Tiada Diskrimininasi Terhadap Atlet Paralimpik - Shabery Cheek

Monday, September 24, 2012


Menteri Belia Dan Sukan,Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek Berkata Tiada Diskrimininasi Terhadap Atlet Paralimpik.Mereka yang Layak ke sukan paralimpik diberikan elaun yang sama dengan atlet normal yang lain.

Pembangkang tak sudah sudah nak menfitnah.

8 comments:

Anonymous,  September 24, 2012 at 11:40 PM  

Pengumuman terkini bagi sahabat2 yang berminat menyertai
"HAFT MARATHON TERENGGANU".Anjuran Kerajaan Negeri Terengganu dengan Kerjasama Majlis Paralimpik Malaysia
TARIKH : 29 / 09 /2012
JARAK : 3KM
TEMPAT: DATARAN SYAHBANDAR KUALA TERENGGANU
Syarat2 penyertaan mestilah mengunakan kerusi roda biasa.(Kerusi roda racing tidak dibenarkan) terbuka kepada semua oku seluruh malaysia.penginapan disediakan.bagi peserta yang berminat menyertai transport ke terengganu ada disediakan dari kuala lumpur.elaun makan dan perbelanjaan ada disediakan. jemput dtg buat liputan di sana.......

Global Products & Services Review September 25, 2012 at 8:44 AM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyURL.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Prince of Noob September 25, 2012 at 12:14 PM  

betul... harap atlet yg menang paralimpik diberi ganjaran elaun dan juga pencen sama seperti atlet yg menang olimpik... negara kita dah maju sepatutnya dah tiada unsur2 diskriminasi ni

Anonymous,  September 25, 2012 at 12:31 PM  

Olimpik dengan Paralimpik mana sama.

Olimpik itu kekuatan terkuat kudrat. Paralimpik orang cacat yang ada banyak kategori.

Jangan pasal limpik limpik boleh di samakan.

Apa yang orang Olimpik pingat emas boleh buat jauh sangat baik dengan apa orang Paralimpik boleh buat dalam sukan yang sama.

Otak pakai sikit laa hehehe

PR bela orang miskin pun lagi baik

Anonymous,  September 26, 2012 at 3:05 PM  

Ganjaran patut diberikan pada artis paralimpik because dalam apa jua keadaan atlet2 ni masih membawa nama negara dan mengharumkan nama negara. Kalau yg sempurna di beri ganjaran yg kurang sempurna pun patut sebabnya yang sempurna bersaing dengan yang sempurna.. kalau menang memang dia bagus. Same goes to paralimpik, jika menang dia adalah yang terbaik dikalangan yang kurang sempurna.. kena compare apple to apple la.. jgn disebabkan atlet tu kurang upaya maaka sumbangan dia dikatakan kecil. Pelari yg berlari sebelah kaki surely kena lumba dgn yang sebelah kaki jugak baru adil.. kesusahan nya sama je dengan pelari yanag ada 2 kaki yang bersaing sesama pelari lain yang ada 2 kaki.. so tolong tgk balik la semua tu..

Anonymous,  September 26, 2012 at 10:53 PM  

Lagi sorang cakap pakai emosi. Buat research la bro. Tau tak dalam 100 m para ada 21 kategori? Mana satu nak bagi imbuhan setara? 100m atlet normal ada satu jer bukan 21 kategori yee

Anonymous,  September 26, 2012 at 10:55 PM  

Bro ada baca buku kaa..negara maju pun x bagi imbuhan setara sebb paralimpik ne saingan berbeza dan belum ada ketetapan cara kelayakan dan acara.. Aduss nak komen buat la homework sikit

What's Hot September 27, 2012 at 12:55 PM  

Paralimpik yang memang digahkan sebelum ini tetiba bunyi berkeroncong meminta pandangan Menteri Belia & Sukan. Apakah sudah tersedak nafas orang dibelakang tabir?

Masakan air berombak kalau tak angin meniupnya.

CERITA RAKYAT DAHULU KALA YANG TIDAK LUCAH

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP