Haji Hadi Dilaporkan Pengsan Akibat Santau Pemimpin Politik Pakatan

Thursday, January 12, 2012
901 Haji Hadi Pengsan


Memang kelakar senario politik hari ini yang mana bermacam macam drama sama ada yang suka mahupun duka menghiburkan kita rakyat Malaysia. Malah Gomo sendiri sebagai seorang Blogger merasakan sejak 2008 hingga ke hari ini bermacam macam ragam yang berlaku dalam permainan politik baik parti UMNO, PAS, DAP, PKR dan lain lain.Mari kita saksikan Video diatas ini.

Apa pun pada pendapat Gomo percaturan PAS yang telah memecat Hassan Ali dari parti Islam Semalaysia itu adalah satu keputusan yang tidak tepat dan sebenarnya telah memberikan satu kerugian yang besar buat seluruh ahli dan pemimpin PAS. Pendek kata percaturan Haji Hadi Awang yang berkira kira nak menjadi Ketua Umum Pakatan Rakyat telah memakan dirinya dan juga parti PAS.

PAS didesak oleh Azmin Ali PKR yang mahukan Hassan Ali dipecat dari PAS kerana mengkritik Aznwar Ibrahim berikutan masaalah moral yang ada pada Anwar. Desakan yang kuat juga datang dari DAP dalam hal ini kerana pada DAP Selangor terutamanya Hassan Ali terlalu banyak menjahanamkan DAP dalam meraih hasil aktiviti haram yang mereka lakukan.Hari terakhir sebelum 901 Haji Hadi diasak cukup rapat dan kata kata DAP yang telah menjanjikan Haji Hadi sebagai Ketua Umum Pakatan Rakyat memaksa tindakan Drastik diambil dalam memecat Hassan Ali.

Tampa pembelaan diri, surat tunjuk sebab mahupun dihadap ke lembaga Disiplin parti, PAS telah menggunakan kuasa yang ada ditangan Presiden yang waktu itu kemarukkan kuasa Ketua Umum telah memecat Hassan Ali.

Malah Dana dari PKR juga menjadi salah satu faktor yang mana telah menyebabkan PAS menagih simpati PKR selama ini dalam mendapatkan dana keewangan yang datangnya dari Anwar Ibrahim juga dikatakan punca tekanan buat Haji Hadi memecat Hassan Ali.Apa pun yang berlaku, Hassan Ali telah pun dipecat dan Anwar Ibrahim telah dibebaskan. Haji Hadi masih lagi sebagai Presiden PAS dan tidak akan menjadi Ketua Umum Pakatan Rakyat. Yang menang adalah Anwar Ibrahim manakala yang rugi dan diperbodohkan adalah pemimpin PAS dan ahli mereka.Hassan Ali? Akan terus meraih sokongan dari pelbagai lapisan masyarakat kerana telah dianiaya oleh parti PAS demi kerana cengkaman Kuasa Anwar Ibrahim.

Psssttt... Khabarnya Haji Hadi pengsan waktu pengumuman Anwar Ibrahim dibebaskan, terkejut coz ingat dia dah jadi Ketua Umum Pakatan Rakyat ha ha ha

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kisah Lucu Orang Tua Nyanyuk

Tiga org tua yg dah lama bersahabat sedang minum kopi sambil makan karipap di lobi hotel sebuah hotel di Bangkok. Dalam asyik bersembang itu seorang pemuda terdengar perbualan mereka yang agak mencuit hati.


Anwar Ibrahim : Aku dah tua ni makin banyak benda aku tak ingat. Ada sekali tu aku balun china doll, jam pun aku terlupa aku pakai ke tak?Terus hilang macam tu je, padahal jam omega tu...mahal siot!

Mereka tergelak bersama-sama.."Sah nyanyuk"

Karpal Singh : Aku lagi la teruk. Dah tua tua ni, kadang kadang aku bela orang kat mahkamah, aku boleh lupa yang client aku tu kena tuduhan Liwat ke suka sama suka? Ishhk nyanyuk dah aku ni..

Nik Aziz : Teruk betul korang berdua ni... Nyanyuk! Cuba Tengok aku dah tua kerepot ni pun steady je! Hahahahahaha! (Sambil mengetuk2 meja)tup tup tup..

Tiba tiba Nik Aziz terdiam,

"eh? Siapa yg ketuk-ketuk tu?" Kata Nik Aziz.

Anwar Ibrahim dan Karpal Singh : " ler.... Orang tua ni lagi teruk Nyanyuk rupanya"

Nik Aziz yang agak malu itu kemudiannya senyum buat buat buat muka tak bersalah.

Itulah yang diceritakan oleh pemuda yang menyaksikan aksi lucu ketiga tiga warga emas itu.
Ha Ha Ha.......


Psssttt.... Logik akal lah kan... Depa tu memang dah nyayuk pun kwang kwang kwang....

Read more...

Peguamcara Ada Telor, AG Ada Ke Tidak Telornya?
Peguam Negara
Tan Sri Abdul Ghani Patail

Pihak Pendakwaan akan mengemukakan cadangan kepada Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail untuk memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Isnin lalu yang melepas dan membebaskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dari tuduhan meliwat pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.

Dalam pertemuan eksklusif dengan wartawan Nik Suryani Megat Deraman siang tadi, Peguamcara Negara Dua, Datuk Mohd Yusof Zainal Abiden berkata keputusan itu dibuat selepas meneliti segala bukti berkaitan kes berkenaan.

"dengan segala bukti yang ada, saya akan mencadangkan kepada peguam negara, tan sri abdul gani patail supaya meneliti semula kes dan menimbangkan rayuan keputusan mahkamah tinggi kuala lumpur itu ke mahkamah rayuan" kata Datuk Yusof

Beliau akan menemui Tan Sri Abdul Gani secepat mungkin bagi membolehkan rayuan dibuat dalam tempoh sepuluh hari.

Difahamkan, pihak pendakwaan akan memohon bagi mendapatkan penghakiman penuh kes liwat datuk seri anwar itu bagi meneliti semula hujah berkaitan.

Dipetik dari TV3


Jika diteliti dan diamati laporan berita diatas, kita dapat simpulkan bahawa Datuk Yusof Zainal Abiden sekarang ini bersedia untuk melawan kes ini di Mahkamah Rayuan. Beliau sudah menyatakan akan berjumpa Peguam Negara untuk mencadangkan agar kes ini dirayu.


I Have A Ball

Datuk Yusof adalah Peguam Cara Negara II merangkap Ketua barisan Pendakwaraya untuk kes liwat ini. Beliau merupakan seorang yang amat disegani kawan dan lawan. Difahamkan juga, Anwar Ibrahim sememangnya amat takut dengan Datuk Yusof. Ini kerana beliau adalah seorang yang amat tegas, tidak mudah mengalah, 'Fighter', tidak boleh ‘dibeli’, dan sangat bijak. Kredibiliti beliau juga sangat utuh sehingga pihak lawan tidak mempunyai apa-apa peluru untuk mematikan Datuk Yusof.


Senyum Riang Si Bangsat Ni

Dalam undang-undang, hanya Peguam Negara sahaja yang mempunyai kuasa untuk Mendakwa, Merayu atau Menarik balik pendakwaan. Justeru itu,keputusan kini hanya terletak pada Peguam Negara sama ada untuk merayu ataupun tidak.

Kepada peguam Negara, buktikan lah bahawa anda juga seorang anak jantan sepertimana Datuk Yusof Pendakwa dalam kes liwat Saiful Bukhari. Amat malu jika orang dibawah lebih berani dari Tan Sri sediri dalam hal ini.

Berani Kerana Benar dan Takut Kerana Salah dan oleh kerana kebenaran yang dibuktikan sepanjang 3 tahun 6 bulan kes liwat itu jugalah maka Pendakwaraya meminta Peguam Negara menfailkan Rayuan dimahkamah Rayuan.Yang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh

Psssttt.. Pendakwaraya pun dah minta AG untuk merayu, Takkan AG buat buat Bodoh pulak?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP