Ahmad Luth Buktikan Melayu Boleh

Wednesday, July 11, 2012





Anak melayu yang berjaya memecahkan tradisi yang mana kebiasannya acara olahraga 10,000 meter meter ini dikuasai oleh bangsa India. Namun semalam anak Melayu dari Negeri Sembilan ini melakar satu sejarah yang mana larian jarak jauh juga mampu dikuasai oleh anak Melayu.

Artikel ini bukan berkaitan perkauman namun mengingatkan kepada sesiapa sahaja jika semangat untuk menjadi terbaik ada dalam diri kita maka semuanya akan berjaya dicapai.

Syabas buat Ahmad Luth Hamizan dari Negeri Sembilan yang memenangi emas dalam acara larian 10,000 Meter kategori Lelaki.

Psssttt.... Yakin Boleh beb...


Lagi Video Video terkini SUKMA 2012
KLIK DISINI




15 comments:

Anonymous,  July 11, 2012 at 6:44 AM  

Melayu memang boleh dalam segala hal, cuma tidak boleh bersatu.

Anonymous,  July 11, 2012 at 8:35 AM  

Cina dan India boleh bersatu tak ?

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:08 AM  

Kosmo melapurkan yg amok kat Putrajaya tu sakit mental..dalam undang undang orang sakit mental tak salah, kena pegi bawak hospital mental.

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:18 AM  

abis tu nak tunggu dia tebas 2-3 kepala dulu baru nak bawak gi spital? lagipun masa tu sapa tau dia mental?

Mat Payet

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:29 AM  

Tabgkap dia guna pistol ubat tidor ke macam tangkap harimau atau guna jaring ke atau guna komandor tempur tangan ke

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:35 AM  

Masalahnye. Polis tau ke dia tu pesakit mental? Bile da siasat bru tau kn? Tu la gunanya ade bedah siasat. Jgn la pk cetek sgt. Adohai la pon ko ni mat. Ade je nk bising. Cari point.

Ayam Penyet

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:47 AM  

KELMARIN seorang lelaki yang dikatakan kurang siuman bersenjatakan pedang samurai menyerang Jabatan Perdana Menteri, JPM bersama seorang wanita yang dipercayai isterinya.

Blogger Umno sehabis boleh cuba mengaitkan kejadian itu dengan Pakatan Rakyat terutama Parti Islam, PAS. Tambah lucu ada blogger Umno yang mendakwa memiliki bukti kukuh MiLo SuaM telah mengupah pejuang berani mati itu kah kah kah.

Namun hasil tinjauan di blog milik lelaki tersebut, mendapati dia merupakan seorang pemuja Tun Mahathir. Tulisan terakhir di blognya dilihat memberikan pujian melambung kepada Dr Mahathir sebaliknya mengutuk Tuan Guru Nik Aziz.

Dia memuji Tun Mahathir sebagai satu-satunya manusia berjiwa besar yang pernah ditemui sepanjang hidupnya. Malah setuju jika Tun Mahathir kembali menjadi Perdana Menteri Malaysia [Jayanegara].

source: http://milosuam.blogspot.com/2012/07/lelaki-mengamuk-di-jpm-rupanya-pemuja.html#ixzz20H4LiqU7

Anonymous,  July 11, 2012 at 9:49 AM  

Dia nak puja Tun Mahathir, nak kutuk TG Nik Aziz bukanlah persoalan di sini, namun ia membuktikan bahawa lelaki ini bukan penyokong Pakatan Rakyat. Jika dia penyokong Pakatan Rakyat masakan mengutuk TG Nik Aziz dan memuja Tun Mahathir.

Jelas sekali blogger Umno terkantoi di situ, propaganda bodoh mereka akhirnya memakan diri. Kita tunggu apa pula respon mereka selepas ini.

source: http://milosuam.blogspot.com/2012/07/lelaki-mengamuk-di-jpm-rupanya-pemuja.html#ixzz20H5BxWKy

Gomo Gomo,  July 11, 2012 at 9:52 AM  

dia tu sedara Papagomo Taik, kihhkihkihkihkihkoihkihhhhhhhhhhhhhh.

Anonymous,  July 11, 2012 at 10:00 AM  

Senang je ko cakap, ce yang mati abg ko? Kena betul kan SOP polis tu, siasat dulu bukan tembak dulu..dah siasat baru tahu. Kalo amok 99% kaki mental punya.. Apa cite

Anonymous,  July 11, 2012 at 10:16 AM  

UMNU BUDUH

Anonymous,  July 11, 2012 at 11:43 AM  

Sokong anon 9:35 AM. Beb sah sah mamat ni ada niat nak tebas kepala orang. Nak tunggu apa lagi bro? Itupun polis tembak kt kaki dan tangan. Dia bukan terus mati dia hidup lagi. Dia meninggal akibat hilang banyak darah. Mungkin juga dia sempat mengucap..

Anonymous,  July 11, 2012 at 12:06 PM  

Eleh milo suam.. ye ker ni... Mana u dapat sumber video tue? Mesti org sama hantar dia ke JPM kan? Mesti u dah jumpe org tue kan?kan?kan?kan? Hahaha..! Jangan lupa smlm ramai blogger siarkan postingnya yg kutuk kerajaan dan dia juga bukan ahli umno! So bila masa dia sokong kerajaan? Sah dia penyokong PKR Selangor! cer citer cer citer..

I lap u nyah milobasi muah!
isaptelo isaptelo..

Old-Trafford July 12, 2012 at 10:50 AM  

Usaha lagi.. pas ni bagi layak masuk sukan olimpik 2016.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP