Macam Mana Cara Nak Saman MB & Kerajaan Negeri Selangor...?

Monday, September 24, 2012

Pihak GPRS (Gerakan Prihatin Rakyat Selangor) mempelawa seluruh rakyat negeri selangor yang tak dapat air percuma seperti yang di janjikan dalam manifesto pakatan haram pada pilihanraya umum lepas supaya menghantarkan sms alamat kediaman anda yang tidak dapat air percuma di nombor 017-715  7171 dan pihak GPRS akan menghubungi anda dengan kadar segera...

Ingat...!!! tuntut air percuma adalah hak rakyat selangor...



Psssttt...tuntut air percuma adalah hak rakyat Selangor..Ingat ye !!!

32 comments:

Anonymous,  September 24, 2012 at 8:13 PM  

Aku dah dapat air free. Sekarang aku nak jadi pelakon yang beratur panjang2 tu untuk dapat RM50 pulak.

Macamana caranya? Nak jumpa siapa?

Nak kena jumpa ali tonggeng bontot berkurap ke?

Hidung tak mancung
Pipi tersorong2
Bontot tak laku sebab penuh kurap

Jadilah pecacai umno untuk sesuap nasi

Kah kah kah...

Prince of Noob September 24, 2012 at 9:16 PM  

aku dapat air percuma... yg ada isu air percuma ni org yg duduk apartment atau kondo yg ada isu dgn building maintenance... kalau nak saman saman lah... tapi harap2 semua akan dapat setel dgn baik

zam September 24, 2012 at 9:36 PM  

mmg la lu dpt air free. hidup pun free dasar menumpang rumah pak mertua sendiri. lu dh beli susu dn lampin bini lu ke heeee....

Anonymous,  September 24, 2012 at 9:38 PM  

Astro percuma boleh dapat tak? Air yg berapa sen tu pun tak mampu bayar. Memalukan...

Anonymous,  September 24, 2012 at 9:50 PM  

dapat air free tapi sampah bertimbun-timbun tak angkat... tu satu pakej dari kerajaan negeri ke??? Canggih tul....

Anonymous,  September 24, 2012 at 10:08 PM  

Tak nak buat shooting pasal sampah pulak ke?

Anonymous,  September 24, 2012 at 10:57 PM  

Macam mana nak perintah negara masaalah air dan sampah pun tak boleh nak selesai. Yang boleh maklaun ni buat hanya salah kan orang lain dan tabur janji yang tak pernah di tunaikan. Memanglah Pakatan haram ni Haram Jadah.

Osama September 25, 2012 at 12:28 AM  

Wahai pencacai2 UMNO!
kalian usah jdi Umat Melayu Naif Otak laaa!
Najib bgi BR1M, TR1M & mcm R1M pun ada syaratnya. Syarat ntk dpt air percuma tu "wajib guna meter individu" direct meter dri paip syabas.
Yg dok d kondo2 apartment2 yg diurus tadbir oleh sesuatu sykt tu mrka hilang kelayakn dpt air percuma krna sykt tu trma air guna meterb pukal!
Jgn jdi mcm lmbu dicucok hidong leee!
Dulu msa krjaan slngor umumkan air percuma 10 ringgit, suara2 sumbang Umat Melayu Naif Otak tu kata,
"..ya eleh seploh hingit je? Xde mknanya..."
Skrng kmu bru nk jdi hero plak!?
Ya pemimpin2 Umat Melayu Naif Otak di Slngor, crmin muka kamu dlu laa.. taring, tanduk & tlinga
Kalian tu memang bersesuaian dgn parti setan kamu tu!
41 tahun kalian printah Slngor, apa yg dh kmu berikan blik hasil ngri tu pd rkyt ngri?
Kalian lahap ats kemuafakatn juak2 parti setan kamu tu!
Spt yg sring diperingatkan dlm Al Quran
"sesunguhnya setan tidak akan berdiam dri, melainkan mlakukn hasutan & bisikan2 bgi membuat kerosakan pd manusia"

Anonymous,  September 25, 2012 at 12:44 AM  

Ala... nak spin pulak.kalau dah janji semua rakyat sngor dpt percuma bg jela.x kira meter individu ke kongsi ke.nak spin2 plak.nmpak sgt munafik...

ohjob September 25, 2012 at 12:53 AM  

air2.. bila mau abis isu nie.. kesian.. :P

ayam itik tolo September 25, 2012 at 3:26 AM  

bodoh punya umno..sial bangsat...menggelupur cari salah org...aku dah 3 tahun tak bayar bill air...umno sial dapat kasik ape..babi...satu benda pun takder

Anonymous,  September 25, 2012 at 10:36 AM  

OSMAN gila...mmmg betul kena ada metel individu..tp biasanya yg ada meter ni org yg dok rumah teres/ banglo...semua tu org kaya malaun oiii...yg miskin dok flat jer...jg maknanya PKR ni nk bg org kaya bertambah kaya la..ada paham pencacai PKR

Anonymous,  September 25, 2012 at 10:58 AM  

Wah OSAMA ni pandai guna ayat al quran plak..sendiri ckp maki org nk guna ayat alquran...akhlak buruk nk ajar org..pirahhh....eloknya ayat al quran tu ko bg anwar juburi. setan dah hasut dia...sesat jauh sangat

Anonymous,  September 25, 2012 at 10:58 AM  

Kita tak perlu pergi jauh, meh kita tengok sini:

adakah anda peniaga pasar tani/malam kalau ia itulah pemberian umno untuk meningkatkan ekonomi anda.malangnya ada peniaga disitu ketika meniaga memasang kaset2 fitnah dan maki hamun.

adakah pekerja kilang, industri2 dan sebagainya setiap builan gaji yang membawa rezeki pulang utk family itulah hasil kerja umno membawa masuk industri2 dan memberi berbagai insentif kpd syarikat sme. itulah umno telah beri kpd kamu.

adakah adik, kakak, saudara atau anda sendiri telah, akan atau keluar ipta/ipts kalau ada itulah jasa umno kpd rakyat malaysia.

adakah anda salah seorang pemilik pprt, pprt adalah jasa baik umno.

adakah salah seorang saudara. adik, kakak, ibu, bapa dll telah menerima BRIM itulah jasabaik umno.

adakah anda sudah membeli belah barang murah di KRIM itulah jasa umno.

sudahkah anda pergi mendapat perubatan percuma drp klinik 1malaysia, itulah jasa umno.

adakah diantara saudara anda atau saudara sendiri telah menerima kad siswa 1malaysia untuk membeli barangan dengan harga potongan, itulah jasa umno.

adakah anak-anak kamu mendapat duit sekolah rm100, rm200 itulah jasa umno.

banyak lagi jasa umno/bn yang tidak patut dilupakan begitu saja kerana anda diupah atau disogok tak seberapa mana.

setelah membuat janji semua rakyat patut mendapat air 20 mtr padu percuma tidak kira dimana termasuk kondo, apartment dan sebagainya. kira setiap blok berapa unit rumah beri mereka wang senilai dengan 20 mtr padu air , jadi meter pukal bukan halangan ia hanya alasan . kqalau nak kata kondo didiami oleh mereka yang kaya, bagaimana pula banglo yang dapat air percuma. ini maknanya putar belit .

anon-anon yang kutok kutok dan menyalahkan umno tak tentu pasal tu tolong jawab.

selangor terpaksa jimat duit nak sewa jet mewah untuk pemimpin mereka.

mengapa pencacai-pencacai dan penjilat sewmua tidak pernah tanya dareimanakah aljubiri dapat duit beli banglo 7juta, dalam rumah ada kolam renang lagi. dimanakah aljub dapat duit mengupah beberapa orang bodyguard, pemandu, kereta mewah, keluar negara dengan kerapnya, bas mewah terpampang mukanya lagi.

kuman seberang laut nampak, gajah depan mata tak nampak.

ptuih. bangsat punya fuckatan dan pengikutnya.

Anonymous,  September 25, 2012 at 11:02 AM  

aku setuju dengan diatas. FUCKATAN sudah kena tampar.

Anonymous,  September 25, 2012 at 11:45 AM  

Sekarang cuba kamu amati baik2 ayat yg kamu tafsir itu.siapakah penghasut sebenar.cuba tenangkan fikiran dan amatu betul2 siapa syaitan sebenar whai osama.

Anonymous,  September 25, 2012 at 11:50 AM  

Hoho dah 3 thun x payah bayar bil air.air ada ke tak.ke dah 3 tahun x mndi ataupun mandi air sungai kelang.

Anonymous,  September 25, 2012 at 12:04 PM  

Anon 10.58...sudah tntu skrip diorang cakap yg kerajaan umno bagi tu duit rakyat.memang semua sudah blh agak spin yg mereka akan buat.

Kalau dah duit rakyat kenapa kami x pernah pun trimo duit hasil drp balak2 yg dijual,tanah2 hok digadai,bijih besi tokey cina bui,limbong mas gua musang hok cino bayar,ladang rakyat klate,cukai tanoh negeri klate...

Bakpo aku rakyat klate x rajin trimo pun duit dr krajaan negeri aku.skoloh agama pun time nok buat bangunan mesti kutip derma nga ore kapung.bl krajaan pusat ambik alih,kebajikan terbela bleh plk puok2 pas kata kerajaan menganaktirikn klate.

Cuba banding harakah daily dengan portal berita lain,portal mana mencerminkan akhlak penulis mereka yg betul.kalu harakah x kutuk umno,x spin fakta mesti panah punggung admin dio.

John Stone September 25, 2012 at 12:58 PM  

"Wah OSAMA ni pandai guna ayat al quran plak..sendiri ckp maki org nk guna ayat alquran...akhlak buruk nk ajar org..pirahhh....eloknya ayat al quran tu ko bg anwar juburi. setan dah hasut dia...sesat jauh sangat" he he..awak yg tulis ni pun sama..sama sama he he

Anonymous,  September 25, 2012 at 9:24 PM  

Ayam itik tolo tu sebenonya dah terdesak sgt pasal hr2 bejubo ngan mak bapak sndri tp x blh cuci. Mak bapak anak keturunan sial rupanya..

Anonymous,  September 25, 2012 at 9:52 PM  

aku dapat air percuma...bagus pakatan rakyat selangor...sekarang aku nak jadi pelakon bawa baldi..dapat rm50...kahhhh....sian puak2 umno..ni...kalau nak berlakon tu..pandai2 la...sekarang dah KANTOI....

Anonymous,  September 26, 2012 at 12:50 AM  

air...itu suatu keperluan mannusia...janji bg air percuma..ada bg air..tp tk menyeluruh...ada yg dapat..ada yg tk dapat...yg tk dapat kebanyakan nya org berpendapatan rendah...mereka juga berhak...tunai kan lah hak mereka...mereka boleh tuntut di akhirat nanti..

warkahpenafikir September 26, 2012 at 10:02 AM  

Air...Air...kita telah diperdayakan katanya manifesto tu bukan janji dan janji itu manifesto...bengong dengan bingung sama puak pembangkang aka pembangang...

Anonymous,  September 26, 2012 at 11:39 AM  

aku pon nak ikut belakon nak dapat rm50, ade vacancy lagi tak. camne nak kontek producer?

Anonymous,  September 26, 2012 at 4:07 PM  

insaffff lah.. umno tu parti melayu, bukan nak perjuangkan islam tp melayu... nabi muhammad s.a.w pun bukannyer melayu, takder nabi pun berbangsa melayu tp semuanyer islam.. jadi kalau ngaku islam, ngucap dua kalimah syahadah kenalah sokong islam.. cuba pk2, buka minda luas2.. semoga dpt hidayah..

Anonymous,  September 26, 2012 at 9:51 PM  

dulu janji nak bagi air free pada rakyat tapi kenapa tak sebut awal2 ada syarat plak... bila rakyat dah pilih terus rakyat dikencingnya...

Oh ye.. manifesto bukan janji kata2 MB selangor..

hampehh.. punya PR

Anonymous,  September 27, 2012 at 10:46 AM  

sampah dh berulat br angkat skrg ni..

Anonymous,  September 27, 2012 at 11:19 AM  

janji-janji manis puak2 pakatan utk cari undi p/raya...lepas p/raya hanyut dlm longkang....

What's Hot September 27, 2012 at 12:57 PM  

JANJI DITEPATI

ANGKAT SEPANDUK NIE

Big Mama - Ramai yang suka ante.

Global Products & Services Review September 29, 2012 at 11:31 AM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyURL.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  September 30, 2012 at 5:35 PM  

Haha rakyat selangor diperdaya dgn janji air..rakyat pulau pinang kena kencing pasal nak lupus tol sg nyuir yang beharga 50 sen

Anonymous,  September 30, 2012 at 11:19 PM  

kalau dengar dan baca Pkr/Pas punya manifesto.. fuhh.. mantop.. meletup2.
bersembur air liur berceramah Pkr/Pas siang malam, utk rakyat selangor.. boleh hidup senang kalau ditunaikan..

tapi sayang akhirnya manifesto bukan janji.. kata2 MB baru selangor ni utk rakyat selangor..
sekarang ni buat manifesto baru utk Pru akan datang..

adakah MB yg sama juga yg nak dikekalkan..?
adakah parti sama yg nak dipilih..?
MB yg cakap tak serupa bikin.. parti PR yg menipu rakyat..

cukup lah sekali bagi perluang.. sebelum menjadi lebih parah..

dah sedar dari dibuai mimpi2 indah PR..
PRU akan datang.. BN sudah pasti..

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP