Debat KJ vs Rafizi - Negara Akan Muflis Jika Pakatan Rakyat Berkuasa

Wednesday, May 23, 2012



“Negara akan muflis dalam dua hingga tiga tahun jika janji bulan dan bintang pembangkang dilaksanakan.

“Ini kerana negara dan rakyat terpaksa memikul beban perbelanjaan RM 170 bilion READ MORE.....


Psssttt... Yang pasti Rafizi KO malam tadi hahaha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

24 comments:

Anonymous,  May 23, 2012 at 9:56 AM  

Macamana student2 nie bole teruja dengan DEBAT .. Rafizi dan tuan moderator.Bukan sahaja tersasar dari tajuk malah xde class..XYAH BERDEBAT DENGAN dungu2 buang masa melayan badut2.Merapu dengan fakta2 kedai kopi.

Anonymous,  May 23, 2012 at 9:57 AM  

ha..ha..bukan negara yg muflis tapi umno/bn yg muflis tak dapat projek jika kerajaan mementingkan rakyat...

Syabas Rafizi...hujah anda hebat..

Kj byk lari dan melarikan isu yg tidak dpt dijawabnya...lekeh betul umno...harap KJ sorang jer ker? mana yg lain2..menikus! bobrok!

Rafizi 5 KJ 0

Anonymous,  May 23, 2012 at 10:27 AM  

Sian aku nengok ripiji.... tgantong je kaki dia ... lain kali cari kusi rendah ckit... asik rasuah la... lembu la... tak de fakta... main boo jer.... sama je ngan abg non dia... org suruh sumpah... tya islam ke idak... tajuk ptptn la ngok .. bukan eskrim

Anonymous,  May 23, 2012 at 10:36 AM  

Rapiji tuh mmg budus alang2 .... BAFIA pon dia tak reti... kalau kaki pendek jgn duduk kt kerusi tinggi... ha ha

Anonymous,  May 23, 2012 at 10:38 AM  

itu mmg trademark depa...

David of England,  May 23, 2012 at 10:47 AM  

i have no idea why, but i think this blog's admin was wathing a different channel when we were watching the debate between Rafizi and Khairi...coz the way i saw it last night was that Rafizi nailed everything while Khairi was trying to find something to hammer...lol..no wonder its called UMporNO...hahahahahahaha!!!!! lol!!

BTW - Khairi is so charismatic, i want to be as charismatic as he is..but ofcourse, i rather tell the truth then stupid lies..

Anonymous,  May 23, 2012 at 10:57 AM  

Jgn tension2 kita makan eskrim dulu....

rakyatbiasa76 May 23, 2012 at 10:58 AM  

negara akan muflis sebab kekayaan negara dirembat oleh pemimpin umno dan raja melayu!!!

Anonymous,  May 23, 2012 at 11:08 AM  

Bagus debat semalam. Membuka dan memejamkan mata sesetengah pihak. Tabik kepada semua.Nilai lah dengan mata hati dan pemikiran waras.

Utk sedap telinga aku bagi menang kat Rapiji, sebabnya diselang seli ngan bunga2 y off topik dan kutuk mengutuk. Sape2 pun kalu bercakap ngan ada elemen kutuk-mengutuk akan nampak menang seiring dengan sorakan penyokong. Yang nyata fakta y cuba dibentangkan adalah angan2 saje stakat ni. Nak buat belum tentu lg n tak realistik.

KJ plak nampak kalah sebab ada isu y dibangkitkan oleh Rapiji tidak dapat dijawab. Memang patut tak jawab pun sebab soalan bukan topik mlm td. Debat next time bab tu. Menangnya KJ adalah telah bentang benda dh berlaku dan realistik, benda dh nmpk kenyataannya pasal PTPTN.

Siapa tak nak pendidikan percuma beb, tp kena pk masuk jamban pun kena 20 sen. Fikir2kan la

Anonymous,  May 23, 2012 at 11:26 AM  

PR asyik dgn lagu sumbng yg xde fakta..cthnya umno rasuah & rembat harta rakyat..klu betul bg la bukti supaya bleh SPRM siasat..ni tak, stkat trpekik trlolong kt pentas crmah jer laa..

Saper pun bleh cakap klu nk ikut suka..PR sndiri pun apa kurgnya..tp sapu bwh karpet yer x.? apa tu, selcat la sgt kononya..lu pikir la sndiri..!!!

p/s : satu jari tunjuk kt org..empat jari tunjuk kt batg hidung sndiri..

pssttt, PR.!! janji korg pd rakyat lepas PRU 2008 dulu dh tunai ke.? ataupun tunaikn tuntutan nafsu kepentingan diri sndiri dulu..?!!

Anonymous,  May 23, 2012 at 11:36 AM  

Good one.rafizi flushed in the jamban! .congrats.KJ.

Anonymous,  May 23, 2012 at 12:01 PM  

Finland and even Sweden give free education and even Health Care for all their citizens .

But this Lembu Rafizi never mention on the income tax of their citizens.
Their income tax are very high . It can be above 40% per person.

Technically , in Finland or Sweden , their parents already upfront paid their childern education and health care.

Lembu Rafizi , nothing is free in this world.

How come this Lembu Rafizi don't take Singapore as an example ?
Singaporean too which dont have education funds , stll need to borrow to pursue the higher learning . After they start working , they MUST pay back the loan.

My question to Lembu Rafizi , do you willing to work for free ?????

Anonymous,  May 23, 2012 at 12:29 PM  

one thing i don't understand. secara lumrah la kan, patutnya manusia ni suka benda free. why are some people being so hard to receive this free education?..ke orang umno memang kaya2 belaka.

ok. soal debat malam tadi, bagi aku 2 menda je..wang saku 5k yang ditawarkan tu, kena selective sikit..orang kaya2 takyah la bagi..

sementara ptptn masih ujud, KJ, please la cepat2 realisasikan pemansuhan 1% riba tu..

Anonymous,  May 23, 2012 at 12:38 PM  

[Sian aku nengok ripiji.... tgantong je kaki dia ... lain kali cari kusi rendah ckit... asik rasuah la... lembu la... tak de fakta... main boo jer.... sama je ngan abg non dia... org suruh sumpah... tya islam ke idak... tajuk ptptn la ngok .. bukan eskrim]

relax la, jgn la emo..
sikit-sikit emo, hehehe..

dah kalah debat, diam-diam sudahhhh...
hahaha..

Anonymous,  May 23, 2012 at 12:41 PM  

[pssttt, PR.!! janji korg pd rakyat lepas PRU 2008 dulu dh tunai ke.? ataupun tunaikn tuntutan nafsu kepentingan diri sndiri dulu..?!!]

woiii, Hospital Shah Alam mana?
duit gi buat melancong Disneyland ke...

hahaha...

Anonymous,  May 23, 2012 at 2:02 PM  

kahakhakahkkahkahkahkakahkahkhahakhka

berjam2 hujah mereka ayat last sahaja yg mampu dicanag umno!

nih.awai lagi rafizi dah jawab.bagi pulangan keuntukan yg adil baru selangor mampu buat.. pulangan yg diberikan pusat tidak setimpal dgn apa yg selangor berikan kepada kerajaan pusat.!!


selangor buat keuntungan berlipat ganda dari khirtoyo MB rasuah tu buat.mslahnya modal yg diberibalik setiap tahun sikit,mcm mana nk jana selangor.ini tidak adil.


kj punya janji nk buat hospital dokek rembau mcm mano?hospitalnya mana?dlu masa pru 12 siap buat batu asas lagi.tapi dah nk pru13 masih batu asas tu jugok.kehkhekhe.

Anonymous,  May 23, 2012 at 2:34 PM  

sape menang dpt eskrim freeee.... he he i liocke...

tarepanda,  May 23, 2012 at 4:57 PM  

Nk bleja free,pastu asyik ponteng kelas,sb free,sape nk hargai kan,pr asyik canang nk bg education free,tgk la dulu keadaan negara mcmna? Ragizi kate pun cume mampu bg 100 ribu tempat dlm ipta,yg lebih,masuk mane? Ipts jgk,nk bg subsidi yuran bp byk yh mampu disubsidikan? Last2 nt cukai tetap naik sb xde sumber kewangan lain,knpa diorg xberani nk janjikan pemansuhan cukai klau btul2 nk bg free? Cukai dimalaysia ni masih rendah jika dibandingkan kat negara lain,kita juga ada subsidi brg dan minyak,mcm2 lagi sunsidi kerajaan bg,jgn nt sb pr nk bg ondidikan percuma,subsidi pulak ditarik balik,nk ke byr berpuluh ringgit untuk minyak seliter? Kalu xnk berhutang dgn ptptn,byk lagi cr lain,mara,yayasan,jpa,lagipun,ptptn ni kan mengajar student bertanggungjwab,blajar sguh2, yela,nk dptkan keje bagus,nk byr hutang,kalu dulu,ptptn xde,mak bapak yg kene tanggung hutang nk hantar anak bllaja tgi,begolok gadai,skrg ni anak kene blaja la susah jgk,br tau susah nk mencari duit,sampai bile nk susahkan mak bpk kita,ye x? Dpt pendahuluan ptptn leh jgk tlg mak bpk kite,bg yg susah,tlg adik2 skolah,jgn dpt duit,pk nk bli henpon br,bj baru,awek baru,bile suruh bayar blk duit yg dah gune wat joli,mulalah nk suruh mansuhkan,kalu gune utk perkara berkat,xde lah beratnye nk byr hutang,skrg ni pun kita ada pndisikan percuma ape,sekolah fprendah dan menengah,buku teks percuma,umur dh 18 tahun kan kene lah peganng tgjawab sdiri,lgpun,sape yg pakse amek ptptn? Sdiri yg sain stju,knpa perlu letak saah pd org lain? Semalam or hy bg contoh negara lain yg bg pndidikan percuma to diorg xpenah ckp xkan naikkan cukai,diorg xpenah ckpl subsidi dikekalkan,fikir2 kan,mereka hy pndai,menabur jnji,tunaikan jauh skali,jgn yg dkejar xdpt,yg dkendong tercicir

Anonymous,  May 23, 2012 at 6:18 PM  

Debat dengan Rafizi tak ada kelas langsung. Isi tak ada pun, cuma kutuk keturunan orang. Apa barang debat cam ni!!
Patutlah PM Datok Najib tak berminat langsung dengan Al-Juburi. Anak didik Rafizi pun Cap Ayam Kampong.

Anonymous,  May 23, 2012 at 6:33 PM  

Cakap je la tak daq teloq

Anonymous,  May 23, 2012 at 11:18 PM  

Nampak sgt bodonya si Rafizi nie.. Nak compared Income Tax ngan Finland & Norway tapi dia lupa, dia orang ada "GST" la bahlol. Bila kerajaan nak charge GST, puak haramjadah nie kan main bangkangnya. Lepas tu ada hati nak bandingkan ngan Malaysia.. Ingat dia akautan bab ekonomi dia terer ke? Bodoh cam lembu NFC gak rupanya.

Yang si KJ pon bengap gak, kenapa tak tanya si Razifi lembu bodo tu di Finlad & Norway tu ada ke kerajaan dia bagi subsidi kepada rakyatnya seperti:
1) Petrol & Gas tuk kenderaan
2) Gas utuk memasak
3) Kesihatan
4) Makanan
5) dan lain-lain lagi..

Anonymous,  May 24, 2012 at 1:02 AM  

Rafizi tiada fakta .. ckp kosong mcm tin kosong.. kelintong banyak heheh.syabas KJ berjaya mengemukakan hujah yang berfakta ...yang tidak waras saja yang mengakui tin kosong Rafizi.

Anonymous,  May 26, 2012 at 9:23 AM  

woi ngok ngek umngok.adakah pendidikan percuma yg akan menbangkrapkn kerajaan???bukan rasuah,seleweng duit??korang fikir elok2 kes tajudin bawa duit beratus juta..seorang je 2..klu ade 1000 mcm tajudin brape jumlah duit 2??rasuah,mkn duit,seleweng duit,komisen korang xkesah.pendidikan percuma yg baik untuk generasi akan datang korang xfikir.bile pindidikn percuma beban korang sebagai ibu bapa kurang.atau pun ngkorang mmg kaya dan xpaham nasib kiter yg miskin ni.fuck u all bastard penyokong umno.go to hell with lembu sharizat

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP