Polis Acu Pistol Tindakan Tepat Bagi Menyelamatkan Anggota Polis Yang Dipukul Pakatan Rakyat

Thursday, May 3, 2012




Pihak pembangkang cukup hebat memainkan sentimen Polis cuba membunuh para peserta BERSIH 3.0 tempoh hari. Bermacam macam cara yang mereka cuba lakukan dan yang paling pasti berhubung insiden dimana seorang anggota Polis Trafik mengacukan Pistol ke arah pendemo BERSIH 3.0 sepertimana didalam video dibawah ini.



Jika kita lihat apa yang dilakukan oleh anggota Polis Trafik tersebut ianya mungkin keterlaluan namun apa yang dilakukan oleh anggota Polis tersebut adalah demi menyelamatkan nyawa beliau dan juga anggota polis yang teruk dibelasah oleh pendemo waktu itu di hadapan Sogo.


"Ada yang Prihatin Kisah Polis Dipukul?"


Keganasan yang mereka pihak BERSIH lakukan pada 28hb agak luar biasa yang mana pihak Polis yang mengawal keselamatan turut mendapat pukulan dan amukan dari pendemo Pakatan Pembangkang sehingga angota Polis cedera parah dan dimasukkan ke ICU.

Serba sedikit jawapan berhubung insiden Polis Trafik mengacukan senjata api:

"Merujuk kepada kejadian seorang anggota polis trafik mengacukan pistol ke arah para perusuh seperti yang dipaparkan dalam video : Cop Points Gun At Protester " oleh Syed Jaymal Zahidd bertarikh 2 hb Mei 2012.


"Kepungan Pembangkang Ke atas Polis, Ada Yang Simpati?"

Insiden ini adalah rentetean daripada kejadian sebuah kenderaan polis yang telah dibaling, dirempuh, dirosakkan dan akhirnya diterbalikkan oleh perusuh perusuh. Dalam masa yang sama, seorang anggota polis trafik yang berada dekat tempat kejadian pada ketika itu telah cuba mendapatkan bantuan, namun anggota polis tersebut telah dikepung oleh para perusuh.


"Polis Dipukul apakah Kita sudah tidak Bertamadun?"

Justeru itu, dalam usaha anggota tersebut untuk mengawal keselamatan diri dari para perusuh yang ramai dan agresif, maka angota polis tersebut telah mengeluarkan senjata api untuk tujuan keselamatan diri. Namun tiada tembakan yang dilepaskan dan para perusuh telah berundur dan keadaan menjadi reda. Tanpa berbuat demikian nyawa anggota polis tersebut dalam keadaan terancam memandankan jumlah perusuh yang ramai dan agresif.

Berdasarkan faktor tersebut tindakan anggota polis tersebut tidak menyalahi undang-undang dan "justifiied".


"Habat puak BERSHIT ni kan?"

Itu adalah fakta dan bukannya auta sepertimana yang disebarkan oleh Pakatan Pembangkang melalui media Fitnah mereka yang menyatakan Polis cuba membunuh peserta Demo BERSIH 3.0.


"Ada rakyat yang Kisah Pengorbanan Anggota Polis?"

Namun apakah anda semua tahu bahawa seorang anggota Polis Trafik telah patah Kaki akibat dipukul oleh peserta BERSIH 3.0 ? Apakah anda tahu pada waktu kejadian anggota Trafik tersebut dipukul, disepak bertalu talu tampa belas ehsan mereka pendemo yang terdiri dari ahli PAS,PKR dan DAP ini?




Pihak Polis mengawal keselamatan rakyat, dan pada Tragedi berdarah 28hb April tempoh Hari yang mana pada hari itu juga pihak Polis diserang oleh pendemo BERSIH 3.0. Apakah rakyat Peduli nasib anggota dan pegawai Polis yang diserang?


Psssttt... Kalau Gomo jadi Polis tu sah sah ada yang kena tembak beb, lebih baik selamatkan nyawa kita dari jadi korban keganasan puak tak bertamadun.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Al Fatihah
Berita Selanjutnya KLIK DISINI



48 comments:

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:12 PM  

kalo wa , wa dah tembak tepat kat pala...bior bersepai pala boddo jadi kuli keling dan peliwat...ekeke..

sbb tu wa tak lehh jadi polis bro...emo kuat..ekekek

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:14 PM  

Polis tu acukan pistol sebab ade ahli unit anjing hamPAS pakai baju warna merah cuba nak mencuri motor. Cuba perhatikan tindakan ahli unit anjing merah betul-betul. Nampak dia naikkan motor di tepi jalan tu kan..??.

Bila polis mengacukan pistol, terus ahli unit anjing merah tu larikan diri. Kalau sungguh motor tu kepunyaan ahli unit anjing merah hamPAS tu, tentu sahaja dia takkan lari dan menunjukkan bukti motor tu kepunyaan dia....

Kesian unit anjing merah tu, dapat keadaan kelam kabut pun sempat nak mencuri. Mungkin N.Ajis kata HALALLL....!!!!!

Global Products & Services Review May 3, 2012 at 9:25 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:27 PM  

polis kena pukui ke? padan muka hampa.... buat kenduri nasi beriani lagi kat pulapol. nanti bersih 4 polis sewa bilik hotel bagi depa noh?aku dah menyampah dgn hishamudin n polis.

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:29 PM  

iya la. betul la unit anjing pas tu nak curi motor...baru gua perasan... patutla..

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:31 PM  

polis acu pistol, tp org ramai sekeling2 steady sj mundar-mandir...tak rasa takut pun. mrk mmg tahu polis tu acuh sj ni...

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:31 PM  

bro masukkan sekali gambar 49 ekor kera sumbang perosak negara. ada di blog Gap dan mykmu.

kita buru semua 49 ekor kera prosak negara.

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:32 PM  

bodo btol sapa pecaye benda ni....
gmbar pertama tak nampak pun moto polis..
alih2 jer last gamba ader moto polis..namapk sngt tipu bebeno!

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:33 PM  

Dah lah cita lembu, komen pulak ala ala lembu...

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:45 PM  

Alaaa...bodonye ko.

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:47 PM  

wei mangkuk lahabau.. ni cete gmba bukan LEMBU..owh lupe..AMENO bnyk gembala LEMBU mcm ko... suke ckp LEMBU .. Moooooo...
hahhaha

Anonymous,  May 3, 2012 at 9:55 PM  

Polis berpesta lanyak rakyat, ko nak percaya si Gomo punya spin.... Busok bro spin ko

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:07 PM  

Eh bagero, ulas ikut tajuk o.k ??

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:09 PM  

Korang nasib baik la bukannya aku yang jadi polis, kalo tak, sarapan petang dengan kasut boot la korang..

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:18 PM  

http://suara-aku-sendiri.blogspot.com/

artikel tentang bersih

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:20 PM  

polis jangan takut2 untuk terajang budak2 kotor tu bila dah dapat tangkap nanti, aku pun rasa nak terajang depa jugak

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:31 PM  

Oi anon 6.32.
Ko ni memalukan org PAS je. Moto punya besar pun xnmpk lps tu kata org tipu. Tu la byk sgt tgk gamba anwar ngan azmin terlampau sampai xnmpk kebenaran.

Anonymous,  May 3, 2012 at 10:33 PM  

Kah kah kah... pencacai Fuckatan dah takut bile cerita sebenar dibongkarkan...

Nak tengok satu lagi berita TEPAT DARI SUMBER??? Meh la ke sini...

http://anginperubahan.blogspot.com/2012/05/bukti-malaysiakini-memfitnah-dalam.html

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:01 PM  

Aku memang tak boleh jadi polis, emo macho sangat kalau aku polis Anwar dah lama jadi OKU, pengganas bersih dah lama bergelimpangan kat Jalan TAR tu. Setakat Azmin & Chegu Bastard aku tembak kat telor je. N. Ajis & Hadi aku tembak sipi je dua dua jalan dah longlai sangat maklumlah. Amacam kalau Polis pulak buat DEMO depan umah Anwar.

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:08 PM  

Pecacai Pakatan semua OKU babe (Otak Kurang Upaya), mat bontot, mat zina dia orang boleh agung agungkan, cacat betul, polis patut tembak aje guna peluru getah lah biar bisol kepala dia orang, utk pemimpin PR pula tembak kat kepala butoh dia. Harap ada Polis yang OKU juga biar dia tabur M16 depan umah Anwar tu, sial betul si nuar ni cam hero keling aku tengok dia lah.

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:17 PM  

UNIT AMAL 1BUTUH, 1PUKI PAS

UNIT AMAL 1BUTUH, 1PUKI PAS

UNIT AMAL 1BUTUH, 1PUKI PAS

UNIT AMAL 1BUTUH, 1PUKI PAS


TAKBIR
TAKBIR
TAKBIR

DALAM BILIK AIR
DALAM GERABAK KERETAPA
DALAM BILIK HOTEL


AIR 1PUKI PENYERI MUKA ANAK KOMUNIS PAS...MAT SABUT

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:22 PM  

Sy ada terbaca entah kat blog mana polis trafik tidak di lengkapkan dengan pistol.Pistol itu adalah speed gun untuk trap orang speeding daa.Dia acu pistol tu supaya protesters tu back off.

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:28 PM  

Rakyat dan Polis - Lapar
Rakyat dan Polis - Penat
Rakyat dan Polis - Stress
Rakyat dan Polis - Banyak Hutang
Rakyat dan Polis - Gaji Kecik
Rakyat dan Polis - Mangsa Keadaan

Anonymous,  May 3, 2012 at 11:51 PM  

BRO.. WA INGAT UNIT AMAL KEPALA BUTUH PAS NI TAK BOLEH PIJAK KAKI KAT JALANRAYA... WA MESTI LANGGAR PUYE...

JANGAN INGAT KAU ORANG PAKAI BAJU MERAH WA TAKUT LANGGAR KEE..

UNIT AMAL KEPALA BAPAK DATOK NENEK KAU ORANG, JANGAN TUNJUK LAGAK KAWAL JALANRAYA BROOO.. SAPE BAGI LU KAWAL JALANRAYA... LU TUNGGUUUUU UNTUK MAMPUS SYAHIDDDDD

Anonymous,  May 4, 2012 at 12:48 AM  

Hishamuddin n polis pun lagi menyampah dengan hang. Macam sampah.

Anonymous,  May 4, 2012 at 3:59 AM  

http://www.anwaraidc.com/

awi May 4, 2012 at 6:47 AM  

lu ni ckp mcm lembu lah... lu pegi bawak kereta tpat org ramai ape ke hal... bro... memang lah kena hentam... ko pegi langgar org ramsi apr ke jadah... lembu2..

6803man sarawak May 4, 2012 at 6:57 AM  

Korang takat tgk gamba je xyah main tuduh2.klu brani sgt nape x bw je geng2 korang bantah bersih 3.0 ari 2.aku bukan penyokong mane2 parti.tapi aku sokong keadilan,keamanan,benci rasuah,makan duit,penindasan,kebebasan media,penipuan kerajaan.yg menganas 2 hanya segelintir remaja yg panas baran.same mcm polis yg belasah peserta bersih.bukan sume pun yg menganas ari 2.korang agak2 kalo 3ooribu peserta menganas ari 2,ape akan jadi???ini bru ckit..korang kene faham perasaan org lain.same juge mcm korang suke2 main tuduh.

Anonymous,  May 4, 2012 at 7:57 AM  

Bershit tu aman ke???

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:00 AM  

lu ni ckp mcm lembu lah... lu pegi bawak kereta tpat org ramai ape ke hal... bro... memang lah kena hentam... ko pegi langgar org ramsi apr ke jadah... lembu2..

===================================
Siapa yang langgar orang ramai? Kau ni cakap macam bapak lembulah.

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:18 AM  

BLOG JAMBAN TULIS JAMBAN FIKIR JAMBAN................ PANDU MOTOR MACAM ORANG YANG TIDAK BERTAMADUN , MACAM ORANG GUA , MONYET HUTAN RIMBA, SIAPA TAK MARAH...........PAPAGOMO BOLEH BACA HIGHWAY COD DAN SOP POLIS SEBELUM TULIS CERITA JAMBAN NI.

POLIS TRAFIK NI CUMA DITUGASKAN KAWAL LALU LINTAS , APA HAL IKUT POLIS BIASA..DAH GIAN NAK PUKUL ORANG KAH............INI KAH YANG DIKATAKAN IGP POLIS BUAT KERJA PROFESSIONAL....KEHKEHKEHKEH....BUDAK SEKOLAH PUN SHARE VIDEO MCMNI DALAM HANDPHONE DIAORANG LAH.

PEMIMPIN TAK SEGAN2 MEROMPAK DISIANG HARI, POLIS PUKUL ORANG PUN TAK SEGAN2 DISIANG HARI.

Anonymous,  May 4, 2012 at 8:40 AM  

penganut pas,pencacai n penjilat dap belajar jd khawarij dr mursyid @ nabi palsu n.ajis n aji hadi

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:46 AM  

Jawab nya ubah lah nasib kamu dgn .....????

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:48 AM  

Pengikut dajal boleh tak ko jangan merepek

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:49 AM  

sebagai rakyat aku akan memihak kepada rakyat. ABU

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:52 AM  

Menteri KDn tengok je polis bermaharaja lela, tahniah

Anonymous,  May 4, 2012 at 9:54 AM  

Pandakwa Perancis ada bukti rasuah US1B....GoMooo boleh tolong spin sikit???

Anonymous,  May 4, 2012 at 10:13 AM  

ape pon demo bersih memang demo bangang... klu mampos bleh jd modal PR utk burukkan kerajaan... takat tu je la manfaatnye....

yg best lps demo bersih kuar pulak vedeo dan pic azmin yg dibersihkan koneknya oleh pompuan yg bkn bininye..... haa haaa penyokong,pemimpin dan pendemo bersih memang da di bodohkan oleh anuar dan penaja2 yahudinye...

Adi Kencana May 4, 2012 at 10:39 AM  

org ancam keselamatan dia, kalau x acu pistol, mau mati kena belasah polis tu.

NURUL IZZAH BODOH! ISU PENGUNDI HANTU PUN TAK FAHAM? Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Anonymous,  May 4, 2012 at 12:01 PM  

Pertamanya :

Dulu bleh la PR nak klengtong.. Sekarang Rakyat Malaysia semua dah tau dan dah ready. Kami ada & readykan semua jenis video. Amature? Professional? Cam? WebCam? PRDM Video? semua kami ada & tengok...Media bersama rakyat bukan bersama PR ! Takyah la nak KLENGTONG kami lagi !!!

Keduanya :
Mahkamah yang meluluskan arahan Dataran Ditutup.
Sebelum Mahkamah buat keputusan, Siapa Mahkamah Panggil utk advice?
1. Polis
2. DBKL
3. WAKIL RAKYAT KAWASAN
Siapa Wakil RAKYAT KL???? Semua PR.
PR SENGAJA NAK LAGAKAN RAKYAT & POLIS !!!

Salahuddin May 4, 2012 at 12:37 PM  

Nk kutuk boleh..but ayat takbir tu mmg tak patut bro...

Anonymous,  May 4, 2012 at 12:40 PM  

nk ckp apa pun ckp la woiiiii..tapi polis ikot SOP jugak ka acu pistol ke arah rakyat yg xbersenjata???kalau ya pun dia bagi jatuh polis yg dok p acu pistol kt semua pasai apa.

pssttt...aku tgk unit amal tu nk angkat moto yg terbalik.bukan nk curi la bodo.curi apa org tgh ramai2 tu,buat tuan ada kt situ xka nanya..bodoh jugak amno ni rupanya main tuduh.dia lari pasai nmpk pistol la bngap.bodo apa nmpk pisol dok tunggu lagi.


apa pun la..xperlu kott keluarkan pistol tunjuk..ganas mana sangat rakyat yg tangan kosong.polistu bukan sorg. yg salah2 la..jgn dok backup bnda salah.

Salahuddin May 4, 2012 at 12:41 PM  

Cilaka....jgn kutuk kutuk ulama..

manjung (TIBAI),  May 4, 2012 at 1:39 PM  

kalau aku memang dah lama tembak babi kuning dengan unit anjing pas tu biar mampus bersepah kat sini.

Anonymous,  May 4, 2012 at 6:30 PM  

bile LEMBU berbicara..giniler jadinya juak2 penjilat tegar Papagomo@papaporn!...
kena Mooooo 24 jam selalu....
kena tipu je ngan tuannnya!

Anonymous,  May 5, 2012 at 12:14 AM  

gomo kantoi. vid polis acu pistol xde kena mengena ngan polis kena belasah

Anonymous,  May 5, 2012 at 8:59 AM  

selmat pagi LEMBU2 Penjilat tegar papagomo semua. G ragut rumput tue
mooooooooo.....

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP