Video Nurul Izzah & Azmin Ali

Saturday, September 29, 2012


Reaksi pihak pembangkang mengenai Bajet 2013 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri Dato Seri Najib Razak petang semalam di Parlimen. Saya merasakan suara sumbang yang telah diterjemahkan oleh pemimpin pemimpin Pembangkang didalam video diatas ini. Bagaimana dengan reaksi anda rakyat Malaysia? Setuju dengan kenyataan pihak Pembangkang? Jika mereka menyatakan Bajet Kerajaan adalah bajet politik bagaimana pula dengan bajet yang mereka bentangkan kelmarin?

Apakah janji mereka pihak pembangkang pada PRU 12 yang lalu telah ditunaikan? Bagaimana pula dengan Barisan Nasional yang kita tahu mereka menunaikan kata mereka iaitu "Janji Ditepati"

- Admin

113 comments:

Ghazali September 29, 2012 at 9:19 AM  

Bajet Pembangkang bukan Bajet Politik. Bajet mereka bajet alternatif, bajet Pakatan Rakyat (Rasuah) sebenarnya. Sebenarnya tuduhan itu ialah kepada diri mereka sendiri. Betul penerangan seorang MP dari Sabah tu. Jika Bajet PR mengakui bahawa tahun depan Ekonomi Malaysia akan berkembang 5.2%, bermakna PR mengiktiraf ekonomi Malaysia tahun ini cukup baik dan membanggakan.....

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:41 AM  

PAPA KU PULANG DARI KOTA....PAPA BELIKAN KU PREBET JET...PREBET JET KECIL WARNA JINGGA...BOLEH KU EKSYEN DEPAN NAJIB...KEH KEH KEH KEH KEH

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:46 AM  

Cakap banyak pulak si aiskrim jamban ni. Kalau RM500 tu takde nilai, kenapa kerajaan Selangor tak sanggup bagi pada rakyat Selangor? Kroni pakatan komunis apa cerita? Bagus sangat ke pakatan jaga rakyat? Pthuii...

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:52 AM  

mana janji-janji pakatan rakyat.
Semuanya macam celaka sahaja.
pembohong nombor satu negara

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:53 AM  

Kelentit & Ice Cream basi 2 orang ni apa tau pasal budget atau ekonomi?

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:57 AM  

Nampak sangat budget tu bagus utk rakyat, tu sebab biji kelentit basi & aiskrim cair melalak.

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:08 AM  

Di sebalik kata-kata dalam temubual itu ada terpancar rasa dendam, sakit hati, benci, gusar, benci, dan nampak semuanya negatif belaka.....

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:09 AM  

Keluarga hipokrit ni memang pandai cakap aje! Masaalah air di S'gor x bole urus, nak komen bajet negara??

Anak Lenggong September 29, 2012 at 10:10 AM  

Kepala hotak ko azmin dan nurul izah..ko kata ko duduk sekejap dikementerian kewangan apa yang ko dapat ..ko dapat berjuta saham sehingga bagi bini pada anuar..ko kata kerajaan bagi oneoff kepada rakyat..kenapa dalam buget ko tak ada pun cara mana nak perbentangan cara nak menjana ekonomi.

mamfuz ..suvival kepala hotak ko..ko lulusan spr tau ke pasal ekonomi ni..kalau dah bodoh jangan tunjukkan kebodohan ko kepada orang lain.

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:24 AM  

Satu Anak Derhaka

Satu Anak Peliwat

Dengar cakap pun nak muntah.

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:28 AM  

Aiskrim mengaku tempoh singkat dia dalam Kementerian Kewangan bersama bapa gulanya maka muncullah kenyataan yang kalau pelajar tahun 1 bidang Ekonomi pun akan gelak mendengarnya. Bajet semalam adalah pembentangan belanjawan negara bukan forum perekonomian untuk membincangkan masalah ekonomi global dan kesan-kesannya pada ekonomi domestik. Satu lagi aiskrim mengatakan bahawa keuntungan tauke-teuke besar mesti dipulangkan kepada rakyat. Nampaknya Aiskrim nak menegakkan teori ekonomi komunisme Karl Marx. Aiskrim mungkin tak tau bahawa ekonomi Republik Rakyat China meningkat berlipat ganda setelah menggantikan sistem ekonomi kominsime ini kepada laissez faire. Anak Al Juburi pula sebab ghairah nak cakap in English sampai terkeluar pulak "personal interest" seolah-seolah bajet semalam adalah satu rasuah daripada seorang individu yang berskala nasional kepada seluruh Masyarakat Malaysia. Mamfuz pula tak reti nak komen apa-apa sebab tak tau apa-apa pasal ekonomi.

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:28 AM  

PIIIRRRAHHH NURUL IZZAH BAJET PAKATAN NAK RAMPAS PUTAJAYA BAJET GILA KUASA NAK JADI PERDANA MENTERI...KALAU TAK TAHU PASAL EKONOMI ELOK TAK PAYAH KOMEN

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:33 AM  

Alahai Nurul...ada lebih baik ko lelong seluar dalam putih bapak ko yang dia guna masa kongkek china doll hari tu.

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:35 AM  

Surat cinta mak nurul kasi lelong, jam omega mana?

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:40 AM  

Suruh dia (Izzah si kelentit basi), suruh mak dia (Kak Jijah)confirmkan samada kote bengkok dlm video Cina Doll sama dgn kote Anwar dulu sebelum cite pasal baget. Jam Omega mana? Si Azmin aiskrim cair tu tak malu ke tunguk muka kat halayak ramai.

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:19 AM  

Nak keluar kan video apa pon, itu lantak kau orang lah...yg penting mesti yg hentam orang melayu.

Melayu vs melayu, aku tukang tepuk tangan....

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:25 AM  

undian bajet 2013 >>>> http://www.sinarharian.com.my/

papagomo berani x adakan undian lam blog ni. oops gomo dah kojol

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:28 AM  

Budget terbaeeeek, Sybas najib & Kerajaan.

Global Products & Services Review September 29, 2012 at 11:30 AM  

1Malaysia semua...

Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

Dengan RM 2300 boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan, Dengan RM 10,000 boleh dapat RM 2,000 - RM 3,000 sebulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

Kalau berminat, sila layari :

(Versi English)
http://tinyURL.com/UinvestWorld


(Versi Melayu)
http://PelaburanHartanah.blog.com


( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:31 AM  

Undian apa benda? Kalau ramai setan yang undi setan lah menang, Allah kasi akal fikir lah jangan jadi cam Melayu PAS & PKR, akal ada tapi sakit!

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:33 AM  

Terserlah betul kebabaian Melayu PR ni, keje tiup tersebar satu dunia pun masih berlagak hebat, malu sikit lah.

nor rasid September 29, 2012 at 11:39 AM  

kahkahkah...pakatan rakyat cakap macam aiskrim mangkok jamban. cakap tak serupa bikin. mana janji mu yg dahulu masih tak tertunai lagi. masih kini aku menunggu, tunggu yg tak kunjung tiba. porahhhh pandai cakap eja. tapi UMNO dan BN semua ditunai sudah 1000% rakyat mempercayainya. TERIMA KASIH BN.

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:39 AM  

hahahaha...ini semua bajet UMNO itu la kata PR, tpi ia lebih baik drp guna wang rakyat sewa beli bus dan treler and menipu rakyat soal air percuma, dpt RM500 pun syukur sbb kite x mampu nk tipu duit rakyat utk beli Fareri or Privite Jet utk kepentingan diri sendiri, Najib buat utk rakyat la bodoh pun PR...

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:46 AM  

kalau bajet bagus sangat bubarkan la parlimen sekarang. ada berani ker kahkahkah bodohnya cai umno

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:51 AM  

Bubar parlimen, Selangor tak berani bubar DUN apa hal. Najib tak bodoh cam kau Anon 11:46 & peminpin kau.

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:55 AM  

Geng PR ni memang ada sakit otak, peminpin kaki zina pun diangkat cam suci benor. Kalau dia baik & suci, tak lah dia berkawan dengan Nalla & Eskay dan pemuka pemuka Yahudi. Memang sakit akal betul PR ni, especially yang Melayu (memang melayu/longlai betul, gay ke apa?).

Anonymous,  September 29, 2012 at 12:00 PM  

anon mangkok ayun 11:46 am... sket2 ugut nak bubar parlimen.. sket2 ugut nak bubar parlimen... PR confirm kalah la kalau buat pru skang ke thn depan ke... korang tu pakatan setan... semua kepala hala tang lain... x yah la sebuk2 nak bubar parlimen skang... kerajaan skang da cukup baik bg masa kat pemimpin korang yg setan munafik tu tunaikan manifesto 5 thn lepas... ko tu mangkok... x nak pakai otak... si penjubor tu gak yg ko nak sokong.... hiii... ngeri aku ade rakyat maLAYSIA yg ngok mcm ko

What's Hot September 29, 2012 at 12:01 PM  

Mari kita tengok siapa yang kelentong sape.

Gula dah naik 0.20 start esok

LAGI-LAGI DIGULAKANNYA JUGAK

Anonymous,  September 29, 2012 at 12:02 PM  

anon 11:46 tgh menggelakkan kebodohan diri sendiri dan pemimpin2 bangang dia...

Anonymous,  September 29, 2012 at 12:22 PM  

Aku menetap di puchong dengan rasa terkejut teruja dan gembira jugak lah pada pagi yg ceria ini dikurniakan air teh o percuma semasa buka paip air.....Alhamdulillah....

Anonymous,  September 29, 2012 at 12:24 PM  

Aku menetap di puchong dengan rasa terkejut teruja dan gembira jugak lah pada pagi yg ceria ini dikurniakan air teh o percuma semasa buka paip air.....Alhamdulillah....

Anonymous,  September 29, 2012 at 12:48 PM  

Stkat air yg brape hengget tu percuma pastu cukai pintu mahal so ape bezenye?bodoh punye otak pakatan yahudi pk gune bontot nuar agknye.haha

Anonymous,  September 29, 2012 at 1:39 PM  

Azmin - saham Shamsidar masih belum dijawab. Nurul - di mana jam Omega belum terjawab. Mahfuz - tak cerdik.

Anonymous,  September 29, 2012 at 1:43 PM  

what's hot kat atas tu tak cerdik,..dgn menarik subsidi gula adalah diharapkan org kurang guna gula,,, tak sedar ke kencing manis dah meningkat kat sini,.. fikir lah cara rasional.. prevention is better than cure, kut hang dah kena kencing manis baru hang nak terima kasih kat kerajaan menggalakan org kurang guna gula,,,hang telah gula lah kut susah nak paham..

MALINJA,  September 29, 2012 at 2:09 PM  

PERESEMBAHAN NAJIB DALAM BAJET 2013 SANGAT BAIK TERBAGUS UNTUK RAKYAT SEMUA PERINGKAT;

ADA LAGI YANG NAJIB KENA BUAT UNTUK MENANG PRU 13 NANTI.

1.MUKA-MUKA CALON ADALAH PENTING.KALAU LETAK KAKI HAPRAK,KAKI BETINA,KAKIJUDI HABIS LAH SEGALANYA.
CALON KENA TERBAIK.SEBAB LEPAS INI ISU CALON AKAN DI KOREK.

2.RAKYAT NAK TENGOK DAN LIHAT APAKAH TEMA MENISFESTO PRU 13.


INGAT RAKYAT AKAN TENTUKAN KESEIMBANGAN ANTARA PEMBANGKANG DAN KERAJAAN .

APA YG RAKYAT KINI KERANA OMBAK YG MUAT DARI PAMBANGKANG.MAKA KERAJAAN BN TERPAKSA KEMUKAKAN YG TERBAIK.

PEMBANGKANG JUGA ADA PERANAN.

RAKYAT JANGAN JADI BODOH.ITULAH DEMOKRASI.PAKYAT PERLU IMBANG PAMBANGKANG DGN KERAJAAN.

BARU RAKYAT DAPAT NIKMAT.JIKA RAKYAT DAPAT TULANG DAN KUAH SAHAJALAH.

Anonymous,  September 29, 2012 at 2:40 PM  

Mari kita lantik Mahfuz jadi PM... he hehe... agaknya apa yang dia nak bagi kat rakyat ye? Maka, dia akan berkata, rakyat setakat SRP pun boleh jadi ahli parlimen. Jadi bajet untuk inovasi dan pengajian menengah, vokasional, tinggi dan post grad, TAK PAYAH! Negara akan tetap maju, macam aku. - - Mahpuz Samdol.

Pesara Guru,  September 29, 2012 at 2:44 PM  

Kenaikan gula 20 sen sekilo masih merupakan yang termurah berbanding dengan 3 negara jiran. Apa pun saya bersetuju BN kuragkan subsidi gula dengan objektif menggalakkan rakyat menggurangkan konsumasi gula dalam apa bentuk makanan dan minuman sekalipun. Diabetes tidak ada ubatnya manakala obesiti di kalangan anak-anak kita adalah antara yang tertinggi di dunia. Lagipun rakyat akan benar-benar terbeban sekiranya subsidi bahanapi dan tenaga dikurangkan.

Pernyataan-pernyataan 3 orang ahli politik di dalam video tersebut jelas memperlihatkan kegusaran dan cemburu mereka ke atas belanjawan negara yang saya kira adalah yang terbaik sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Anonymous,  September 29, 2012 at 2:48 PM  

haha bajet kerajaan bajet politik...bajet pr bajet rakyat...pemimpin pr igt rakyat msia bodoh mcm pengikut2 pr ke...kesian masih bermimpi rupenya....

Anonymous,  September 29, 2012 at 3:07 PM  

Tuduk dan patuh tanpa sebarang bantahan, itu lah bagus nya pacal2 umno

Anonymous,  September 29, 2012 at 3:15 PM  

apa kalu kerajaan bubarkan Parlimen hri ni ko org PR ingat boleh takluk Putrajaya ke? Mimpi aje la korang,,,pooorraahhhh. Bodoh mcm babi punya PR....

Anonymous,  September 29, 2012 at 3:17 PM  

Bagus klu ada pembangkang yang kuat, tapi pembangkang kita tak ada kelas, suka menjahanamkan je. Perlu pembangkang yang mempunyai peminpin yang patriotik, berwawasan dan komited demi rakyat & negara. Bukan sebab nak jadi PM, nak kuasa, nak hancurkan BN sebab dengki (politik benci). Klu peminpin dah terang terang tak moral tak yah ikut, buang aje tapi siapa nak ganti semua low kelas.

Anonymous,  September 29, 2012 at 3:25 PM  

gula naik 0.20sent org PR dah bising2 mcm anjing, rokok naik sampai RM10 org PR isap gak..bodoh betul dia org ni..

Anonymous,  September 29, 2012 at 3:59 PM  

Tuduk dan patuh tanpa sebarang bantahan, itu lah bagus nya pacal2 umno

September 29, 2012 3:07 PM
..............................
Ko tujukan kat sapa sebenarnya ni?...sapa yg tunduk,sapa yg patuh?
Memang cai2 pakatan haram ni dah buta mata hati,tak sedar diri,bodoh melantun-lantun.
Arak yg dah dirampas suruh pulangkan balik...
Nak tutup pusat hiburan dlm bulan Puasa tak jadi...
Ni dua kes ni jer...apa cer?

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:12 PM  

si aiskrim mangkok dgn Nurul nie faham ke pasal bajet......komen merapu2... Bajet pembangkang hanya utk di dunia hayalan mereka...Manisfesto PRU12 belum satu ditunaikan.....kah kah kah!! lawak2.

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:31 PM  

Nak dengar komen sekawan lembu pakatan haram ini memang membuat hati ini panas membara di atas kebodohan dan kesombongan serta ketaksuban mereka kepada Al-juburi (ayahanda Segala Maksiat). Tak dengar pun tak boleh juge, ialah nanti kita tak tahu betapa bodoh dan busuk hatinya mereka. Macam mereka je yang pandai kat dunia dan tiada insan lain lebih baik daripada mereka ini yang terlalu taksub kepada kuasa politik duniawi. Bagi kami yang mempunyai anak2 yang kurang upaya sangat berterima kasih kepada isteri YAB PM kita yang rajin dok belajar dan ke luar negara untuk melihat perkembangan pendidikan cara baharu untuk anak2 kecil juga untuk golongan anak2 istimewa, bagi kami pasti Isteri PM inilah yang banyak memberi influen langsung kepada PM untuk berani terus membantu golongan miskin dan istimewa. Kerana lazimnya pegawai2 kerajaan ramai yang tidak bersungguh memberi dorongan dan pandangan serius kepada pihak atasan mereka untuk terus maju dan meningkatkan keupayaan perkhidmatan. Ramai yang mengambil langkah selamat iaitu buat lebih kurang asal gaji jalan. Tak gitu....

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:39 PM  

hehe emo nmpk...rilek bro...bubar tetap bubar...cuma nk pastikan pr tersungkur dgn penyokong2 bengap a.k.a bahalol dipru13 nnti..hehe

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:47 PM  

Kepala hotak dia orang penuh dengan lendir je, tu lah pecacai pecacai PR, lebih lebih melayu. Asyik focus kat badan dia lah, perut dia lah, tapi kat kote bengkok tu buat tak tau. Memang confirm seconfirm confirmnya klu Jijah boleh kasi gambar kote Anwar.

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:54 PM  

Orang melayu malaysia, Yg tunduk dan patuh macam gitu..

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:54 PM  

ade pembangkang ade baiknye...tpi klu pembangkang mcm pr baikla takyah...geli aku...hee

Anonymous,  September 29, 2012 at 4:59 PM  

Apa yg bn/umno buat ko orang setuju je, jangan banyak cerita.
Nanti semua subsidi kena tarik balik mati kering kau orang semua.

Anonymous,  September 29, 2012 at 5:33 PM  

Mahathir kata bajet kerajaan ialah bajet santa claus

Anonymous,  September 29, 2012 at 6:40 PM  

woi.. mana janji gula2 pr tempoh hari..?? aku tunggu dah nak masuk Pru plak dah ni..

dengar pr punya janji2 Pru fuh.. mantop..
bajet fullamakk.. meletop...

tapi semuanye hampehh.. siot..
cakap berdegar2 tapi macam tong najis yg baru dikosongkan.. hangit

kerajaan/umno punya janji2 pru ditepati, ditunai..
bajet semuanye utk kepentingan rakyat, rakyat dapat gak merasa..

Pr dapat apa..?? janji air liur, rakyat dapat pun air liur.. siot kulit muka tebal ada hati nak komplen plak..

kerajaan/umno yg susah payah membangunkan negara dan menjamin keselasaan rakyat.. ada hati Pr nak tumpang dapat nama sekali..

PR SATU HABUK PUN TAK ADA JASA PADA NEGARA.. MENGHANCURKAN NEGARA ADALAH...

HAMPEHH.. SIOTT.. PUNYA PR.. cakap berdegar2 tapi kote bergelumang dengan lendir..

Anonymous,  September 29, 2012 at 6:41 PM  

eleh sibuk je nurul izzah
kawasan sndiri pun tak jaga..

dah la anak beranak pegang jawatan dlm parti lagi bajet bagus konon pejuang ker

Anonymous,  September 29, 2012 at 7:42 PM  

BERUK 2 EKOR NI LANGSUNG TAK LAYAK BERCAKAP PASAL BAJET 2013 YG DIBUAT OLEH BN TU. SEBAB 2 EKOR BERUK JANTAN DAN BETINA NI LANGSUNG TAK ADA JASA DALAM NEGARA INI. MANA DIA KEBAJIKAN YG MEREKA BUAT PADA RAKYAT MASA DEPA JADI YB NI? KEBAJIKAN DALAM JAMBAN ADA LA. NAK KONDEM KEBAJIKAN ORANG LAIN KONON, YG PR MEMERINTAH TU BUAT APA? JANJI ITU, JANJI INI TAPI HABUK PUN TARAK MAKAN GAJI BUTA SAJA. DASAR HIPOKRIT , DIA SAJA YG BETUL, MAK SENDIRI PUN TAK MAHU PANDANG NAK AJAR ORANG PULA.PIRRRRRAHHHHHH,

Anonymous,  September 29, 2012 at 8:08 PM  

Sudah la Papa Gomo, Lepas pilihanraya ni ko tau la mana ko pergi.. Setakat jadi anjing kurap.. Menyalak ...

Anonymous,  September 29, 2012 at 8:40 PM  

budget yg bagus. oooo...kata budget 2013 budget pilihanraya. habis tu budget PR tu budget apa ? masuk tong sampah la budget PR lg bagus. Ooooiiii...gula naik 20 sen pun nak berkira. abis tu yg buang duit pi berubat utk kecing manis tak nak kira pula. bodoh piang, bangang. suruh PM bubar parlimen. abis tu yg kedah, penang, selangor tak berani nak budar DUN apa cerita. Tu simpan dlm lubang jamban ke ? memang bangang nak mampus la pencacai2 PR ni. ooooiii...tgk diri sendiri sebelum nak cakap lebih2.

Anonymous,  September 29, 2012 at 8:52 PM  

korang kate bajet bagus. tolongla undi disini >> http://www.sinarharian.com.my/
bn kalah teruk lagi undian cyber

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:12 PM  

memang bodohlah pm korang kalau tak bubar parlimen segera selepas pembentangan bajet. memang tak pandai main stategi. kalau benda basik macam ni pun tak tahu memang tak layak jadi ketua negara.

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:27 PM  

mahpuz:Failed.cuba lg pmr taon depan
assmin:ckp guna otak lutut kanan
nurul:jaga parlimen leklok..xpayah nak tukar2 kawasan
Kesimpulan:buku jingga sehingga otak jd jingga.budget syok sendiri..
FAILed!!

Anonymous,  September 29, 2012 at 9:44 PM  

Pencacai2 PR kata cai2 umno/bn tunduk & patuh, lu org tu ape? Sori la kita org ni bukan pencacai2 umno/bn. Kita org rakyat Malaysia yg amat bterima kasih & bsyukur dgn apa yg diberi. Bukan mcm pencacai2 PR, x berani menyatakan kebenaran & penghargaaan kpd kerajaan. Lu org tu apa plk? Apa yg dikatakan oleh Al-Juburi semua lu org setuju, hangguk, terima, patuh & tunduk. Tu yg org kata bodo piang melantun2!!! Amacam Lu org berani jawab tu dulu???

Pencacai2 PR kata Bajet 2013 tu bajet pilihanraya, lu org tu ape? PR punya bajet tu bajet apa plk? Bukan ke bajet pilihanraya jgk? BANGANG!!! Sekurang2nya kalau lu org nk kata Bajet 2013 yg PM bentang tu bajet pilihanraya, dh terang2 mmg dpt punya. Nk harapkn Bajet Pilihanraya PR? 7 keturunan pn blm tentulh dpt!!! Tp PR berani janji langit & bintang sbb SOROS sokong dr blkg!!! Ha ha Lu org jawab tu dulu!!!

Pencacai2 PR kata BN x berani nk bubar parlimen, lu org tu ape? Siang2 dh umum selangor x akan bubar DUN? Lu org jawab tu dulu!!!

Pencacai2 PR kata Bajet 2013 tu akan meranapkan ekonomi negara, lu org tu ape? Blm jd PM dh ada bas eklusif & jet peribadi!!! Lu org ingat rakyat M'sia bodo sgt ke nk percaya lu org punya alasan2 mengarut nk kasi tutup lu org punya KANTOI? Lu org jawab tu dulu!!!

Pencacai2 PR kata Bajet 2013 tu bajet gula2, lu org tu ape? MB Khalid kata manifesto bukan janji bertulis!!! Sekurang2nya PM/BN dh hampir 100% tertunai! Lu org dh KANTOI menipu rakyat terkencing2 nk jawab soalan rakyat mana janji2 palsumu semua, MB Khalid kasi cover "manifesto bukan janji". Lu org jawab tu dulu. So, lps ni jgn harap RAKYAT nk percaya lagi sampai kiamat PR punya manifesto ke, buku jingga taik ayam ke, janji air liur ke, bajet PR ke, sbb semua tu bukan janji bertulis!!!! Comfirm mmg x akan tertunai punya!!!

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:21 PM  

APA BARANG BAJET NAJIB...BAJET PAPAKU BERGAJET-GAJET...DGN PREBET JET MENCECAH TARGET...BAJET JINGGA TERINJEK-INJEK...PAPAKU ANUGERAH NILAI SEHENGGET...HINGGAKAN PREBET JET TERSENGET-SENGET....KEH KEH KEH KEH KEH

Anonymous,  September 29, 2012 at 10:48 PM  

X de satu pn ucapan terima kasih yg keluar drpd mulut longkang dia org ni! Semuanya buruk2 dan salah belaka! Pada hal sedara-mare sepupu sepapat ahli keluarga dia org jg yg dpt!!! So, kalau rasa bajet yg PM bentang tu bajet yg akan meranapkn ekonomi negara SILA arahkn sedara mare sepupu sepapat & ahli2 keluarga lu org yg dapat habuan drpd kerajaan tu supaya jgn terima & dipulangkan semula demi negara. Ada berani? Aku ada ramai kawan yg ahli PAS. Semuanya bertopengkn penampilan ostad2 belaka tp hati busuk, x bersyukur kpd Allah swt & x berterima kasih sesama manusia. Semua yg kerajaan sediakan dia dulu yg nk sapu, semua yg kerajaan bagi dia amik TAPI mulut masih busuk mcm longkang kata kerajaan Malaysia ni kerajaan yg zalim!!! Dia org siap bole cakap "Org dh kasi amiklah! Tapi pangkah tetap PAS!!!" Aku nk tanya sket zalim ke bila lu org boleh hidup aman damai kt M'sia ni? Zalim ke bila rakyat masih boleh pergi solat di masjid tanpa rasa takut? Zalim ke bila lu org boleh pergi melancong dalam & luar negara tanpa ada sekatan apa2? Zalim ke kalau anak2 lu org boleh sambung belajar kat luar negara pakai biasiswa kerajaan? Zalim ke bila lu org bebas menghentam kerajaan & bebas buat demonstrasi yg membuang masa & menjahanamkan harta bensa awam? Zalim ke bila lu org boleh buat ceramah berhari2 mengutuk & menfitnah kerajaan? Zalim ke bila lu org punya media HARAKAH,Keadilan/Roket & yg pro lu org boleh bebas di pasaran & lu org punya M'sia Kini boleh bebas di alam maya? Zalim ke bila menteri2 termasuk PM ke luar negara mencari pelaburan utk kemakmuran negara sedangkn Al-Juburi & cai2nya berpuluh2 kali dlm setahun ke luar negara kerjanya mburuk2kan negara & bersekongkol dgn SOROS utk mhancurkan negara? Lu org sila jawab...

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:02 PM  

Wajah nurul semakin tua dan kering,mata cenkong mcm jerangkong...dah hampir sama ngan muka bapanya..muka penipu dan pembohong...muka gila kuasa..muka takde nur dan auara....anugerah tuhan konooooonnn....kehkehkeh.

-hell soul-

Hj Mohammad Hj Dit September 29, 2012 at 11:17 PM  

Siapa Azmin dan Nurul Izah? Apakah kedua2 MP PKR ini faham apa yang diperkatakan. Cakap pasal kroni tetapi tidakah Azmin menelanjangkan dirinya dahulu jika beliau masih lagi lelaki atau separa lelaki. Kalaulah Bossnya DSAI apa yang perlu diperhatian. Buang masa saja.

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:23 PM  

Assalam.....sukar ke utk kita menjadi manusia yg mampu berterima kasih sesama manusia, bersyukur kpd ALLAH di atas nikmat yg diberikan? Apa nikmat2 yg telah diizinkanNya? Dikurniakan negara yg bebas drpd bala bencana semulajadi seperti gunung berapi & puting beliung(sekadar sedikit contoh, Dikurniakan bangsa2 yg berbilang2 menghuni bersama di bumi Malaysia spy kita belajar bertoleransi dan berkongsi sesama manusia, tidak seperti di negara2 yg 100% penduduknya hanya terdiri drpd 1 kaum/bangsa yg tdak juga bersatu padu; dikurniakan pemimpin2 yg pakar dlm bidangnya iaitu memerintah negara ini seadil-adilnya sehingga diizinkannya berkuasa sehingga kini, tdk spt di negara2 lain yg dipimpin oleh pemimpin2 yg bukan pakar dlm bidangnya sehingga menyebabkan negara kacau bilau, menderita, ketakutan tdk berani bersuara dan huru hara!!

Marilah kita muhasabah diri kita semula supaya kita dpt sama menyokong apa jua kebenaran dan kebaikan yg dilakukan sesama manusia!

InsyaAllah, ALLAH akan lindungi kita drpd malapetaka dan pihak luar yg ingin menghancurkan negara kita dgn apa cara pun jika kita kembali bersatu membangunkan negara tercinta ini!

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:30 PM  

SOKONG!!! kenyataan berfakta yg boleh diterima oleh Anon 9:44 PM & Anon 10:48 PM. Jadi, mana cai2 PR yg buta2 tuli sokong PR? Masih menunggu jawapan2 yg diutarakan oleh Anon2 tersebut utk dijawab oleh cai2 PR. Nk sokong & jd taksub pn berpada2 la kawan...selidik dulu sbb si anwar tu beriya2 nk jd PM, baca sejarah latar belakang dia smpi dia di pecat Dr M dulu & baca sejarah knp PKR diwujudkan dan siapa yg sokong PR dr belakang!!!

Anonymous,  September 29, 2012 at 11:44 PM  

BN had learnt their lesson from PRU12. They become better and better nowaday. Infact, I could say they are excellent under PM Najib. Although he(Najib) struggled to rebuild peoples' faith upon BN, he proved himself he is a better man to be what he is now; the real peoples' hero or the real prime minister rather than the self-acclaimed PM (anwar). Do you guys really think he (anwar) do fit to be our next PM? I don't think so...and he will not be allowed by the peoples!!!

Anonymous,  September 30, 2012 at 1:24 AM  

Terima kasih piem sebab bagi duit banyak kat kami. Tapi mintak maaflah... hati kami dah tak berapa nak pada umno lagi. Kalau macam ni ada setiap tahun maka kami akan kekal pada umno. Kami percaya kalau umno masih perintah maka kami tak akan bonus sebanyak 1.5 bulan lagi pada tahun hadapan. Mungkin pada 2016 nanti baru boleh dapat balik. Hanya yang bangang dah tak boleh nak repair je yangbtermakan dengan gula2 ni.

Kami bukan nak duit sangat. Kami boleh cari duit sendiri. Kami nak harga barang murah, utiliti murah, harga kereta murah, kehidupan selesa di bandar, pelajaran percuma. Ini semua lebih penting untuk jangka panjang bjkan duit yang dapat hari ni esok boleh habis.

Puak2 tegar umno memang dah tak boleh nak repair lagi kepala otak mereka. Walau dicampakkan RM50 seorang mereka tetap bergembira dan berpesta. Kami nak jangka panjang bukan jangka pendek. Tak apalah... itu hak demikrasi masing2. Asakan jangan disekat kami nak lakukan perubahan.

Pecacai2 umno kalau nak terus pilih umno maka teruskan. Kami nak cuba kerajaan baru pulak sebab sebagai kakitangan awam kami dah dapat merasakan sedikit perubahan di selangor walaupun banyak tekanan dari pusat. Rumah kami yang terbengkalai sejak dari zaman mat taib dulu pun sudah dapat diselesaikan oleh kerajaan baru.

Sekarang kami nak mencuba pula diperingkat persekutuan. Mungkin akan ada perubahan yang lebih besar.

Anonymous,  September 30, 2012 at 1:54 AM  

Sokong anon di atas. Anjing tak akan berkokok walaupun dimasukkan ke sekolah khas. Mereka tetap menyalak walau tuannya buat apa saja baik atau buruk. Mari kita sama2 cuba kerajaan yang baru pulak. Rezki datang dari Allah jua. Kalau ditentukan oleh Allah bahawa melayu akan pupus maka ia tetap akan pupus jua walaupun diperintah oleh umno. Tanah rezab melayu pun dah makin pupus sewaktu masih diperintah oleh umno. Itu bukan kerja dap, pkr atau pas. Tapi kerja umno, mca dan mic. Itu sangat jelas.

Anonymous,  September 30, 2012 at 2:30 AM  

aku sokong dua anon diatas. ABU!!!ABU!!!

Anonymous,  September 30, 2012 at 2:34 AM  

hello kawan-kawan. leh tanya sikit? gomo dah kojol ker lom?

shanan,  September 30, 2012 at 4:44 AM  

tgok kat cni klau nak tgok gomo dah kojol ka belum.http://sy.my/3cep

Anonymous,  September 30, 2012 at 9:43 AM  

Rebate tok langgan china doll & bli eskrem tak dak ka.... ha ha.... itu yg meroyan tuh.... sabar... sabar... ti kalo pr menang masukkan rebate tuh dlm budget ye.... jgn lupa rebate tok langgan montot & pertubuhan blue boy sekali yerk.... yeah... fifi suket.... hak ptuihhh

Anonymous,  September 30, 2012 at 9:46 AM  

Tgk muker deaorg nih cam sial lah....

Anonymous,  September 30, 2012 at 1:13 PM  

Ko sape nak suruh2 PM bubar parlimen?klau ko tu hgus sgt dah lama da ko jd pm.ngok

Anonymous,  September 30, 2012 at 1:22 PM  

Kata 2 Ko sama lawak dan jijiknya mcm ketua ko si penjubo tu.otak letak kat buto*.insyaALLAH smpai kiamat pun jgn harap ketua munafik ko tu dgn pakatan setan ko tu akan memerintah malaysia

Anonymous,  September 30, 2012 at 2:30 PM  

Anak derhaka konek seinci ni pun bercakap ala-ala kekasih golapnya. Sama2 muka tak tau malu wekeke lawok-lawok.

Anonymous,  September 30, 2012 at 8:42 PM  

baru perintah berberapa bulan, tanah dah kena gadai sehingga 999 tahun pada cina tu ape cite... kalau dpt perintah negara alamatnye negara pun dipajak ke cina/yahudi sehingga 1000 tahun plak..

hampehh.. punya PR

Anonymous,  September 30, 2012 at 9:48 PM  

aku setuju jka harga gula n rokok jugak naik....kerajaan prihatin!!!

Anonymous,  September 30, 2012 at 11:27 PM  

hahahah.. aku ingt... aku ingt rupa seluar tu...

Anonymous,  September 30, 2012 at 11:43 PM  

tengok gaya tulis mcam peon (despatch) jer....

Anonymous,  October 1, 2012 at 12:20 AM  

memang terbaik bro...tang mana zalimnya pon aku x tau gak... kecuali dulu menghasut rakyat kena ISA... tapi tu untuk keamanan negara.. bukan kena tocher atau tembak pon... Kami bersyukur dibawah BN... Emak aku sampai sekarang dapat pencen guru arwah abah.. Adik beradik aku semua berjaya di swasta dan kerajaan.. Anak2 buah ramai lulusan universiti dan masih diuniversiti.. Anak sulung aku sendiri di luar negeri jurusan medic bawah pogram MARA... pada aku inilah jasa perjuangan UMNO yng tidak ternilai... takder sebab aku nak ambik risiko menyokong mereka yng belum tentu dapat menjamin pembangunan bangsa aku ni...

Anonymous,  October 1, 2012 at 12:49 AM  

Ada yg kata umno rampas tanah rakyat.pas x rampas tanah rakyat ke.mari la klate ni kito g tgk di gua
Musang nok tahu pas rampas tanoh rakyat ko dok.orang asli pun x prcayo doh ko pas ni.membangun bersama islam tapi beratus2 ekar tanah rakyat dia bedal.

Habis tanah rakyat rizab sungai pun puok 2 pjbat tanah bwh kerajaan negeri kutip jual jgk.teruk betul la puok2 taik nih.lambatnyo nok pru.setakat ni aku tgk rakyat klate rata2 nok tra krajaan lain plk.pas letok tpi dulu.

Mati mun pas tahun ni.

Anonymous,  October 1, 2012 at 1:39 AM  

Pas rampas tanah org kampung dapat pahala, itu satu jihad..

tokgaru October 1, 2012 at 8:35 AM  

nama pun pembangkang. mereka cari makan dengan cara tu. kalau mereka tak bangkang tak ada lah kerja mereka ... mentekedarah gaji buta la tu.

senang cakap. apa yang kerajaan bagi kita terima. kepada yang tak mau terima tolong serah balik kepada kerajaan. hanya orang otak tak centre saja yang tak mau terima.

dengaq kata orang Pas sekoq pun tak ambil BR1M (RM500) dulu. Betul kah ?

Anonymous,  October 1, 2012 at 9:56 AM  

anak durhaka dan anak peliwat ni marah sebab kos liwat, jumlah amaun nak ditipu wang rakyat, kos cina dol dan kos sewa private jet tidak masuk dalam bajet 2013 Najib. bajet tu cun lah kpd fuckatan kalau ada perkara2 diatas.

Anonymous,  October 1, 2012 at 10:05 AM  

Eskrim eskrim...bile tukang karut bcakap psl ekonomi ... he he

Anonymous,  October 1, 2012 at 10:26 AM  

FUCKATAN bawa masuk cina dari luar untuk berdemo hijau membantah project petronas di johor seperti mereka lakukan di Gbeng/lynas dan Raub walaupun akhirnya mereka tewas dan diheret ke mahkamah.

Apakah mereka ini hanya nampak puki dan ponggong saja tapi projek yang sama di Kerteh telah berjaya sekian lama.

Aku anak Pengerang, aku tengok demo tu siapa atas pentas, ahlol amal PAS, Hishamudin Rais sampah masyarakat, yang tak nampak mahjasewel2 totok mereka. dah malukah pasal kalah kat kampus.

Anonymous,  October 1, 2012 at 12:54 PM  

Pas tak ambik BR1M..??

tempat aku muka2 Pas ni lah yg pagi2 buta dah beratur paling depan nak ambik duit tu...

dah dapat duit, balik rumah buat cite duit tu haram lah, kerajaan zalim tak jaga rakyat lah...

hampehh punya Pas..

Anonymous,  October 1, 2012 at 2:07 PM  

aku ambik br1m tapi undi tetap pr. gi mampos la bn sialan

Anonymous,  October 1, 2012 at 2:11 PM  

aku masuk sini jap nak baca apa buah fikiran bakal-bakal ahli neraka kat sini.

Anonymous,  October 1, 2012 at 3:57 PM  

he3... duit kerajaan haram tapi kalau dapat sebat.. sial punya Pas..

yg cakap kat atas ni, nak tanya kau tu ahli syorga ke.. pelik gak dah tau dijamin masuk syorga... syorga alagapas.. syorga2 utk org2 Pas/Pkr

hampeh.. punya Pas/Pkr

tokgaru October 1, 2012 at 5:15 PM  

Kerajaan yang memerintah ni "haram" tapi duit BR1M tak haram pulak. Biasanya yang aku faham kalau induknya "haram" maka segala hasil dari induk tu hukumnya haram.

Saja nak tanya orang Pas. Kalau daging babi orang Pas tak boleh makan sebab hukumnya haram, tak kan susu babi boleh pulak.

Pada kami yang pro Umno ni, babi dari hujung muncung sampai ke ekornya semuanya haram... hukum yang kata macam tu so kami ikut saja lah.

Anonymous,  October 1, 2012 at 6:02 PM  

Hehe...

Yang haram tu umno yang dipimpin oleh piem haramjadah. Duit BROOM aku sapu je sebab bukan duit mak bapak najib pun. Duit BROOM ialah duit yang kerajaan pinjam sampai hutang negara meningkat 1/2 trilion.

Kalau aku tak sebat korang opps silap... umno sebat. Korang dok serupa tu jugaklah. Najib pun tak kenal dan pandang korang pun...

Korang saja membangangkan diri sendiri nak bagi najib sebat harta negara

Anonymous,  October 1, 2012 at 9:32 PM  

anon 6.02 PM..
pecacai PR ni kalau cakap mengalahkan profeser..

1/2 trilion kerajaan berhutang utk bayar brim..? ambik mana fakta tu.. buktikan la.. itulah banyak sangat baca haramkah kelentong dan terlalu banyak sangat dengar ceramah2 penipu.. kasian cakap mcm org tak ada otak.. spesisi pecacai PR memang mcm tu

najib sebat harta negara..?? tolong tunjuk bukti..? jgn cakap melalak mcm anjing kurap.. pegilah buat laporan bukan cakap mcm tong kosong disini..
najib tak pandang..? habis tu duit brom, duit dan batuan utk kanak2 sekolah/pelajar dan macam2 lagi yg najib peruntukan tu utk rakyat la bengap.. yg kau sendiri kata duit brom tu kau nak sebat..

sebab duit brom tu bukan duit makbapak najib la, najib bagi pada rakyat, buat apa plak duit gaji dia nak bagi pada org bodoh mcm kau plak.. apahal..

kalau nak komen biar ada fakta dan logik, kalau tidak org tak kata kau pandai, tapi kebodohan kau tu plak yg nampak

Pas kata duit kerajaan haram.. tapi kau sebat gak.. ape cite bro..
tak masuk syorga alagapas kau nanti..

Anonymous,  October 1, 2012 at 10:56 PM  

Tunggulah bila dah tak jadi piem lagi esok dan dibicarakan di mahkamah perancis. Baru korang yang bangang2 ni tau dia sebat ke tak duit kerajaan ni.

Tolong jangan tunjuk sangatlah bangang tu wei...

Simpan sikit untuk hari tua

Anonymous,  October 2, 2012 at 1:28 AM  

kuat angan2 ko ni sama mcm pemimpin idola kau tu.. kasiann

Anonymous,  October 2, 2012 at 2:05 AM  

Apa susah sangat nak faham? Syarat2 wajib nak jadi melayu kena bangang ke?

Bajet defisit tu bermakna duit pinjam le... BANGANG!!! Abis tu nak cekau mana nak bayar BROOM tu?

Tak payah jadi manusia lagi bagus korang ni. Jadi lembu lagi bagus. Boleh aku sembelih buat korban.

BONGOK betul melayu ni. Macamana melayu nak jadi tuan kat malaysia ni kalau BANGANG YANG KETERLALUAN?

Anonymous,  October 2, 2012 at 3:15 AM  

Alah diorg ni tkyh tggu bajet. klu Nicky kate nk taubat dan kembali kpd ajaran Islam sebenar pun diorg takkan terima punya.

nizbzam October 2, 2012 at 10:54 AM  

srp lah der bukan spr......semangat lebih der..

nizbzam October 2, 2012 at 11:02 AM  

kelantan supply sampai selangor ke der....projek mega ni,dasyat pembangkang ni diam2 dah ada projek besar,tk lama lg sampaila ke penang dan kedah pulak....ke ke ke

(teh o kuar kut paip)

nizbzam October 2, 2012 at 11:18 AM  

harap2 klau pr menang pru kali ni(nauuzubillah tidaklah hendaknya)
ko adalah salah seorang kakitangan kerajaan yg terlibat dlm skim pengurangan kakitangan kerajaan anjuran manifesto dap muahahahaha...

bila diberhentikan bleh ko merayu jd tukang kebun LGE....tk bnyak sikit2pun dpt juga ko jilat jubur cina lahanat tu kan...bru puas hti ye tk.

nizbzam October 2, 2012 at 11:29 AM  

betul la sangat.ada pegawai kerajaan ni org kuat pas..hari2 pkai ketayap tp bila pg ambik br1m dan bantuan utk anak dri cawangan umno terus pkai songkok pastu dok ceramah kt budak2 bru nk up siap maki hamun kerajaan....hebat munafik puak ni.

Anonymous,  October 2, 2012 at 1:07 PM  

betul ke si mahpuz tu kelusan srp je? kalau betul dia patut malulah sikit nak komen pasal budget negara. budak srp apa dia tahu. diam itu lebih baik bagi org yg tak mengetahui.

Anonymous,  October 2, 2012 at 4:27 PM  

1/2 trilion kerajaan pinjam nak bayar broom.. fakta sial mana berok2 PR ni ambik.. bodoh piangg

Anonymous,  October 2, 2012 at 8:30 PM  

Tu la dia melayu umno bangang semulajadi tak tau isu. Bercakap dengan tukang kebun sekolah anak aku pun dia boleh faham

Anonymous,  October 2, 2012 at 10:01 PM  

tolong la bagi fakta jgn buat cite kartun... nanti bangang tu terpalit kat muka hang..

Anonymous,  October 2, 2012 at 11:06 PM  

nurul berlagak konon2 pandai ekonomi, apa yg dia tahu.....kuat temberang sama mcm bapak dia..

Anonymous,  October 3, 2012 at 2:45 PM  

FACK UMNO!!!

Anonymous,  October 3, 2012 at 2:46 PM  

AMENO TA'IK!!

Anonymous,  October 3, 2012 at 4:56 PM  

itulah kebodohan pakatan...cara komen pun org dah tahu puak2 pakatan jenis bangap..sampah!!

Anonymous,  October 4, 2012 at 11:09 AM  

wahaiiiii penyokong2 penjubo.... bila la korang ni nak taubat?dr komen2 korang dah tau dah... otak korang ni letaknye kat kote... hahahahahah

Post a Comment

Lu nak tulis apa lu tulis lah. Tapi jika ada sebarang komen yang lu tulis yang mana boleh di dakwa maka lu jawap sendiri di Mahkamah. Gua empunya Blogg tak tanggung. He he he

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP