Blogger Parpu Kari Lebih Baik Diam Dari Terus Mempertikai Kemenangan Aaron Aziz

Thursday, April 12, 2012




Aaron Aziz satu nama yang cukup popular waktu ini dengan lakonan beliau yang boleh Gomo katakan mantap dan berkesan sekali.Watak yang beliau lakonkan dibawa dengan begitu baik dan boleh Gomo nyatakan disini selepas Rosyam Nor beliau layak diangkat sebagai Hero Malaya yang baru.

Tempoh hari beliau memenangi Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian yang mana keputusan tersebut telah mencetuskan Kontroversi pelbagai pihak baik dari rakan artis mahupun dikalangan Blogger. Isu yang kononya dikatakan Aaron Aziz tidak layak mendapat anugerah tersebut kerana beliau adalah rakyat Singapura.

Rakan Blogger Parpu Kari ataupun dikenali dengan nama House PK telah mengkritik Aaron Aziz diatas kemenangan yang beliau perolehi. Kata Parpu Kari dalam blog beliau.



"aku rasa negara kita ni tak le ketandusan pelakon sampai kita nak angkat orang-orang SINGAPORK jadi Champion ok, kepada rakyat malaysia yang memilih Aaron tu, bawak0-bawak la bertaubat sikit. Apa nak jadi dengan korang ni?

Apa negara kita dah takde palkon yang boleh tandingi mamat Singapork tu ke? mmat tu dok bangga tunjuk IC Singapork dia sampai orang terperasan tangan dia berkurap tu tak sedar ke bahawa dia sayangkan negara dia?"

House PK


Gomo langsung tidak bersetuju dengan apa yang dinyatakan oleh Parpu Kari dalam blog beliau berhubung kemenangan Aaron Aziz tempoh hari. Pada pendapat Gomo Parpu Kari Naif sama sekali kerana tidak peka akan dunia semasa hari ini. Apa salahnya Aaron Aziz memenangi Anugerah Bintang Paling Popular dalam Malaysia ini? Dimana pula yang menyatakan ada akta bahawa setiap Anugerah Bintang Popular mesti diberikan kepada warganegara Malaysia sahaja?



Parpu Kari dan juga mereka yang mengkritik kemenangan Aaron Aziz sepatutnya lebih cerdik dalam hal ini kerana mereka harus ingat bahawa setiap pemenang Anugerah Bintang Harian adalah ditentukan oleh para pembaca melalui undian yang diadakan. Kemenangan yang bukannya ditentukan oleh seorang individu mahupun pihak Berita Harian sebaliknya ditentukan oleh para pembaca itu sendiri. Majoriti pembaca Berita Harian sudah memutuskan untuk memberikan kemenangan Anugerah Bintang Popular kepada Aaron Aziz. Kemenangan melalui sistem demokrasi dan bukannya konspirasi sehingga memberikan kemenangan kepada Aaron Aziz.


Borang Anugerah Bintang Popular Melalui Proses Demokrasi
Secara Undian dari pembaca.

Gomo tidak kenal secara dekat Aaron Aziz tetapi melalui lakonan dalam beberapa buah filem yang Gomo tonton memang memperlihatkan bakat yang ada pada Aaron Aziz dan memang beliau sesuai dinobatkan sebagai Pemenang Anugerah Bintang Popular 2011. Apakah kita perlu menafikan bakat seseorang itu kerana beliau bukan anak Malaysia?

Ini masaalah rakyat Malaysia macam Parpu Kari dan beberapa yang lain mengkritik kemenangan orang yang bukan anak Malaysia. Mereka tidak peka dengan perkembangan dunia yang mana tidak semestinya pemenang itu mesti anak tempatan. Anugerah Bintang Popular Berita Harian bukannya satu anugerah Tertutup yang dikhaskan untuk artis Malaysia sahaja tetapi ianya merangkumi seluruh dunia.

Jika artis Korea ataupun Indonesia yang memenangi Anugerah tersebut perlukan dikecam sepertimana Aaron Aziz? Apakah kerana bukan rakyat Malaysia maka kita perlu menafikan kemenangan mereka yang mana keputusan untuk memilih pemenang ditentukan oleh para pembaca Berita Harian itu sendiri?

Cukuplah berada ditakuk lama, kembangkan lah minda tu untuk melihat persekitaran dunia yang tampa sempadan hari ini. Di Hollywood pelbagai anugerah diberikan dan ianya juga tidak tertumpu hanya untuk warganegara Amerika sahaja. Begitu juga di Britain, France dan lain lain negara lagi. Jika seseorang itu layak untuk menang mengapa kita perlu lagi mempertikaikannya?


Aaron Aziz Layak Menang

Buat Blogger Parpu Kari bermuhasabah diri anda agar menerima keputusan undian dari para pembaca Berita Harian yang telah memilih Aaron Aziz sebagai pemenang. Jika anda tidak berpuas hati dengan Aaron Aziz kerana menolak tawaran berlakon Filem dari syarikat anda maka jangan jadikannya sebagai mangsa dendam dalam hal ini. Berfikir secara matang dan lihat jauh ke hadapan dalam memajukan industri seni negara agar diangkat lebih tinggi dan setanding dengan negara dunia luar.

Dan tak lupa kepada artis artis Malaysia lain yang turut mengkritik kemenangan Aaron Aziz. Mantapkan lagi kerjaya anda dan sepatutnya jadikan kemenangan Aaron Aziz seorang warganegara Singapura ini sebagai pemangkin untuk berjaya dan berada dikedudukan lebih baik melalui cara yang positif dan lebih berakal.

Gomo dengan ini menyokong penuh keputusan Anugerah Bintang Popular tempoh hari dengan memberikan Kemenangan kepada Araon Aziz seorang rakyat Singapura yang menyumbangkan bakat yang beliau ada bagi mewarnai dunia seni lakonan tanah air Malaysia ini. Walaupun beliau rakyat Singapura namun bakat yang beliau ada tidak patut diukur dan dibezakan kerana beliau bukan rakyat Malaysia.


Gua Sokong Aaron Aziz Anak Melayu Singapura





Kemenangan beliau meraih Anugerah Bintang Paling Popular 2011 anjuran Berita Harian adalah keputusan para pembaca yang terdiri dari rakyat Malaysia. Satu keputusan yang adil melalui proses Demokrasi secara telus.




Psssttt.... Negara luar bagi penghargaan kepada artis Malaysia tu kita tak kritik pulak? Sengal




DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT




43 comments:

TOKGURU86 April 12, 2012 at 9:37 AM  

setuju gomo. Kelas gituuu

Anonymous,  April 12, 2012 at 9:47 AM  

Gomo nk jadi blog hibure pulok doh...tok soh dok caro lah bahagie hibure tu...tu pok-pok galok blako...mari kito pakat tupu ko politik jah...baso maing nha hibure...ko mu nk ngejah i.c lo mat haron tu pulok nk suruh ngundi?...yolo doh mu ni...kiro tele doh bute dacing dale perut ni...tok hadam tu bute dacing..pade perut bucit po...

Anonymous,  April 12, 2012 at 9:50 AM  

hahahaha GOMO pun suka K-Pop ke..???? kelakar siot.....??? I pun nak tengok GOMO buat dance K-Pop lah.... siap ke nak sahut cabaran I nie GOMO....?????

Anonymous,  April 12, 2012 at 9:57 AM  

anugerah ni bukan anugerah pelakon TERBAIK....tapi anugerah pelakun / artis POPULAR..banyak beza tu..anugerah popular ni ditentukan oleh pembaca atau peminat yang mengundi...so..kalau ramai yang undi dia..apa lah salahnya...dan anugerah ni dianjurkan oleh industri media..so..dia orang ada hak nak tetapkan kriteria camner untuk memilih yang paling POPULAR..so takyah lah nak marah2 mcm ZZ tu sbb dia orang x pilih dia dan dia x popular....

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:01 AM  

Mmg sahler apa yg bro Badut Rakyat bgtau kat posting dia sbelum ni.x perlu nak pertikai artis seperti aaron tu,dia berbakat.posting terbaru bro BR aaron dah dpt kerakyatan pun.apa pun aku setuju dgn gomo.tak perlu nak pertikai bakat pelakon yg ada termasuk Aaron Aziz

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:15 AM  

anugerah pelakun terbaik anwar ibrahim dlm film china doll mantap aksi stuntnya

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:32 AM  

Steafylah gomo. Parpukari ni betullah! Aku tulis panjang panjang dia tak siarkan sebab tak side dia. Ni yg buat aku marah ni..sayang gomo..

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:33 AM  

Amat setuju bro. Siti Nurhaliza, Dina, Sudirman, Khalid Salleh & banyak lagi bintang kita yg dpt anugerah luar negara kena hantar balik pingat yg dimenangi kerana mereka bukan warga negara penganjur. Camnelah malaysia nak maju jika kita takut bersaing. Nak bersaing dlm kg sendiri pastu tak kasi orang luar masuk, takkan ada kemajuanlah oi!!!!

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:40 AM  

Kak Long memang peminat setia House PK, tapi kurang suka kalau House PK (Parpukari) bersikap seperti pembangkang yang sentiasa menjadi isu daripada tiada. Jangan la macam tu bro. Please be rational and not be governed by emotions.(Ehcebah! Kak Long speaking London).....

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:42 AM  

Parpu ni tau tak zaibo begitu popular di s'pore sebab berlakon dlm drama english 'under one roof'. Begitu juga pelakon sheila rusli, ifa raziah..mereka berlakon flm drama terbitan s'pore. Tak de pun orang nak bising bising. Sama juga macam pemain bola. Tak bolehkah mereka sign kontrak fgn negara lain? Bumi Allah kan luas. Rezeki atas usaha kita sendiri...

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:45 AM  

Yang Zed Zaidy tu - c'mon bro, stop this nonsense and be more supportive, professional and most of all, be a gentleman yang selalu Anda lakunkan itu dan jangan jadi macam Anggur Masam atau Sore Loser!

Yb Raz April 12, 2012 at 10:45 AM  

aku rasa lepas ni kena buat syarat hanya warganegara malaysia saja yang layak masuk bertanding.

walaupun aku akui aaron aziz memang berlakon top tapi bab patriotik tetap perlu diambil kira..

aku tunggu bila pakcik anwar nak masuk bertanding pelakon popular..lakonan pakcik anwar dapat pujian kat jepun hehehehe.

Anonymous,  April 12, 2012 at 10:46 AM  

APA KO MEREPEK NIH LABU???.. NAK JADI BLOG HIBURAN LAK DAH.. HAISH!!

Anonymous,  April 12, 2012 at 11:00 AM  

biar pi la malik ni bahagia kat malaysia...

cuma kurangkan aksi peluk2 dah la...

watak gangster ko meme best tp watak peluk2 aku tak suka la...

maybe bini ko tak kisah tapi ingat la...

cari makan tu kena la dgn cara...

jgn marah dan terima la teguran ni utk kebaikan...
kalau ko tersinggung dan suka pelukk sana sini...
ko bleh teruskan...

yg penting jgn jadi jantan dayus yg serahkan bini untuk sibengkok...

pejuang hamas...

gua tak kisah...

pejuang hamas...

Hangbuah,  April 12, 2012 at 11:00 AM  

Aku tak setuju melayu melayu singapura berhijrah ke malaysia. Singapura asalnya adalah kepunyaan kesultanan Johor diambil oleh Inggeris dengan cara penipuan pengiktirafan kedaulatan. Melayu singapura dah terpinggir jika ada yang berjaya patut membantu meningkatkan kemajuan Melayu disana. Jika ramai yang ingin berhijrah makin lama melayu singapura akan makin pupus. Cukuplah singapura dan Pulau Pinang menjadi sejarah hitam terhakisnya hak asal orang Melayu.

Anonymous,  April 12, 2012 at 11:13 AM  

Tu hari kata nak Melayu bersatu.... Apa salah nya Melayu Spore ke, Thai ke Indon ke apake asal Melayu... Tu kat Thai, banyak Melayu kene bunoh, tak kan kita takde hati perut kat dia orang.

kong kek,  April 12, 2012 at 11:27 AM  

gomo adalah gay jamban.kakakakaka

Anonymous,  April 12, 2012 at 11:52 AM  

kong kek adalah adalah pendekar gay kaki jubur...

hehehehee...

Anonymous,  April 12, 2012 at 11:57 AM  

Kong kek juga gay berus jamban.
Hahahahahaha

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:05 PM  

nasib bek nuar berahi x masuk...kalau dia masuk melalui filem dia bersama china doll sure saingan hebat kat aaron aziz ni. hahaha

parpukari patut amek nuar berahi jadi pelakon utama filem dia...wakaka

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:17 PM  

aku ingat artis paling popular--> ANWAR IBRAHIM menerusi filem cinadoll krn kepopularanya hingga masuk dlm majalah porno jepun...

http://www.papagomo.com/2012/02/anwar-ibrahim-kini-setaraf-maria-ozawa.html

-wau

Tukang Komen April 12, 2012 at 12:20 PM  

Aku sokong Gomo. Ini soal seni lakon. Malaysia banyak menerbitkan filem dan drama dilayar perak mahupun di tv. Lakonan Aaron hebat dan beliau patut memenangi anugerah tersebut. Pencapaian dan kejayaan anak melayu dari negara mana sekalipun wajar diterima dan diakui. House PK hendaklah memandang kejayaan Aaron sebagai kejayaan kualiti persembahan artis dalam dunia seni lakon.

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:22 PM  

amik ko ZZ! padan muka ko.dengki sgtkan?

http://badutrakyat.blogspot.com/2012/04/hot-news-fb-fanpage-zed-zaidi-kena.html

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:40 PM  

sedangkan ANWAR cari China Doll yg berasal dr negara CHINA, apasalahnye Malaysia import si Aaron ni..dia penyumbang kpd industri filem tempatan, dan kejayaan industri tempatan dibawa ke singapura, sbb aaron ni org singapora, free je dapat publisiti..

apa salahnya, ye tak?>

tp takyah salahkan peminat malaysia la sbb pilih aaron, sbb berita harian yg letak nama aaron dalam senarai calon...salahkan berita harian..


ps: kalu justin bieber dicalonkan nescaya penyanyi lelaki popular jatuh ke tangan dia...

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:47 PM  

bagi aku aron memang layak menang sebab dia tak ada isu-isu panas macam aris malaysia, cuma dia tak boleh mengundi jer : )

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:50 PM  

ZEK ZAIDI TOLONG JAWAB SIKIT...

RAMAI ARTIS MALAYSIA YG MECARI MAKAN DI LUAR NEGARA DAN RAMAI JUGA YG DAPAT ANUGERAH YG DIANJURKAN DILUAR NEGARA. CONTOH...MICHELE YEOH MENCARI MAKAN DI HONG KONG. ANITA SARAWAK DULU CARI MAKAN DI AMERIKA. YUNA PUN DAH MULA CARI MAKAN DI AMERIKA.

KALAU ANUGERAH LUAR NEGARA TU DAH MEMANG BANYAK SANGAT. TERINGAT AKU ARWAH SUDIRMAN DAPAT ANUGERAH DI LONDON. JADI KALAU RAKYAT MALAYSIA BAGI PADA AARON AZIZ, TERPULANGLAH.

KALAU ZEK ZAIDI TAK BOLEH TERIMA, RAKYAT MALAYSIA HARUS BOIKOT DIA SEBELUM ARTIS MALAYSIA DIBOIKOT DI LUAR NEGARA. SHAME U ZEK ZAIDI.

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:53 PM  

m.nasir...ketika masih rakyat s'pore...takder peluang nak menang MM/AJL...tetapi...biler dah dapat kerakyatan m'sia...fuuhhhh...habes semua anugerah MM/AJL m.nasir raih...syabas n tahniah m.nasir...oops terlari topiklah plak...kehkehkeh

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:55 PM  

Minda tak berkembang. Buat malu artis Malaysia je. Artis kita boleh keluar tapi artis luar tak boleh masuk. Kalau ikut cara ZZaidi, artis Malaysia cuma boleh cari makan dalam negara je. JUMUT.

Anonymous,  April 12, 2012 at 12:59 PM  

cuba abhph calon kan anwar aljuburi sbg pelakon lelaki popular pulak..confem dia menang..

lakonannye memperdayakan pentaksub2 pembangkang sampai mereka tidak percaya yg lelaki dalam video yg balun china doll tu adalah si anwar aljuburi, walaupun pakar dari amerika memberitahu bhw video itu 99.9% tulen..

Anonymous,  April 12, 2012 at 1:10 PM  

Byk Artis Singapura ada di Malaysia dan pernah menang pingat, yg pasti M Nasir, tak ke begitu, lagi pun kemenangan AA pun atas pilihan rakyat msia, apa nak bangkitkan lagi, byk org luar menang anugerah, tapi kenapa AA juga yg kena tempias, biarlah dia orang islam dan melayu, lagi pun apa salah kalau dia nak menumpang kasih dari Msia, kita semua sedia maklum mcmana Spore punya layanan terhadap orang melayu, org melayu mcm kita di Msia ni nak lari mana ya kalau dah Msia ni dah di pimpin terus oleh DAP? Nak tumpang kasih di Indon, kan kena ganyang, thailand pun susah habis mana?

Kecoh betul laa PK ni, sama dgn Zed Zaidi, kalau ada usaha dan yakin dgn rezeki dari ALLAH mmg tak ke mana pun, jgn pula kita ada hasad dengki kalau bukan rezeki kita, cuma kita sebagai orang melayu kenalah rajin berusaha dgn terlalu harap belas kasihan dari org lain.

Anonymous,  April 12, 2012 at 1:16 PM  

Papa Gomo
Dalam hal ini dan hal-hal anwar aljuburi walzinati, kita sependapat hehehehhe....kesian PK.

Anonymous,  April 12, 2012 at 6:56 PM  

Nampak sangat ko buta seni gomo oi. Dulu ko sokong filem namewee. Skrng kata aron aziz power la pulak. Mmg buta seni.

Cuba ko bagi satu filem lakonan aron aziz yg power sgt tu? Berlakon keras mcm kayu. Dialog standart filem yusof haslam pun jadi tah apa2.

Lakonan aron aziz tu nak compare dgn lakonan pelakon tambahan filem bunohan amerul affendi pun x mampu bro.

Anonymous,  April 12, 2012 at 7:03 PM  

anon 6.56 PM..betol2 bangang nk mampos...itu undian orang ramai lah bodoh...yang ko ni merepek kebende la pulak...sia2 mak pak hang dpt anak mcm hang..bodo yg amat sgt

Anonymous,  April 12, 2012 at 7:18 PM  

Aku suruh gomo bg satu filem. Yg anon 7.03 mengarut mengalahkan keling mabuk todi apahal bai? Tiba2 terus jd isim.

Anonymous,  April 12, 2012 at 8:03 PM  

gay ah korang..ade ke buka topik aaron aziz

kingnek April 12, 2012 at 8:49 PM  

Alamak, haha, korang tak tahu ke aaron aziz tak suka pap di singapore? pernah keluar kat news online haiz . . .

House PK April 12, 2012 at 11:14 PM  

APA PUN GOMO dan rakan rakan komentar disini, kta kena sayangi negara kita. Kita kena berstau, lebih dari Aaron pun kita boleh dapat.

Jangan kita berpecah kerana orang luar. Sayangi Malaysia

Peace Gomo and rakan-rakan disini semua. As long as ur Malaysian, I LOVE U ALL!

HOUSE PK

House PK April 12, 2012 at 11:16 PM  

Anon 6.56 AKU SANGAT SETUJU DENGAN PENDAPAT KAU.

Just kerana Aaron tu hensem maka orang Malaysia semua tergila-gilakan dia. Lakonan dia aku rasa kucing sebelah rumah aku lagi bagus la!

Pigidah Aaron!

I HATE SINGAPORK!

Anonymous,  April 12, 2012 at 11:30 PM  

bab filem n drama kat malaysia ni boring meluat dah tengok..asyik2 cerita datuk ngan datin..takpun cerita hantu sume..cita gengster suma...patut org suka tngk cita indon n filipina..buat la cita rakyat mcm citer2 p.ramlee dulu..10kali tayang saya tetap suka tengok..berangan jadi kaya jer banyak..lagi syok tgk cita cinta si penggali kubur..mcm citer juvana tu ker..baru ada kesan kalau tengok..

wak,  April 13, 2012 at 1:00 AM  

apela lagi game korang berdua ni...
nak naik kan ranking blog korang ker..
hahahahahah..

Anonymous,  April 13, 2012 at 11:45 AM  

Moral: Anuar Ibrahim patut membuat lebih byk aksi stunt di luar negara bagi menandingi kehebatan AA ni...

Anonymous,  April 13, 2012 at 12:09 PM  

kepada AA agar terus berjaya dalam bidang lakonan..memang banyak dugaan dan kena banyak bersabar..tidak kira anda dari mana sekali pun yang penting peminat anda telah memberi kepercayaan kepada anda dan buktikan selepas ini anda mampu buat yang terbaik...

kekalkan imej anda yang bersih jadikan contoh kepada artis2 yang lain...anda memang salah seorg pelakon yang hebat

selamat menjadi rakyat malaysia

Anonymous,  April 14, 2012 at 9:38 AM  

house PK, mungkin dia ada masalah berfikir ...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP