Eksklusif BERSHIT 3.0 - Gambar & Kisah Sebenar Kejadian Kereta Polis Diserang

Friday, May 4, 2012



Sejak dari awal lagi kenderaan Polis telah dilontarkan
pelbagai objek oleh kumpulan BERSHIT pakatan Rakyat.


Sepanjang jalan kenderaan tersebut menjadi mangsa
kerakusan diliwat gerombolan BERSHIT


Dapat kita lihat Kun Polis berterbangan disetiap sisi
kenderaan Polis tersebut.


Dari depan juga pelbagai objek dilemparkan
anak anak Syaitan Anwar Ibrahim


Kenderaan tersebut terpaksa membelok
akibat hadangan didepannya.


Hentam lagi dan kita dapat lihat puak BERSHIT
berlari lari mengejar kenderaan tersebut untuk terus
Meliwat selagi mampu.



Terus dihentam puak BERSHIT


Memang sadis bila kereta Polis
Diliwat pemberontak BERSHIT


ANggota Polis yang berada didalam kenderaan seakan tidak
bermaya dan boleh Gomo nyatakan beliau pasti TRAUMA
dengan insiden tersebut.


Lagi Hantam, nampaknya masih belum puas mereka
puak BERSHIT ini.


"Puas Hati aku dapat pukul Kereta Polis"
Pukul Kereta Polis? hahaha


Terus diasak dan Polis yang memandu kenderaan tersebut
turut dipukul.


"Iyahhhhh hantam Polis"


Depan, Kiri, Kanan, Belakang, Atas semua depa hentam
memang geng penjubor le bebudak Syaitan BERSHIT ni.


Jahanam kenderaan tersebut dan pemandunya seorang anggota
Polis juga turut mendapat cedera parah.


Dua orang lelaki diatas sebenarnya telah menyelamatkan anggota Polis
tersebut dari terus dipukul oleh puak pemberontak BERSHIT.

Kronologi kejadian tersebut dari saksi ditempat kejadian:

TRAGEDI KERETA POLIS TERBABAS DI KOMPLEK SOGO 28.4.2012

Bismillahhirahmanirrahim

Dengan nama Allah, setelah melihat beberapa fakta yang dipusing oleh pihak penyokong BERSIH, saya terpanggil hendak menceritakan apa yang benar-benar terjadi ketika tragedi KERETA POLIS TERBABAS. Saya berada ditempat kejadian dan benar-benar melihat tragedi tersebut.

1) Ianya bermula apabila sebuah kereta Polis jenis Honda CRV melalui kawasan para demonstran berkumpul di hadapan Komplek Pertama, saya anggarkan dalam 1000 orang. Kereta Polis jenis CRV Berjaya melepasi halangan walaupun dipukul bertalu-talu oleh para demonstran.

2) Selang beberapa minit, sebuah kereta Polis jenis Proton Waja melalui kawasan yang sama. Kereta tersebut tutut dipukul bertalu-talu sehingga ada yang boleh memanjat bumbung kereta tersebut. (Ini membuktikan kereta tersebut bergerak perlahan dan tidak berniat hendak melanggar para demonstran).

3) Setelah melepasi halangan dihadapan Kompek Pertama, kereta tersebut memasuki kawasan demonstran yang berkumpul dihadapan Komplek SOGO, disini jumlah demonstran yang memukul kereta tersebut tidak seramai dihadapan Komplek Pertama.

4) Semasa cuba melepasi halangan dihadapan Komplek SOGO cermin dibahagian pemandu sudahpun pecah (dipercayai ketika dipukul dihadapan Komplek Pertama). Disini terdapat bebrapa demonstran yang membaling sesuatu hingga kenderaan yang dipandu anggota tidak dapat dikawal dan menyebabkan punca terbabas.

5) Semasa hilang kawalan, kenderaan tersebut melanggar beberapa orang yang berada dikawasan komplek SOGO. Namun dari apa yang saya lihat pelanggaran hanyalah pada kadar minima dimana ramai yang sempat mengelak dari dilanggar sebelum terbabas ke dinding Secret Recipe, Komplek SOGO.

6) Setelah kenderaan tersebut terbabas, ada seorang orang awam (KAMERAMAN ALHIJRAH) cuba menyelamatkan anggota polis namun dihalang dan dipukul hanya kerana hendak menyelamatkan anggota polis tersebut.

7) Ketika orang awam dipukul (KAMERAMAN ALHIJRAH, anggota tersebut turut tidak terlepas dari dipukul oleh beberapa orang ketika longlai didalam kenderaan. Anggota polis tersebut dipukul dengan menggunakan kon keselamatan yang berada ditempat kejadian.

8) Setelah dipukul ada dua orang demonstran yang masih punyai nilai kemanusiaan dengan menghalang demonstran lain memukul anggota tersebut. Anggota terbabit dibawa ke kereta ambulan yang tiba ditempat kejadian. Turut sama dibawa ambulan orang awam yang dipukul.

9) Setelah anggota tersebut diselamatkan para demonstran lain bertindak liar dengan menterbalikkan kereta tersebut yang ketika itu sememangnya tiada orang dibawahnya. (kalau hendak menyelamatkan nyawa kenapa ambil kesempatan memukul anggota didalam kenderaan). Setelah berjaya terbalikkan kereta para demonstran menjerit kepuasan seolah-olah sebuah kemenangan pada mereka.

Sumber KL POS





Psssttt... Rakyat boleh nilai kejadian yang berlaku, mereka Pakatan Rakyat adalah Pengkhianat Negara

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM
ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


117 comments:

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:10 PM  

aku dulu...semua gara2 bersih..duduk bantah ler katakan

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:23 PM  

xde pulak nampak syaitan kat situ.jgn biarkan hidup anda diselubungi misteri...

akusokongPKR,  May 4, 2012 at 8:50 PM  

biar aku cakap jap...

Para demo yang bertindak liar dengan menterbalikkan kereta tu adalah orang umno tahu tak..
Dia menyamar pakai baju bersih dan memang takde orang kat bawah keta tu.. Diorang memang saja nak terbalik kan keta tu untuk memperlihatkan kat rakyat bahawa perserta bersih ni jahat, zalim perlu dijauhkan. ini semua muslihat umno dah ramai orang tahu.. hee.. heee... Polis berapa banyak yang menyamar pakai baju bersih dan pakai jeket hitam ada jugak tutup mulut takut orang kenal lah tu..

Tapi kita orang tak bodoh lah macam korang..
kita orang boleh kenal pakailah apa pun sekali...
ini rahsia kerajaan bukan semua orang dapat tahu..

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:51 PM  

kalau ada orang kat bawah kete kenapa meloncat atas kete macam monyet.....

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:56 PM  

kpd akusokongpkr..

lain kali pesan kat kekawan lu semua..klu ada demo lg..depa nampak ada org dok over buat provoke balun je...kasi mati pun takpe...buat malu babi2 kuning je kan???babi semua bergerak elok je..dtg depa ni wat kacau plak.. susah org umno ni... belasah je..jgn kasi muka!!!

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:56 PM  

APA ADA KREDIBILITY PADA PAPAGOMO JIKA DIA SENDIRI SELALU SAJA MENAYANGKAN GAMBAR GAMBAR PHOTOSHOP DAN VIDEO VIDEO EDIT DAN LUCAH.............KALIAN ANGGAP SAJA KEJADIAN YANG BERLAKU CUMA LAKUNAN DALAM PRODUCTION PAPAGOMO.........SAYANG DAN AMAT MALANG SEKALI KESAKSIAN YANG ADA DALAM BLOG NI TIDAK BERHARGA DAN DAPAT DITERIMA.

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:57 PM  

jawapan kepada komen yang di buat terdahulu hari ini:
YANG MENYEBUT "GAMPANG SINGAPORK" TU SEBENARNYA IRI HATI DGN KAMI DI S'PORE. JOMLAH BERHIJRAH KE MARI. IKUT MACAM 2 JUTA RAKYAT NEGARA CHINA YANG KINI BERADA DI S'PORE. KAMI PUN ADA RAMAI INDIA-MARI, PINOY, INDON DLL. BAKAT ASING MACAM PEMBANGKANG MELAYU MALAYSIA YANG HAPRAK PUN DITERIMA. S'PORE MENGAMALKAN POLISI TERBUKA UNTUK SESIAPA SAJA YANG MAHU BERHIJRAH KE SANA. KAMI DI SINI LEBIH AMAN, SELESA & MEWAH TAU. TAKDA UMNO, TAKDA TIBAI. TAPI HIBURAN & BOLA SEPAK BANYAK! JIKA ANDA BERHIJRAH KE MARI, ANDA TIDAK AKAN DIGANGGU OLEH UMNO. MEMANG UMNO TU JAHAT, KAFIR, TAK CIUM BAU SYURGA, BIAR PERUT ORANG UMNO TERBURAI. YG BAIK & MAKSUM ADALAH TUAN GURU NICK AZIZ, PAKCIK ANWAR IBRAHIM, ABANG AZMIN, ACI AMBIGA, TAUKE LIM 2 BERANAK, KEKE (abang dlm bahasa mandarin) TIAN CHUA, CHIEHCHIEH (kakak dalam bahsa mandarin) TERESA KOK! DATANGLAH....

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:05 PM  

Kah kah kah...pencacai nak spin......orang umno menyamar pukul orang umno...daripada pukul polis baik pukul sam ketot ke, cikgu bard simpson ke, jotos kepala adam adli ke..baru puas hati....dah tak leh defend, bukti semua ada. Terpaksalah cari jalan mudah salah umno. Sampai assmin kantoi buat projek dlm jamban pun , umno jugak salah...

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:11 PM  

Kau jangan nak menyamar jadi orang singapore. Nak melaga-lagakan pulak jadi batu api. Nak buat busuk nama melayu s'pore ke.?

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:20 PM  

Aku sokong, betul tu . Kalau dah tau yg menyamar orang umno, pukul je . Apasal tak pukul? Kan dorang buat busok
Penyokong bersih yg baik baik belaka. Sopan santun semuanye. Kan kan kan, tak gitu alku sokong pkr?

shaffiq May 4, 2012 at 9:21 PM  

Boring lah bro, semua benda salahkan umno, anwar seks salah umno, azmin ais krim salah umno, anwar bagi isyarat merusuh salah umno, sampai perusuh bersih pun disalahkan umno yang dari mula tak setuju dgn demo tersebut. dah lapuk ah alasan salahkan umno, rakyat dah meluat dah dengan pakatan

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:22 PM  

Hhhaha....ni mana planet mai.....baru mangkit tidoq ka? Tunggu la tak kira la umno ka sapa ka....polis tengah cari mamat2 tu.....tunggu la kat rumah nanti black maria mai angkut....biar kena terajang......sedih aku nak tinggalkan negara ni kat anak2 aku dengan masyarakt yg berperangai seperti monyet.....

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:35 PM  

sebab umno memang memang macam gitu cara dia...sebab aku dulu pon samer....

org kampong yg sokong umno sebab x dapat
maklumat tepat tentang umno...

kalau umno kalau betul2 berani, bagi ler
pemimpin pr bercakap dalam tv...
x payah lama...satu hari 1/2 jam pon dah cukup.

itu kalau berani lah....

kalau x berani x payah lah..

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:43 PM  

tak habis2 nak ckp dalam tv...apa yg tak dapat itu yg dijadikan isu utama...yg dok melalak siang malam ada sape kisah???masing2 ada akhbar sendiri ada sape kisah??sinar pun dah lebih kurang mcm akhbar korang ada sape kisah???

bkn tak nak bg der...nanti rosak kanak2...tak habis ngan cite seks je... depan belakang semua ada masyuk....

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:46 PM  

Alah yg bang non kau tu jelajah m'sia bagi ceramah tu ape? Orang kampung tak bodohlah....

akusokongPKR,  May 4, 2012 at 9:54 PM  

shaffiq ...

betul ke rakyat dah meluat dengan pakatan.. aku tak percayalah.. ape sal berduyun-duyun rakyat turun kl hari demo tu.. cakap mali...

Aku tak nampak pun baju umno atau baju perkasa mahu pun perkida tunjuk muka halang bersih buat demo.

Korang pegi mana asal tak pertahankan negara umno ni dari terus dirampas pembangkang yang sial ni... cakap mali..

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:57 PM  

Yang turun tu bukan semua penyokong pakatan. Harap maklum.

en.muniandy May 4, 2012 at 10:03 PM  

read this, PART 1
the true agenda. please post everywhere. ini fiction, tiada kena mengena dengan yg hidup dan mati.
Anwar ada sign pack sama spore. Spore dah sangat desperate sebab dah tak boleh expand. Sooner or later rakyat dia akan memberontak. Dia, anwar, dapat funding from spore true a proxy controlled by sporean goverment. DAP tahu pasal plan ni sebab PAP dah deal sama guan eng . bila anwar menang, DAP kasi dia jadi PM dgn syarat nanti anwar ajak spore joint Malaysia balik. Putrajaya abandoned dan Iskandariah replace putrajaya. Condition spore masuk dia akan share memerintah Malaysia. Power majlis raja2 akan di limitedkan atau slowly di hapuskan macam kota gelam. Malays and other bumiputeras will lost everything. Malaysia bukan lagi sebuah Negara islam dan tanah melayu is GONE! PAP and DAP will merge. Silap2 MCA masuk sekali sekali. Christian and zionist group support this. They have participated and invested as well. Semua riot funded by them. Yang tak dapat apa adalah PAS. Tapi diorang perasan diorang hero. Paling bodoh sekarang adalah PAS. They are such a confused party yang participating to reform Malaysia to become unislamic and republic kind of country. So Christian will start from within dan outside.i'm not against the religion or other religious believes,but why are this people SO RACIST and using christian as a tool of politics? They have pact with paderi2 cina dari sabah dan Sarawak to opposed anything from the existing government. Jews and western countries through democracy and anwar. Spore through anwar..
And also, diorang tak kasi Malaysia power up the nuclear facility like any other muslim country worldwide. Sama la macam iran. For the time being, Malaysia is still labeled as a muslim country. They are afraid that we will get industrialised soon and have a proper power management. It is because Malaysia have its own uranium resources. We can excel indeed like japan. Things will change until we take over we have made republic, no longer a muslim status and pro to the western ideologies. They (western and cina2 ni) know that malaysia is a rich and strategic country. That is why they prefer Malaysia instead of Somalia or Nigeria etc. etc. Unlike Indonesia or other neighbours nearby, they have not as lucky as us. Not forgetting, SEA tinggal Malaysia sama brunei saja ada raja. Thailand ada king dan mat salleh tak trust thais. Thai people trust their king more. Like what happen during ww2. They did to the allies and let Japanese go through.
The issue india balik india, cina balik china dan Malaysia belongs to the orang asli are merely propaganda. The whole SEA is being called malay archipelago. They belong to the brown skin people ( i.e Malays, indons, phillipines, borneo, Sulawesi etc.) up to Thailand, laos, Cambodia and vietnam regardless of what religion and believe. The same people that built Borobudur, Angkor watt and more other historical sites. They are making things up to demoralized our believe. Jangan tipah tertipu.

en.muniandy May 4, 2012 at 10:04 PM  

Read this, PART 2
Our history was written by the mat salleh. They are the same people that loot and rape this country through companies like EIC in the past. I’m not surprise if they are doing it again in a different way. Prior to 1400, genuine info is lost. They said that parameswara discovered Melaka. He is from Palembang. But did you know that Angkor watt is also built by parameswara? Nothing seems to tele now eh? Or different person same name or he went into time tunnel.. enough la for all this bullshit.
Malays, wake up. NEVER VOTE OPPOSITION! Least but not last, check dyslexia on the internet. Most of the Malays are having this problem. I’m not sure it is a genetic problem or else. (too much belacan and pedas maybe? Hmm..) We can absolutely tackle this.

This is how we are treated soon. You can thank Malays in PAS and PKR for their contribution.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=orcJI0kaHhg

oh, btw. malays yg suppport bersih apasal tak tanya pasal diskriminasi gaji dan penindasan melayu dan bumiputera di tempat kerja terhadap you oleh you know who la? diorang sanggup ambik foreigners dari bayar gaji yg sepatutnya kat korang. ini korang boleh kasi bersih ka? btw, you are what you eat.

akusokongPKR,  May 4, 2012 at 10:06 PM  

arrr kalau yang turun tu bukan semua penyokong pakatan maknanya penyokong umno lah yang banyak turun ari tu.. tak gitu. sampai sanggup menyamar pakai baju bersih kann..

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:13 PM  

Apa meluat pulak ko ni perancis pun menyalahkan umno gak tapi Us 1b siot

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:15 PM  

Kalo tak de kat sana boleh tak jangan sibok.... Kalo pasal menyibok, cukup pandai ko orang ni

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:17 PM  

Maknanya sampah masyarakat lah ye???

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:22 PM  

EXCUSE ME, INI BUKAN ORG UMNO YG MENYAMAR JADI MELAYU S'PORE. SAYA TINGGAL DI KAWASAN PERUMAHAN FLAT HDB EUNOS CRESCENT, DEKAT GEYLANG SERAI. SAYA SELALU SOLAT DI MASJID DARUL AMAN DI CHANGI RD. SETIAP TAHUN KITA ADA ACARA "HARI RAYA LIGHT UP" DI KAWASAN GEYLANG SERAI & PERKAMPUNGAN MELAYU YG NAK DIKOMERSIALKAN SKRG INI. DI S'PORE KAMI TAKDA "bershit"; CUMA KAMI ADA IALAH MASALAH MRT SELALU ROSAK & BANJIR KILAT DI ORCHARD RD & ORANG RAMAI SALAHKAN PIHAK PUB (public utilites board). SILAHLAH ANWAR IBRAHIM BERHIJRAH KE MARI. MUNGKIN BOLEH JADI PERDANA MENTERI MELAYU PERTAMA. AZMIN BOLEH JADI MENTERI KABINET (yummy, gaji PM, PRESIDEN, menteri kabinet & ahli parlimen kami beratus ribu SING-DOLLAR sebulan, tau - tak ke anda PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK MALAYSIA IRI HATI?).

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:25 PM  

Tolong abg Jamal, ni adasekor katak pisang baru keluar bawah tempurung...

akusokongPKR,  May 4, 2012 at 10:26 PM  

tu muka-muka yang dikehendaki polis... korang ingat polis nak cari ke.. kahptuii..!!
polis nak ambik hati rakyat je.. bagi sejuk sikit.. dalam banyak muka2 yang di paparkan tu ada muka polis dan budak2 suruhan umno... tengok betul2 ye...

en.muniandy May 4, 2012 at 10:26 PM  

ini best..

Petua cara masyarakat Cina berdemontrasi . LOL
Untuk sesiapa sahaja yang berminat berdemonstrasi lagi pada masa hadapan, sila ikut petua cara masyarakat Cina berdemonstrasi.
Tips ini penting terutama kepada bebudak Melayu yang akan join kalau ada lagi siri Bersih selepas ini. Orang Melayu selalu over sampai terbawak-bawak, so kenalah bagi panduan.
Tips ni macam work smart la, dont have to work hard. kita ubah jadi demo smart, not demo samdol.
1) Banyak buat bising dan bakar sentimen di Facebook dan Twitter serta medium sosial lain. Kalau banyak masa lapang, mula buat camni berbulan awal.Pemuda Cina banyak buat camni. Risiko sangat rendah kalau camni tapi boleh menyumbang memporak-perandakan negara.
Sebelum, semasa dan selepas demonstrasi. Buat camni. Gagah tak ingat maki hamun orang dan kerajaan di Facebook. Namun hari demonstrasi tak turun, cuma teruskan mengutuk dan membakar semangat di media sosial.
2) Kalau untuk Bersih, datang pakai baju warna kuning tapi cop lain. Contohnya, baju kuning tapi gambar babi. Buat-buat macam join demo Bersih tapi bila dengar polis mula nak bertindak, berlari masuk ke shopping complex terdekat, buat-buat shopping dan minum-minum dengan rakan-rakan (kalu macam Bersih 3.0 semalam, sepatutnya masuk Sogo). Budak Melayu ramai yang terus duduk nak lawan polis, sedangkan remaja Cina lari duduk pusat membeli-belah. Bijaklah sikit. Last-last free kena angkut duduk balai.
3) DAP ka, MCA ka- gaduh pun untuk faedah bangsa sendiri sahaja. Apa boleh dapat melalui kerajaan – MCA taram. Apa kena bagi tekanan dalam Parlimen – DAP muncul. Bila MCA dan DAP tak boleh nak bagi nampak kat orang Melayu yang diaorang rasis sangat dalam sesuatu isu – maka ketika itulah munculnya dajal dalam bentuk Dong Key Zhong (Dong Jiao Zhong ke apalah nama pertubuhan tu). Puak ni pulak akan bagi tekanan tanpa peduli kena label rasis ke apa.
Jadi secara prinsipnya, pergi demo berjuang untuk faedah sendiri. Sentiasa fikir diri sendiri dalam apa keadaan pun. Jangan jadi kuda tunggangan sesiapa.
4) Satu jam sebelum demonstrasi bermula, pastikan muncul di kawasan demonstrasi, kalau boleh duduk barisan hadapan untuk menampakkan macam bersemangat. Pemuda DAP banyak buat camtu.
Dan setengah jam sebelum ia benar-benar bermula, pastikan anda hilangkan diri di medan selera atau kompleks membeli-belah terdekat.
5) Pastikan turun bawak pasangan yang seksi, kalau boleh awek pakai seluar pendek dengan andaian polis tak kacau pasangan bercinta.
6) Buat-buat bawak borang kaji selidik, bila polis tahan, cakap buat kaji selidik dengan rakyat. Bawak dua tiga helai borang aje pun dah cukup. Lepas tu bila polis beredar, jerit balik polis tu anjing.
7) Pemuda Cina kalau datang mesti buat-buat tayang tatoo kat badan walaupun sekadar kain sarung tangan yang gambar tatoo. Kononnya polis akan gentar pasal yang datang tu taiko besar. Budak Melayu pun kena pikir benda-benda camni. Setakat topi tiga line buat apa, kang ada yang ingat kerja jaga lampu isyarat ke apa.
8) Kalau demonstrasi tengah hari buta, pastikan bawak air dalam botol 1.5 liter, tak mau lebih tak mau kurang. Satu untuk elak mati kehausan, kedua dijadikan senjata untuk takutkan polis dari menghampiri anda.
Semua tips ini adalah berdasarkan pengalaman dan pemerhatian beberapa orang wartawan Mynewshub yang bertugas di sekitar kawasan Dataran Merdeka semalam.
Ini bukan entri rasis, tapi realiti untuk bagi pemuda dan bangsa Melayu faham agar jadi jadi bodoh. Kalau tak puas hati pun, gunalah saluran yang lebih bijak lain kali.

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:27 PM  

Umno lg salah ka...awat la hang ni...xpa tunggu polis mai ja..pastu tai la geng PKR ka geng UMNO..

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:30 PM  

Apa ko merepek ni, boleh pegi blog RPK tak???

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:34 PM  

THANKS ENCIK MUNIANDY KERANA MENULIS PJG LEBAR DI ATAS. INI BARU NAMANYA KOMEN YG BERNAS. TAK MALUKAH ANDA ORANG MELAYU DARI PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK MALAYSIA YG MENULIS DLM BAHASA MLYU PUN TAK BETUL - MENTELAH LAGI DLM BAHASA INGGERIS? ENCIK MUNIANDY LAGI BERAKAL & MENGGUNAKAN MINDANYA. YOU'RE MY TRUE FRIEND MR. MUNIANDY. MAY GOD BLESS YOU!

akusokongPKR,  May 4, 2012 at 10:37 PM  

mainan umno bukan korang tak perasan selama ni.. berlambak budak2 ingusan nak jadi pak sanggup kalau ada pulus masuk. Apelah sanggat.. kalau nak jadi samsing taik kucing kacau pembangkang buat ceramah kat mana2 pun.

haa.. inikan pulak demo bersih.. hee..he.. takkan nak duduk diam je melancap kat umah.. ye tak..

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:43 PM  

Aku tau kau akan cakap cam gitu. Tak semua yg dtg tu penyokong pakatan bukan bermakna penyokong umnolah yg ramai turun. Ada yg pergi saja saja aje, tak kurang juga yg atas pagar. Tapi cara kau defend cakap org umno menyamar dan bettindak ganas terbalikkan kereta polis, ish ish tak logik langsunglah. Carilah alasan lain.

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:51 PM  

Ko ni sian lah, kenape ko tak jemput Najib je?? Ko kat sana politik melayu macam tak wujud je... Ko pegi buat pati melayu dulu leh?

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:52 PM  

bersih 3.0 ; tidak ada alasan untuk serah diri..

berita seterusnya di malaysiakini...

Abang Sayang May 4, 2012 at 10:52 PM  

Utusan Malaysia Wajib Tubuhkan segmen... sex - gay dan lesbian jika mahu tingkatkan jualan ( Lihat sendiri bukti Transformasi 1 Malaysia Berjaya )
1~BUKTI 1
2~BUKTI 2
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4 (new)
5~BUKTI 5 (new)
6~BUKTI 6 (hot)

Jangan segan2... Utusan Malaysia Pasti Boleh Buat!!



Sumpah Aku Akan Lingkupkan Putrajaya Jika Generasi Muda Terengganu Tidak Jadi Perdana Menteri Ke-7 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155

eXception May 4, 2012 at 10:59 PM  

Anjing-anjing PR sudah menyalak... Who let the dogs out!!!

Panas!! Fax Najib Minta 1 Billion Didedahkan!!?

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:11 PM  

MANA DIA PENGKOMEN YANG MENUDUH SAYA ORANG UMNO MENYAMAR JADI MELAYU S'PORE? KENAPA TAK JAWAB? KALAU DGN SI TUA KUTUK NIK AZIZ & ANWAR IBRAHIM SAYA BERANI BERDEBAT JIKA BERKESEMPATAN, MASAKAN PULAK DGN AWAK?

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:18 PM  

Ko semua ni mamak n dkk

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:22 PM  

Bila masa pulak saya menuduh awak orang umno? Saya rasa ada baiknya awak jangan masuk campur dlm urusan politik negeri lain. Kerana awak sorang, habis nanti melayu melayu s'pore lain dpt nama busuk. Sekadar jadi pemerhati sudahlah. Takyah nak memandai mandai membangkitkan kemarahan warga M'sia. Awak ni buat malu orang s'pore jelah. Nasib baik awak kat blog gomo, klau masuk blog parpu, habis kena balun dgn parpu.

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:46 PM  

Buang nampah, dah tentu Gomo tak bersih

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:48 PM  

HEI, PUAKA. MALULAH DGN EN. MUNIANDY DI ATAS TU. MELAYU S'PORE SENTIASA PEKA & HAVE A FEELING FOR THE MALAYSIAN MALAYS BECAUSE WE ARE "MELAYU". MACAM JUGAK ORG CINA DI M'SIA YG SAYANGKAN ORG CINA DI S'PORE & TEMPAT-TEMPAT LAIN. PATUTLAH EN MUNIANDY KATA MELAYU BANYAK YG MENGALAMI PENYAKIT DYSLEXIA (MAKAN BELACAN & PEDAS BANYAK SGT). KATA PEMERHATI POLITIK & SEJARAH, S'PORE & M'SIA ADALAH SEPERTI KEMBAR SIAM! BILA S'PORE TERKENTUT M'SIA AKAN TERCIUM BAUNYA & BILA M'SIA BERSIN, S'PORE AKAN TERKENA LENDIR HINGUSNYA. JADI PARA PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK DI M'SIA MESTI BELAJAR SEJARAH. HIDUP BIARLAH BERILMU KERANA MELAYU SELALU DILABELKAN SEBAGAI BODOH, MALAS & PAK TURUT SERTA MUDAH LUPA!!!! TAK CAYA TANYA SI TUA KUTUK ANWAR IBRAHIM ATAU NIK AZIZ.

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:50 PM  

Budak Spore undi ko tak laku, tak payah jadi anjing kurap melalak lalak... Ko pegi debat dgn atuk Kuan Yew dan Atok Che Det

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:52 PM  

Sudah lah mamak Spore, ko ni suku sakat Che Det je...

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:54 PM  

HEY PUAKA. KOMEN SAYA TAKKAN JADI KEMARAHAN MELAYU M'SIA TERHADAP MELAYU S'PORE. MALAH MEREKA AKAN SOKONG SAYA. YANG AKAN MARAH HANYALAH PARA PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA. SAYA MAHU DEBAT DGN SITUA KUTUK ATUK ANWAR & ATUK NICK AZIZ.

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:57 PM  

Melayu aman damai kalo keling cina balik negeri...Melayu tu tak malas cuma easy going, tapi cina greedy macam babi, keling pulak, dia orang cakap ular, entah lah... Ko pilihlah sendiri....

Anonymous,  May 4, 2012 at 11:59 PM  

APA PULAK SAYA NI MAMAK S'PORE? SAYA MELAYU TULEN, MOK POK BERASE DARI TEPENG, PEROK, TAPI UDOH LAMA BERHIJRAH KE S'PORE SEBAB S'PORE TAKDA bershit!!!! KAMI ADA 2 SAJA PEMBANGKANG DLM PARLIMEN. SEPATUTNYA PARLIMEN M'SIA PUN HARUS IKUT MACAM KAMI DI S'PORE, JGN ADA BYK PEMBANGKANG - BINGIT & bershit!!!! PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA MEMANG TIDAK BERWIBAWA! SEBAGAI ORG MELAYU SAYA SEGAN DGN ENCIK MUNIANDY DI ATAS YG BERILMU & PEKA TERHADAP NASIB MELAYU M'SIA.

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:01 AM  

Aku atuk Anwar, apa ko nak sengal???kenapa ko meroyan???

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:05 AM  

Muniandi tu satu kasta dgn Nalla, ko yang bengap je puji dia...

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:05 AM  

Sedapnye panggil orang puaka...awak selalu solat kat masjid aman eh? Bagus bagus. Anyway, dosa awak panggil saya puaka saya dah maafkan...

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:08 AM  

Dah sejarah dah toksah merepek lah

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:10 AM  

Kat dlm blog apa apa nama pun orang boleh taruk. Korang tau ke yg tulis tu betul bangsa india nama muniandy?

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:10 AM  

SEBAB ITU SAYA BILANG, SAYA "SALUTE" PARA PEMIMPIN M'SIA KERANA BUKAN MUDAH NAK MEMERINTAH NEGARA YANG BERBILANG KAUM (plural society). LEBIH MUDAH MEMERINTAH NEGARA MCM BENUA KECIL INDIA & TANAH BESAR CHINA KERANA MEREKA "SEBANGSA" (homogeneous society). S'PORE PUN NEGARA BERBILANG KAUM TETAPI JURANG ETNIKNYA BESAR (cina hampir 80% + 2juta dari China/ melayu 14% & india 7%). JADI, PARA PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA PERLU MENIMBA ILMU. JGN JADI PAK TURUT & DGR SAJA CKP SI TUA KUTUK ANWAR IBRAHIM ATAU TOK NICKY AZIZ KERANA MEREKA ADALAH OPORTUNIS YG AKAN MENJAHANAMKAN KAUM MELAYU SECARA AMNYA DI M'SIA.

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:16 AM  

2 org tu tolong polis. gomo ckp belasah polis

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:20 AM  

DARI GAYA DI "BERCAKAP" SAYA YAKIN 100 PERATUS EN MUNIANDY TU TIDAK MENYAMAR ATAU MENGGUNAKAN NAMA fictitious. KALAU INDIA ADALAH ULAR, KENAPA PARA PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA BOLEH TERPESONA DGN ACI S. AMBIGA & IKUT SURUHAN DIA? KENAPA SI TUA KUTUK ATUK ANWAR BOLEH BERKAWAN BAIK, TIDUR SEBANTAL, MAKAN SEPINGGAN, MANDI SETANDAS, SELAMA 30 TAHUN DGN DATO' NALLAKARUPPAN???? ACI AMBIGA TU ORANG JERMAN KE? KAN AMBIGA TU MAMAK JUGAK YG AWAK JULANG!

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:33 AM  

Kan ular pandai menari, mesti lah terpesona lembu, cuma Msia tak de tukang tangkap ular je

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:35 AM  

Ko Spore mana tahu, ko banyak baca berita Yahudi ni, betul tak????

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:41 AM  

Caya lah singaporean, kau layan dulu budak2 pembangkang ni. kami rehat minum kejap. nanti baton jgn lupa pulang.

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:44 AM  

Dah lah orang atas semua, termasuk Melayu Perok Spore tak iktiraf , udah udah lah meroyan, dah jadi Sejarah dah pun bersih 3... Kalo tak puas hati suruh bapak Hisham ko pegi tangkap presiden Bersih, Ambiga, habis cita...

Pakcik Isa,  May 5, 2012 at 1:24 AM  

Pakcik rasa tiada masalah diadakan Bersih sesuai dengan tuntutan dan trend generasi semasa. Malah kerajaan yg memegang pemerintahan sekarang telah membenarkan Bersih tetapi berhak mengenakan syarat2 yg difikir sesuai. Antara syaratnya melarang memasuki Dataran Merdeka dan tidak boleh berarak di jalan raya, dan syarat2 ini telah dipersetujui dan dijamin oleh Pn Ambiga Pengerusi Bersih. Pn Ambiga juga mengaku Bersih didokong oleh Ngo2 dan bukan mana2 parti politik.

Maka Bersih telah berjalan dengan aman dan berjaya pada pandangan penganjur Bersih sehingga Pn Ambiga mengumumkan perhimpunan tamat dan bersurai kira2 jam 2 petang. Tiada masalah sehingga ke masa itu.

Namun, sebaik sahaja pihak DS Anwar Ibrahim dan parti pembangkang mengambil alih perhimpunan serta "provoke" bahawa Dataran Merdeka adalah hak rakyat dan bertanyakan kepada huge crowd sama ada mahu masuk ke DM, serta memberi isyarat tangan dan teriakan yang jelas meminta crowd masuk ke DM yg dijanji tidak akan diganggu oleh Pn Ambiga, maka di saat itulah pakcik melihat bermulanya kekecohan yang tidak sepatutnya berlaku.

Pada hemat pakcik, Bersih yang berjalan bersih akhirnya telah dikotorkan oleh tangan2 kotor DS Anwar yang dulu pakcik amat sanjung, tapi kini pakcik amat benci kepada nya yang sering baling batu sembunyi tangan.

Pada tahun 1998 pakcik telah bersama2 lebih 100,000 demonstran di Masjid Negara dan Dataran Merdeka, menyokong DS Anwar tahkala beliau disingkirkan oleh Tun Mahathir. Pada Bersih 2012 ini, pakcik anggarkan kira2 80,000 kerana lautan manusia pada tahun 1998 amatlah mengatasi tahun 2012, nescaya kalau 300,000 yang digembarkan oleh DS Anwar atau 3 kali ganda penonton bola di stadium bukit jalil merupakan propaganda semata2.

Pakcik amat kesal dan malu kerana mempercayai DS Anwar dulu. Pakcik nasihatkan anak2 muda sekelian, sokonglah Bersih, sokonglah parti2 mana yang anak2 suka, namun berfikirlah dua kali sebelum menyokong seorang hipokrit bernama Anwar Ibrahim.

Wassalam

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 1:40 AM  

oii apehal melalak-lalak dengan orag Spore pulak.. isu sekarang isu keganasan orang umno menyamar jadi baik pakai baju bersih...

Apehal tak logik pulak yang terbalikkan kereta tu orang umno.. sekarang ni ape2 pun boleh jadi... anak pun boleh bunuh bapak tau zaman sekarang ni.. baca paper tak? ini kan pulak kisah politik ape2 pun sanggup buat... yang penting menang undi..

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:46 AM  

Habis dah masuuk us 1b, mana tak sawan

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:52 AM  

oii pakcik kau ni polis barua ke.. Anwar Ibrahim tidak hipokrit..!!!

paper mana yang pakcik baca kalau utusan meloya layaknya dalam tong sampah atau dalam longkang..

nak tahu cerita sebenar baca paper keadilan. itu pun kalau hati belum tertutup lagi.. kalau dah tertutup ape boleh buat.. orang tua dah nak mampuss... ape2 cita pun dah tak masuk.

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:03 AM  

suara keadilan ke, suara kebabian kekuningan?

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 2:09 AM  

pakcik tua kutukk..
saat itulah pakcik melihat bermulanya kekecohan yang tidak sepatutnya berlaku.
---------------------------------------------------------------

bermulanya kekecohan yang tidak sepatutnya berlaku adalah disebabkan terdapat beberapa anggota polis yang memakai jeket berwarna hitam berada didepan pagar dataran dan membuka pagar tersebut bertujuan memburuk2 perserta bersih dimata rakyat bahawa bersih adalah penjahat.

Ini rancangan umno... Rahsia kerajaan ada paham.. senang cita umno memang jahatlah. mengata orang jahat supaya nampak baik itu lah umno kalau nak tahu.. dari dulu memang begitu...

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:13 AM  

umno lagi yg ko salahkan. kucing kene langgar pon ko salahkan umno

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:16 AM  

Terkenal do, perancis pun salahkan Umnok

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 2:32 AM  

2:16 AM
sekarang dh ada orang mkn aiskem kat dlm jamban.
------------------------------

ini lagi satu benda macam ni pun korang nak percaya... tak usah kan muka ko boleh jadi pelakon dalam jamban makan aiskem..

muka makbapak ko pun boleh belakon macam tu.. kan sekarang zaman dah canggih.. tak kan lah takder orang umno yang pandai buat topeng muka.. tuk buat filem. kalau takder lagi orang umno pandai buat topeng maknanya orang umno masih bodoh lagi lah.. tak gitu pokcik kat atas tu..

Macam filem kembar siam tu boleh pulak buat.. takde orang nak kecoh pun pasal tekap muka diorang jadi sama. macam filem os gigi jonggang tu leee... bodoh tul lah orang umno ni.. otak sempit. sumbat kott..

Anonymous,  May 5, 2012 at 3:15 AM  

Esok, 5 Mei bakal mencipta sejarah. Dijangkakan 30 ribu rakyat, bermula jam 1.45 tenghari; bakal membanjiri Dataran Plaza Angsana Johor Bharu. Kehangatan Himpunan Bersih 3.0 yang dihadiri 250,000 rakyat akan bersambung ke Negeri Johor; kubu terkuat Barisan Nasional.

Isu Pulau Batu Putih, Penyenaraian Felda Global Venture ke Bursa Malaysia, penyerahan tanah KTM Tanjung Pagar, masadepan Penduduk Pengerang disebabkan projek Pembangunan Bersepadu Petrokimia, perampasan tanah rakyat, perobohan rumah Peneroka Bandar dan siri-siri kezaliman terhadap rakyat bakal dizahirkan dalam himpunan terbesar di Selatan tanahair.

Suara rakyat adalah suara keramat. Terlalu lama rakyat bersabar. Tangisan dan derita rakyat tidak dipeduli kerajaan BN yang terus2an merampas tanah rakyat. Sudah kering air mata rakyat. Laporan Polis sudah, hantar memorandum pun sudah. Apa kesudahannya?

Berkorban rakyat hingga ke Parlimen dan Putrajaya mencari pemimpin mereka. Tiada yang sudi bertemu muka.

Mana janji pemimpin BN, apa yang telah dilakukan oleh Wakil Rakyat mereka?

Kini, Plaza Angsana akan menerima ' tetamu yang paling ramai'. Selamat Datang kepada pencinta kebenaran dan teman-teman seluruh negara. Kita tamatkan keangkuhan dan kesombongan Kerajaan BN di Johor.

Ini perhimpunan Aman. Kita bukan nak bermusuh dengan polis. Kita mahu beri isyarat kepada Kerajaan BN. Selesaikan segera masalah rakyat....atau Kerajaan BN bakal berkubur selepas PRU 13!

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 3:17 AM  

Nabi mengajar kita membuat bantahan di tempat yang mampu menarik orang.

“Sesungguhnya jiranku menyakitiku”. Sabda Nabi s.a.w: “Keluarkan baranganmu dan letakkannya di jalan”. Maka lelaki itu mengambil barangannya dan letak di jalan. Lalu, setiap orang yang melintas bertanya: “apa yang berlaku kepadamu?”. Dia menjawab: “Jiranku menyakitiku”. Maka mereka berkata: “Ya Allah laknatilah dia, Ya Allah hinalah dia”. Dengan sebab itu, jirannya berkata: “Kembalilah ke rumahmu, aku tidak akan sakitimu lagi”.

(Riwayat al-Bazzar dan al-Hakim dalam al-Mustadrak. Ahmad Syakir menilainya sebagai sahih).

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 3:20 AM  

Demonstrasi liar dan Rusuhan Dirancang dan Dikepalai Oleh Polis.

SIAPA YG SOKONG NAJIB DAN UMNO ADALAH SANGAT BANGANG LAGI BAHLOL, BUKAN AKU CAKAP, MADEY YG CAKAP.

Anonymous,  May 5, 2012 at 3:21 AM  

anon 2:32 HAHAHAHA nampak sangat kau ni taksub sangat dgn PKR dan bukan dari golongan yg mencari kebenaran, masalahnya kau ni manusia yg tak boleh terima hakikat dan hanya percaya sebelah pihak je. Macam mana betul pun kau tetap menyalahkan orang lain terutamany adari UMNO kan?

sedap sangat ke aiskrim assmin ni? konpius aku...

en.muniandy May 5, 2012 at 3:28 AM  

ha ha ha.. biasa la iq zero.. melompat macam kera bole la.. jilat je bontot abang ronnie tu.. ada perasa babi. melayu liberal memang camni.

small2 don't want to die, big2 trouble people only. tu la, send to school run, now sudah hidup susah, start sawan.. ape2 je la, sawan..

btw, depan belakang sama saje.. tun dah retire dah.. korang dok kata, dia dah lama dah! tengok la si tua2 kutuk yg dah menopause yg tak reti2 lagi nak retire..

bodoh besar

1) n.ajis - kaldai nyanyuk yg sesat dan buta hati
2) hj haid - kaldai nyanyuk yg sesat dan buta hati

dua ni penghancur pas, melayu dan negara islam.. jangan marah aaa, korang dan geng korang dulu panggil tun kan maha firaun. banyak shedap aa bila mengata orang.. nah sekarang dapat! panas hati? biar dia rasa!

babi besar

1) n war rockerbuntoots - dajjal bangsa, kaldai zionist, ideologi barat dan neocon - habis semua dijualnya (goner)
2) kit sial - senile chauvinist racist pig
3) kapok singh - senile chauvinist racist pig

diorang retire baru cerita eh!

btw, thanks to abdullah budweiser for all these loose end ya.

ceh!

ooops.. kelija kelija! jangan malas wei.. kelija! saya talak tongkat punya olang..

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 3:58 AM  

Aku nak tanya korang wahai penyokong umno...

Mana peginya orang berbaju UMNO. Kenapa tak nampak muka turun menentang bersih berdemo?

Mana peginya orang berbaju PERKASA, PERKIDA dan RELA. Kenapa tak nampak muka turun menentang bersih berdemo?

Maka kenapa menyamar pakai baju bersih tak malu ke??

Maka kenapa polis pula menjadi penentang bersih berdemo?

Bersih bukan nak menentang polis sial.. sebaliknya bersih nak menentang SPR dan UMNO.

Rusuhan ini Dirancang dan Dikepalai Oleh Polis barua kepada umno.

Mana pergi orang ini semua.. SPR dan UMNO???? kecut perut ke tengok lautan rakyat memenuhi jalan menentang kerajaan kamu.

Kenapa POLIS dan DBKL pula diperkudakan oleh UMNO dan SPR?

Adakah demo kali ini SPR dan UMNO sudah menjadi bacul..??

BERSIH MENENTANG SPR DAN UMNO!!!! kenapa polis menyebok-nyebok tunjuk kuat kat dunia ni?

Kami BERSIH nak menentang SPR dan UMNO jangan jadi pekak badakk sialll!!!!!!

Kami nak menentang SPR dan UMNO kenape tak tonjolkan diri dengan baju kebanggaan kamu dihimpunan bersih!!!!

PERKASA mana PERKASA.. PERKASA!! dah jadi PERKASAM masak asam cili api ke???

Hoi!!! Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR...
Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof dan timbalannya Datuk Wan Ahmad Wan Omar.

Rakyat dan tahu asal usul mu...
Rupamu rakyat dah tahu umporno..
Lubang hidungmu berbau umporno...
Darahmu juga cap keris umporno..
Eloklah letak jawatan... letak jawatan.. Jangan jadi BABI....

Bersih bagi tempoh dalam sebulan kepada Pengerusi dan Timbalan SPR..
Sila letak jawatan anda, jika tidak BERSIH 4.0 akan menyusul!!!

en.muniandy May 5, 2012 at 4:14 AM  

stress dah mamat ni.. baru kena saiko sikit terus jadi kera kena sawan.. macam le dia sorang je vote kat malaysia ni.. dia ingat silent majority on their side ka?

tsk tsk tsk.. kasian wak ya.. sabo2.. pru 13 ada..

buat kata pepatah omputih..

calm water does not mean no crocodile inside you know..

mua ha ha ha..

alamak! boss datang lak.. kelija! kelija! sorok ice cream, sorok aiskrim..

kadiak May 5, 2012 at 7:29 AM  

Kpd kekanda akusokongpkr, eee gelinye ketiak aku dengar.

Anonymous,  May 5, 2012 at 7:40 AM  

yang dikatakan menyamar pakai baju bersih tu ahli-ahli pkr kerana dia bukan ngo. merekalah yang membuat onar dan keganasan sehingga memukul polis dan terbalikkan kereta polis. lepas tu kata polis pula menyamar. ini semua gara-gara polis lambat bertindak dan menteri dalam negeri lembut dan penakut. kalau dengan orang bawahan bukan mainlagi menengking dan memaki orang bawahan. ketua-ketua yang ada semua bodoh dan takde telor.

Anonymous,  May 5, 2012 at 7:58 AM  

HIMPUNAN TANAH RAKYAT.
: 05-05-2012
: PLAZA ANGSANA, JOHOR BAHRU
: 0200PM

# Tuntut semula pulau batu putih

#siasat penyerahan tanah ktm tanjung pagar

#hentikan pengurnian tanah KPRJ/kroni

#rampas tanah penyeleweng

#selamatkan tanah rizab melayu

#wartakan tanah rizab orang asal

#ketelusan pengurniaan tanah

#pemikik tanah miliki ekuiti projek mega

#selesaikan projek rumah terbengkalai

#hentikan manipulasi & kurangkan birokrasi

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:11 AM  

Kepada semua keturunan Melayu dan beragama Islam tak kira dari parti mana yg menjadi kebanggaan dan pujaan, cuba pergi ke LINK ini dan fahamkan betul2 apa yg ditulis.

Tolong jangan cepat melatah dan rasa menyampah kerana ianya berhubungkait dgn apa yg akan kita tinggalkan kpd generasi2 Melayu Islam yg akan datang di Malaysia ini.

http://catsthinker.blogspot.com/2012/05/tolong-rahsiakan-daripada-orang-melayu.html

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:31 AM  

akusokongpkr;

hang nak sokong parti hang, itu hang punya hak, tak sapa boleh halang. Bila hang pergi undi pun takde sapa letak pisau kat leher hang suruh pangkah BN, kan? BEBAS kan? Takde apa yg boleh dikata kejam zalim kan?

Tapi yg hang sibuk2 kata "umporno" tu apa hal. Makin banyak hang kata dan tulis, org makin suka kacau hang tau!

Sebab hang kata media pro-UMNO banyak siarkan gambar porno?

Itulah, hang tak mengaji habis - itu kan fatwa Hj Hadi, rakan sebantal pemimpin2 hang dlm pakatan, wajib dedahkan aib pemimpin yg mahu dipilih rakyat, baca KAT SINI supaya hang faham.

Apa yg hang tulis lain2 tu hang punya sukalah, sebab Malaysia ni negara bebas kan? Hang boleh bersuara dan tulis apa hang suka, takde sekatan pun, macam pemimpin2 hang buat takde siapa yg tangkap pun sampai sekarang kan?

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:49 AM  

SEMEMANGNYA PARA PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA HARUS DATANG BERHIJRAH KE S'PORE UNTUK MENIKMATI HIDUP DI SINI JIKA ANDA DAH BENCI SGT DGN M'SIA. KAMI DI S'PORE TAK HIPOKRIT MCM UMNO. ANDA BOLEH TINGGAL DI RUMAH PANGSA HDB 2 BILIK, NAIK MRT (KALAU TAK MAMPU BERKERETA), BEKERJA MAKAN GAJI JADI OFFICE BOY DGN TAUKE-TAUKE NEO YG MULTI- MILLIONAIRE, BOLEH SHOPPING & MELEPAK DI ORCHARD RD, HIBURAN & BOLA SEPAK YG ANDA GILAKAN PUN BYK DI SINI. TAK PAYALH SOKONG PASUKAN KELANTE, TRENGGANU ATAUPUN NOGORI. SOKONGANLAH S'PORE LIONS. DI PARLIMEN KAMI PUN CUMA 2 ORG PEMBANGKANG SEJAK ZAMAN NUN HINGGA KE HARI INI. PEMBANGKANG MELAYU HAPRAK M'SIA MEMANG PATUT MEREBUT PELUANG BERHIJRAH KE S'PORE SKRG SEBELUM LEBIH RAMAI RAKYAT DARI CHINA, INDIA-MARI, PINOY & INDON DTG BERDUYUN-DUYUN.

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:52 AM  

Mmg btollah muka bdk2 umno dan polis tu. kentot kau! Kau ni adik superman ke? Satu malaysia kau kenal org, hebatttt!! Klu kau tu hebat sgt dah lama kau jd prof. Maaf! Kau ni mmg prof kan? Prof serba tau! Taik kucing lbh baik der!

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:54 AM  

bla..bla..bla..cakap macam lembu..semua gmba edit!

Anonymous,  May 5, 2012 at 9:18 AM  

ORG MLYU - LEBIH2 LAGI PEMBANGKANG MLYU HAPRAK M'SIA - TAHUNYA BERGADUH SESAMA SENDIRI, MAKI-HAMUN, SUMPAH-SERANAH. BACALAH ISI KOMEN YG DITULIS DLM BLOG PUN SEMUANYA KOSONG & TAK BERWIBAWA. INIKAN PULAK MAU BERDEPAT DI PARLIMEN ATAU BANGSA2 BERSATU. MEMANG PEMBANGKANG HAPRAK MLYU M'SIA BODOH & BANGAP. CINA SESAMA CINA ANTARA DAP & MCA PUN TETAP MENGHORMATI SATU SAMA LAIN & TIDAK BERGADUH. KERANA MEREKA TAHU MEREKA SEMUA BERSATU HATI DALAM DIAM. DI CHINESE CHAMBERS OF COMMERCE (dewan perniagaan Cina) APABILA BERJUMPA, MEREKA BERDAKAP & BERSALAMAN TANPA MENGIRA IDEOLOGI POLITIK. TETAPI PEMBANGKANG MLYU HAPRAK M'SIALAH YG MENIMBULKAN MASJID UMNO, MASJID PAS. PAS & UMNO HARUS BERSATU DEMI BANGSA & UGAMA. PKR HANYALAH BONEKA SAJA.

Anonymous,  May 5, 2012 at 9:21 AM  

Dalam politik takde istilah mustahil

Anonymous,  May 5, 2012 at 9:28 AM  

Pelik aku. Tak habis2 nak spin. Bila rasa spin dh jadi sponge.. Boleh menyerap air tapi bila kena perah trus kering air dia spin plak cerita lain.
Hari tu kata polis sengaja langgar pendemo sampai ada mangsa tersepit bwh keta tersebar kat blog pr trmasuk malaysiakini dll portal pr.
Tapi bila dh trbukti dakwaan tu palsu takde 1rakaman pun tunjuk polis sengaja langgar orang dan memang tkde org bwh keta skang dia spin lak kata tu semua org umno yang berlakon pastu umno juga yg rakam video kononnya umno yg trbalikkan keta polis tu dan umno jugak yg buat citer ada org sepit bawh keta.
Gila ke apa diaorg ni terutamanya AKUPENYOKONG PKR.
Skang ada blok side pr yg dh mula hentam pemimpin mereka sendiri pasal bersih. Pi baca kat blog AMENOWORLD ngan SUARAPAKATANRAKYAT.
Semua salahkan anwar sebab hijack bersih yg aman. Tapi encik AKU PENYOKONG PKR masih lagi buat teori gila dia. Anjing berak depan rumah pun umno punya pasal. GILO...

Anonymous,  May 5, 2012 at 9:30 AM  

Atok det cakap???

Brahim Nyior May 5, 2012 at 9:53 AM  

Ini membuktikan pendukung gerakan rusuhan BERSIH 3.0 hanya bertindak ikut perasaan dan melanggar peraturan negara.

Sangat biadab dan tidak menghormatyi penjawat awam, mereka patut dimabil tindakan tegas.

Setakat siarkan wajahnya, masih tak mencukupi. Kalau polis dah ada butiran diri perusuh yang fotonya dipaparkan di akhbar, tidak perlu tunggu lagi. Ambil tindakan sewajarnya.

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:18 AM  

KALAU DI S'PORE, PEMBANGKANG MLYU HAPRAK M'SIA YG MENGGANAS DLM BERSIH TU TENTU DAH KENA TAHAN & DIKENAKAN TINDAKAN ISA. JGN LUPA, S'PORE MASIH MENGEKALKAN ISA. SAYANGNYA, M'SIA TELAH MENGHAPUSKAN UNDANG-UNDANG INI. SEDIH BETUL SENTIMEN MLYU DGN CINA TIDAK SAMA. CINA SAYANGKAN BANGSANYA BIAR MAJU KE DEPAN, TETAPI PEMBANGKANG MLYU HAPRAK M'SIA MENGHANCURKAN BANGSA & NEGARANYA SENDIRI.

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:27 AM  

Aku baca buku Hang Tuah dan Parameswara, tak de pulak zaman dia orang ada ISA, hidup jugak Melayu.. Yang nak ISA ni yahudi je dan British

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:34 AM  

Soalan cupumas untuk Gomo, Melayu malu Spore, dan pancacai semua.......Sapa yang letup Altantuya hingga hancur berkecai?? Polis atau Rakyat Bersih??? Tahu tak pe, tak payah lah ko nak malaikat kan polis tu lembu....lembu...

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:35 AM  

Melayu dulu tak kurang ajar dan jaga nilai murni tapi melayu sekarang kurang ajar kerana dia mengikut sahaja tanpa fikiran terhadap golongan yang hendak merosakkan agama dan bangsa dia sendiri, oleh itu ISA relevan.

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:40 AM  

Kesian budak atas tu, menumpang kat negeri Cina yang dulu Umno kasi free... Sian dia

Anonymous,  May 5, 2012 at 11:50 AM  

Tak yah layan aku sokong plr. Dia tu dah tahap tak leh diajar. Pintu hati semua dah tertutup. Gelap gelita buta hati.

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:14 PM  

"BIAR LEWAT, JGN LIWAT" (better late than never)! KENAPA MLYU PEMBANGKANG HAPRAK M'SIA TAKUT BERHIJRAH KE S'PORE ADALAH KERANA MEREKA MEMANG HORMAT & TAKUT DGN BANGSA LAIN. MEREKA CUMA BERANI & TUNJUK PAHLAWAN DGN BANGSA SENDIRI. MLYU DI S'PORE PUN ADA JUGA YG MACAM INI. AGAKNYA INILAH DIA SIFAT ALAMI MLYU. TAKUT & SEGAN DGN ORANG LAIN, BERANI & BIADAP DGN BANGSA SENDIRI. I.Q. RENDAH MLYU PERLU DINAIKTARAFKAN. LAGIPUN, KALAU PEMBANGKANG MLYU HAPRAK M'SIA BERHIJRAH KE S'PORE & BUAT KURANG AJAR, MEREKA TAKUT LIM GUAN END/KIT SIANG AKAN TERSINGGUNG!

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:38 PM  

Kita Pas, tak macam ko sekular atau plural.... Tak main lah Cina ke Melayu Ke... Kita cuma tengok cop Islam je... Melayu murtad lagi tak guna...kat Spore katanya ada Melayu murtad, betul ke???

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:41 PM  

Melayu S'pore emak ayah asal Tepeng Perok, saya suka dengan tulisan anda. Kepada Melayu= melayu penyokong bershit sama Pembongkang yang bodoh tak boleh diajar cerdik tak boleh diikut tak guna melalak kat sini. Turun saja mengundi PRU 13 nanti. Kita sama-sama tunggu tengok Putrajaya akan dirampas oleh sang B.A.B.I atau kami Melayu nuteral akan lenyapkan PR dari Selangor sama Kedah mungkin Pulau Pinang juga kalau Kelantan tu mustahil jatuh.

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:42 PM  

ntahnya..aku sokong pkr bodoh tu.
mkn melalak mkin menunjukkan kebodohan.video azmin yg clear tu pun kerja umno katanya..lawak btl.pakai topeng la apala..bodoh giler.

Anonymous,  May 5, 2012 at 1:49 PM  

Anon 1.38 Melayu PAS. Kau lah antara Melayu yang paling bodoh dalam Tanah Melayu (sila rujuk postingan En Muniandy). Aku pun pergi tengok demo Bersih 3 nampak ada Cina kata Melayu bodoh pada pemberita, kawan dia Melayu PAS bershit sengeh saja. Kau tahu tak kat sapa orang Cina tu buat sindiran?

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:09 PM  

Ko bukan Melayu neutral ko Umno.. Pii dah lembu lembu

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:13 PM  

Dia kawan melayu pas, tapi anti melayu Umno....ala dulu si Keng Yeik tu pun kuat tersengeh jugak....tapi melayu umno siap tepuk tangan lagi bersorak happy

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:20 PM  

anon 2.29 aku melayu nuteral sebab PRU 11 aku bagi undi DUN sama Paerlian pada BN, PRU 12 dua-dua pada PKR. Jadi 1 - 1 = 0. 0 dari segi penafsiran saintifik nuteral. Jadi sekarang aku nuteral sampai PRU 13 kelak. Aku pun bukan ahli parti UMNO atau anggota polis atau tentera tetapi seorang kakitangan di syarikat sektor swasta yang tak ada kena-mengena langsung dengan kerajaan. Kalau kau faham lagi aku tak tau lah nak kata macam mana lagi.

Anonymous,  May 5, 2012 at 2:36 PM  

Hakikatnya Anwar Ibrahim, Ambiga dan pakatan pembangkang sudah tidak yakin bahawa mereka boleh menang PRU 13 atau sekurang-kurangnya mengekalkan kuasa yang ada sekarang. Maka, timbullah lah siri-siri demonstrasi tersebut yang bukan sebenarnya mahu membersihkan sistem pengendalian pilahanraya SPR tetapi bertujuan menggulingkan kerajaan yang dipilih rakyat secara demokrasi melalui kekerasan dan anarki. Selagi musuh-musuh negara ini tidak dibasmi, maka apabila kemungkinan mereka kalah teruk dalam PRU 13 nanti, akan wujud lagi demonstrasi ala Timur Tengah (revolusi yang ditaja dan didalangi oleh pihak-pihak tertentu) sehinggalah mereka dapat tumbangkan kerajaan BN dan menjadikan Malaysia sebuah republik serta membunuh demokrasi.

Anonymous,  May 5, 2012 at 3:31 PM  

Kalo makjun dgn taik lembu ko tak boleh beza susah lah nak cakap

Anonymous,  May 5, 2012 at 3:33 PM  

Hakikat nya ko takut kalah ko pegi jamban pasang kamera.... Menceroboh hak peribadi... Kah kah kah

Anonymous,  May 5, 2012 at 4:01 PM  

T/KASIH KPD MR MUNIANDY YG MENULIS SECARA BERHEMAH & ANDA YG SEORANG LAGI YG MENGATAKAN BAHAWA ANDA SUKA DGN KOMEN SAYA("MLYU PEROK DI S'PORE"). DRPD KOMEN-KOMEN DI SINI JELAS MENUNJUKKAN RATA2 OTAK MLYU (BAIK M'SIA ATAU S'PORE) MEMANG DANGKAL, BODOH & BEBAL!!! LEBIH-LEBIH LAGI PEMBANGKANG MLYU HAPRAK MS'SIA & MEREKA YG SEPEGURUAN DGN SI BODOH SOMBONG INI! TULIS YANG MEREPEK2, MAKI HAMUN, KATA2 NISTA (MCM YG ATUK NICK AZIZ SUKA) ITU YG MEREKA PANDAI. I KNOW WHY ATUK ANWAR, BAPAK SI IZZAH (PERASAN CANTIK LAGI BERTUDUNG) ITU is very sore (SAKIT HATI TERAMAT SANGAT) WITH UMNO! DULU DIA & TUN MAHATHIR ADALAH 2 PEMIMPIN M'SIA YG HEBAT (the dynamic duo)! TAPI KERANA god-knows-what-he-did, DIA KENA BUANG, KENA SERET KE MAHKAMAH SAMPAI KEMALUAN DIA JATUH, MAKA CITA-CITA YG DIPENDAMNYA UTK JADI PM TERKUBUR. ITU YG BUAT DIA BERDENDAM KESUMAT. DIA BERSENGKOKOL DGN "BANGSA ASING" KERANA KONONNYA NAK BERSIHKAN NAMANYA. SEBENARNYA DI S'PORE PUN RAMAI MEMBUAT SPEKULASI TENTANG ATUK ANWAR - i know what he did last summer!!!!!

Anonymous,  May 5, 2012 at 4:04 PM  

T/KASIH KPD MR MUNIANDY YG MENULIS SECARA BERHEMAH & ANDA YG SEORANG LAGI YG MENGATAKAN BAHAWA ANDA SUKA DGN KOMEN SAYA("MLYU PEROK DI S'PORE"). DRPD KOMEN-KOMEN DI SINI JELAS MENUNJUKKAN RATA2 OTAK MLYU (BAIK M'SIA ATAU S'PORE) MEMANG DANGKAL, BODOH & BEBAL!!! LEBIH-LEBIH LAGI PEMBANGKANG MLYU HAPRAK MS'SIA & MEREKA YG SEPEGURUAN DGN SI BODOH SOMBONG INI! TULIS YANG MEREPEK2, MAKI HAMUN, KATA2 NISTA (MCM YG ATUK NICK AZIZ SUKA) ITU YG MEREKA PANDAI. I KNOW WHY ATUK ANWAR, BAPAK SI IZZAH (PERASAN CANTIK LAGI BERTUDUNG) ITU is very sore (SAKIT HATI TERAMAT SANGAT) WITH UMNO! DULU DIA & TUN MAHATHIR ADALAH 2 PEMIMPIN M'SIA YG HEBAT (the dynamic duo)! TAPI KERANA god-knows-what-he-did, DIA KENA BUANG, KENA SERET KE MAHKAMAH SAMPAI KEMALUAN DIA JATUH, MAKA CITA-CITA YG DIPENDAMNYA UTK JADI PM TERKUBUR. ITU YG BUAT DIA BERDENDAM KESUMAT. DIA BERSENGKOKOL DGN "BANGSA ASING" KERANA KONONNYA NAK BERSIHKAN NAMANYA. SEBENARNYA DI S'PORE PUN RAMAI MEMBUAT SPEKULASI TENTANG ATUK ANWAR - i know what he did last summer!!!!!

Anonymous,  May 5, 2012 at 4:19 PM  

PARTI PAS DULU ("PMIP" Pan-Malaysian Islamic Party) DI BAWAH PIMPINAN ALLAHYARHAM DATO' HJ ASRI DLL TAK SAMA DGN PAS HARI INI. PMIP DULU ADA PRINSIP, BETUL-BETUL ISLAMIK, BERHEMAH TINGGI, TIDAK SUMPAH-SERANAH ORG LAIN, TIDAK MEMBUAT FATWA SONGSANG, KERANA MEREKA BERJUANG IKHLAS KERANA ALLAH SAMPAIKAN MLYU S'PORE PUN TERKEDU DGN IMEJ MEREKA. TAPI PAS HARI INI PENUH DGN ULAMAK TEROMPAH, ULAMAK LONGKANG & AHLI-AHLI YG SIMPANG-PERANANG. PRINSIP MEREKA SEKARANG IALAH "JANJI MENANG, DPT TUMBANGKAN BN & UMNO". DAN MEREKA SANGGUP BERKOMPROMI DLM BANYAK PERKARA YG TAK ISLAMIK!
CUBA JWB KOMEN INI DGN BERHEMAH TANPA CARUT-MARUT & MAKI-HAMUN!

Anonymous,  May 5, 2012 at 6:37 PM  

muhahaha.. yg penting dah terkantoi....

pemimpin pujaan hati kauorg yg maha maksum dan islamik tu sebenarnya kaki tibai depan belakang, jual aiskrim dlm jamban, kuat jilat, suka kaunseling bini org malam2 buta...

ini semua salah umno..??? hehehe memang sialll...

Anonymous,  May 5, 2012 at 7:19 PM  

Edit tak edit....tengok la siapa yg kena........siapa kote kena cili dia la yg rasa pijarnya......adoi!
Yg taktau apa2 diam je lah.......sampah!

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:56 PM  

kalau dah betul edit.. perenyok jelah cerita makan aiskrim tu.. tak gitu yang dipertua gomo.. ini semua salah umno. umno memang sial.

akusokongPKR,  May 5, 2012 at 9:01 PM  

Demonstrasi liar dan Rusuhan Dirancang dan Dikepalai Oleh Polis.

SIAPA YG SOKONG NAJIB, KAK MAH DAN UMNO ADALAH SANGAT BANGANG LAGI BAHLOL, BUKAN AKU CAKAP, MADEYY YG CAKAP..

Anonymous,  May 6, 2012 at 1:06 AM  

AkusokongPKR...aku harapkan la polis yang ko katekan umno tu bukan polis bawah kerajaan n makan duit kerajaan pakai baju bersih ko katekan tu. Ps:tak ada otak ke???

Anonymous,  May 6, 2012 at 2:14 AM  

Hidup bersih, hidup dap, hidup pas ....mampua umno ...orang mcm ko buta kambing bolol

en.muniandy May 6, 2012 at 4:17 AM  

why la so very the long one aa?? why aaaa you always want to have the last say.. feels like very the terror aaa.. like a proverb, ular sama ular duduk, lumbu sama lumbu duduk, ular sama lumbu mana boleh duduk sekali ma..

haiyah, why waste time somemore..

sebenarnya gabra sudah korang laa. the real truth that you have made a mobster out of the dunggu malays like you and your friends. ko ada nampak cina2 tu buat violence ka.. why? because they are very smart. that's the coordinated plan. kerja2 bodoh ni melayu je buat. it's a fact.

also, itu melayu banggang yg bawak budak2 tu buat la human shield la konon.. ko ada nampak cina2 tu bawak anak? kalo kat ostolia tu, ko tinggal anak2 dalam keadaan yg membahayakan macam dalam kereta, ko boleh di penjarakan tau. cuma melayu tonggong macam ko je tinggal beria2 sangat nak lari kenyataan. buat la kat bukit bintang tu ke.. tempat glamorous cina2 tu? petaling street ka? apasal tempat orang melayu meniaga? ko bersikap racist terhadap bangsa ko sendiri..

ok ok.. plan2 korang buat satu plan induk buat bersih 4.0 kat kelantan atau trengganu ya.. tak payah lah nak import2 menate berok tu kat klumpo..

biar lak cina2 import tu, dari spore ka, china ka, segambut ka.. kasi bikin kecoh sana lak..

macam aso gigi jarang tu yg budak melayu sengal duduk kat belakang dok cium bontot tak basuh tu cakap.. 'get out of this country x 2'..

sekali kena bang terus sangap!

ek eh.. kasi la beruk melayu tu melompat kat komtar penang lak.. kasi serabut sikit cina2 penang tu..
buek kato budak minang, den pocah jo apo kobondo yg pakcik dapek pocah lah..
cino cino ni ha kawan baik dongan den.. sobab tu den sanggup kojo dapek gaji murah, kono diskriminasi, kono tipu, kono tindas..
takpo.. kira ok la tu jang.. den tak kesah..

that's good. btw, all the boys that kicked the police will enjoy soon.

we wooo we woo.. black mariam sampai.. aku tau korang tengah pucat sampai ketulang tu.. itu hari ingat hero.. tapi zero..

ceh!

btw, satu malaysia satu aiskrim.. tapi aku mau yg ada asamboi..

ha ha ha.. haiya.. kelija kelija..

boonlertpratchai May 6, 2012 at 7:32 AM  

mati-mati aku ingatkan gmabar mamat baju merah ikat head ban kat kepala tu yg grip kepala mamat polis yg kena belasah tu salah seorg yg terlibat belasah polis tu...rupa2nya dia berhati mulia...

Anonymous,  May 7, 2012 at 12:44 AM  

kepada mamat spore yg tulis kat sini.
saudara jgn lah ingat org malaysia ni semua nya tak reti english sampaikan maknanya pun kau tulis dalam bracket. melayu spore pun ada yg tak reti bahasa melayu juga. tak gitu?

kami melayu malaysia mahu kuasa politik. bukannya nak duduk dengar arahan saja dari org lain khas nya kaum lain. DAN tak mahu jadi macam negeri saudara walaupun banyak duit tu. Duit bukan segala2 nya.ada duit tapi takde kuasa. hidup sebagai org islam bukan kena fikir hal sendiri aje.
namun sedikit sebanyak hujah kamu ada benarnya mengenai melayu di sini.Tapi tak semua ya? jumlahnya hanya sebesar negeri kamu saja. maaf jika terkasar bahasa.

suzie May 8, 2012 at 12:15 PM  

tuan/puan , para penyokong kerajaan sekelian..tak guna nak bertekak dgn puak puak juburism..anwarism..dorang nie memang dah buta kebenaran..orang orang buat sekelian...korang datang lah buat huru hara kat sabah..memang korang balk dengan kain kapan..

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP