH MATA

Anonymous,  April 27, 2012 at 8:58 PM  

If you all think you guys are breave enuff lead your ppl to anti bersih. Dont just hiding behind this cowardy blog to shout like coward. If not brave.just admit. Dont talk cock.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:03 PM  

MATA SATU N BERPUTIH MATA

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:03 PM  

Anon 8.58

We are not coward fucker. We are just normal people who love peace. We don't have to act stupid like bersih. We are CIVILIZED. Understand??

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:04 PM  

Daripada melabur duit ni yang tak tentu haram halalnya lebih baik labur di akhirat. Banyakan bertasbih, beristigfar dan berselawat. Ganjarannya pahala dan keampunan tuhan dan syufaat nabi SAW.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:08 PM  

ckp english pun tunggang langgang ada hati nak ajar org..brave la bkn breave...nape plak kami nak wat anti bersih?kami cintakan keamanan la..u should know one thing..de majority in our side..why we wanna hide2 all? oppppsss..

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:10 PM  

Yea 'peace' talk cock again. Coward!

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:19 PM  

i english no pandai...i know sikit2..its better peace then riot..mare u joining de demo tomorrow???best of luck to u then....

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:21 PM  

Apa lah kecut nya ko rang ni siap pegi mahhkamah lagi... Sape punya kerja bodoh ni... Punya lah takut... Apa makna demokrasi kalo program pembangkang semua tak boleh, baik tak payah pati politik je lah, suruh raja je memerentah, habis cerita.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:25 PM  

la ni program pembangkang ke???bkn NGO??o kena study lg bro... apapun yg gi mahkamah tu pihak berkuasa..memang patut la pun..mrk ikut saluran yg sah..klu u all nak kemuka kan la bantahan dimahkamah.. apa da...

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:35 PM  

Kata dah ubah undang undang, apa ke jadah pegi mahkamah... Biar laa rakyat mana nak pegi aoa takut sangat, kata rakyat tak sokong

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:41 PM  

Anon 9.25

Damn...u better study hard. First of all bersih is not NGO...not REGISTERED. Secondly, DBKL had rejected their appplication and NO proper application to PDRM for any gathering. Suckerrrrrr...

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:43 PM  

Demokerasi tak suruh berdemo..dia suruh pi mengundi pilih kerajaan yg rakyat Nak, bila tiba masa mengundi...bukan suruh jadi samseng jalanan.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:43 PM  

aduh memang la dah gubal undang2..undang2 tu ckp blh berhimpun tp bkn berhimpun sesuka hati..apa pun kena ikut saluran la..klu semua nak ikut cara korang tu huru hara la jawab nya...BKN ORG TAK BG BERHIMPUN CUMA TEMPAT TU TAK DIBENARKAN JE..KORANG NAK MENYALAK JE KAN? NYALAK DI DATARAN ATAU DI STADIUM PUN APA BEZANYA???

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:44 PM  

Padan muka, orang kasi stadium merdeka tak nak konon. Haaa...ambik ko surat mahkamah. Mahasewel pun cabut lari hahaha.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:44 PM  

PM flip flop, Hisham flip flop, kata boleh berhimpun politik, pas tu pi mahkamah ban... Tapi Kuar TV3 kata rakyat tak sokong..... Gelabah laaa puak ni

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:47 PM  

Team bola Msia bukan nya kuat apa nak kacau dia berlatih...sama je esok bila pi stadium, dia pi mahkamah kata 10 je boleh masuk.... Gelabah laa puak ni

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:48 PM  

Bayangkan orang DAP pun tahu undang2. Melayu bodoh je yang sanggup duduk celah kangkang ambabiga.

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:51 PM  

satu tindakan yg sia sia mahasewel2 ni..drpd berdemo mcm anjing kurap kena simbah asid..gi plak dok bertenggek kat dataran..cari publisiti murahan..hasilnya gaduh berebut tina je... patut la nak nuar jd pm..kebebasan mcm tu yg mrk mahu..tp yg pelik bin hairannya parti ajaran sesat cool je..ya la depa dah buat maksiat pastu gi minta pengampunan dari brader niajis al terompah!!!

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:53 PM  

Eh, mana mamat bersih yg cakap london tadi?? Dah blah??

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:55 PM  

dia gi buka haramkahjadah kot..kan ada kolum english...nak cari cerita baru...

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:58 PM  

kalau korang nak menyalak mcm anjing tak yah lah buat semak kat jalan raya..tutup rezeki pemandu teksi,peniaga-peniaga yg berharap hujung minggu lebihan rezeki tambah baru gaji ini..orang nak keluar bershoping...dah bagi buat kat stadium yg tak ganggu orang lain taknak.Dalam Stadium korang Nak jadi bapak anjing ambiga ke?Al-Jubori ke? nak menyalak sampai jelir lidah pun tak ada siapa nak marah..

Anonymous,  April 27, 2012 at 9:59 PM  

Ops sorry, 9.41 tujukan pada 9.21 BUKAN 9.25. Sorry again 9.25.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:01 PM  

Samseng tu Umno, Demo tu Brahim Ali, KJ, Umno Penang etc

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:02 PM  

Saluran TV 3 ke saluran Umno??

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:04 PM  

Tulah nampak tak ikhlas. Banyak tenaga nak berdemo tu. Kalau digunakan berbincang dan cari jalan penyelesaian lagi berfaedah.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:07 PM  

Marina duduk ko ngan Mahadir boleh pulak

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:07 PM  

Jeles hahaha....korang kan ada TV Selangor, Mkuno. Kalau takde UMNO takde TV tu semua. Ko pun masih jadi orang asli dalam hutan hahaha.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:09 PM  

9.59
no hal bro.....

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:10 PM  

Apahal pulak anak dgn bapak tak boleh duduk sekali. Ko ni dah sah tertelan kencing ambabiga.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:10 PM  

Dah banyak kali jalan tutup program dataran, tak de pulak teksi terjeler kebulor

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:11 PM  

Hakim boleh beli mah! ...........................................PDRM, DBKL, KDN SUDAH KENA PERBODOH. Venue Dataran Merdeka cuma decoy aja. Dimana saja pun BERSIH boleh tunjukan bantahan sama ada duduk berdiri berjalan terbaring berbogil dan macam-macam. Sekarang 6 tempat telah dipilih untuk memulakan perarakan bantahan dengan sendiri nya perhimpunan sudah bermula .......... Yang DBKL, PDRM pi mahkamah minta surat perintah menghalang perkumpulan kat Dataran merdeka buat apa? Buat TERPEDAYA saja sedang kan perkumpulan tetap akan bermula jam 12 di enam buah tempat berasingan . Sampai tak sampai kat DM lain cerita. Venue tak terlaly utama ysng penting perhatisn RAKYAT dan dunia antarabangsa .........Hahahahahahahahah Bingo! kena checkmate!!!!!!!!!!! Bijak nya Ambiga...... Sian papagomo buang masa buat ini posting.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:13 PM  

Anak bapak duduk celah kelenkang Ambiga lah ngok, lembu lembu

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:14 PM  

tu lah kebodohan tahap maksima korang...klu jln ditutup untuk program kebaikan org nak gi tengok..teksi pun blh cari makan..ini program nak provoke je..mesti org takut nak gi.. ko bkn pemandu teksi..ko apa tau???

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:15 PM  

10.11
Dah kemaluan yg besar lepas dpt surat court, tukar cakap pulak. Dah pecah2 tak mana lah tu.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:15 PM  

Bingo.... Caya lah, satu dunia.... Pi lah mahkamah ban satu dunia plak

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:17 PM  

Alasan demi alasan pak pandir moden

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:19 PM  

Guna court halang demokrasi?? Pelik juge ni..

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:20 PM  

marina tak campur bersih 3 ahaks! mahathir pun kat oversea sekarang.

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:22 PM  

demokrasi atau demokeras kah kah kah

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:23 PM  

memang ambiga bijak!!bijak sesangat..puji la melangit..dari situ pun dah nampak ketaksuban ko..walaupun dbkl polis minta kebenaran dari mahkamah..tak bg korang berkumpul di dataran...ini bukan bermakna korang boleh sesuka hati nak berarak.. korang nak berarak dari kolam indahwater pun takde org peduli..asal tak dapat kebenaran dari pihak berkuasa..mana tempat pun salah la..ambiga memang bijak pasal tu jd lawyer..tp ko jgn jd binggai sokong dia melulu mcm mat sabu..asal ambiga cal je..sabu esok on k..sabu dgn semangat ok ok biga..ntah apa yg on pun dia tak tau!!

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:30 PM  

Geng, gua blah dulu. Esok2 jumpa lagi.

Katakan TIDAK pada bersih (idea pariah).

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:34 PM  

Bendera pacak merata rata, kempen TV3, hari hari, tabur duit satu Msia, tapi nak lawan cara demokrasi kecut.... Tarikh PRU kemut, program pembangkang semua tak boleh, siap pegi mahkamah lagi... Ini mesti pakai penasihat Yahudi, style sama je...

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:36 PM  

Jangan lupa mintak upah duit rokok

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:42 PM  

I THINK NEKAJIS IS JUST ANOTHER PUPET. PATUT DAH PENCEN LAMA DULU. DIA KETUA NEGERI TAPI DAH TAK MAMPU FIKIR MANA BETUL MANA SALAH. ADA KE BERSIH DIA KATA WAJIB SOKONG. PENYOKONGNYA PUN ANGGUK DAN BERSEMANGAT NAK DEMONSTRATE. SAMPAI KAT MASJID NABAWI PUN ADA. KESIAN DAPIGG MESTI SERONOK TGK. MACAM MANA NAK PERINTAH NEGARA KALAU TAK BUAT HOMEWORK. MAIN DENGAR KATA ORANG SAJA. BESOK AWAK MENANG SORAK SAJA YG PERINTAH ORANG LAIN. KESIAN ORANG MELAYU DIGUNAKAN SIKAFIRLAKNATULLAH. BILA NAK SEDAR DAN BERSATU. SATU PERTANYAAN ADA KE DALAM ISLAM ISTILAH DENDAM. DENDAM PADA PERKARA YG HAMPIR SETENGAH ABAD BERLAKU DAN ORANG YG DAHULU RAMAI DAH TIADA TAPI DENDAM TU MASIH ADA. WAJARKAH.?!!

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:44 PM  

duit yg ditabur tu ko tak kutip ke??puak korang gak yg 1st2 gi kutip..alasannya pok nik halalkan..apa kejadahnya korang ni.. kongkek bini ada minta restu niajis gak ke? tak cukup ke dok jelajah malaysia?sape ada halang?gi mumbai,thailand,us,ada org halang? ini libatkan keselamatan awam..jgn pandang pihak korang je..mcm mana hak org lain?tu la td org ckp..nak nyalak je..mana tempat pun sama je..yg paling penting dapat menyalak...

Anonymous,  April 27, 2012 at 10:45 PM  

JENIS MATA SATU N BERPUTIH MATA JA YG P

Anonymous,  April 27, 2012 at 11:34 PM  

Bangang tol puak2 bersih....
Bos2 kirang leoak jea kat hilton...
Mlm nie depa dah tempah 1 floor.. Besok deoa teropong... Tengok dan akan pegi bila time kecoh....
Apalah bangang kirang akan dapat besok... Anugay & ambiga lepak jea teropong tengok kebodohan puak2 bersih....
Pengukut2 bersih dan betoi2 bangang tak tau langsung realiti... Atau otak depa dah mati... Tu yg jadi banganggggg

Anonymous,  April 27, 2012 at 11:38 PM  

Khutbah bagus bila tibai duit tersengeh... Ko kawan ngan Gerakkan boleh pulak

Anonymous,  April 27, 2012 at 11:42 PM  

Samseng perut boroi ko menghalang ko buat bute je...

zam April 27, 2012 at 11:43 PM  

nasib sampah kat kawasan perumahan aku bersih klu tak memang aku bawa gi sumbat kat umah MB selangor je

Anonymous,  April 27, 2012 at 11:44 PM  

Ko ni elok pi cium keris karat ko tu lah, boleh baik sawan ko

Anonymous,  April 27, 2012 at 11:46 PM  

Ko orang jangan campur boleh tak, program ko takde sapa nak sibuk kacau pun

zam April 27, 2012 at 11:48 PM  

bro lu kena faham kehendak org ramai dn bukan kehendak segelintir org ramai. org kasi tempat yg selamat kenapa nk bawa ketempat boleh membawa keburukan pada semua.

zam April 27, 2012 at 11:54 PM  

mcm2 la lu ni tv1 tv2 tv3 semua tk betul tapi lu mengadap juga siaran tu. siap terganga lagi heeee... ckp mcm sampah.lu gi bersih lu punya sampah dulu la heeeee

Anonymous,  April 28, 2012 at 12:11 AM  

kalau dah dapat banyak untung nyer,
jangan lupe bayar zakat...



wakkang

Anonymous,  April 28, 2012 at 12:25 AM  

semua tv tu...sama ler pencacai macam kau..

Anonymous,  April 28, 2012 at 7:21 AM  

yg tu orang tertentu jer yang tahu....

tapi yg ni semua orang dah tahu dah..

alif + miim + nun + wau = sarkis

budak kecik dah hafal

Anonymous,  April 28, 2012 at 8:29 AM  

kak jat and the family yang wat perniagaan Lembu ape kena mengena ngan Bersih..

Owh lupa..puak2 ni mmg bdak2 takde otak..tak belajar tinggi masuk U..
tu pasal papagomo and the gang suke LemBU... Mmg otak lembu belaka..
aahaahahhaa

Anonymous,  April 28, 2012 at 9:46 AM  

Gerakan tidak go over the limit tak mcm dapigg. Tgk sgor siapa perintah. Gerakan sentiasa akur dgn bn tak mcm dapigg. Kau tak fahamlah beb. Suka celah2. Duduk fikir. Otak jgn simpan kat ponggong.

Anonymous,  April 28, 2012 at 10:02 AM  

Hmm. No wonder you're a bershit. Your English is totally shit. What a disgrace.

Anonymous,  April 28, 2012 at 11:43 AM  

no wonder ur mind like an asshole! that's why ur are asshole..asshole anon 28 april 10.02 am.. u shit!!

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP