Apa Kata Mereka Tentang Pendidikan Di Malaysia

Wednesday, July 4, 2012






Apa pula Respon anda?


9 comments:

Bek Dun,  July 4, 2012 at 12:25 PM  

What say you? Papagomo tahi???

akal: Mana keris pemuda Umno?





Harakahdaily,

04 Jul 2012






KOTA BHARU: Pemuda Umno bolehlah dianggap sebagai dayus jika terus berdiam diri ekoran ejekan Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek (gambar) kepada seorang Adunnya di Johor.

Sehubungan itu, Ketua Penerangan Pemuda PAS Kelantan, Fadli Shaari berpandangan, Umnokhususnya pergerakan pemudanya tidak wajar berdiam diri sahaja apabila tuduhan sebegini dilontarkan kepada ADUN Umno hanya kerana mencadangkan hukum hudud di Johor.

"Di manakah maruah pemimpin Umno yang sanggup melihat sebegini hina label yang diberikan kepada pemimpin mereka?" kata Ahmad Fadli dalam kenyataannya hari ini.

Menurut beliau, Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) menggesa Umno khususnya kepimpinan pemudanya agar tidak menjadi dayus dengan berdiam diri terhadap label yang dilontarkan oleh Presiden MCA itu.

Ini ekoran kenyataan Chua Soi Lek kepada salah seorang ADUN Umno Johor sebagai out of his mind atau hilang akal.

Ia berikutan cadangan ADUN tersebut, Datuk Ayub Rahmat yang disuarakan di dalam Dewan Undangan Negeri Johor minggu lalu agar Johor menjadi negeri yang pertama melaksanakan hudud mendahului Kelantan.

Perkataan hilang akal, katanya, juga boleh diertikan sebagai gila dan kurang siuman itu merupakan satu perkataan yang sangat serius dan ia dilontarkan oleh presiden sebuah parti secara terbuka dan disiarkan di dalam akhbar The Star melalui laman webnya pada 3 Julai 2012.

Bahkan di dalam masa yang sama Chua Soi Lek menyebut dengan tegas bahawa 'MCA will definitely object' (MCA dengan pastinya akan membantah).

Fadli (gambar) bertanya, di mana pula NGO-NGO pro Umno yang selama ini mendakwa kuat menyokong perjuangan memartabatkan Melayu, Islam dan Raja?

"Kenapa tidak diadakan perarakan dan tunjuk perasaan besar-besaran membantah kenyataan Chua Soi Lek ini?" soal beliau.

Bagi pihak PAS, katanya, kenyataan-kenyataan telah dikeluarkan oleh pemipin utama PAS menyokong cadangan ADUN Umno Johor ini.

"Namun di pihak Umno, kelihatan pemimpin-pemimpin utama diam menikus 'dijerkah' oleh Presiden MCA," sindir Fadli yang juga Setiausaha Akhbar MB Kelantan.

Beliau seterusnya bertanya, di mana keris tajam Umno yang sering dijulang ke udara dengan penuh semangat perwira mempertahankan maruah Melayu itu?

"Sudah tumpul berkarat atau hilang kudrat untuk dijulang lagi?" terjah beliau.

Jika Umno khususnya pergerakan pemudanya terus berdiam diri dalam isu ini, DPPNK berpandangan amat sesuai Umno dan seluruh kepimpinannya disifatkan sebagai dayus dan tidak bermaruah.

Anonymous,  July 4, 2012 at 12:30 PM  

Kah kah kah undi punya pasai, menikus.. Jaguh kampung, kokok berderai derai, berak berterabur..

PAPA GOMO July 4, 2012 at 12:45 PM  

kah kah kah.... DAP kata langkah mayat dulu kalau nak tubuh negara Islam... hahaha... PAS kata apa?

PAS senyap je..huhuhu

Anonymous,  July 4, 2012 at 12:49 PM  

Bukan setakat senyap, terus nangis sorang2.. mana pemuda pas ?? buang jer la serban tu sampaikan islam dicaci DAP pun korang buat bongok jer.

Anonymous,  July 4, 2012 at 1:33 PM  

Baru kejap MCA kata, kalo Umno Johor llaksana hudud, MCA akan kuar dari BN... Kah kah kah ni lah kawan ngan syaitan ni

Prince of Noob July 4, 2012 at 3:09 PM  

pendidikan malaysia??? ooo yg banyak melahirkan mat2 rempit tu ke?

QalamQabut July 4, 2012 at 4:04 PM  

Sistem Pendidikan Malaysia kena overhaul habis. Tengok dekat orang Malaysia yang bagi komen kat sini pun dah tau. Banyak yang lari tajuk, terutama yang berbau bangkang tu.

Kena ada sekolah satu aliran saja. Aku cadang bahasa Spanish. Bukan saja ia merupakan bahasa ke3 dunia dengan 500juta menggunakannya, tetapi juga beri keadilan kepada semua. SEMUA kena belajar dari ASAS. Bahasa Melayu? Orang Melayu yang pos komen kat sini pun tak faham apa tajuk di atas, apa yang perlu dikomen.

Kita juga kena didik anak cucu kita jadi manusia yang berguna. Aku tengok ramai sangat rakyat Malaysia dah jadi orang tak guna, rosakkan harta benda, timbulkan huruhara, jatuhkan maruah negara sendiri, gadaikan agama demi politik. Takkan kena jadi PM baru boleh jadi rakyat yang setia. Kena ajar tu betul2! Jangan sampai bila besar jadi kurang ajar.

Anonymous,  July 4, 2012 at 7:12 PM  

Bende ko ni

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP