Parti PAS Berang Bila Tantawi Gagal Dalam Debat vs Fathul Bari

Friday, July 20, 2012



Aduh mana lah puak puak parti kahak hijau PAS ni nak letak muka depa? Mana depa ni smeua nak menyorok bila Ketua Pemuda PAS depa yang kononya bakal Presiden PAS kalah debat petang semalam dengan Ustaz Fathul Bari seorang yang tidak punya apa apa jawatan dalam parti politik?

Kau orang layan le dan tengok sendiri debat antara Tantawi dan Fathul Bari ni.

Amacam? Apa pendapat kau orang mengenai debat ni?

53 comments:

nizbzam July 20, 2012 at 10:23 PM  

ustaz fathul bari menyuarakan fakta dan secara tk langsung lahir dri jiwa muda nya...syabas jiwa muda yg benar.

Anonymous,  July 20, 2012 at 11:34 PM  

ustaz nassruddinn kata parti paspispus akan dominan kerana bertanding disetiap kerusi yg ditandingi umno,dia tak ingat ke yg pkr nak letak kat mana!pkr juga bertanding di kerusi yg ditandingi oleh umno...apalah standart IQ si nassruddinn nii...kesian kat paspispus kerana mempunyai ketua pemuda yg tak berapa nak cerdikk !!!

Anonymous,  July 20, 2012 at 11:44 PM  

Pas jarang ada ustaz asli. Banyak masuk pas terus dapat title ustaz/ustazah segera. Contohnya Abby dulu perangai entah apa2, tiba sekarang dah bergelar ustazah Abby. Kan kelakar gila tu. Baru pakai tudung 2/3 bulan dah tanya kenapa orang lain tak pakai tudung. Boleh dapat pahala ke kalau riak macam tu?

Anonymous,  July 20, 2012 at 11:46 PM  

setakat menang debat saje buat apa. hrp adala jawatan penting peringkt pusat nnt dan suara ulama bkn stkt di balik tabir je.. teringat pula kt ustaz firdaus yg jd calon lwn anuar ibrahim dulu. mana ye dia skrg?

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:00 AM  

11 : 44
Apa salah nya dia kata gitu?
Macam mana kau tahu dia riak?
Salah ke dia pakai tudung?
Ramai lagi yg tak tutup aurat, nasihati lah mereka.

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:15 AM  

Ust.Firdaus tu kan zaman PakLah mungkin dah ikut Pas pakai baju oren kut..Ust.Akil Hai dan Ust.Ito (blues gang) dah keluar berapa album dah dengan pas record production? agak2 bila filem terbaru Inspector dan Leftenent dak keluar. Hai..bertuah sungguh jadi pengikut pas ni ye..Masuk syurga senang, syahid senang, jihat senang,jadi ustaz senang, jadi guru mursyid senang yang penting cepat2 isi borang tapi kalau janda lambat sikit pun tak apa pas ni parti isle mereka sentiasa memberi kelonggaran kepada kaum yang lemah. Berbalik kepada Ust. Fathul bari pula aku nak pesan lain kali jangan nak coba2 debat dengan Ust. pas..mereka ni tahap ilmu auta tinggi2 belaka.! awak tu apa klass nak berhujah menggunakan fakta.

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:19 AM  

12.00
Baca twitter dia, soalan dia bukan mengajak orang memakai tudung but more of menilai kenapa tak pakai tudung. Org tak belajar psaikologi pun boleh faham soalan tu. Semua orang dah tahu hukum hakam, itu antara mereka dan Allah. Pakai tudung sebab takut orang kata atau Allah??

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:23 AM  

Kalau 'ustazah' abby nak tanya tudung orang lain, aku nak tanya dia....kenapa dia tutup aurat rambut tapi cukur bulu kening? Boleh jawab?

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:27 AM  

Mana fakta lah di cedok olh ketua pemuda pas tu....auta je lebih...tp antara dua pendebat kita bleh liht siapa lebih tinggi ilmunya.....

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:36 AM  

Istimewanya Ustaz Fathul Bari tidak berdendam dgn mana2 parti. Dia sebut semua. Siapa yang mempunyai ciri2 pemimpin yg tidak baik, dgn berdasarkan hadis, dia syorkan pemimpin itu ditolak.

Tapi ketua pemuda pas lain macam. Baca hadis pun tengok kertas.

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:57 AM  

jika nak berubah dan bertaubat mengapa perlu mengistiharkan diri masuk pas..bukankah pas adalah parti ajaran sesat.

Anonymous,  July 21, 2012 at 1:23 AM  

12 : 19
Kalau dah begitu iktiqad engkau, maka pegang ia sekemas mungkin.

Anonymous,  July 21, 2012 at 1:28 AM  

12 : 23am
Dia pakai tudung tak haram, tapi dia cukur kening itu haram hukum nya,
Tapi kalau tak pakai tudung dan cukur kening dan pakai pulak rambut palsu...yang ni nak kira macam mana ni...

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:00 AM  

UFB masih muda dan baru bermula..
beliau dilihat seorang yg bijak tenang dan terbuka..itulah contoh org muda millenium..bijak terbuka dan tidak taksub yg akhirnya akan membawa kepada ciri2 riak dan takbur spt kebanyakan pemimpin2 pas..
anak2 muda kebanyakan inginkan ulama yg sederhana dan tidak extreme spt UFB ini..
alangkah baiknya jika ramai dikalangan pemimpin2 dan ulama2 pas berperwatakan spt UFB ini..
termasuklah UFB sendiri menyertai pas..
sudah pasti UFB amat sesuai berada dlm parti pas..jika benar agenda yg dibawa pas tidak menuju kearah yg lari dari agenda yg sebenar..
jika beliau terus bersama umno pun akhirnya beliau akan jd spt ustad2 umno yg lain jg..terperosok diantara pemimpin2 umno yg ramai ..yg tidak mampu beliau dakwahkan..
mungkin semangat muda beliau merasakan bahwa beliau mampu dan ingin mencuba untuk mengajak umno lebih dkt kepada agama..ttp akhirnya kita tengok nnti..

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:06 AM  

Syabas ust Fathul Bari..
Sempena kedatangan Ramadhan ni smg kt semua dpt muhasabah diri dn jauhkn diri drpd fitnah mmftnah..tohmahan dn propaganda buruk yg mngaibkan org lain...amn

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:13 AM  

respect UFB..
yg berani cuba berdakwah ditempat yg byk cabaran..beliau cuba menegur dari dalam..bkn mcm ulama2 pas yg hanya ingin berdakwah dg cara mudah..
yg lebih kulit dari isinya..mengikut tradisi dan cara lama..berdakwah dg cara memaki2 dan memburuk2kan org lain..yg akhirnya menampakkn riak diri dan takbur pd pandangan org kebanyakkn..
semoga jd pengajaran dan pendekatan kpd ulama2 muda pas..jika ingin menawan hati orang muda..

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:19 AM  

laa..takkan lah baca hadis tgk kertas pun jadi isu..kalau nak baca..baca sahaja..tak kisah lah baca itu dari mana sekali pun..janji ape yg dibaca itu benar..

Anonymous,  July 21, 2012 at 4:51 AM  

Anonymous said...

laa..takkan lah baca hadis tgk kertas pun jadi isu..kalau nak baca..baca sahaja..tak kisah lah baca itu dari mana sekali pun..janji ape yg dibaca itu benar..

July 21, 2012 2:19 AM
===================================
baca tengok kertas tu tandanya tak hafal lah tu..

nizbzam July 21, 2012 at 5:18 AM  

ustaz fathul contoh yg baik berani menegur secara terbukka kedua dua pihak,tp dibandingkan ketua pemuda pas waima MURSYIDUL AM PAS sendiri.....hmmm.renung renungkan.

Anonymous,  July 21, 2012 at 5:19 AM  

Walaupun aku belum pasti masuk syurga tapi muka papagomo memang macam muka ahli neraka. Kat dunia ni pun kita tengok muka macam muka pecah pintu.

Siapalah manusia bangang yang pecayakan manusia macam si bangsat papagomo nii? Heran aku cara penilaian melayu-melayu bongok ni.

Macam tak pernah pegi sekolah langsung...

Anonymous,  July 21, 2012 at 5:38 AM  

tak apalah..dulu kita start baca Al-Quran pun,sebelum kita menhafal alif ba ta dan sebagainya kita membaca tgk kertas jugak..sy pun mngaku..sy kalau baca hadis..sy tgk komputer dan kertas..dapatlah sy hafal sikit2..kita belajar slow2.. skurang2nya kita membaca...

Syed Akramin July 21, 2012 at 5:47 AM  

Ohh, Malaikat jaga neraka dah pandai tulis komen.

nizbzam July 21, 2012 at 5:57 AM  

ulamak ahluh sunnah waljamaatin berdiri di belakang pemerintahan yg sah.

nizbzam July 21, 2012 at 6:03 AM  

ahlulsunnah waljamaatin berdiri di belakang pemerintahan yg sah,terbuka utk menkritik pemerintah jika ada yg salah..inilah cara kerajaan islam berfungsi.

Anonymous,  July 21, 2012 at 6:19 AM  

UFB mmg ulama muda yg baik..
tp kemanakah hala tujunya nti jika terus bersama umno ..byk halangannya nti..
ust nasarudin mmg berdahi lekuk berjanggut dan berserban serta berilmu..mcm watak pemimpin pas yg lain..tp cara penyampaiannya tidak sama..kerna beliau jg dilihat tidak suka memaki memburuk org lain sambil bertakbir nak pecah anak tekak..
jika ramai ulama2 sekalipun tp pendekatan cara lama memaki memburuk org lain ..tak guna jg

Anonymous,  July 21, 2012 at 7:03 AM  

aku tak paham apa maksud kerajaan zalim yang dilaungkan pas. zalim macam mana? berhujjah la sikit sepesifikasi zalim yang dimaksudkan. takan terus buat conclusion tanpa ada perincian..

ustaz fatul berhujjah berlandaskan fakta, hadis, hukum, kesederhanaan dan realiti sebagai sorang islam. ustaz nasarudin berhujjah berlandaskan riak politik pembangkang masa kini. takde fakta, pertuduhan membabi buta, conclusion yang terdesak. menghalalkan segala kemungkaran dsbgnya.

Anonymous,  July 21, 2012 at 8:33 AM  

haha yg paling best masa UFB kata 'saya baca hadis kenapa tk tepuk?'....jawapan nya mudah Ustaz...sbb puak2 nie bengong & daif..tkde keihklasan...

Anonymous,  July 21, 2012 at 9:13 AM  

SHAH ALAM: Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekreteriat Ulama Muda Umno, Fathul Bari Mat Jahaya pada sidang media di Kompleks Karangkraf semalam menolak budaya fitnah yang dilakukan oleh blogger pro Umno, Papagomo.

Beliau yang menjelaskan pendirian tersebut ketika menjawab pertanyaan pemberita berhubung budaya fitnah yang dilakukan oleh blogger pro Umno itu yang sentiasa menjadi topik utama kepada media pro kerajaan dalam usaha meraih sokongan undi.

"Saya katakan secara prinsip tidak setuju dengan bentuk fitnah dan provokasi yang dilakukan. "Sewajarnya kita perlu perbetulkan dan memperbaiki keadaan, perlu bekerjasama dalam mengurangkan budaya melontar persepsi tanpa fakta dan bukti," jelasnya selepas program debat anjuran Sinar Harian.

Tambahnya lagi, didikan perlu dilakukan dalam membuat analisa sebelum menjatuhkan hukum ~harakahdaily

Anonymous,  July 21, 2012 at 9:18 AM  

hebat tak hebat belakang cerita. tapi Ustaz Fathul Bari nampaknya lebih ikhlas dan lebih tenang dalam berhujah..

Anak Lenggong July 21, 2012 at 9:39 AM  

Dlm debat ni juga nampak sangat kebodohan si Taliban Nasarudin sewaktu beliau menyatakan kerajaan Kedah sekarang dapat meningkat hasil hutan sebanyak lebih RM50 juta berbandingkan sewaktu kerajaan BN.

Yang bodoh simangkok ni adalah sekiranya keuntungan melibatkan hasil hutan sudah tentu lah ianya datang daripada penebangan hasil balak dan penghapusan hutan. Ini terbukti disikdan baling..habis hutan simpan diteroka sedangkan ianya melibatkan kawasan tadahan air...cuba pergi berkunjung ke sana lihatlah sungai2 yang mengalir ..kalau dulu jernih dan boleh mandi manda tetapi sekarang ni dan serupa tea sus je. Ini berbanding sewaktu BN memerintah..memang sumber daripada hasil hutan kurang..hal ini disebabkan pemerintah tau menjaga alam sekitar dan tidak menebang hasil hutang secara tidak berhemah. Sebenarnya kerajaan PAS Kedah sekarang ini tidak tau untuk menjana ekonomi negeri so untuk menampung perbelanjaan negeri dan memperkayakan perut sendiri..habis hutan didalam negeri diteroka.

NAK BAGI TAU PARA PENYOKONG PAS YANG BANGANG..BEGINI KAH OTAK PEMIKIRAN BAKAL PEMIMPIN KALIAN MEMBUAT PERBANDINGAN SESUATU ISU TERSEBUT TETAPI AKHIRNYA MENJERAT LEHER SENDIRI. PERKARA YANG SAMA JUGA BERLAKU DIDALAM PENYERAIAN SAHAM FELDA..DIDALAM KEADAAN MEREKA MENIPU PARA PENYOKONG ...TETAPI DALAM MASA YANG SAMA DISEBABKAN KEUNTUNGAN MEREKA MELABUR. INI DIBUKTIKAN PABILA PKNK MEMBELI 500 RIBU LOT SAHAM TERSEBUT MELALUI MITI..WOII ..MELALUI MITI TU (KATA KERAJAAN BN ZALIM TAPI MITI TU APE EKS) JUMLAH SEBENAR DIMINTA 1 JUTA LOT TU. YANG BEST NYA PABILA DIPERSOALKAN KATA MB TAK TAU..WOII KALAU PENYOKONG BANGANG PAS BOLEH LA NAK KELENTONG ..SEBAB MEREKA NI PAK ANGGUK SAHAJA TAPI..SEKIRANYA DIDALAM SESUATU PENGELUARAN PERBELANJAAN YANG BEGITU BESAR..MUSTAHIL TAK DIPUTUSKAN DIDALAM MESYUARAT DAN TANPA PENGETAHUAN PENGERUSI NYA..KALAU CAM TU YANG DIAMALKAN PATUT LAA DUIT KOPERASI KHOHILAL LESAP..DUIT BANTUAN MAMALI PUN HABIS TANPA DIPEROLEHI OLEH PEWARISNYA..TAPI APA NAK HAIRAN..PENYOKONG PAS NI KAN PEMURAH..BERKEBAJIKAN KEPADA PEMIMPIN (BUKAN NEGERA BERKEBAJIKAN)..TENGOK SAHAJA ARTIS2 YANG DAH TAK BERAPA LAKU PUN DAH TURUT MENJADIKAN PENTAS CERAMAH PAS SEBAGAI SUMBER REZEKI..SEKALI MAKI HAMUN DAN TABUR FITNAH DIATAS PENTAS PAS DAH DAPAT RM2500/=..OOOO

Anonymous,  July 21, 2012 at 12:54 PM  

tahniah UFB KERANA BERJAYA MEMPAMERKAN DEBAT YANG BERKUALITI,ADA FAKTA DAN DIPERKUATKAN DENGAN NAS-NAS AL-QURAN DAN HADIS...BELIAU TENANG DAN NAMPAK IKHLAS DAN TULUS DALAM NENCARI KEBENARAN.....TANTAWI BUKANLAH RAKAN DEBAT YANG SEPADAN DENGAN UFB.....MACAM LANGIT DENGAN BUMI...TANTAWI SELAYAKNYA BERDEBAT DENGAN BUDAK-BUDAK.....SEMUANYA KARUT,EMOSI DAN TIADA FAKTA LANGSUNG....KALAU MACAM NI LAH KETINGGIAN ILMU DAN KECERDIKAN UFB KALAU NIK AZIZ ALAIHISALLAM TURUN PUN MESTI CIRIT PUNYA ORANG TUA KEPARAT PUJAAN PAS ITU.......NIK AZIZ DENGAN TANTAWI 2X 5 SAHAJA IQ DAN EQ NYA........LEPAS NI MEREKA KENA MINUM ANMUM ATAU SUSU ENFAGROW BAGI MENAMBAH DHA DAN SA PADA OTAK MEREKA........kak..kah..kah......alalalalalalala aku bahgia.....YANG IKHLAS TOK SELUWOK KOTA BHARU.

DON MELAYU July 21, 2012 at 1:11 PM  

terbaik lah!!ustaz kita ustaz berpengathuan luas dlm akedemik dan juga agama..ustaz diorng pengethuan luas bab mbhong dan mmftnah...itu bezanya...

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:15 PM  

pas menuju kegelapan didalam kegelapan, kehancuran didalam kehancuran...itulah yg dinamakan hakikat kegelapan dan hakikat kehancuran...kehkehkehkehkeh.

Anonymous,  July 21, 2012 at 2:16 PM  

Ustad UFB memang terbaik. Seorang ustad yang berakhlak mulia dan tidak mendabek dada . UFB berhujah disertai dengan fakta iaitu berpandukan dengan Al Quran dan Hadith. Selamat berjuang UFB demi Islam dan demi masa depan anak cucu kita!!!

Anonymous,  July 21, 2012 at 3:09 PM  

2 : 15pm
Pas hancur tak per..tapi islam tidak akan dapat dihancurkan umno...

Sekian dimaklumkan...

Anonymous,  July 21, 2012 at 3:16 PM  

Don melayu.
Ustaz tu memang dah ok dah, dah alim dah...
Tapi kita pulak macam mana
Apa sumbangan kita dalam menegakan syiar Islam,
atau hanya sekadar berbangga dengan ustaz dan ulama kita.
Maka sama-sama kita muhasabah, sebelum kita dimuhasabah oleh Allah.

Anonymous,  July 21, 2012 at 3:20 PM  

Anak lenggong...
Sepatutnya engkau yg berdebat dengan usta pas tu, bukan UFB

Anonymous,  July 21, 2012 at 4:04 PM  

daif sungguh...hanya penuh dgn emosi....kesian

Anonymous,  July 21, 2012 at 5:26 PM  

Xkesah la sape yg best.yg penting pru13 ni menjawab semuanya....

Anonymous,  July 21, 2012 at 9:05 PM  

secara kesluruhan Ustaz Fathul Bari berjaya kerana jelas akan terasa ketulusan yang keluar dari hati sanubari beliau sehingga menyentuh hati pendengar terutamanya yang neutral, berbanding ucapan dari pihak lawannya yang berbau politik dan kebencian.

Anonymous,  July 21, 2012 at 11:48 PM  

kelakar giler tgk hujah nasrudin tantawi... sebelah jari kelingking pun tak sama dgn ust fathul bari dari segi penyampaian, isi, nas2 quran dan hadis.. langit ke 7 dgn bumi beza diaorg !!!! a/l tantawi ini selayaknya sama tarar dgn adam adli atau khalid ismeth jer hahaha.... aku betul2 ingat PAS ni hebat berpidato tetapi sgt nyata hambar xde isi, lebih kpd political survival ......

tolak PAS tolak pembangkang... aku semakin yakin PAS tidak la handal mana bercakap atau berdebat..... hahahahha RAMALANKU BENAR BELAKO !

Anonymous,  July 21, 2012 at 11:57 PM  

Ufb terbaik... Part yg best "TIADA IMAN BG MEREKA YG TIDAK BERAKHLAK" .... penonton mana duk jerit2 mcm duk kedai kopi.... Tau dah penyokong manatu....

Anonymous,  July 22, 2012 at 6:28 AM  

“I will NEVER compromise,” said Karpal in a telephone interview with the New Straits Times.“I have always been very public and absolute on my stand to never have hudud implemented in the country... how then can he (Nasrudin) claim such a thing?” said the DAP stalwart, who is
well known for his strong opposition to any attempt to introduce Islamic laws in this country. -TANTAWI PENIPU!!!!!

nizbzam July 22, 2012 at 8:54 AM  

bukan main lg cabar org berdebat,ingatkan penuh ilmu tetapi ini hasilnya.tk hbis hbis menipu...klau ketua pemuda camni ....astafirllulah.

Anonymous,  July 22, 2012 at 10:47 AM  

astaghfirullah..tak sangka ye pemimpin pas menipu dalam berdebat? malu..

Anonymous,  July 22, 2012 at 3:02 PM  

Ade jugak member PAS kat rumah aku Taman Melewar ajak join PAS siap pujuk lagi. Sori-sori naik lori....aku tak mahu mati dalam kesesatan melampau puak ini. Dari aku gadaikan ISLAM sebenar ke arah kesesatan...adalah lebih baik tak join kumpulan sesat terbesar di MALAYSIA dan Asia Tenggara ini.

Global Products & Services Review July 22, 2012 at 4:34 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Lone Ranger,  July 22, 2012 at 6:14 PM  

TELAH DIKETAHUI SEJAK AZALI LAGI PARTI PAS ADALAH PARTI AJARAN SESAT LAGI MENYESATKAN.

Anonymous,  July 23, 2012 at 12:37 AM  

Pas yg sebenarnya akan merosakan islam...

Anonymous,  July 23, 2012 at 11:53 AM  

hang yg ckp PAS sesat lbh hebat dr JAKIM ke?
hahaa...
ke org2 dlm JAKIM xreti wt keje,mkn gaji bute?
atau staf yg xda tauliah mcm hang2 tu?

Anonymous,  July 23, 2012 at 2:24 PM  

SKALI LG AKU TERSENYUM BC KOMEN DLM NIE...GELAK TGK,,,GELAGAT KO ORNG Y ASYIK DUK MENGATA ST SAMA LEN...PASAL BERTUDUNG..BIAR LER DIA NK BERTUDUNG...SALAH KE..SAPE KITE NK PERTIKAIKAN....PASAL PAS DAN UMNO...KO ORNG NAK GADUH DUK MGATA MCM TAK DE AGAMA...MCM NI KE ISLAM NK TUNJUK PADA ORG BUKAN ISLAM...CERMIN DIRI KITE BARU BOLEH NK KATA ORG...PIKIR2 LER SAUDARA SEISLAM...

Anonymous,  July 23, 2012 at 7:54 PM  

tk payah lah UFB masuk PAS. berlambak2 ulama' yg duduk dlm PAS tapi masih tk dpt nak ubah PAS dari tergelincir dari landasan sebenar. buang masa je. PAS dan UMNO tiada beza. keduanya tetap org melayu. kalau dah nama melayu, sikap pun sama. tk payah lah org PAS mendabik dada mengatakan mereka lebih Islam dari orang UMNO. hakikatnya ada juga org melayu PAS yg sikapnya serupa org UMNO atau lebih teruk lagi. sedarlah sikit kita ni semua org melayu yg lemah dan bergantung antara satu sama lain. sebelum nk dirikan negara islam, tanya diri sendiri samada sempurnakah islam kita sampai kita dh bersedia nk laksanakan hudud?
baru kena saman kereta je, dh nk minta tolong sana sini, minta lepas.. cuba bayangkan kalau dihukum pancung.. kuatkah iman org melayu ni? SEDARLAH WAHAI MELAYU PAS!!!

Anonymous,  July 26, 2012 at 3:54 PM  

hanya jiwa yang sakit menyertai parti yang sakit dan tidak berpedoman seperti pas.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP