MANTAP!!! - Full Video Ucapan PM Najib Razak Sempena HBN 2012

Sunday, May 27, 2012



"Putrajaya Milik Belia, Pertahankan Putrajaya"




21 comments:

Anonymous,  May 27, 2012 at 10:35 AM  

piiiirah,pepagi buta hang dah promo himpunan maksiat tu gomok.baguihhhh..himpun banyak2 dosa tu,buta kayu!

hangkedee May 27, 2012 at 11:05 AM  

Ada acara makan ice cream dalan tandas tak?.Paling jadi tumpan acara tidur atas jalan demi Dapig.

kingnek May 27, 2012 at 11:21 AM  

Orang pakatan berbual pasal islam? Pelik tapi benar. tengok perangai muslimah PAS dan feminis macam geng lateefah koyak masa membuli seorang jurulatih sukan kat padang, memang macam binatang perangai orang pakatan. maksud aku, bukan perangai orang BN perfect, tapi kalau pakatan nak nasihat orang, perangai sendiri betulkan lah du!

Global Products & Services Review May 27, 2012 at 11:56 AM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Mamat Hotiaq,  May 27, 2012 at 12:14 PM  

Cemuru ka Himpunan Belia Negeri Selangoq tak dak orang? Yang meniaga tu kesian. KNS mesti bayaq balik duit sewa yang dah kutip sama kerugian yang ditanggong akibat barangan tidak dapat dijuai.

Anonymous,  May 27, 2012 at 12:17 PM  

பேரணி பங்கேற்பாளர்கள் நுழைவதற்குத் தடை விதிக்கப்பட்டிருந்த டாத்தாரான் மெர்தேக்காவைச் சுற்றிலும் போடப்பட்டிருந்த கம்பி வேலிகளை தகர்க்குமாறு தங்கம் ராஜு, ராஜேஷ் குமார், பர்ஹான் இப்ராஹிம் ஆகியோரைத் தூண்டி விட்டதாகவும் அந்த மூவர் மீது குற்றம் சாட்டப்பட்டுள்ளது.
அந்த இரண்டு குற்றச்சாட்டுக்களையும் அவர்கள் மறுத்து விசாரணை கோரியுள்ளனர். இவ்வாண்டு நடப்புக்கு வந்த அமைதியாக ஒன்று கூடும் சட்டத்தின் கீழ் (பிஏஏ) குற்றம் சாட்டப்பட்டுள்ள முதலாவது நபர்கள் அவர்கள் ஆவர்.

பிரதமர் நஜிப் அப்துல் ரசாக் மேற்கொள்ளும் சீர்திருத்தங்கள் போதுமானவை அல்ல என அன்வார் கருதினால் அன்வார் குற்றச்சாட்டை ஒப்புக் கொள்ள வேண்டும் என செல்வாக்குமிக்க அனைத்துலக நிதி சஞ்சிகையான வால் ஸ்டீரிட் ஜேர்னல் கருத்துத் தெரிவித்துள்ளது.
அந்த விவகாரம் தொடர்பில் அந்த சஞ்சிகை வெளியிட்டுள்ள கட்டுரையின் தலைப்பு ‘மலேசிய மக்கள் நீதிமன்றம், அன்வாருடைய சிவில் ஒத்துழையாமை, அடுத்த பொதுத் தேர்தல்” என்பதாகும்.
பிபிஏ சட்டம் நியாயமற்ற சட்டம் என என்பதை மக்கள் உணர வைப்பதற்கு குற்றத்தை ஒப்புக் கொண்டு பொதுத் தேர்தலுக்கு முன்னதாக அபராதத்தை செலுத்துவதுதான் அன்வாருக்கு மிகவும் நேரடியான வழி என அந்த ஏடு குறிப்பிட்டுள்ளது.
வாக்குப் பெட்டிகளில் உண்மையான தீர்ப்பு
அந்தக் கட்டுரை கடந்த வியாழக் கிழமை “ஆசிய மறு ஆய்வு, கண்ணோட்டம்” பகுதியில் வெளியாகியுள்ளது. அந்த அரசியல்வாதியின் கடந்த காலச் சட்டப் போராட்டங்களை-இரண்டு குதப்புணர்ச்சி குற்றச்சாட்டுக்கள் மீது விசாரிக்கப்பட்டது, இரண்டு  முறை விடுவிக்கப்பட்டது- ஆகியவற்றைப் பரிசீலிக்கும் போது இதுவும் அரசியல் நோக்கம் கொண்ட வழக்கு என ஒருவர் கருதக் கூடும்.
“ஆனால் இந்த வழக்கு மாறுபட்டது. அன்வார் சிவில் ஒத்துழையாமை இயக்கத்தை நடத்துகிறார். அதற்கு அவர் இப்போது விலை கொடுக்கிறார்.”
உண்மையான தீர்ப்பு இவ்வாண்டு பிற்பகுதியில் நடத்தப்படும் என எதிர்பார்க்கப்படும் அடுத்த பொதுத் தேர்தலில் தான் வழங்கப்படும். பிரதமர் நஜிப் ரசாக்கின் அரசியல் சீர்திருத்தங்கள் பொருத்தமான வேகத்தில் சென்று கொண்டிருக்கின்றனவா அல்லது விரைவான மாற்றத்திற்கு அழுத்தம் கொடுக்கும் திரு அன்வார் சரியா என்பதை அப்போது வாக்காளர்கள் முடிவு செய்வார்கள்.

Anonymous,  May 27, 2012 at 12:22 PM  

民联上台执政槟州4年来,偶有公民组织质疑这个州政府与发展商关系“暧昧”,除了继承前朝政府以房地产为导向的发展模式,且有变本加厉之隐忧。唯槟首长林冠英出示停工令纪录辩称,民联对发展计划的要求加倍苛刻,甚至被投诉过度照顾木屋居民。

“如果你说发展商爱我,这到底是怎样的一种爱?如果你说那是爱,恨就不需存在了。”

他是前天接受《当今大马》近两小时的专访,回应外界对他的批评。

林冠英出示数据指出,在国阵执政的2004年至2007年期间,槟岛市政局的建筑部及工程部分别发出2项和46项停工令。反观,在民联上台后的2008年至2012年,却发出了46项及213项停工令,足足是前者的6倍。
欲阅读全文,请登入
或订阅

Haja Maideen Thamby Kooty,  May 27, 2012 at 12:30 PM  

Terjemahan yang tulis tamil kat atas- hamba Allah ni pro kerajaan atau pro pembanghan wallahualam:-


The participants were forbidden to enter the rally tattaran mertekkavai wire fences around the potappattirunta takarkkumaru gold Raju, Rajesh Kumar, who had instigated parhan Ibrahim and the trio has been charged.
They both denied the charges and requested the inquiry. One year may be expected to be implemented under the quiet (piee) they were the first persons who were accused.

Abdul Razzaq is not sufficient to continue the reforms that Prime Minister Anwar najip assuming prestigious international financial magazine that Anwar should not accept blame Wall Street Journal suggested.
On the issue of the magazine published an article entitled 'The Court of Malaysia, Anwar's civil disobedience, the next general election "means.
People feel that the law would be unfair to BPA Law pleaded guilty before a general election, the most direct way to fine celuttuvatutan Anwar noted that record.
The original judgment in the ballot box
The article last Thursday, "Asian Review, Overview," published in the area. The politics of legal struggles of the past - two kutappunarcci investigated on charges, and released a couple of times - and when you consider that this case is a political purpose could be considered.
"But in this case is different. Anwar performs civil disobedience movement. He is now paying the price. "
The verdict is expected that the next general election is held later in the year paid. And possess the appropriate pace of political reforms, Prime Minister Razak najip or rapid change, voters will decide the pressure is correct, Mr. Anwar.

Anonymous,  May 27, 2012 at 1:38 PM  

kalau umno yg buat xperrr, xsalah ponnn,
xder pon ulama dia yg kata haram,
bermakna ia diboleh kan...pr jgn jeles..

Anonymous,  May 27, 2012 at 1:44 PM  

macam mana nak tahu yg kita ni dah betul dan dah layak menasihati orang lain...

Anonymous,  May 27, 2012 at 1:51 PM  

ada anon kat atas tu auta lah.nasib baik aku pandai dalam bahasa cina dan india.perkataan cina adalah kami akan menyokong Datuk Seri Najib kerana perubahan yg di buat sangat mendadak dan menepati janj rakyat malaysia.tidak seperti pakatan rakyat.kami di selangor menderita.janji rm1000 utk anak selangor tiada,janji pra sekolah baru dilaksanakan krn Khairy dah tegur.kami,kaum cina menyesal krn menyokong pakatan rakyat.kami baru sedar anwar ibrahim peliwat negara.kami baru sedar azmin ali tidak menghormati ibunya.ini bukan yang kami harapkan.pilihanraya nanti kami pilih barisan nasional

Anonymous,  May 27, 2012 at 2:12 PM  

memang le jeles....
sebab xder drag race yang langgar penonton,
awek korea pakai seluar pendek pon xder...
tu yg jeles tu....

PASNGOK,  May 27, 2012 at 2:17 PM  

ade ke patut konvesyen belia selangor jemput adam adli gay jamban yg tak abis belajar tu jadi panel patut la org taknak dtg..

Anonymous,  May 27, 2012 at 2:48 PM  

Jemput orang bodoh buat ceramah, siape lah yang nak jadi bodoh untuk dengar ceramah bodoh tu. Ini menunjukan tahap kebodohan pihak penganjur.

Anonymous,  May 27, 2012 at 2:54 PM  

kesian jugak kat depa noo.. isk isk parah parah.. habih la PKR kena serender Selangor kat BN pas pru depan..

Anonymous,  May 27, 2012 at 2:57 PM  

yang mengharukan depa jidnap satu bas belia dari Kedah yang nak pi Putrajaya himpunan 1 juta belia. 40 belia-belia tersebut merasa tertipu.

Anonymous,  May 27, 2012 at 3:54 PM  

orang umno memang ganas..dah wat kecoh tak nak ngaku la pula.. dasar pengacau !! fuck umno !! ingat rakyat butakah ngan perbuatan korang??? yang sokong umno memang bangang !!

Anonymous,  May 27, 2012 at 4:11 PM  

klu pr menang seronok gak,pasal karpal akan istihar hudud boleh di jlnkan dimalaysia.nik aziz dan firqah pas akan sujud syukur

Bicara Kelantan May 27, 2012 at 4:42 PM  

mohon link http://bicarakelantan.blogspot.com tq

6803man sarawak May 27, 2012 at 5:33 PM  

Erm..ramai yg mengangap bersih 3.0 ari 2 perhimpunan xsihat,ganas dll.
Bagi sy perhimpunan bersih 3.0 xlah seburuk mana mane yg di sangka.pergaduhan hanya melibatkn segelintir pihak yg terlalu emosi,sensitif.penganjur juga tidak boleh dipersalahkn kerana tiada arahan untuk peserta memulakn pergaduhan,membelasah pihak polis,merosakn harta benda awam.jikalau ada arahan sebegitu,bayangkn ape yg akan berlaku sekiranya hampir 3ooribu pserta merusuh??usahkn 3ooribu,angka rais yatim 2275o peserta phimpunan bersih sudah cukup untuk mhancurkn kawasan phimpunan.kita juga tidak harus salahkn pihak polis.yg harus dipersalahkn pihak yg engan mengeluarkn permit phimpunan.
pendapat saya jika permit phimpunan dilulus dan diberikn kepada pihak penganjur ketika itu,baru lah pihak berwajib boleh mendakwa pihak penganjur kerana adanya rusuhan.
(peserta bersih 3.0)

Anonymous,  August 11, 2012 at 2:39 PM  

YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

Justeru itu adalah amat wajar gelaran datuk yang disandang oleh Yip Kum Fook digugurkan atau patus ditarik balik. Perbuatan Yip Kum Fook (MCA Gombak) merupakan satu penghinaan keatas gelaran datuk! .

Amat memalukan seorang yang bergelar datuk membuat kerja kotor sebegini!!. Ia satu kesalahan jenayah (sombong, tipu, fitnah dan kalau isteri orang). Mana mungkin seorang bergelar datuk terlibat dengan jenayah!! Rakyat Buddhisme supaya tidak mudah diperbodoh-bodoh dengan lakonan politik kotor dalam Kuil Buddha untuk mengaibkan individu tertentu. "Kita dijadikan 'penonton bodoh' yang seakan-akan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan".

"Politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan dari golongan yang jijik dan kotor ini! Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun. "Buddhisme melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya (Five precepts) hendaklah ditutup semampu mungkin. "Tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi. Ini hanya akan membazirkan harta rakyat,"

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP