Guan Eng Arahkan DAP Terus Menyerang Syed Mokhtar Al Bukhary

Tuesday, July 31, 2012



Aku nak tergelak dengan laporan berita pasal Guan Eng mintak laporan terperinci apa yang bakal Syed Mokhtar akan buat di Penang Port:

Adakah Seaport Terminal (Johor) Sdn Bhd atau Seaport akan berhenti daripada terus berahsia sebaliknya membuat pengumuman berkaitan terma penswastaan Pelabuhan Pulau Pinang bagi memastikan orang ramai dapat mengetahui kebaikan atau faedah di masa akan datang untuk negeri Pulau Pinang dan ia bukannya satu tindakan yang membabitkan kepentingan umum untuk keuntungan peribadi seorang kroni BN? Berita penuh klik sini

Tak habis-habis si kekasih Rainbow ni nak menyusahkan Tan Sri Syed Mokhtar! Dia nak pertikai niat sebenar Tan Sri sambil menuduh Syed Mokhtar adalah kroni BN. Sedangkan Guan Eng sendiri menipu rakyat Penang dengan memberikan tanah yangs epatutnya menjadi hak rakyat yang susah kepada sayrikat swasta untuk kaut untuk RM90 juta!?

Apa barang ni Guan Eng? Lu mau tipu sama siapa? Lu dok sibuk hal Penang Port padahal lu punya skandal sapu RM90 juta tu tak habis lagi! Semua rakyat dah tahu kau ni kaki penipu. Tanah untuk bina rumah murah lu kasi sama syarikat swasta untuk buat duit kan?

Padahal Syed Mokhtar dah terangkan seperti Read More....

Psssttt... DAP terus menyerang ekonomi orang melayu..... bangsat!



DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


24 comments:

Anonymous,  July 31, 2012 at 10:20 AM  

melayu masih tak sedar diri menyokong pakatan !

Anonymous,  July 31, 2012 at 10:29 AM  

tak pe la.
semua org melayu Penang suka dia.
lagi pun nik aziz cakap dia
ni khalifah.
berdosa kita kacau khalifah yg tengah menegakkan agama islam walaupun khalifah tu org kafir!
tak caya tanya nik aziz. mat sabu pun tak la kelaparan kalau kafir khalipah guan eng kasi gaji. itu kan elok.

Anonymous,  July 31, 2012 at 10:56 AM  

Cina dengki..

Anonymous,  July 31, 2012 at 11:58 AM  

apa la lu orang semua bikin kecoh...
sampai mental pun dah kacau & sempit...tak salah kalau tukar PEMERINTAHAN.. lagi pun SISTEM negara kita adalah demokrasi.. polis tetap perlu menjalankan tugas HAKIKInya untuk menjaga KEAMANAN manakala tanggungjawab seorang pemerintah juga adalah untuk MENJAGA KEAMANAN NEGARANYA walaupun berlainan pemimpin... lain la kalau negara jadi huru hara... INI semua PROPAGANDA UMNO La yang banyak MENGHURU-HARAKAN MENTAL RAKYAT.... Lagipun dah 50 taun PIMPINAN UMNO pun TANAH MELAYU dah SEMAKIN LAYU.. cuma tinggal FELDA je lg... itu pun belum PASTI akan KEKAL ataupun boleh LESAP... jadi fikir-fikirkan lah...

takut kearah perubahan... jadi

apagunanya sistem beraja..??

apagunanya Askar di KEM...??

apagunanya polis yang beribu...??

adakah lu mampu pk mcm pemimpin PR yg berani menentang penindasan..

penipuan..

buat negara serupa dia punya bapak PUNYA...!!!

pemimpin macam ni lu mau simpan lg...???

renung-renungkan...

Anonymous,  July 31, 2012 at 12:25 PM  

umnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuumnuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Anonymous,  July 31, 2012 at 12:36 PM  

X payah nak direnungkan.aku hidup aman hari ini atas usaha dan pimpinan umno.aku bersyukur sejal kecil aku diajar cintakan tanah air.sekarang ada pulak pencacai yang mengajar bencikan negara dan pemimpin.walhal mereka x pernah berbuat bakti kepada negara dan rakyat.

Anonymous,  July 31, 2012 at 12:51 PM  

Btul tu... apalah LGE ni tak habis2 nak dengki kat melayu.

Syed mokhtar ni sajelah sekor2nya melayu yang ada dalam ranking top 10 billionaire kat dalam negara melayu ni. Itu pun tak berapa nak melayu sangat.

Rasa macam kat republik hong kong atau singapore pulak. Menteri melayu, raja melayu tapi semua bangsat sebab cuma mampu melahirkan sekor je top 10 billionaire melayu.

Melayu dah mampos ke?

Adoi.... guan eng tolong jangan kacau sama ini spesis terakhir melayu dalam ini negara melayu diperintah oleh melayu yang dah nak mampos.

Kesian aku tengok melayu lain mermpat kat flet pprt jadi ayahanda porkida je (melayu jalanan aka melayu tepi longkang). Yang itu pure melayu di bawah naungan menteri melayu, raja melayu dan pemimpin bangang melayu macam braim ali pak lawak.

Kata bangang marah pulak. Tapi hakikatnya memang BANGANG...

Melayu jenis ni memang melayu LOW CLASS... macam proton jugak bila bayar tol kena bukak pintu

kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..
kah kah kah..

Anonymous,  July 31, 2012 at 12:58 PM  

Aku x pahamlah dgn mamat ni punya ayat~~~>Lagipun dah 50 taun PIMPINAN UMNO pun TANAH MELAYU dah SEMAKIN LAYU.. Dia ni sebenaqnya BUTA kayu kh?BUTA HATI??ke...dia ni duk dalam tempurung?hehe..manusia..manusia..sebab nk tegak kan benang yg basah kan..hakikat x dpt terima..maka jadilah mereka orang2 yang BODOH lagi SOMBONG...kepala penuh TAHI...membangkang membuta tuli..menyondol-nyondol seperti ****..harammmmmmm

Anonymous,  July 31, 2012 at 1:10 PM  

Memanglah tak paham kalau dah duduk dalam kategori MELAYU BANGANG...

Kalau paham senang cerita. Dan kalau bijak umno dah lama mampos sejak aman mahathir mamak lagi.

Apa ra... LOW CLASS MENTALLITY

Global Products & Services Review July 31, 2012 at 2:08 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  July 31, 2012 at 2:27 PM  

Gomo.

Senang cite macam ni la. Si kapiaq Lim Guan Eng duk bising pasal pengswastaan Pelabohan Pulau Pinang tu mudah sangat kita faham. Sebab .... yang dapat projek pengswastaan tu adalah Syed Mokhtar iaitu seorang usahawan bangsa melayu. Cuba kalu dapat projek tu usahawan yang satu bangsa dengan Lim Guan Eng ... si kapiaq tu akan senyap sepi, dia tak akan riuh punya.

Memang tepat bila Gomo kata " DAP Anti Melayu ". Saya sokong 200% ....

Memang sah Nik Aziz, Hadi Awang dan Nasrudin Tantawi .. puak 3 ekoq ni duk gila dekat DAP sebab depa tak nampak lagi taring sebenaq yang disembunyikan oleh Karpal Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng.

Hj Mansuh.

Anonymous,  July 31, 2012 at 2:47 PM  

Gomo

Melayu memang tak berapa celik dalam memilih. Depa main bedal saja ...

Kedai2 makan bukan melayu yang pakal logo halal tipu punya ... melayu masuk berduyun2, main bedal apa saja yang boleh dimakan ... kalau logo halal tu di lekat pada daging babi pun, aku gerenti depa bedal semacam jer.

Dalam politik pun macam tu juga lah ... melayu main bedal semacam jer ... kalau aku jadi khalifah dalam DAP macam Karpal Singh ... aku akan arahkan semua calon2 dari DAP tak kira apa bangsa atau apa agama ... semua ambil gambar pakai kopiah putih sebagai bahan poster untuk kempen masa pilihanraya ... korang tengok lah sure pengundi2 melayu yang fanatik kepada Pas akan pangkah hangit parti DAP tu ... nak kecoh orang2 Pas ni mudah ... just guna kopiah putih saja pun dah cukup.

Hj Mansuh

Prince of Noob July 31, 2012 at 2:49 PM  

idup idup! idup syed mokhtar al bukhary! nasi kandaq satooooo

kak bedah July 31, 2012 at 5:42 PM  

hahahaha........ cina pukimak ni mmg haram jadah betukl lah..... mmg sial pukimak..... nak jatuhkan melayu mmg mcm2 diorang bt.. melayu kat penang tu x sedar2 lg ke yg korang tu dah lama jd hamba abdi guan eng pukimak cina rasis ttu..........

Anonymous,  July 31, 2012 at 5:42 PM  

patut pun al bukhary di persoalkan, banyak benda yg dia buat dilepaskan tanpa sewajarnya, dulu kes air di johor... lama no nak pulih...

Bagus Guan Eng, cari pasal ma sama itu olang kaya....

Anonymous,  July 31, 2012 at 7:04 PM  

Haji Mansuh.
Yang kau cakap tu melayu bodoh,
Dah tahu jahil tak nak mengaji,

pagi petang dok kedai kopi,
sOlat jamaah tak pernah pegi,

Ceramah politik dia dulu pegi.
Kuliah agama dia tak peduli.

Melayu gini bersepah la ni.
Pon ada juga yang nak buat laki.

kak bedah July 31, 2012 at 8:32 PM  

woi anon 5.42.. ko ni suka bg kenyataan tanpa kaji selidik dulu kan... mmg pukimak la manusia mcm no ni.. babi sial pantat pukimak haram jadah... ko ingat dgn sokong cina keparat tu hidup ko senang la..... tlg ckit la....... mentang2 x leh cr mkn dgn al bukhary trus ko cr cina gampang tu.. mmg ko ni jenis sanggup mkn taik babi pun demi duit

Anonymous,  July 31, 2012 at 9:06 PM  

To Anon :July 31, 2012 12:51 PM

Sepatutnya dah berlambak org2 melayu yang dah jadi jutawan kat Malaysia ni atas dasar kemamkmuran yang Umno dan BN bawa,tapi apa nak di kata disebabkan adanya melayu bangsat macam ko ni dan banyak lagi bangsat2 dalam PR tu...
Tiap kali ada orang melayu yang baru nak berjaya cepat2 pulak melayu bangsat2 seperti kau ni nak sabotaj.
Kau dan orang2 yg busuk hati ni patut-patutla cerminkan diri.

DON MELAYU July 31, 2012 at 11:13 PM  

kpd anon 12.51

kau ni asal mana?cuba kau tgk Tanah Melayu 50 thun dulu ngan skrg??apa dh jadi??hnya org yg buta hati dan akal mcm kau xnmpk smua ni,kau tu melayu yg bgsat!!melayu blh hncur klau ad 10 lagi melayu mcm kau..!!bangsa sndri pun kau nk bnuh..kau snggup jilat buntut DAP demi kpntngan kau..

Anonymous,  July 31, 2012 at 11:46 PM  

aku ada satu cerita yang sesuai. sorang pakcik gi pasar nk beli ketam. penjual tanya nak ketam melayu ker ketam cina. pakcik ni tanya penjual kenapa. penjual kata ketam melayu senang tak payah jaga. satu nak keluar yang lain dok tarik kaki masuk semula. ketam cina risiko nak jaga bila

Anonymous,  July 31, 2012 at 11:49 PM  

yang lain tolong keluarkan. samalah melayu bangsat kat sini yang nak jatuhkan bangsa sendiri. sial lah kome ni.

Anonymous,  August 1, 2012 at 5:36 AM  

Haji mansuh.
Kau nak pertikai sapa pon itu kau punya pasal.
Tapi kalau anda rasa ada meluat tengok orang pakai kopiah putih,dan suka pulak tengok wanita yang tak tutup aurat, maka ia adalah suatu malapetaka bagi diri anda..

Anda nak sokong sapa, maka itu atas diri anda.

dol.mat,  August 1, 2012 at 8:26 AM  

padan muka cina bangsat kekasih sendiri pun tipu kau elok sanggatlah kaki kencing bertemu dengan kaki kencing bangsa kau pulak tu ambik kau kaulah satu-satu nya memteri penang yang tak guna kebajikan untok rakyat kau sendiri pun kau tak jaga ini kan pulak negeri yang dipertanggok jawap kan kau musnah kan

Anonymous,  August 1, 2012 at 9:23 AM  

from KeRiKiL[]MuDa - apesal la nak dengki sgt dengan kekayaan uncle aku...ehem...hehehe...macam nilah semua...biar je lah dorang ni nak cakap ape pun...cakap je lah...tapi kita sebagai ISLAM...ISLAM ok...bukan MELAYU...seharusnya bila tiba PILIHANRAYA...haruslah uols pangkah pada seorang pemimpin ISLAM...tak kiralah dia parti apa pun...sebab tu memang tanggungjawab kita sebagai seorang ISLAM...ni ustaz and ustazah aku yang cakap...kalau aku sampaikan benda salah...dorang pun kena tempiasnya...bila dah pemimpin bukan dari kalangan ISLAM cam ni lah jadinya...panas je bila tengok bangsa dan agama lain melebihi dorang...ngehehe...

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP