Serangan Terbaru DAP Membunuh Ekonomi Islam

Tuesday, August 7, 2012


Lepas satu maka satu lagi usaha dilakukan pihak DAP dalam memboikot produk keluaran bumiputera terutama yang dimiliki oleh orang Islam. Jika dulu kecoh mengenai Brand Gardenia yang emmasarkan produk roti kini serangan terbaru dihalakan pula kepada minyak Masak "SAJI" yang merupakan produk keluaran FELDA.

Emmm Tapi sayang kerana apa yang berlaku ini juga mendapat sokongan dari orang Melayu Islam yang sanggup menjadi pengkhianat kepada bangsa dan agama sendiri. Nilai mereka lebih kepada kehidupan selesa tampa memikirkan apa perjuangan yang bathil dalam hidup ini.

Semoga rakyat Malaysia dapat melihat agenda serangan terhadap produk keluaran Bumiputera Islam ini secara lebih mendalam. Jangan kerana kita marahkan kepada beberapa individu sampai sanggup membunuh ekonomi sesama umat Islam.


Psssttt.... DAP bangsa yang RACIST. Wajar mereka ditolak PRU nanti.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT



32 comments:

Prince of Noob August 7, 2012 at 10:48 AM  

jom boikot semua produk orang cina... tapi kalau boikot produk orang cina rasa2 boleh ke?

Anonymous,  August 7, 2012 at 10:50 AM  

Kita ada kuasa beli yang ramai, mari kita gunakan cara betul dengan membeli produk keluaran bumiputera! Kalau kita gunakan senjata ini, pengusaha cina juga yang rugi kerana mereka sebenarnya AMAT bergantung kepada kuasa beli kita. Nak harapkan bangsa mereka, lagi lah berkira!

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:42 AM  

ADA KE ORANG KAFIR GUNA MINYAK SAWIT?

SETAHU KITA DEPA GUNA MINYAK VAVI. BETUL KE? JADINYA KALAU KAFIR BOIKOT TAK ADA IMPAK APA PUN.

HABIH APA SEBENARNYA KEMPEN BOIKOT INI? UNTUK MUKMIN BOIKOT PRODUK MUKMIN?

JADINYA YANG AKAN IKUT TELUNJUK BOIKOT INI ADALAH MUKMIN PEMBANGKANG?

BATU API TUL KAFIR TU YER...

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:47 AM  

bukan saja negara isle dapig pastikan tak akan tegak berdiri, malah ekonomi ummah pun dapig nak pastikan terlungkup juga?

fuh, 'murni' habis misi dapig ye?

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:53 AM  

tanpa sedar mukmin dibasuh minda oleh pihak anti mukmin untuk memboikot produk halal keluaran mukmin agar mukmin memilih produk bukan mukmin yang kehalalan tidak terjamin?

soklan: susah sangat ke buat tauke-tauke untuk keluarkan produk halal?

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:56 AM  

ITULAH YG SELALU AKU KATAKAN MENGAPA MESTI ADANYA MELAYU2 PENGHIANAT KEPADA BANGSA SENDIRI..CONTOH YG AKU BERI SELALU.. BAGAIMANA BOLEH ORG MELAYU MEMBANTAH PENYENERAIAN FGVH DAN LINGKUPKAN NFC???

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:59 AM  

tidak semua kafir anti-produk halal. hanya segelintir kapitalis tamak yang gunakan tin bekas minyak vavi untuk diisi dengan minyak sawit.

namun, dek perbuatan sekor atau dua ekor tauke inilah makanya habis rosak nama lain-lain taike.

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:01 PM  

Aku check dalam FB diorang dah tak ada, maybe dah delete gambar ni.
Kejap lagi ramai geng2 PR datang backup. Nanti tuduh macam2.
"INI PROPAGANDA UMNO"-PENCACAI DAP
HAHAHA. Bodoh punya DAPig

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:03 PM  

rasa-rasanya, dapig setuju wang rakyat digunakan untuk bela kes "pelanggar Bafia" bukan sangat kerana whistle blower tetapi kerana nak pastikan industri daging halal gulung tikar. logik jugak tu...

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:14 PM  

Korang sume nampak confius je...

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:15 PM  

Baru ada sikit kuasa habis semua pegangan Melayu disabotaj, hak-hak Melayu dipertikai. Apalah nasib Melayu kalau puak-puak ni memerintah... Nauzubillah.

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:21 PM  

sebagai pengguna, mukmin sesama mukmin memang sukar bekerjasama.

tetapi kalau dengan bukan mukmin, boleh sanggup buat apa saja..

mokmeen, mokmeen

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:34 PM  

Ini masalah kecik je la, apa nak risau sgt. Pi buat kerja!! hish

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:40 PM  

Masalah kecik bagi pengkhianat melayu dan islam.

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:44 PM  

kenapa timur tengah berantakan?

jawapannya jelas iaitu mukmin lebih suka ambil 'batu api Ronson' sebagai rakan tanpa sedar batu api itu adalah penjahannam.

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:44 PM  

Kat Malaysia ni siapa yang juara?
1.rogol anak sendiri
2.buang bayi
3.dera anak
4.fitnah memfitnah
Malu tau ...malllu! Tapi pencacai umno tak ada mengerti malllluuu!

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:50 PM  

kenapa Barat bekukan aset negara timur tengah?

apakah kerana amalan diktator dan senjata nuklear? betul ke?

ha ha, jangan mudah terpedaya...

semua itu dibuat untuk selamatkan ekonomi Barat yang jatuh berdebuk tetapi bukan sebab yang dilaporkan itu.

dalam kata lain, kalau tak mahu dibohongi, jangan mudah percaya cakap-cakap anti-mukmin.

Anonymous,  August 7, 2012 at 12:54 PM  

Boikot sini sana pun buat apa? Lama lama guna balik. Sama je belah sana. Hang nak boikot produk DAP, silalah. Dapat pahala ke kalau buat mcm tu?

Ini isu dunia, isu perniagaan. Jgn nak bawak masuk Islam plak.

tudin5 August 7, 2012 at 1:01 PM  

BERDASARKAN ANALISIS AKU YANG SELALU BELI BARANG CHECK HARGA...

SEBENARNYA AKU RASA RAMAI TAK PUAS HATI KAT 'SAJI' SEBAB HANYA MINYAK MASAK CAP 'SAJI' JE YANG ADA TULIS HARGA RM6.25 UNTUK 2L DAN RM 13.35 UNTUK 5L. TAK PERCAYA BOLEH CHECK SENDIRI. AKU SUKA BELI MINYAK MASAK 'SAJI' SEBAB HARGA TETAP. PEKEDAI ATAU PASAR RAYA TAK BOLEH MAIN HARGA. BRAND CAREFOUR ATAU GIANT PON JUAL PADA HARGA LEBIH TINGGI KADANG2... CUBA TENGOK MINYAK MASAK CAP YANG LAIN, CAP BURUH KE, CAP KAPAK KE... SEMUA TAK LETAK RSP PADA PEMBALUT NYA... AKIBATNYA PEKEDAI MAIN HARGA. PERNAH BEBERAPA BULAN LALU, PASARAYA BESAR SEPERTI CAREFOUR DAN GIANT TAK JUAL MINYAK MASAK LAIN KECUALI JENAMA DIORG SENDIRI JER... MUNGKIN SEBAB 'SAJI' PUNYA PENANGAN LETAK HARGA DI PEK BOTOL... PERISTIWA NI BERLAKU DALAM 2 3 BULAN, AKU RASA ADA ORANG DAH REPORT ATAU PENGEDAR 'SAJI' SENDIRI DAH REPORT PADA KDPNKK DAN ARAHKAN PASARAYA KEMBALI JUAL BRAND LAIN.

MAKA, SEJAK 2 BULAN LEPAS, AKU DAH JUMPA MINYAK MASAK JENAMA LAIN DI CAREFOUR DAN GIANT TERMASUK LA JENAMA 'SAJI' YANG AKU TUNGGU-TUNGGU....

SEKIAN.

Anonymous,  August 7, 2012 at 1:02 PM  

zalim adalah relatif sifatnya

antara saddam dan bush, jelas siapa yang lebih zalim...bush mengatasi saddam dan semua pada masa itu.

namun, ada jugak mukmin yang bersekongkol dengan bush (pihak lebih zalim) untuk hapuskan saddam (pihak tak berapa zalim).

apakah kerana buta sejarah, buta hati atau tunduk membavi buta kalau-kalau ada pihak mengaku jadi 'penyelamat' macam bush?

Tengku Anuar August 7, 2012 at 1:13 PM  

dan seperti biasa..PAS pun trut menyokong usaha DAP nak boikot ekonomomi org melayu!!celaka punya DAP sial haramjadah!!mampus kau tak menang PRU ni..!!

Global Products & Services Review August 7, 2012 at 1:15 PM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyurl.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  August 7, 2012 at 1:38 PM  

Serious best dowh duk gelak kat jaguh jaguh UMNO ni. Yaaa PKR, DAPig die die die!

hahahaha apa apa laa. Rosak kang keyboard hang!

Anonymous,  August 7, 2012 at 2:15 PM  

Guna kuasa beli kita. kita orang Melayu berapa juta di malaysia ini. kita sebenarnya kuat kalau bersatu. tak kisah barang tu apa pun tapi kalau di jual kat kedai cina jangan beli...carilah di kedai melayu...mari kita ajar bermula dari bawah

Demokrasi Anak Pendatang,  August 7, 2012 at 2:46 PM  

Agak-agak bangsa mana yang kawal harga semua barangan mentah kat Malaysia ni? Mesti anda semua boleh agak punya.

Dari besi ke gula, semua diaorang kontrol. Asal gaji naik je, barang naik.

Ni taktik halus diaorang nak bagi rakyat marah dan salahkan kerajaan.

Baling batu, sembunyi tangan.

Anonymous,  August 7, 2012 at 3:05 PM  

kelmarin aku pergi beli barang dapur di SUNSHINE Supermarket d Bayan Baru, Penang. Memang betul yang ada minyak masak jenis keluaran bukan dari Felda sahaja. diperhatikan juga kedai-kedai runcit ahlol PAS menjual Harakah, roti MASSIMO.

BOB MALAYA August 7, 2012 at 3:30 PM  

satu lg bukti DAP racist membunuh ekonomi umat islam..kenapa lah umat islam bodoh sgt terutama balaci PAS dan PKR yang terlalu taksud dengan pemimpin songsang dan sesat sehingga sgup mengadai ketuana melayu kita BODOH!!!!!

Anonymous,  August 7, 2012 at 4:08 PM  

Cakap pasal boikot memboikot ni. Orang melayu tak berapa kisah sangat, barang buatan mnelayu ke atau cina ke, kita balun semacam jer, janji ada logo halal sudah.

Orang cina sebenarnya dah lama boikot barang buatan melayu. Ada kah orang cina beli kicap buatan melayu ? Adakah orang cina hantar kenderaan ke bengkel melayu untuk dibaiki ? Adakah orang cina masuk berbelanja di kedai melayu siang-malam pagi-petang ? Ada ke lu orang tolong habaq mai sat .....

Dalam politik, orang melayu lagi gentlement, tak reti nak boikot memboikot, walau dalam kawasan melayu ko letak lah calon bangsa apa pun tak kira lah cina ke atau hindu ke, gua jamin mesti menang punya dengan syarat bertanding bawah lambang keramat, ini Pak Najib lu jangan risau lah, hati perut melayu gua boleh baca.

Tapi kalau kawasan bukan melayu lu letak melayu sebagai calon, walau pun bertanding bawah lambang keramat, gua tak berani janji sama lu la Pak Najib .. kita juga sudah lama baca mereka looo.

Hj Mansuh

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:33 PM  

Bn calonkan semua melayu jer....hahhaha....kalau lain.....semua kalah...fakta bkn auta....dr bjb

Anonymous,  August 7, 2012 at 11:52 PM  

nak boikot semua memang mustahil tapi pilihan pertama pastinya prodak keluaran bumiputra..pasti beli pilihan utama bila sesak baru cari yg lain..buat setakat termampu

barangan bumiputra pun banyak dipasaran..yg jadi masaalah jika sikap iri hati, hasad dengki pada bangsa sendiri tak dibuang itu yg jadi msaalah utama bangsa melayu.. tapi bila prodak bangsa lain sesetengah bangsa melayu terus saja menyokong dan disanjung seolah2 anggap bangsa lain lah yg menentukan kenyang atau laparnya perut bangsa melayu..

bro yul August 8, 2012 at 12:43 AM  

si cina komunis nie mmg dengki dngn orng2 melayu punyer bisnes...dan bg aku yg myokong tu pon sama2 bangsat la ngan cina dap nie.....sanggup boikot bangsa sendiri kerana politik semata-mata.....

Anonymous,  August 9, 2012 at 8:38 AM  

Orang melayu sangat mementingkan logo Halal. Soal siapa buat dan siapa jual tak lah penting sangat. Sebab dengan jaminan Halal itu maka kedai2 makan milik cina bukan islam pun dipenuhi orang melayu. Sebab dengan jaminan Halal itu maka berebut2 orang melayu nak berbuka puasa di hotel2 5 bintang milik bukan islam.

Bukan mustahil satu hari nanti orang melayu akan minta kerajaan perluaskan penggunan logo halal kepada barang2 bukan makanan juga .. pakaian kena ada logo Halal .. sabun mandi cop Halal .. shampoo cop Halal .. minyak pelincir mau ada logo Halal .. minyak petrol dan diesel pun mahu logo Halal .. tayar kereta, tayar motor, tayar bas dan lori pun mesti ada tanda Halal .. bukan mustahil beb kalau orang melayu dah terkena penyakit Halalmania.

Silap haribulan puak2 cina ni depa bubuh tanda halal pada daging babi .. dan orang melayu pula oleh kerana dah jadi Halalmania maka tanpa banyak soal bedal semacam jer .. janji ada cop Halal beb.

Cina dengan semangat kecinaan. India dengan semangant keindian. Tapi melayu bukan dengan semangat kemelayuan sebaliknya dengan semangat kemalaysian.

Melayu nak bersatu atas nama islam pun tak menjadi. Nak bersatu atas nama bangsa .. setakat urusan kenduri kendara boleh laahhhh.

Hj Mansuh.

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP