Wajib Kita Sebarkan Berita Wartawan Yang Cuba Dibunuh Pakatan PAS,DAP,PKR .

Sunday, April 29, 2012


Wartawan Mangsa Kekejaman Rejim Pakatan Rakyat

Mohamad Azri Salleh adalah seorang jurugambar di stesen televisyen yang terkenal dengan program bercorak keIslamannya,TV Al Hijrah.Semalam,sepertimana kebanyakan rakan medianya yang lain, Azri berada di sekitar pusat membeli-belah SOGO untuk mengambil sedutan atau ‘footage’ yang menarik sepanjang demonstrasi Bersih 3.0 berjalan.

Dia bukan orang UMNO,dia juga bukan penyokong Bersih 3.0, tetapi dia ada keluarga yang perlu disara dan diberi sesuap nasi.Azri juga bukan bekerja dengan media pro-kerajaan seperti Utusan Malaysia mahupun TV3.Majikannya terkenal dengan program bercorak Islamik,bukan program bercorak retorik.

Namun ada sesuatu yang cukup menyentuh hatinya.Dengan disaksikan kedua matanya sendiri,seorang anggota polis sedang dibelasah sekumpulan penyokong fanatik Bersih 3.0 di depan pusat membeli-belah itu.


Ketika itu anggota polis berkenaan berada di dalam kereta pasukan.Azri tahu yang dia harus berbuat sesuatu,bukan kerana anggota itu orang kerajaan,tetapi kerana yang dipukul itu adalah orang yang seagama dan sebangsa dengannya.Lebih dari itu,Azri tahu,anggota itu tidak melakukan apa-apa kesalahan, kalau pun dia berdosa mungkin kerana dia memilih untuk menjadi ‘anjing kerajaan’ – terma yang sering dirujuk oleh penyokong pembangkang kepada pegawai atau anggota PDRM.Lalu Azri cuba merayu agar tidak diapa-apakan anggota itu memandang dia hanya menjalankan tugasnya sebagai anggota polis dan tidak lebih dari itu.



Malangnya,bukan saja rayuan itu tidak diendahkan,malah Azri juga telah dibelasah tanpa belas kasihan oleh 20 hingga 30 orang penyokong Bersih 3.0 yang sedang ‘naik hantu’.Azri menjerit kesakitan.Kepalanya berlumuran darah,namun semua itu tidak diendahkan,bahkan pukulan yang diterimanya lagi teruk daripada apa yang terjadi pada anggota polis itu.Puas dia merayu,puas dia memohon simpati tetapi apa yang dapat hanyalah sepak terajang insan-insan yang kononnya ‘BERSIH’.Selepas puas dibelasah,Azri hanya dibiarkan sendiri menanggung kesakitan di lantai pusat membeli-belah itu sebelum diselamatkan. - MyNewsHub


Psssttt.... Pakatan Rakyat PAS,DAP,PKR nak Tadbir negara Malaysia? Lupakanlah.....

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


90 comments:

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:38 AM  

Sapa suruh dia berlagak jadi hero kat situ.Dia yg provoke dulu..kan dah boleh sakit...

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:39 AM  

BERSIHKAN ANWAR....

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:41 AM  

HARAKAH PUNYA BERITA, DEPA KATA WARTAWAN NI PEMANDU KERETA POLIS TU..MINTA TGK LINK NI http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/9936-bagaimana-kereta-peronda-polis-diterbalik Melalui video yang lain pula, pemandu kereta polis itu adalah seorang yang memakai seluar pendek dan bertopi keledar.(Pemandu kereta polis yang dibawa keluar dari kereta selepas merempuh peserta perhimpunan). Ia dipandu laju selepas diserang dengan botol air oleh peserta Bersih 3.0 apabila mendapati pemandunya bukan berpakaian polis tetapi bertopi keledar. Kereta itu kemudiannya merempuh orang ramai yang berada di sekitar Sogo itu dan kemudiannya merempuh tembok

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:41 AM  

ni link http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/9936-bagaimana-kereta-peronda-polis-diterbalik

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:46 AM  

Itulaj perikemanusiaan namanya bodoh. Kau nama saja bersih tapi hati perut lebih busuk dari anjing dan babi.

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:56 AM  

menteri kdn patut ditukar zaid hamidi sja hihsamuddin lembik

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:59 AM  

9.38
bukan pasal hero
sifat kemanusiaan adalah yang membezakan ko dengan orang lain.
malu le dengan allah sikit...
hee..hee..hee..

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:08 AM  

Sudahla, cukupla nk mnyalahkn org lain..wartawan tu cuma nk mbantu saudara seagamanya..terang2 gbr tu tunjuk pnyokong bersih mrosakkn kenderaan polis..dh la xnk ngaku, tuduh org lain provoke plak..ni la yg d bwk oleh PR, tau nk nyalah kn org lain..apa punya umat ko ni.

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:10 AM  

Eja Allah pun huruf kecik ....sini dah menunjukkan sesuatu...

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:13 AM  

Lee Kuan Yew hari ini gembira kerana imej Malaysia telah tercemar. Dalam rencana Channel News Asia mahu pun berita Singapore telah mendapat komen dari pusat didikan Singapura seperti Lee Kuan Yew School of strategic Studies semua mengecam Malaysia seolah-olah Malaysia adalah zalim, penipu dan korup. Dinaikkan martabat Anwar and the gang seperti hero yang menuju jalan yang benar.

Correspondentnya Melisa Goh juga memainkan peranan mencucuk jarum benci terhadap Kerajaan Malaysia.

Strategi LKY telah mengenakan anak didiknya dan Melayu lupa diri bernama Anwar telah dijadikan pawn (askar catur) untuk mengerakkan hasrat menalukki Malaysia dan Melayu amnya dibawah parti perkauman Cina. Selagi LKY masih hidup makan tidak amanlah Malaysia.

Benar kata Dr. Mahathir, hubungan Singapura adalah hubunga kerja sahaja dan bukan hubungan sahabat.

Jadi Melayu yang memberontak di Bersih adalah mereka yang termakan hasutan Singapura melalui Al-Juburi kerana (kepengtingan diri dan tamak haloba), Ambiga (yang sebenarnya benci kepada Islam) dan PAS yang sudah dibeli oleh riak Ulama mereka kerana kuasa dan bukan jalan Allah.

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:18 AM  

DAP jugalah pencetus 13 mei 1969. skarang dia menghasut orang melayu untuk mencetuskan huru-hara dengan menggunakan anwar ibrahim dan PAS. mereka memang golongan pengganas. apalagi ambillah tindakan menangkap mereka, atau KDN nak tengok mereka hancurkan negarake.

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:20 AM  

Mcm nie pembangkang nk memrintah kerajaan?.... Nk control monyet2 bersih nie pon x mampu, inikan pula nk memerintah malaysia.... Puii.. Jahanam la negara kalo bg kat diorg..

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:25 AM  

Dia ni macam teruja sangat supaya demo berlaku di spore. Awas, dalam diam pun rakyatnya boleh bangkit berdemo. Ingat rakyatnya tak ada pembangkang ke...

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:29 AM  

Polis mesti mengambil tindakan terhadap penganjur. Dakwaan atas percubaan membuah dan mendatangkan kecederaan. Biar dia merengkok dalam penjara 10 hingga 20 tahun.

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:42 AM  

Kimak la dia orang nih... ramai2 berani la korang ye... one by one tengok... (Mana pak cik yang hebat sangat hempuk reporter neh ??? kalau aku kenal ko.. lumat engko...)

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:46 AM  

Dia bukan provoke la beruk, dia cuba membantu pihak berkuasa... korang tu yang beruk... habis kereta peronda tu korang jahanamkan... dah terbabas.. hentam sekor beruk bersih... korang salahkan polis plak... ngapa korang tak salahkan anjing2 yang telah menyebabkan kenderaan tersebut terbabas hah ???

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:49 AM  

xper dia dah lepas dr laknat Allah...puak2 yg duk tgok org yg dizalimi tanpa buat apa2 tambah2 sesama islam...maka laknat keatas puak tu...ni janji Allah...xper dunia boleh lepas...akhirat nanti boleh demo depan Allah

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:56 AM  

Betul tu, masa di padang mahsyar nanti, DEMO lah depan Allah... moga2 Allah akan mengubah pendiriannya dari mahu mencampakkan korang ke neraka tetapi sebaliknya di masukkan engkorang ke syurga kerana tindakan berdemo mahu menegakkan hak asasi korang didepan Allah kelak...

Anonymous,  April 29, 2012 at 10:58 AM  

Seeing Mellisa Goh is like seeing a BITCH
Cant stand the sight of her.
She really wants to see the downall of MAlays in Malaysia.

So Malays let's unite and get rid DAP PIGS and
BABI (Bisexual Anwar Bin Ibrahim)

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:09 AM  

meyirap darah ku,fuckatan you lost 2 vote from me in PRU 13

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:17 AM  

Mari kita semak samada demo semlm memberi kesan :

1. Ada tak demo tu makin bertambah buruk hingga kini?
2. Penyokong makin bertambah?
3. Kuala Lumpur di istihar dharurat?
4. Kebakaran sana Sini?
5. Kematian?
6. Bomba dan ambulan sibuk kesana kemari?
7. Demo merebak ke bandar bandar besar?
8. Kedai di pecah dan di curi (Bila Polis telah gagal mengawal keamanan)
9. lebih banyak kereta di bakar
10. Pertempuran antara penyokong bertentangan?
11. Tentera ambil alih mengawal keselamatan?

Kesimpulannya. Demo berasaskan upah tanpa tujuan jelas tidak membakar semangat sesiapa pun. Demo Ini sekadar 'cari hal'. Tak mencetuskan apa apa yang berkesan.

Terima kasih kepada pembangkang kerana demo ini menunjukkan Malaysia negara demokratik kalau di ukur dari pandangan barat dimana pendapat segulungan kecil minoriti masih dapat di tonjolkan . Maka Malaysia dengan ini terkeluar dari radar Polis dunia ia itu US.

Jelas dan terang majoriti rakyat tidak menyokong. Macam Mana US nak campur?

Lagi minyak kita berapa tong sehari? Buang masa US yang masih tenat dengan ekonomi. Baik kacau Iran, Libya pengeluar minyak besar.

Anuwar? Mereka memperjuangkan demokrasi, hak kemanusiaan dan minyak! Tak da salah satu ni setakat Ko bual dengan dorang boleh la.

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:34 AM  

Tak baik kita mengucapkan terima kasih kepada mereka yang membuat kerosakkan.sekian terima kasih.

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:42 AM  

Ni belum apa apa kalau banding dgn Arab Spring, buat baik dapat balas baik buat jahat dapat balas jahat....dalam ramai ramai tu banyak agen agen kGB yang tujuan dianak bagi huru hara... Mungking untuk agenda kerajaaan atau agenda pembangkang.... Selalunya yang buat kerja gengster ini faham je lah ..dot dot dot. ... Sape????

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:44 AM  

Kalau aku la.. kalau anak2 aku mintak duit kat aku tanpa dapat menjelaskan alasan kukuh kenapa dia perlukan wang dengan jumlah sekian2 banyak... setelah disiasat, ternyata dia berbohong dan gunakan wang itu untuk tujuan lain, mampus aku tak kan bagi... kalau dia ngamuk2 siap tunjuk perasaan dan merusuh, lagi la pulak.. jangan harap kau nak merasa duit aku.. nak merasa back hand aku bleh lah...

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:47 AM  

bermula hari ini ulama teresohor agama 1kote anu war dan 1puki am big(A) tok garu nik azus tersemyum bangga sambil mengelap pipi kirinya kesan air 1kote anu war dan pipi kanannya kesan air 1puki am big(A)...


pengikut2 parti ajaran mampus syahid didataran merdeka masih lagi menjilat dan mengigit 1kote anu war dan 1puki am big(A) sambil bertakbir...


umat2 1kote dan 1puki mampus syahid demi kepuasan nafsu...

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:49 AM  

PAS dahulu zaman Tuan Guru Yusuf Rawa, parti tersebut dibawah slogan " Kepimpinan Ulama" sangat2 dihormati oleh semua umat islam termasuk UMNO.

Pas zaman Kebajikan Sekarang, Haji Hadi Serba tak Jadi, zaman Mat Sabu Serba jadi LEMBU , zaman Mahfuz serba nak Mampus, zaman Nik Aziz serba bawa Najis dimana2 demo, Zaman Khalid samad serba tak Selamat, zaman Khalid GAGAP serba serbi Sengap Dan Bengab..ZAMAN NIZAR SEMUA JADI KURANG AJAR,

Semua sanggup jadi pelindung kemungkaran PKR,, bersekongkol dengan DAP yg jadi Batu API perkauman.

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:50 AM  

Sebagai artis no komen

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:51 AM  

abd aziz dan wan ahmad belasah budak ni sebab kalau bukan kerana SPR buat kerja tak betul tak ada ujut Bersih.

Sebenar nya budak ni bergadoh sendiri dengan salah seorang perserta Bersih akibat salah faham. Apa bila disedang bergelut perserta bersih lain masuk campur menyangkakan bahawa dianya lah pemandu kereta polis yang merempuh tu. Sedangkan pemandu polis tu maseh didalam kerita berjaya diselamatkan oleh perserta Berdih jua.

Nasib baik lah dia ni berhadapan dengan perserta Bersih. Kalau kumpulan samseng KJ atau Ibrahim Ali , samseng GEMOK amno , habis lah dia. Bukan saja pistol yang hilang, bag duit, buku catitan & kayu belantan polis, duit seling dalam kerita pun disapu.........pelekat logo polis pun dikopek..............Belajar merompak kecil2 dulu sebelum menjadi menteri boleh lah merompak besar besaran kelak.

Wan April 29, 2012 at 11:55 AM  

Agen KGB mana ada nak operate ke seluruh dunia dah pada hari ini.. kalau agen2 mossad yang menyusup masuk dari selatan tu ada kemungkinan la jugak... kalau crita dari selatan tu - jauh sangat, takyah crita jauh2 la... dikalangan ketua2 puak mereka itu sendiri pun tanpa segan silu pernah mengungkapkan pendiriannya terhadap keselamatan negara haram Israel (bertujuan untuk menarik perhatian kuasa sebenar di US serta pelobi yahudi dan christian yang berfahaman zionis)... mungkin bekas anak didik CIA dan MOSSAD la gamaknya si dajal tuh... tetapi apa yang ironinya pulak.. pak2 lebai bodoh dalam satu parti politik isle tu bleh je jadik tukang cuci punggung pihak2 tersebut hanya kerana terlalu mengejarkan kuasa.. dan apa yang tak bleh tahan - bleh aje dia oarang tu pada hari ini tolerate tu dengan pengamal bisexual dan pejuang2 LGBT... WT FACK lah man...

Anonymous,  April 29, 2012 at 11:59 AM  

Zaman Ahmad Badawi melayu tidur, Zaman Mahakutty Melayu jadi jadian. Zaman Najib melayu jadi pencuri perompak disiang hari, melayu pembunuh bersiri, rasuah disana sini.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:01 PM  

padan muka...duk umah kan bagus.spe suh cari nahas..tggung sendri laa broooo...

Wan April 29, 2012 at 12:01 PM  

Non 11:51, ko jangan buat crita katun la wei... ko refer balik youtube dari pihak PDRM serta pihak2 lain yang merakamkan insiden di tempat kejadian (Sebelum dan semasa kejadian)... cross check balik dengan crita bohong engko...

Masuk court pun awal2 dah kalah dah hujah bohong engko tu...

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:03 PM  

Yang PDRM bawa masuk konsultan buat upgrade network komputer PDRM seluruh malaysia tu Yahudi dari mana? Apco buat projek perhubungan awan untuk Najib dari mana¿ .................bahlol lah ko ni tulis tak guna otak serupa papagomo

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:08 PM  

Engko memang bodoh engko tengok video PDRM berapa banyak `cut` bilangan saat banyak yang hilang.... bodoooooooooooooooh

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:12 PM  

Bodoh punya org. Nak jd rusuhan mcm barat baru nak kata ganas. Kalu ko lah duduk tmpat org yg kene pukul. Ko baru tahu. Ganas ke tak? sampai org nak berniaga pun x boleh. org bg tempat tu, berhimpun lah situ. ceramah lah sapa pg esok pun x pe.ini tidak yg tmpat x boleh buat tu yg babi ni nak buat. nak nya jd rusuhan mcm kat BARAT. yg sebenarnya ANUAR MEMANG SURUH RUSUHAN TU JD MCM kat BARAT. kalu lah jd MCM KAT barat. bodoh betul babi2 kuning ni. aku hairan mcm mana lah org malayu boleh jd hamba batok ambiga. pas parti islam pun ke jd hamba botok ambiga termasuk nik aziz dgn hadi awang sekali. bodoh punya ulamat pas kene dibabi2 oleh ambiga laknaktullah je. kesimpulannya ambiga berjaya dgn bersih 3.0 ni. dan senang lah ambiga nak memuktadkan org ini. BODOH X BOLEH NAK AJAR.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:13 PM  

Yang polis pakai tu bukan APCO worlwide la bodo... yang polis pakai tu APCO (Association of Public Safety Communications Officials)

--- >> Refer sinih : http://www.apco911.org/

Kedua2 APCO tu beza, kebetulan yang sama - hanya akronimnya... ko jangan la mudah sangat diperbodohkan...

Kalau ko marah sangat ke APCO, marah la jugak ke Nik Usus... dia kata takpe berurusniaga dengan Yahudi...

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:14 PM  

eh? apsal tak keluarkan komen aku?

now i really know sape yang pendusta sebenarnya..shame on you kelab greenboc. itu yang dihebohkan oleh commentator di blog pro BN, mengapa tiada gambar atau video sedangkan begitu ramai memegang kamera waktu itu..tup2 gambar wanita itu terlantar di hosp je yang ada. so aku just relay je komen dorang kat blog ni..tapi itu pun hang tak approve..nampak sgt blogger ni tak setelus blogger sebelah sana. and again....shame on you!

to anon 12:01 pm, meh sini aku hempuk kepala hang dengan botol mineral berisi air..bingai punya komen! ni confirm mamat ni tak tengok semua video yg dah upload ni..memalukan!

-----------------------------------
kat atas tu komen aku dlm kelab greenboc. jom tengok depa approve ke tak sebab komen pertama aku tak approve.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:15 PM  

Keh3x LEMBU BERTUKAR MENJADI PROPERTY, MAS bertukar BUDGET AIR, Pengerusi (SPR) bertukar menjadi ahli(amno), FIRST LADY(OF MALAYSIA) Menjadi PERDANA MENTERI.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:18 PM  

Sebelum ni tak ada siapa pun.cakap pasal yahudi kita orang tsk da masalah dengan mereka melainkan pencacai amno ysng mulakan dulu.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:19 PM  

Menunjukkan apa? Kau wali Allah yg tahu isi hati manusia? Baca tulisan ko kita org dah tahu ko ni ujub.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:20 PM  

Realitinya - takde sekor pun beruk yang kena lenyek dan berada kat bawah kereta peronda tu sepertimana yang didakwa oleh saksi bohong yang dipetik oleh akhbar Hara-kah kah kah kah kah, aleh2 beruk2 lain plak yang ye ye terbalikkan kereta tuh..

Crita sebenar - anjing2 yang perasan bersih sangat itu lah yang telah menyebabkan kenderaan tersebut terbabas dan akhirnya melanggar seekor lembu yang berada ditempat kejadian pada waktu yang salah...

Babak drama bohong telah bermula...

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:27 PM  

Sebab ko takda sijil pengomen antarabangsat.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:28 PM  

Menunjukkan ko jadi wali hakim anak luar nikah.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:31 PM  

Kenaoa salahkan Ambiga pi.lah salahkan Abd Aziz SPR sebab dia lah daftar banyak warga asing , pengundi hantu lah bersih ditubuhkan........ada kah Pengurusi SPR menjadi ahli parti kerajaan? Siapa ikut cakap siapa ni...?

Najib kata ..'aku lah bos aku sebab presiden parti engko ahli aja. Engko sku pilih untuk dilantik jadi SPR dulu engko kenang kenang lah jasa aku..ikut aja lah'

SPR masuk lubang NAJID . SEBAB TU ADA BERSIH BODOH.....

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:35 PM  

Babigah tu adalah merupakan pejuang yang memperjuangkan nasib golongan LGBT dan MURTAD la woi !!!

BERSIN - yang secara terang-terangan berpihak kepada pihak pembangkai itu cuma merupakan alasan untuk mendapatkan kembali rentak momentum mereka yang hilang sebelum ini menjelang PRU ke 13...

Bangkit dari tidoq please...

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:37 PM  

Kita orang sebok sebok tulis tentang Bersih dan Rusuhan ni boleh tolong Hakim mahkamah Prancis hapus bokti rasuah dan pembunuhsn Altantuya Najis kah , gomo.................ingat rakyat boleh tarikbalik kes tu.......?

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:39 PM  

Pengurusi SPR dilantik oleh Yang di Pertuan Agong lah bingai... bukannya dilantik oleh Najib...

Perkara 114.

Keanggotaan Suruhanjaya Pilihan Raya.

(1) Suruhanjaya Pilihan Raya hendaklah dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong selepas berunding dengan Majlis Raja-Raja, dan hendaklah terdiri daripada seorang pengerusi, seorang timbalan pengerusi dan lima orang anggota lain.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:43 PM  

woi gomo tak lama lagi bn akan bungkus. ko nak lari mana ha

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:45 PM  

Apa kuasa mahkamah di PERANCIS untuk mendakwa seorang PM berkerakyatan M'sia.. ???

Pergi bawak kes tu ke (ICC) International Criminal Court kat the hague la bingai kalau dah nak sangat...

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:46 PM  

Keluar tajuk lah ko ni , kita cakap pasal Bersih - pasal PRU adil dan bersih....pasal warga asing banyak didaftar pengundi. Pasal hak melayu dipisongkan hak memilihnya. Pasal Abd Aziz dan Wan Ahmad ` bias`ahli amno . Pengundi hantu dan pos bertambah mendadak....engko ni warga asing pemegang IC haram kah tak faham paham lagi.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:50 PM  

Tak tau proses perlantikan ko , PM yang recommend beri senarai nama2 calun tentu lah PM akan pilih yang mesera BN bodoh....Agung tingal pilih setuju dan lantik........paham.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:52 PM  

Beruk2 Fuckatan ni patut masuk dalam kandang Zoo..Otak taraf baghal..satu hari nanti.. seluar dalam pun tergadai dengan bangsa lain.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:54 PM  

Kalau Agong tak setuju, engko nak kata apa ???


Balik2 UMNO... balik2 UMNO... walhal engko tu sendiri yang tidak mengetahui sebarang prosedur perlantikan... memang patut la puak2 nih hidup2 dibingaikan oleh ketua pembohong mereka tuh..

enol April 29, 2012 at 12:55 PM  

kepada anon April 29, 2012 12:03 PM

Iman org yg taqlid membabi buta tak sah di sisi Allah. APCO yg diguna pakai oleh PDRM tidak ada kena mengena dengan APCO worldwide, konsultan yahudi tu. baca Association of Public Safety Communications Officials.

Pembangkang termasuklah PAS menggunakan isu ini yg jelas pada aku salah.Kalau tanya mana2 ustaz pun mereka akan kata ini FITNAH...

Kalau nak berbincang pasal apco rmpnet ni memang panjang dan x semua boleh didedahkan, bahkan ramai juga anggota yg x berapa paham, pasal masa kursus tidur...

BUKA MATA, BUKA TELINGA DAN BUKA HATI... Jangan fikir terpekik terlolong APCO APCO APCO YAHUDI ko boleh masuk syurga... NERAKA confirm..

Maaf kalau kasar, tapi aku dah penat dengan pembohongan berserban ni.

Tak puas hati dengan aku google je enolinux.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:56 PM  

Engko hapus dulu sejarah hitam pm...boleh tak? Boleh tunggu mana2 negeri boleh dakwa (setengah negeri ada akta khusud atas kesalahan kemunisiaan ....... kalau pun tah PR boleh dakwa nanti ........hehehehe.

Anonymous,  April 29, 2012 at 12:59 PM  

Senarai ada lah..... boleh susun nama2 mesera amno

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:02 PM  

Ko tak tahu kah bangsa melayu kamu tu dsh tergadai........Undi Warga asing yang diberi kan ic dan hak mengundi..........

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:03 PM  

Anon 9.03 pm tak tau jgn cakap. Malu nampak senggal sgt. MALU LAH.

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:06 PM  

"Wajib kita sebarkan berita wartawan yang hendak dibunuh pakatan pas, pkr, dap,."

dengar tu kawan-kawan, fatwa dari ulama gomo kita...
sebarkan taw, x sebar nanti berdosa

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:09 PM  

Kalau tak tau perlembagaan persekutuan.. gunakan la google untuk mencari pengetahuan... jangan la pulak salah guna kemudahan untuk melayari photo porno dan cerita2 bohong dan fitnah dari pihak pembangkang jeh..



Tujuan bersih diadakan bertujuan untuk mengikis kepercayaan awam terhadap SPR...

No wonder masih ada beruk2 di sini yang terlalu mempercayai pembohongan dari ketua mereka..

Kalau SPR tu tak bersih.. dah lama dah pihak pembongok tu bawa isu ini ke mahkamah... tidak pernah terbukti secara berfakta.. hanya tuduhan sepihak jeh..

Selama ini BN boleh menang dan berkuasa bukan kerana undi2 hantu, tetapi sebaliknya kerana parti2 korang itu tidak bersatu.. berbeza pada pru lepas.. walaupun pakatan yang dibentuk itu rapuh, pakatan penipu ini telah berjaya menang di 5 negeri kerana faktor penyatuan parti2 yang berbeza ideologi ini.. bukan kerana hantu..

Pada PRU akan datang - berhati-hati wahai pakatan hantu dalam setiap tindak tanduk mu kerana rakyat sedang memerhati gelagat mu dan akan membuat perbandingan dan akan menterjemahkan perhitungan mereka kelak di atas kertas undi..

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:09 PM  

Contoh terbaik anon 9.31 pm bagi category Melayu bunuh Melayu. Lebih menangkan keelingpareea. Bagus lah mcm tu. Teruskan. Semoga Allah nembalasnya.

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:10 PM  

Bukan masalah kuasa yi..dia panggil elok2..kalau dia nak panggil guna kuasa dia 3hari dah settle..berani kerana kaya,takut kerana miskin...

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:16 PM  

Yang dok mengomen kat sini tak da sorang pun yg turun ke bersih semalam...sembang aje lebih....

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:21 PM  

manusia bila dah hilang kewarasan akal...inilah jadinya...bisikan iblis dan syaitan menguasai diri...tindak tanduk semuanya atas bisikan iblis dan syaitan...nafsu amarah yg menguasai diri amat merbahaya sekali...senario pendemo2 meluru merempuh sekatan polis...ibarat orang hilang akal...bersihkanSHIT 3.0 dalam otak2 pendemo yg penuh SHIT....

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:23 PM  

Buat apa nak turun join bersih?..Silent majority boleh undi nanti..Pakatan sekarang bukan lagi tahun 2008..Reformasi dah basi..dah jadi REFORBASI

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:26 PM  

Anon sebenarnya dia bukan melayulah.
Cuba awak baca bahasa dia, berterabur.dpd post post gomo semalam dia dah ada.patut suruh dia berambus pergi masuk blog hindraf ke
atau yg sinonim dengannya.

Anonymous,  April 29, 2012 at 1:31 PM  

Budak tu tak faham bahawa majlis raja2 itu dianggotai oleh 9 orang raja2 Melayu... bukan senang nak mempengaruhi kesemua raja2 melayu agar bodoh2 je setuju dengan setiap nama yang ditawarkan...

---

(1) Suruhanjaya Pilihan Raya hendaklah dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong selepas berunding dengan Majlis Raja-Raja...

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:03 PM  

Di Lahirkan dari bumi yang sama....asal nya semua melayu ....dah tu dah pandai sikit nak berpolitik....ko PAS, ko UMNO, ko PKR....ketiga-tiga entiti ni ada melayu di dalamnya....dan di luar negara ramai yang bertepuk tengok keadaan ini...hahahaha Melayu(Islam)...fikir-fikir lah sendiri.

Meluat,  April 29, 2012 at 2:05 PM  

http://bm.harakahdaily.net/index.php/headline/9936-bagaimana-kereta-peronda-polis-diterbalik

orang yang bawak keta tu pakai helmet? weh tgk video tu betui ke tak, tgk sampai habis,

orang yang pakai helmet tu tak bawak pun keta, dia nak tolong pemandu kat dlm keta tu

bersepah la video ni kat internet, harakah jgn nk menipu

bile depa jerit2 cakap ade org bawah keta, instead of check bawah keta, ramai2 dok sibuk angkat keta, padahal takde sape pun kat bawah tu, jgn nk drama la, buruk rupe hang

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:15 PM  

Umno kata Dap, Dap kata Umno.... 2x5 je

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:18 PM  

Bile plak nak wat perhimpunan anti bersih,anti anwar,anti pkr,pencinta keamanan.aku xpnh g mane2 prhimpunan aku msti pergi gak kalu ade perhimpunan mcm tu

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:20 PM  

aku tgk Malaysia ni dh mcm Indon.. mcm dh xde brtamadun.. ni la puncanya.. rakyat Malaysia patut menolak Anwar yg sering porak perandakn Malaysia.. kerajaan Malaysia.. aku tgk trlalu lemah, trlalu brlembut.. jgn smpi rakyat bosan.. sbb kerajaan x ambil tindakkn yg sewajarnye..

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:20 PM  

Sudah lah tu, sebelum ni ko dah lalak, selepas pun ko lalak jugak... Apa apa pun dah jadi Sejarah... Jom kita buat sejarah baru kat peti undi pulak... Cukup cukup lah bertengkar... Cina cina mca pun adaa ramai datang dia tak bertengkar pun...

Anonymous,  April 29, 2012 at 2:52 PM  

BERSIH kasi kotor name MALAYSIA....
elok negara amn,nk negara kucar kacir....

Anonymous,  April 29, 2012 at 3:59 PM  

T=Tolak

I=iBLIS

B=Bernama

A=Anwar

I=Ibrahim

Anonymous,  April 29, 2012 at 5:59 PM  

CIA la bro...... baca pasal.....

http://www.anwaraidc.com/?p=2124

Anonymous,  April 29, 2012 at 6:04 PM  

Anon 11.15. Kau ada amsalah inferiority complex yg kronik. Kalau melayu yg start dah habis dah selua cina kat malaysia. Sebab bangsa nela yu bertimbang rasalah bangsa cina maaih ujud lagi. Berhenti baca malaysiakini tu.....

Ashraf,  April 29, 2012 at 6:36 PM  

Dorang kata demo Bershit 3.0 ni akam diadakan serentak di 11 bandar2 malaysia dan 70 bandaraya2 besar lain seluruh dunia...dari semalam aku tunggu cnn dan bbc ni tak nampak pun demo besar2an seluruh dunia ni...tak cukup reporter nak cover seluruh dunia kot?

Anonymous,  April 29, 2012 at 7:31 PM  

dalam harakah juga ada tunjuk gambar beruk cina betina di hospital dan menyebut beruk betina tu cedera tersepit bawah kereta polis tu, sebab tu beruk2 tu terbalikkan keta polis tu. tapi yg aku tengok semua video kat tv, youtube, ket blog2 pro kerajaan & pro pr, hampir semua akhbar hari ni aku beli tak kira pro bn atau pr. Satu pun tak ada tunjuk beruk betina tersepit bawah kereta polis tu. yg peliknya kalau ada beruk bawah keta tu kenapa ada beruk2 lain lompat atas keta tu sebulum keta diterbalikkan. hai harakah jangan tipu pembaca.

Anonymous,  April 29, 2012 at 7:48 PM  

hanya Malaysia negara Islam yang belum di tembusi Yahudi..negara arab semua dah masuk proxy Yahudi..syria, mesir dll..sehingga kini hanya Malaysia negara Islam yang maju, aman damai berbilang kaum dan berpotensi menjadi negara Islam terbaik yang patut di contohi dari segi ekonomi..Yahudi akan berusaha sehingga ke akhirnya untuk proxy kan Malaysia..sedarlah wahai PAS, Allah S.W.T sedang menguji kamu dengan kuasa..sekuat mana pun kamu, sedarlah Allah Maha Berkuasa..kamu akan di kuburkan PRU13..InsyaAllah..

Anonymous,  April 29, 2012 at 8:57 PM  

ketua pembangkang tak masuk hospital ker,hehehee

Anonymous,  April 29, 2012 at 9:35 PM  

sudahlah kaki jubur kaki cinadoll bantai bini orang pengganas pulak tu iblis syaiittann pukima ko anuarrrr. . aku tayang semua video ni pada org kg ku. . jangan undi manusia kutuk tu

kadiak April 29, 2012 at 11:22 PM  

Kita umat islam kena buat solat hajat minta doa pd allah swt selamatkan negara malaysia ini dr kekejaman rakyatnye yg tak puas hati selagi tak memerintah aku rase fedup dgn pati pembangkang ni bg je la dorang memerintah. Aku ade bace cerita dr ketua penerangan pas berkenaan bersih 3.0, mereka anggap pejuangan mereka di pihak benar? Kerana nak selamat rakyat malaysia dr kena jual dan bankrup dan dorang ckp kerajaan jual ic kpd warga asing bg aku la baik bankrup sebab rezeki dtg dr tuhan ape nak takut majikan paling bersar. Kalu betul ade org jual ic pun benda ni dah lame berlaku ic palsu dah lame sendikit ini berlaku kalau betul bn dlang nye mane bukti nye tangkap mereka dgn buktinye setakat bual mulut semua boleh ckp bg la video sendikit tersebut baru rakyat pecaya dan lg satu bab ketua bersih mereka cik anbiga tu dah menyokong lgbt skang pas pula menyokong ngo bersih sebab satu suara berjuang utk keadilan pilihanraya katakan la selepas pilihanraya bersih berlaku,pru 13 ini pakatan menang. Pakatan memerintah tp cik anbiga dgn majlis peguam berkempen hak asasi lgbt itu berlansung menuntut kaki sundal dan kaki buntut boleh bebas melakukan adakah pihak pas akan membantah dan bersatu dgn umno utk lawan pihak pejuang lgbt ini? Sy nak tujukan soalan ini kpd ustd ketua penerangan ps tersebut? Bg sy perjuangan pas adalah kabur spt berjalan dlm gelap pukul saje sape sape dpn mereka tiba tiba terlanggar batu yg lg besar didalam gua sblm tu ingat cahaya dihadapan rupanye dihadapan ade musuh tgh memgendap, musuh ini adalah musuh tuhan walaupun mereka bergading bahu menyelamat malaysia walhal ade udang sebalik batu bantuan tersebut bukan nye ikhlas tetapi di akhiri dgn tertumpahnye darah umat islam yg berpecah belah yg sering di anggapnye assybiyah aitu umno dan pas adalah munafik dan akhir sekali islam akan tumbang dan turunkan bala besar akan menimpa. Siapakah yg untung dan siapakah yg rugi. Ikhlas dr sy bersatu la umat islam

akusokongPKR,  April 30, 2012 at 2:28 AM  

Kena tipu idup2 lah koranggg.. meroyan macam orang banggang, polis sama polis belakon pun nak heran ke???

"polis dah lebih cerdik dari dulu.. Dia bagikan anggotanya dua pasukan, satu pakai uniform polis, satu pasukan lagi pakai baju bersih, tergelak saya jumpa seorang kawan yang masih polis, pegawai lagi dari pahang, pakai baju kuning dan terpekik ayat reformasi. Saya tak tegur pun dia. Tapi bila tenggok kat lengan dia ada getah warna kuning... Dan saya jumpa banyak yang pakai getah yang sama.. Saya rasa terjaminlah dalam kumpulan pencacai yang tidak tahu apa benda ni..." (tulisan dari facebook Zaharin Mohd Yasin)

Kata Zaharin Mohd Yasin lagi "tak kurang 2ribu adalah polis dalam kumpulan bersih. Yang menafikan mereka pun puak polis pakai t shirt bersih untuk rempuh sekatan polis, yang baling objek pun saya rasa polis, macam mereka buat latihan demontrasi kat polis depoh. Hehehe puak2 Pas bodoh ni ikut nyer.."

Patutlah Mahathir kata hanya orang bodoh kini bersama UMNO.

“Apakah salahnya rakyat berkumpul untuk menuntut hak. Negara ini bukan milik Najib dan Umno"

Maaf aku bukan nak sakitkan hati korang.. tapi aku percaya ini lakonan polis, umno yang suruh.. sapa lagi kalau tak najib suruh.

Baling balik gas canisters dan yang baling botol air kat kereta polis tu semua polis pakai baju bersih siap ada tanda getah gelang kuning pada lengan diorang tu.. sape yang sediakan botol air sorang satu, untuk baling keta polis kalau tak puak polis dan orang umno menyamar pakai baju bersih..

Diorang dah rancang awal2 lagi nak buat filem ganas kat demo bersih tu. Ada 2ribu polis pakai baju bersih dan juga orang umno pakai baju bersih. mereka buat ni semua supaya dunia nampak yang bersih adalah penganass..

Ini bukan terpaksa buat lakonan gila lagi .. ini namanya umno dah terdesak...

supaya orang boleh tolak bersih dan undi umno nanti... Aku awal2 lagi dah baca otak najib ni. kan najip pernah cakap

" Kita akan pertahankan Putrajaya sehingga ke titisan darah terakhir"

Maknanya dia sanggup lakukan apa saja walaupun polis2 tu berdarah2 kepala otaknya yang dipukul rakannya sendiri... yang peluk sayang2 bawak polis keluar dari keta tu kawan dia dan yang berdiri atas kereta polis tu juga kawan dia orang umno jugak..

heee heee lawak lakonan polis ni.. kan macam buat latihan demontrasi polis di depoh.. setakat rosakan sebijik kereta polis, tak kan kerajaan rasa rugi besar siol.. yang pentingnya bagi umno, rakyat malaysia dan dunia luar akan percaya ape yang mereka nampak dari kekejaman puak2 bersih ni terhadap polis... bijak2 rancangan umno untuk polis2 barua..

http://www.erapasca.com/2012/04/pecah-berita-polis-yg-buka-sekatan-di.html

KITA UBAH KERAJAAN, JANGAN BUAT-BUAT TAK NAMPAK RAKYAT SUDAH SEDIA BERUBAH, TUKAR KERAJAAN. DARI KERAJAAN BERUK KITA TUKAR KERAJAAN YANG DI URUS OLEH MANUSIA PULAK.

kadiak April 30, 2012 at 3:16 AM  

Salam aku sokong pkr. Ko tak baik spin cerita polis yg menyamar jd pengikut bersih? Kut kut org dlm bersih menyamar jd polis mnyamar berape banyak menyamar la macam cerita p ramlee la

Jane Duncan April 30, 2012 at 7:29 PM  

Si "Aku sokong PKR 2.28" Agaknya dia ini jenis dah makan nasi kankang AlJuburit. Dia boleh percaya cerita spin rekaan PKR sendiri tapi tak mahu percaya AlJuburit makan anak bini orang! Kesian! dah lulus kursus yg diberi Al juburit untuk drama-drama rekaan sensasi mission impossible PKR! Kesian Melayu, "Menang sabung, kampung tergadai!"

Anonymous,  May 1, 2012 at 4:09 PM  

puak pakatan nak jadikan malaysia mcm Mesir, Libya dan Syiria . bila ramai rakyat yd dah mati, senanglah nuar jemput pakcik dia, si uncle sam jajah balik Malaysia dan dia akan jadi PM boneka yahudi....

Anonymous,  May 2, 2012 at 1:01 AM  

Syaitan senyum jer......misi berjaya buat manusia hilang pertimbangan...kenapalah manusia ni tak pernah bersyukur..semua nak jadi hero..sanggup pukul sampai berdarah2...sedarlah ambiga dan anwar tu takkan membawa anda ke syurga...ke pintu lagi satu tu wallahualam..tapi macam tinggi je kebarangkaliannya..kalau biar hati ni dijajah dek hasutan setan...

Anonymous,  May 2, 2012 at 9:27 PM  

Kesian kat kawan 2. Dia dah la kena pukul, dlm blog ni pn slhkan dia plak? Nk laksanakn tanggung jwb sesama manusia pn kena kutuk gak? Pelik2.. Rasional sikit bro, jgn di sebabkan ego negara tergadai.

Anonymous,  May 2, 2012 at 9:32 PM  

Ramai btol polis kat malaysia ni smpai bole plak berlakon jd peserta bersih? Ish2..takleh nak terima kenyataan lg 2? Xde keje nye polis nk berlakon jd peserta 2. Nth2 polis pencen kot? Pelik btol,byk versi lak kuar ceritanya kan. Jgn la nk propaganda benda2 mcm ni..

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP