Anwar Ibrahim Makin Terdesak - Najib Razak

Friday, May 4, 2012


"Muka Nuar ada cahaya NUR ke?"

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyifatkan pengakuan terbuka Ketua Umum Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada ceramah sempena konvensyen Pakatan Pembangkang Perak sebagai tindakan paling terdesak untuk berkuasa.

Beliau turut berkata kenyataan terbuka Anwar bahawa beliau sedia menerima nasihat dan pandangan daripada Lim Kit Siang hanya mengesahkan desas desus sebelum ini bahawa parti DAP sememangnya lebih dominan dari PKR dan Pas.

Sebelum itu, Anwar secara terbuka sanggup menjadi kuda tunggangan DAP jika tindakan tersebut membolehkan pakatan pembangkang menawan Putrajaya pada pilihan raya umum akan datang, dalam ucapannya sempena konvensyen Pakatan Pembangkang Perak.

Anwar dalam ucapannya sempena Konvensyen Pakatan Pembangkang Perak di Ipoh berkata, beliau lebih mempercayai pemimpin DAP dan mendengar nasihat mereka berbanding mana-mana pemimpin dalam UMNO.

"Nampaknya dia (Anwar) dah buat satu pengakuan terbuka yang mana itulah merupakan pandangan banyak pihak masa kini tentang peranannya...jadi maknanya dalam apa juga gabungan, mereka nampak kuasa dominan ialah DAP.

Najib turut menambah kerelaan Anwar sehingga sanggup menyerahkan kuasa dominan kepada DAP hanya mendedahkan pekung sendiri bahawa matlamat sebenar Ketua Umum Pembangkang itu sekadar mahu menduduki kerusi Perdana Menteri dan sanggup menggadaikan apa sahaja demi mencapai hasrat tersebut.

"Ini pengakuan dibuat secara terbuka tiada satu yang disyaki selama ini nampaknya orang kata sudah 'terang lagi bersuluh', nampaknya sudah satu kenyataan bahawa dia (Anwar) rela menyerahkan kuasa dominan kepada DAP," kata Najib.

Sumber KL POS

Psssttt.... Jauh beza moral Najib Razak jika nak dibandingkan dengan Anwar Ibrahim kaki Porno

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

31 comments:

Anonymous,  May 4, 2012 at 3:11 PM  

Macam Umno jugak dengak Keng Yek, Sami Vellu, Soi Lek... Kalu dimikrasi campur camour tu macam ni lah.. Tak de kes pun

Anonymous,  May 4, 2012 at 3:23 PM  

Gomo himpun anti pemimpim seks di selangor...boleh ke kerah kan orang seramai bersih aritu?

Bomo Siam May 4, 2012 at 3:41 PM  

Gomo!

Udah2 le tu. Rentikanlah promo fakta2 kelabu UMNU tu.

Isu utama bagi rakyat ialah Sejahterakan Malaysia.

Nak sejahterakan Msia....BUNGKUSKAN UMNU!!!

Betui tak Jin?

Bomo Siam May 4, 2012 at 3:45 PM  

Camna nak 'bungkuskan UMNU'?

Bersiap sedialah utk hadir ke majlis Perhimpunan Bersama Jabatan2 Kerajaan di Putrajaya.

5 hari 4 malam di Pusat Pentadbiran Putrajaya!

Bersama lagi....BERSIH 4.0 !!!

Anonymous,  May 4, 2012 at 3:50 PM  

Umno cuma tinggal cerita pono je.tp aku suka masuk sini sbb nak layan pono free...

Cencaluk May 4, 2012 at 3:59 PM  

Salam,

Papa Allah dah tunjukkan kebenaran yang dipinta dari Solat Hajat.

Anwar sendiri sudah tidak dapat mengawal dirinya. Mulut dia akhirnya tak terkawal lagi inilah takdir dari Allah allah membenarkan Anwar melepaskan segala yang dirancang selama ini.

Mau terkedu Bang Non bila fikir balik kenapa lak aku cakap macam ni.


Kalau Hadi pun sanggup mengubal undang-undang dan menjadikan agama Islam bukan agama Rasmi so apa kita nak heran dengan kenyataan Bang Non ni...

Pencacai Bang No semua ingat Orang yang suka kocak lubang kunyit orang lain sekarang ni dah macam meroyan.

Ni kita belum tengok Bang Asssmin-krim lagi macam mana gamaknya di dengan gaya jambannya....

Yahudi itu rakan Bang Non
Perkataan APCO adalah dari mulut Bang Non so ianya rakan karib Bang Non bukannya UMNO.

Kalau pencacai semua masih tak sedar lagi aku cadangkan kau semua masukkan muka dalam lubang tandas dan flush kalau nak lebih mujarab suruh Bang Assmin-krim tolong flushkan

Cencaluk May 4, 2012 at 4:03 PM  

Bomo siam

Lupa lak aku nak bagitau kalau nak menonggeng masa nak masukkan muka dalam mangkuk tandas tu pastikan Bang Non tak ada kat belakang kalau tak nya kau nanti.

Bang Assmin-krim tu aku tak tau le kalau dia pun jenis kocak lubang kunyit orang yang aku nampak sekarang cuma kena ice cream konekto...

Anonymous,  May 4, 2012 at 4:08 PM  

http://lidahbisa.blogspot.com/2012/05/lidah-bisa-semua-ini-salah-umno-pr.html

Satu lagi blog penyokong kerajaan

Anonymous,  May 4, 2012 at 4:12 PM  

Nak bungkus UMNO ?..dah 50 tahun PAS nak bungkus UMNO tapi PAS tetap terbungkus setiap kali Pilihan raya. Yang pasti PR akan dibungkus rakyat dalam PRU13....

Anonymous,  May 4, 2012 at 4:20 PM  

BOMOH SIAM BUAT PER MENYIBUK KAT SINI KO BUKAN BOLEH MENGUNDI PUN..KO KAN ORANG SIAM...

Global Products & Services Review May 4, 2012 at 4:21 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  May 4, 2012 at 4:40 PM  

Macam mana lobang kunyit boleh pecah kat luar negeri....tak pi eropah la 7tahun...

Anonymous,  May 4, 2012 at 5:24 PM  

DAP tunggang PKR
PKR tunggang PAS

siannnnn.....org melayu jadi tunggangan org cina....sedarlah wahai melayu!
ader korang pernah tgk DAP gaduh ngan MCA mcm nih???

Anonymous,  May 4, 2012 at 5:37 PM  

Apa yang ko merepek ni sawan.,. Ko ni tahu tak politik?? Kalo tak tahu elok pegi jage lembu je lah...

Anonymous,  May 4, 2012 at 5:39 PM  

Tak pe ko tu tunggang duit, tunggang artis, haa ni keje dajal

Anonymous,  May 4, 2012 at 5:50 PM  

Ko lagi teruk, kene tonggeng ngan keling MIC,...

Anonymous,  May 4, 2012 at 6:23 PM  

apa yang susah nak gadoh gadoh,,, tolak je pakatan, selamat kita semua , kan dah terbukti lebih 50 tahun kita hidup aman bawah BN,, jadi mari kita semua tolak pakatan untuk hidup aman, kita huru hara sejak ada pakatan, betul tak ,,sama sama kita fikir..

Anonymous,  May 4, 2012 at 7:05 PM  

Bodoh punya umnyok.selangor&wilayah siapa majority sekarang aman je.puak umnyok yg tak sedar diri.dimana bumi dipijak.,

TIBAI sama dia!,  May 4, 2012 at 8:04 PM  

TIBAI JANGAN TAK TIBAI

Jangan bagi dia jadi PM. Nanti anak-anak kita semua jadi gay jamban auwww auwwwwwwww!

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:10 PM  

Bangang tol puak2 pkr...
Dah terang dan nyata masih lagi nak spin...
Depa ini memang bodih dah bahlollllll...
Buat menyemak jea lam blog ini...
Bingai tollolllll...!

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:16 PM  

Muka barua tu sebijik cam IBLIS, nasib baik tak tumbuh tanduk jer, kalau tak sebijik cam muka lembu...

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:55 AM  

Sesiapa yg sokong PKR adalah manusia yg hidup tanpa tujuan,kalau betul nak berjuang sokong UMNO atau Pas lagi baik utuk orang islam.UMno kuat bagus, Pas kuat jga bagus.tetapi dalam suasana sekarang hanya mimpi pas boleh kuat.

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:00 AM  

AKU PENGUNDI ATAS PAGAR TIDAK AKAN SOKONG PAKATAN LAGI.GOLONGAN INI TAHU MENJAHANAMKAN SAJA.APA YG KERAJAAN BUAT SEMUA DIPANDANG DARI SUDUT NEGETIF.HARAPKAN PEMBAHARUAN YG DIBUAT DI NEGERI DIKUASAINYA HARAM BERJADAH SAJA,TAK ADA LANGSNG IDEA YG BAIK.SEMUA TAHU MENGOMEN APA YG OGRE BUAT. BAHLUL BETUL

Anonymous,  May 5, 2012 at 3:08 PM  

salam semua....sy tak sokong mna2 pihak sebb...kedua2 "team" ada pemimpin yg berkaliber & juga ada masalah "personal"...rsanya KITA semua ada akal yg sempurna utk menilainya...KUASA di tgn KITA,jadi gunakan dgn sebaik mungkin...nobody perfect...pilihlah calon yg benar2 berwibawa sama ada dr pihak kwn atau lwn bknnya PARTI...memang politik kotor dah jadi trend dr dulu sampai skrg...cuma yg terlintas di fikiran sy skrg ni adalah...adakah nasib KITA sebagai rakyat malaysia akan terbela selepas apa yg KITA semua laung2kan seperti skrg menjadi kenyataan atau sebaliknya ?...ini pandangan saja,mungkin ada MASTERMIND di sebalik semua ini yg mengaut keuntungan bila 2 TEAM & RAKYAT berbalah sesama sendiri....pernah KITA terfikir ?....WALLAHUALAM..tepok dada tanya IMAN...WASSALAM

QalamQabut May 5, 2012 at 6:59 PM  

UMNO/BN mmg hebat, dpt cari klon Tok Nik Aziz yg sanggup bkawan dgn setan. Dpt klon Anwar yg slingkuh dgn Siam Doll. Dpt lg klon Assmin yg sua konekto kt jalang dlm jamban. Tp aku heran, psal apa tak tembak saja org btiga ni (sbg contoh) dan gantikan dgn klon2 tu? Heran apa kalau Najib dah jadi mcm Hitler, Stalin!!!

Anonymous,  May 6, 2012 at 2:21 AM  

ko balik main anjing lagi baik.. cerita ki tiang ko had ko pan dat..pernah makan tuna seng ?

Anonymous,  May 6, 2012 at 8:03 AM  

Jijik aku tengok ustaz2 tu berdiri di belakang Jubo anuar. Tak terfikir ker dia org yg ketua dia org tu sondol lubang jamban dan sondol cipap haram. Ni laa munafik alaf baru, gadaikan Islam demi undi. Ni semua bahan bakar api neraka.

Anonymous,  May 6, 2012 at 8:08 AM  

Benda baik tak ramai org suka. benda haram mmg banyak org suka. kau ada makan apam haram ker. kalau takder lebih baik adakan. rugi tak makan.

Anonymous,  May 6, 2012 at 8:14 AM  

Kau yg tak paham. kau ader ker perempuan simpanan nak aiskrimkan kau. best woo... best giler. kalau takder lebih baik cari cepat cepat. dia org sedap2 kau yg kempunan. cian

Anonymous,  May 12, 2012 at 2:26 PM  

STUDENT@MALAYSIA-STUDENT.com (BERSIH MALAYSIA)
MCA (DATUK YIP KUM FOOK, MCA CHAIRMAN GOMBAK) INSULTED and ANTI BUDDHIST MONKS
Dear Devotees into the Dhamma,
I sincerely shall use the language to make publicly the bitter experience that actually has happened in the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION NO: 19-21 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA.
I am not satisfied with the Gombak MCA Division chairman (Yip Kum Fook) and the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION chairman (Yip Kum Fook) because he used vicious and arrogant means in bringing in a group of individuals from other places to provoke and trample the sacred ground and without any sound reason called in the police to forcefully detain the monk so as to humiliate worshippers of Buddhism.
I strongly would like to ask here that what great sin and crimes had he committed to the extent of you Yip Kum Fook lawyer by means or by crooks called in the police to detain a monk like him?
I came from Penang, I was a newcomer and I temporarily put up at the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION to study and learn to practice Buddhism. While at the temple, I could not bear with the way Yip Kum Fook lawyer behaved, your uncourteous, arrogant and unexcelled attitude in treating the Temple abbot.
Because I said a few words about your behavior to you Yip Kum Fook, you resorted to such dirty means to hurt a monk. It is indeed unacceptable and cast a very bad example.
For a school principal, if his and her student has committed an offence, the police must as a matter of courtesy meet up with the principal, try to understand the actual situation, before the police take any actions. This is the usual practice.
But it is sorry to say, that Yip kum Fook lawyer who himself is a lawyer chose to have done. Otherwise, he did not act in accordance with the teaching of Buddhism and looked down on the spirit of Buddhism for the sole purpose of showing off that he is the powerful chairman of MCA Gombak Division and the chairman of the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION. He demanded the police to detain the monk so as to realize his motive.
It is very fortunate that due to the fact that religion itself is a sensitive matter, even the Malay policemen understood and respected the religion, culture and customs of other communities, so they did not rush into taking any actions. Otherwise, the consequences would be catastrophic.
I understand why Yip Kum Fook lawyer was furious and flared up. The main reason is as follows. The abbot of the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION. He has been the abbot for 20 years. He was the architect and played the pivotal in raising fund the public to build up the Temple.
Continued next………

Anonymous,  August 11, 2012 at 2:32 PM  

YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

Justeru itu adalah amat wajar gelaran datuk yang disandang oleh Yip Kum Fook digugurkan atau patus ditarik balik. Perbuatan Yip Kum Fook (MCA Gombak) merupakan satu penghinaan keatas gelaran datuk! .

Amat memalukan seorang yang bergelar datuk membuat kerja kotor sebegini!!. Ia satu kesalahan jenayah (sombong, tipu, fitnah dan kalau isteri orang). Mana mungkin seorang bergelar datuk terlibat dengan jenayah!! Rakyat Buddhisme supaya tidak mudah diperbodoh-bodoh dengan lakonan politik kotor dalam Kuil Buddha untuk mengaibkan individu tertentu. "Kita dijadikan 'penonton bodoh' yang seakan-akan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan".

"Politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan dari golongan yang jijik dan kotor ini! Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun. "Buddhisme melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya (Five precepts) hendaklah ditutup semampu mungkin. "Tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi. Ini hanya akan membazirkan harta rakyat,"

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP