I Don't Know Why I Like This Monkey

Monday, April 16, 2012

" I'm Monkey"




Ntahlah, Gua pun tak tahu kenapa gua minat mamat Monkey ni. Sejak mula aku kenal muka dia ni dalam Demo UPSI aku terus terarik dan tertawan berbanding Mahasiswa robot yang lain termasuk Adam Adli. Aku rasa muka dia ni unik sebab ala ala Monkey.


"Are U Belive I'm Monkey?"

Tapi Monkey ni bukan setakat berdemo, panjat pagar ataupun tidor atas jalan sahaja. Monkey ni pun ada nafsu dan perasaan sama macam Monkey monkey yang lain. Cuma aku agak pelik kenapa waktu Monkey Monkey lain sedang Berlakon konon kononya solat atas jalan si Monkey sekor ni tak bersolat sebaliknya sedang melakukan aksi Miang bersama monkey betina.


"With my Female Monkey"

Monkey betina tu VIRGIN lagi ke? Emmm nama pun kalau dah Monkey mana lagi nak datang Virgin nya kan? Tapi kira aku respek le Monkey ni sebab dia berani tunjuk yang dia ni lebih jantan dari Adam Adli yang Gay Jamban. Salute le Monkey.

Apa pun Gua tetap minat muka Mamat Mahasiswa Robot Anwar Ibrahim yang mukanya ala ala Monkey ni. Bertuah mak bapak budak ni sebab dapat anak yang muka ada iras iras MONYET. Bukan senang nak dapat muka ala Monkey ni malah perangai pun sama macam monkey jugak. Untung mak bapak budak ni.


"Cun tak Monkey Betina I?"

Apa pun kirim salam le kalau hangpa jumpa Monkey ni, tanya sekali kat monkey Mahasiswa ni Monkey Betina yang dia peluk tu ada Facebook tak? Kalau ada jangan lupa add Papa Gomo Jahat ye. Senang nak mintak gambar panas yang ada.



Whatever pun Monkey tetap Monkey.


Psssttt... Serius beb, aku memang suka muka Monkey ni...suka sangat..hahaha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


53 comments:

tebu,  April 16, 2012 at 8:17 PM  

aku kenal mamat ni. Zaman dia di uitm merbok lagi. Belajaq tak la pandai mana pun. Asyik dok extend semester ja. Ada hati nak suruh PM menghadap dia. Besaq sangat ka darjat natang ni?

gula,  April 16, 2012 at 8:24 PM  

tebu bagi facebook dia sikit

Anonymous,  April 16, 2012 at 8:26 PM  

http://www.youtube.com/watch?v=KCAalIJEj6c

Anonymous,  April 16, 2012 at 8:31 PM  

1.hang ingat muka hang ensem ke gomo!!sama jee!!ada sikit iras-iras monkey la jugak!!
2.hang dah tak dak idea kot!!anugerah Allah pun hang pertikaikan!jadi bahan ejekan dan ketawa!!hang persenda Allah ke bhaiii!!hang persenda "hak" Allah!!maknanya hang persenda Allah la bhaii!!
3.mabukkkk kot hang ni!!

Anonymous,  April 16, 2012 at 8:43 PM  

siap peluk2 lagi sambil melihat org lain bersolat...mcm nengok wayang dalam panggung plak....
ishh.. yg tu mesti monkey betina yg warak...berkat tarbiah Pas, yg haram jadi halal yg penting ahli Pas ,terus maksum syorga alagapas balasannya...

heheheee.. watak simonkey ni nengok kawan2 lain tu berlakon sambil berpelokan.. hebatt.. jangan sia2kan kesempatan yg ada..hancos puak2 PR ni dari pemimpin sampai ke pecacai.. monkey betina hanya jadi hiburan depa saja.

apa tak ada tempat lain yg lebih baik dan bersih utk bersolat kee.. kenapa nak bersolat ditengah2 jalan raya plak??
negara ni belum darurat lagi sampai terpaksa bersolat dijalan raya yg bermacam2 kekotoran yg ada. bersolat kerana demo kee...

macam2 watak ada..watak alim ada..watak gigolo ada..watak muslimah terpuji ada...

LAKONAN HEBAT DARI PR....
MUHAHAHA.....

Anonymous,  April 16, 2012 at 8:44 PM  

Apa pun sebiji monkey sbb perangai dia terkinja-kinja. Jumpa aku monkey ni tak cukup pokok dia lari.Sial punya melayu suh belajar gi jadi monyet.tanya anugay pondan jual bontot pun kena bayar. Ini belajar semua nak terbaik tp nak free.Bapak ko minang mak ko pun kena bayar wang hantaran.

Anonymous,  April 16, 2012 at 8:44 PM  

Allah cipta wajah mamat ni se iras monkey sebagai petunjuk bahawa ini lah beruk yang tak pernah bersukur.

PAPA GOMO April 16, 2012 at 8:51 PM  

Anonymous Anonymous said...

Allah cipta wajah mamat ni se iras monkey sebagai petunjuk bahawa ini lah beruk yang tak pernah bersukur.

April 16, 2012 8:44 PM

Aku setuju komen ni hahaha

fairuzkhan,  April 16, 2012 at 8:57 PM  

1st of all how u know that fella is a guy gomo??amacam klu beruk tu pun beruk tina yg bergaya mcm lelaki.. harus la dia tak solat ngan bdk2 laki tu.. depa muslimah la..takpe berpeluk pun...bagus la bebudak bebal ni dok bersolat... moga A llah buka kan pintu hati mereka untuk mengenali siapa itu nuar al kuburi di pru13 nanti!!!

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:03 PM  

setuju la gomo,moga2 anak2 ko yg bakal lahir nanti moga lahir secukup sifat

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:05 PM  

Muka tercirit dalam seluar. he. he. he..

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:09 PM  

korok mu papagomo...
Mu pun muke dah macam HARAMJADAH!
nak kata monkey2 kat orng..ha..mesti ko terase panah ati...

Ha ! Padan muka ko badigol!

- FAKAP PAPAGOMO -

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:17 PM  

fairuzkhan...

kalau dengan nuar yg macam gitu pon najib takut....

apa nak dikata..



api

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:24 PM  

makin ramai orang mengutuk dan menghina dia...maka semakin banyak pahala free dia dapat...
maka begitulah pemurah nya anda semua...



api

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:25 PM  

jgn kcu fairuzkhan,bior jelah die,nama pun dah tau set2 mamak yg ngaku lebih mlayu dr mlayu,klu dah ngalir dlm badan tu,wakaka

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:29 PM  

Tengok muka satu2 berok dan gelagat dan perangai macam babi hutan. Budak2 Sewel ini kecik2 tak nak mampos, kote dah berbulu, puki dah period, menyusahkan keluarga, agama, bngsa dan negara. Hidup sia2, dah kasi belajar dan kasi bantuan, dipersia siakan, hidop, makan minum, sampe seluar dalam, kotex dan pampers semua atas tanggungan lagi, dah lah bengap tetapi berlagak samseng konon. Hiudop menghabiskan beras je. Masih chaybok belum tahu bab Istinjak lagi, dah menconteng arang ke dua ibubapa. Anak sapa lah agaknya? Sudah harus dicekik sampe kojol dari terus terusan buat durjana dan huruhara kepada bngsa dan masyarakat, memalukan sungguh. Spesis2 ini sudah harus direjam dgn najis, sperti kanak2 Palestina merejam askar2 Israel. Sampe bila nak jadi bengap, dikencing panas dan diliwat oleh Hero Tamil Pare Pundek bernama BABI haramjadah, barua lahanat Yahudi zionist. Bapa Korupsi, Bapa Kronisma, Bapa liwat, Bapa Zina, Bapa tak bermoral, Bapa Perosak. Semoga yg sedar diri, selamatkanlah diri dan jauhilah bercampur dgn budak2 sewel, penjilat2 juboq Hero Tamil dan Fuckaton haramjadah.

fairuzkhan,  April 16, 2012 at 9:31 PM  

HAHAHAH..salute la lu org...ngan nama aku je dah blh tau mamak ke melayu..walau apa pun korang jgn lupa tok guru korang pun ada ckp..dia pun tak bangga ngan melayunya...

zam April 16, 2012 at 9:32 PM  

heeeeee.... betul tu heeeee.....

zam April 16, 2012 at 9:35 PM  

mana nk pandai kaki pompuan tu. heeeee..... ada peluang di makan je pompuan tu. pompuan tu pula nak la tu tapi malu2 heee...

Anonymous,  April 16, 2012 at 9:49 PM  

die ni la penyebab aku dtg lmbt meeting kat uni sbb die sebok buat omar..hayz..ade lagi ko rupenyer.. sebab ko la, aku lmbt dtg meeting..ko sibuk nak berdakwah politik tp dok ssh kan org..x psl2 meeting pelajaran aku tertangguh..nak kerana ko sibok nak membernarkn wadah politik ko yg setaun jagung, ko sshkn rmi org..ko ingat la weh...

tukang telek,  April 16, 2012 at 9:57 PM  

Wahai! Kawan monkey, adik beradik beruk kot. Mana boleh monkey tu dapat pahala, tegok lah gambar monkey kawan atau adik beradik beruk berpelukan dgn pompuan sedang kan yg si lalang kat belakang tu sedang berlakon sembahyang.

Anonymous,  April 16, 2012 at 10:07 PM  

Jangan lah mara mara kok terasa asam pedasnya cili api. Hahaha rasa lah pedasnya.

Prince of Noob April 16, 2012 at 10:25 PM  

aku tak nak lah panggil dia tu monyet... tapi baru ku tau dia adalah khalid ismath yg merupakan seorg syiah. itu juga menjelaskan kenapa dia tak bersolat dgn org lain kerana org syiah mmg menganggap sunni ni sesat sbb tu dia tak bersama mereka menunaikan solat. gua takde hal lah kalau dia tu syiah. sama seperti gua tak kisah kalau seseorang tu lbgt sekalipun, yg penting duk diam2, jgn nak kecoh2 yg ko tu syiah ke gay ke dan tuntut hak bukan2. tp bila sekali org mcm dia turut bersama dlm perjuangan yg pelik2 mcm ni, aku rasa ia mmg patut ditentang. aku pun dah terbaca byk kisah yg tak best pasal dia dari rakan2 dia, classmate dia, ex-matrix dia... takkan org macam ni kita nak angkat lagi sbg pemimpin yg akan mencorakkan masa depan negara?

Anonymous,  April 16, 2012 at 10:46 PM  

Gomo, boleh aku buangkan masa aku disini sekejap.
kau ok kan.
kisah aku begini :
aku pesara kerajaan yang talah berkhidmat selama 38 tahun (1973 hingga 2011 ).
isteri ku suri rumah sepenoh masa dan ada lima orang anak ,3 lelaki dua perempuan.
anak pertamaku mula belajar diIPTA pada tahun 1998.
anak kedua pula pada tahun 1999.
anak ketiga pada tahun 2001.
anak keempat pada tahun 2003 dan
anak kelima pada tahun 2005.
Oleh kerana gaji aku kecil dan 7 orang dalam keluarga yang sederhana besar ni aku tiada wang simpanan. setiap kali musim buka sekoah dan anak hendak mendaftar masuk universiti aku terpaksa buat pinjaman koop (terima kasih koswip, terima kasih koperasi muslimin dan terima kasih koperasi kakitangan kerajaan Ipoh berhad ).
aku juga penjamin kepada anak-anak untuk pinjaman (hutang) PTPTN .
aku sedar dengan pinjaman PTPTN sahaja anak-anak ku boleh meneruskan pengajian di IPTA dan itulah cita-cita aku dan isteri semasa kami mula mendirikan rumah tangga dahulu .
Semua anak-anak ku telah tamat pengajian masing-masing dan telah bekerja serta telah pun berumah tangga dua orang darinya tidak perlu membayar balik pinjaman kerana berjaya menamatkan pengajian dengan cemerlang.
Yang tiga orang lagi tu ada masaalah untuk bayar balik hutang PTPTN.
Masing-masing ada alasan sendiri termasuklah telah berumah tangga, sudah ada anak , loan kereta serta rumah .
Hujung tahun lepas aku bersara wajib dan dibayar ganjaran pesaraan.Kira-kira 80 peratus wang ganjaran aku gunakan untuk melunaskan hutang PTPTN 3 orang anak aku.
Aku buat begitu kerana sebagai penjamin pinjaman dan juga sebagai bapa, perbelanjaan pelajaran/pengajian anak-anak adalah tanggungjawab aku.
Apalah ada pada sedikit wang ganjaran yang aku terima. aku tidak perlukan wang yang banyak selepas besara kerana loan rumah telah langsai. Aku tiada kereta atau motor, basikal tua ku sudah cukup baik bagi ku untuk bergerak,malah diusia saperti aku ni tiada apa yang membanggakan aku selain melihat anak-anak, menantu-menantu serta cucu-cucu aku gembira kerana tiada hutang yang perlu di risaukan .
kerianggan mereka adalah kegembiraan aku.
Aku tahu kawan- kawan aku mengatan aku bapa yang bodoh kerana melunaskan pinjaman PTPTN anak-anak aku. Tapi bagi aku , pelajaran anak- anak adalah tanggungjawab hakiki aku.Biar aku dikatakan bodoh sekali pun tapi aku tahu aku bertanggungjawab keatas pelajaran anak-anak ku.sapertimana aku mahu anak-anak aku bertanggungjawab keatas pelajaran cucu-cucu aku nanti .
(Matt)
TERIMA KASIH GOMO.

PAPA GOMO April 16, 2012 at 10:49 PM  

dapat pahala sebab kutuk Monkey tu? hahaha.... dia dok peluk baik budak perempuan tu dapat apa pulak? Pahala jugak? hahaha...

binawe punya penyokong Jubor.

Anonymous,  April 16, 2012 at 10:56 PM  

Ada yang kata pompuan tu bini dia. Wallahuallam. Tapi si Ismath ni gempak je kat luar, belajar tak pandai pon... Serius aku tak tipu. Cuba tanya dia AUKU tu ape? Jawapan dia "aaaa uuuu aaaa uuuu " tergagap gagap mcm khalid gagap. hahahha. Kantoi bulat bulat tu muka mcm nak terberak dalam seluar.

Anonymous,  April 16, 2012 at 11:11 PM  

Gomo, wa ada satu idea la. Apakata kita syorkan kerjaan PR bagi subsidi suratkhabar atau PC atau Laptop kepada pelajar-pelajar sekolah menengah dan masjid-masjid. Kalau itu diorang dapat berikan secara percuma, bolehlah nak cuba percumakan PTPTN. Kalau itu pun tak boleh maknanya alasan percumakan PTPTN hanya gula-gula politik nak mencari sokongan Rakyat. Apakata Penasihat Ekonomi selangor mulakan dulu, beri subsidi watercooler percuma ke, penapis air percuma ke yang harganya tentu terlebih rendah dari harga pibjaman PTPTN.. Apa macam???

Anonymous,  April 16, 2012 at 11:29 PM  

Dema yang berkhemah ni tgh belajo lagi ke atau unemployed graduates?

Kalau tgh study lagi, ni kira ponteng kelas la kan? Kalau belajar di training centre KBS, 2 hari ponteng berturut2 dah kena buang dah. Bukan isu buang, tapi isu nawaitu. Nawaitu asal nak belajar, timba ilmu tapi sekarang nawaitu apa?

Kalau unemployed graduates, memang terserlah sebab kenapa menganggur.

1. Malas nak cari kerja, demo lagi enjoy.
2. Mungkin demo ni diupah lumayan. Takkan sanggup sampai pacak khemah? Mandi, kencing berak mesti tak selesa.
3. Pendemo ni jenis yang kena bayar pasal pass cukup makan, tak dapat tukar jadi biasiswa.
4. Inspirasi Dataran Tahrir konon. Kalau PDRM dapat inspirasi Reformasi 98 macamana? Ada hidangan cota. Sedap bila kena kat badan tu.

Anonymous,  April 16, 2012 at 11:41 PM  

lu mmg ada bakat jadi penulis blog murahan ameno..serius..smpai kan sharifudin tu pun kau kutuk..aper nak jadi kau ni gomo..silap2 esok lusa dgn najib pun kau kutuk sebakul..org mcm kau ni mengalahkan MONKEY..eh jap..lupa lak nak ingatkan lu..lain kali kalau takleh speaking jgn speaking..sian lu..bukan 'Are U Believe' tp 'Do U Believe'...heyyyyy apsal la org2 ameno ni semua low class???? english hancurrrr...setakat gelakkan org lain jer juara..kua kua kua..aper kecoh2 ni Gomo?

Anonymous,  April 16, 2012 at 11:44 PM  

gomol... sblm ni aku penah tgh monkey ni..tp lupe kt mne..aku asik pikir je.. rupenye kt blog gomol tu hari..

Anonymous,  April 16, 2012 at 11:57 PM  

YE LE SIN, RUPA MACAM MONKEY TAPI BUKAN MONKEY, PERANGAI MACAM MONKEY TAPI BUKAN MONKEY. HEH HEH HEH ... TENGOK BETUL2 MEMNG MONKEY.

" O.. JUNGLE PEOPLE..." INGAT LAGU TU TAK?

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:00 AM  

An average command of the English language is anytime better than being hobos on the side of the street.

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:00 AM  

1 Rumah 1 Utusan Malaysia

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:02 AM  

binatang ni jenis jinak gomo.tuan dia lepaskan dr ikatan pun x kemana.mmg dasar monkey jantan bernafsu anjing.haha..muka pun lebih kurang jek.agaknyer mak dia dulu kenan monkey jantan kot...haha....

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:28 AM  

Ppuan tu bini dia..bdk ni br khawin..waallahua'lam

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:31 AM  

Sapa yang takut sapa? Tapi yang penakut tu nak lari kat negara Uncle Sam. Sapa yang takut sapa? Dengak kata takut sampai nak letak semua jawatan. Takut punya takut tak mau ikut sama ke?.

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:33 AM  

Monyet betina tu confirm virginnya gomo,sebab Monyet main omits jubur,serupa AnuWhat al juburi............siapa yang sokong dia orang nie confirm spesis menjubur.

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:37 AM  

bapak monyet ank monyet
http://www.youtube.com/watch?v=9rU3UWpilXY&feature=player_embedded

Hamba Allah,  April 17, 2012 at 12:48 AM  

Terharu dengan tulisan En. Matt 10.46 p.m kat atas. Terima kasih En. Matt.

zam April 17, 2012 at 7:44 AM  

bro mat. Bro sorang bapa yang hebat dn saya doakan semoga anak2 bro mat akan sentiasa menyayangi bro mat dn isteri.

Anonymous,  April 17, 2012 at 8:48 AM  

Cayalah En. Matt. Insya-Allah, Syurga adalah balasan bagi ayah yg berkorban demi amanah Allah.

Undi UMNO Forever

Anonymous,  April 17, 2012 at 9:02 AM  

Monyet ni lagi.... muka monyet nak TERKUCIL!!!!!

tebu,  April 17, 2012 at 9:12 AM  

cari ja nama Khalid Ismath...budak law UITM kalau tak silap. baru first year.

Anonymous,  April 17, 2012 at 11:06 AM  

Ermmmmmm... dagu dia tu bleh tahan gak... lain macam cikit...

Anonymous,  April 17, 2012 at 11:15 AM  

TAHNIAH SETINGGI TINGGI TAHNIA KEPAD EN. MAT.. SEORANG BAPA YG TAHU TANGGUNGJAWABNYE semoga ALLAH swt membalas segala pengorbanannya begitu juga anak-anaknya semoga sentiasa mengingati pengorbanan AYAHNYA.. TAHNIAH semoga EN. MAT sekarang sedang mengecapi kebahagian bersama keluarga berkat dari pengorbanan ikhlasnya...

perhatian,  April 17, 2012 at 11:28 AM  

mamat ni khalid ismeth wei, dia ni berfahaman syiah... patutla dia tak solat dgn kwn2 dia yg lain. jgn biarkan budak ni meracuni dan mempengaruhi org lain dgn fahaman songsang dia tu. kesian kat bini dia mcm mana la nak mengharap laki dia bimbing dia ke jalan yg lurus, makin sesat lagi ada lah

Pujangga Bercerita April 17, 2012 at 11:52 AM  
This comment has been removed by the author.
anti-bersih,  April 17, 2012 at 11:53 AM  

tu bini dia la..dia baru ja kawen this month. kami gang2 syiah pun x suka apa yg dibuat..beberapa kali ditegur supaya jaga akhlak dan jgn menonjolkan diri sebagai syiah jika nak buat perkara yg tidak disukai majority rakyat.kami dah la minority,kami mementingkan akhlak.but what can i say kalau dah keras kepala.apa boleh buat.sorry.

Anonymous,  April 17, 2012 at 12:57 PM  

Anonymous Anonymous said...

1.hang ingat muka hang ensem ke gomo!!sama jee!!ada sikit iras-iras monkey la jugak!!
2.hang dah tak dak idea kot!!anugerah Allah pun hang pertikaikan!jadi bahan ejekan dan ketawa!!hang persenda Allah ke bhaiii!!hang persenda "hak" Allah!!maknanya hang persenda Allah la bhaii!!
3.mabukkkk kot hang ni!!

April 16, 2012 8:31 PM

aq rase cm terpangil lak,sape mkn cili die rase pedas... aq xla ckp bgs kutuk2 org, tp xslap aq la mse kes saiful dlu, harakah ade bt kartun ltak karukatur gmbr saiful dan ayt die "SAY FOOL" ni bkn ke lg menghina? jgn pndai besorak je la bro, lu tngk la dlu org lu btl ke x...

Anonymous,  April 17, 2012 at 1:02 PM  

tu dpn org bru pelok2, blakag org bromen... sape tau kn... bdk skang bkn leh pcaye sngt pn... yelh yg pkai tudg lbuh cmtu pn slmbe je bg org pluk2, ringan2 aq rase xdek hal la.. mak bpak die msti ckp bguih demo! kwin dlu xpe nikah later,pas kn blh halalkn pe saje

cakcobain April 17, 2012 at 1:16 PM  

PTPTN(Pinjam Tau Pulang Tak Nak).. Ni sume banjingan2 yang dah sebat duit nk hapuskan PTPTN plak. KORANG INGAT TU SUME DUIT MAK BAPAK KORANG!!!!!!!!

Anonymous,  April 17, 2012 at 1:57 PM  

Sayu dgr luahan En. Matt, untung anak 2 En. Matt mendapat bapa yg sgt2 bertanggungjawab, semoga anak2 En. Matt sedar yg pengorbanan ayahnya dh melampaui batas dan dpt membalas budi & menjaga En. Matt sehingga ke nafas terakhir En. Matt

Amin...

PAPA GOMO April 17, 2012 at 10:05 PM  

PERHATIAN


AKU DAH SILAP!! SORRY MONKEY!!..LUDAH KAWIN...HAHAHA

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP