Orang Asli Dun Lanchang Diganggu Lembaga Biru Mata Syaitan

Monday, August 6, 2012


Hebat permaianan pihak pembangkang terutama PKR dalam menghasut rakyat untuk membenci kerajaan. Permainan yang cukup licik dengan menggunakan mereka yang terdesak dalam menghasut lebih ramai rakyat anti kepada kerajaan BN.

Isu hari ini berkaitan Temuan Orang Asli Kh Sg Leleh, Lanchang Pahang yang mana cuba dihasut oleh pihak pembangkang dalam membangkitkan kemarahan rakyat kepada kerajaan negeri Pahang. Isunya adalah berkaitan Tanah yang mana pihak Pembangkang mendakwa Kerajaan negeri Pahang mengambil tanah orang Asli secara paksaan dan menidas orang Asli Sg Leleh.

Free Malaysia Today cuba membangkitkan isu ini dengan tuduhan yang tidak berasas malah mereka yang didalangi pimpinan PKR menyogok beberapa orang Asli yang tidak ada kena mengena dengan tanah tersebut untuk tampil kehadapan seolah olah orang Asli yang ditemubual itu adalah mangsa dalam isu ini.

Hakikatnya 80 keluarga Orang Asli Sg Leleh tidak mengalami masaalah dengan usaha Kerajaan Pahang dalam isu Tanah tersebut kerana penempatan mereka tidak digugat. Penduduk orang Asli Sg Leleh juga sebenarnya mendapat banyak Manfaat dengan bantuan kerajaan Negeri melalui RISDA yang mana ekonomi mereka meningkat dari masa kesemasa.

Cuba dengar apa kata Tok Batin dalam isu ini:



Jelas PKR mendalangi suara suara sumbang dalam isu ini. Inilah hakikatnya yang kita perlu tahu bahawa PKR cukup hebat dalam menipu dan merekayasa cerita agar mendatangkan kebencian kepada Kerajaan Barisan Nasional.

Kerajaan BN tidak pernah menindas orang Asli dan ini terbukti dengan penempatan dan pembangunan buat Orang Asli yang sering dipertingkatkan dari masa ke semasa. Malah di negeri Pahang sahaja Orang Asli hidup lebih maju berbanding orang Asli di Kelantan yang mana cukup ditindas oleh kerajaan PAS Kelantan.


Nasib Orang Asli Kelantan Terus Ditindas PAS


Lihat sahaja isu Ladang Rakyat yang mana Kerajaan Negeri Kelantan merampas Tanah Orang Asli Gua Musang dan kemudiannya memberikan tanah tersebut kepada Tauke Cina Singapura untuk meraih hasil lumayan. Orang Asli tidak diberikan pampasan malah kubur nenek moyang mereka disodok oleh Kerajaan PAS Kelantan demi memberikan laluan buat tauke Cina dari Singapura.

Itulah hakikatnya yang rakyat mesti jelas berhubung isu tanah Orang Asli. Wujudnya kebencian adalah kerana persepsi dan hasutan dari pembangkang. Namun jika kita menilai dengan berhemah maka kita sendiri akan lihat kematangan Barisan Nasional dalam menjaga rakyat berbanding Pembangkang yang hanya tahu menabur janji langit dan bintang tetapi semuanya adalah omongan kosong semata mata.

Ikuti kenyataan Adun Lancang Dato Mohd Shakar dalam isu ini:




Pssstttt..... Selesaikan isu Ladang Rakyat Kelantan tu, Mana Hak Orang Asli yang tanahnya dirampas?



DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

13 comments:

Leftenan Caine August 6, 2012 at 12:57 PM  

klau tak menipu,memfitnah dan melagakan org bukan pmbgkang nmanya..ak skong kau gomo,sepatutnya puak2 Fuckatan ni slasai kan dulu masalah orang asli kelantan yang ditindas,kata negeri serambi mekah tapi ttap berlaku pnindasan...

Anonymous,  August 6, 2012 at 1:11 PM  

aku rasa org asli tu sedang menyumpit telor nik ajis,tak lama lgi telor pok nik akan membesar mcm buah kelapa.

Global Products & Services Review August 6, 2012 at 1:46 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  August 6, 2012 at 2:52 PM  

wei,,org asli tu lbih bermaruah lg kalo nk d banding dgn pencacai umngok ni........

Prince of Noob August 6, 2012 at 2:58 PM  

pulangkan malaysia kepada orang asal iaitu orang asli... hidup ketuanan orang asli

Anonymous,  August 6, 2012 at 4:01 PM  

pulangkan malaysia kepada anuwar, pemimping asli org giler malaysia.

Anonymous,  August 6, 2012 at 6:12 PM  

Pulangkan jam Mega...

Jam mega dlm simpanan saya.. Kata wan zizah

tunjuk laaa. Settle citer ni dulu baru citer next plak..

Mak ko org asli kan. Patut laaa bodo...

Anonymous,  August 6, 2012 at 7:09 PM  

kesian..free malaysia cuba buat artikel pekerja melayu yg keje dgn cina xdpt bonus raya kan bagus.nt ramai2 like.free malaysia ada kasi bonus raya ke?cuti brp hari?kekeke..

Anonymous,  August 6, 2012 at 7:22 PM  

Warna biru memang jahat, semua orang dah sedia maklum dah...

Anonymous,  August 6, 2012 at 8:51 PM  

woi gomo,taun ni raya blik mna???ntah2 raya d bwah kangkang kak mah........s0dap kan bau nya....

Anonymous,  August 6, 2012 at 9:22 PM  

bahaya sungguh kalau percaya kepada persepsi...

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:03 AM  

Pru ni PR pasti tumbang... sbb kuat sangat menipu, memfitnah dah kantoi spin kut lain plak.... bodoh

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:28 AM  

bla bla bla, bising je lebih UMNO ni.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP