Mahafiraun, Najib Altantuya, Rosmah Big Mama, Shahrizat Lembu

Wednesday, January 18, 2012


Fitnah dan rekayasa sering dimainkan dalam menyerang peribadi mahupun parti politik pihak lawan. Bukan satu pekara yang baru pekara sebegini berlaku malah ianya telah lama berlangsung sehingga menyebabkan ada pemimpin politik yang tumbang dan tidak kurang yang terus mara kehadapan.

Mahafiraun, Najib Altantuya, Rosmah Big Mama dan Shahrizat Lembu itu yang akan Gomo ulas hari ini bagaimana jatuh dan bangunnya seseorang itu mengikut penilaian Gomo yang tidak lah pandai mahupun cerdik dalam dunia politik ini namun inilah luahan rasa hati dari seorang Blogger jalanan.


Mangsa Fitnah Pembangkang

MAHAFIRAUN = Tun Dr Mahathir

Itulah gelaran yang telah diberikan oleh pakatan Pembangkang sewaktu Tun Dr Mahathir mantan Perdana Menteri Malaysia yang telah memimpin negara kita selama hampir 22 tahun yang mana juga merupakan Perdana Menteri paling lama setakat ini.

Ayahnda Tun M diasak cukup hebat sepanjang beliau mentadbir negara malah diperingkat kemuncaknya zaman reformasi sekitar tahun 1998 -1999 pelbagai gelaran yang beliau perolehi yang mana bukan setakat Mahafiraun, Mahazalim malah banyak lagi kata kata yang dilemparkan kepada beliau kerana Timbalan Perdana Menterinya Anwar Ibrahim dipecat waktu itu kerana salah guna kuasa dan masaalah moral Homoseksual.

Tun M berjaya mengharungi rintangan tersebut dengan bantuan dari pemimpin Kerajaan waktu itu terutamanya dari UMNO sendiri walaupun yang menentang beliau tidak kurang juga datangnya dari UMNO sendiri. Malah keluarga beliau sendiri menyokong penuh Tun M dan sentiasa mendmpinginya dari saat ke saat sewaktu tomahan dan fitnah besar melanda beliau waktu itu.

Tun M Suksess dan berjaya dalam saat mencabar tersebut walaupun Barisan Nasional kehilangan banyak kerusi pada PRU 10 pada tahun 1999. Syukur buat Tun Mahathir Negarawan Ulung negara.


Mangsa Fitnah Pembangkang

NAJIB ALTANTUYA = Dato Seri Najib Razak

Sewaktu D.S.Najib Razak menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri lagi gelaran ini diberikan kepada beliau oleh pihak pembangkang. Gelaran yang pada pandangan Gomo telah menarik perhatian rakyat Malaysia yang mana Altantuya mangsa pembunuhan yang diBOM menggunakan Bom C4 pada tahun 2006.

Pendek kata waktu itu orang UMNO juga bercakap cakap mengenai pekara ini malah boleh Gomo katakan ramai yang termakan hasutan pembangkang bahawa Najib Razak terlibat dalam pembunuhan Altantuya Model dari Mongolia ini.

Pelbagai tomahan dan fitnah keatas Najib Razak yang waktu itu Timbalan Perdana Menteri mampu diharungi oleh beliau yang dalam masa yang sama sentimen kebencian oleh ahli UMNO sendiri keatas Pak Lah tidak dapat dibendung yang memaksa undi Protes berlaku diseluruh negara sehingga menyebabkan kehilangan 5 Negeri kepada Pakatan Pembangkang pada PRU 12 lalu tahun 2008.

Najib Razak terus mendapat sokongan dan mandat dari pemimpin dan ahli Barisan Nasional yang akhirnya dengan tomahan dan cemuhan pembangkang yang melabelkan beliau Najib Altantuya akhirnya membawa beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia setelah Pak lah Perdana Menteri sewaktu itu mengundurkan diri ekoran kekalahan teruk PRU 12.

Zaman media baru juga semakin canggih waktu itu dan turut bertambah adalah Blogger Blogger jalanan yang timbul entah dari mana mempertahankan Najib Razak walaupun Blogger jalanan tersebut tidak kenal mahupun pernah berjumpa dengan Najib Razak.


Gambar Palsu Fitnah Pembangkang

Kebangkitan pejuang media baru pro Kerajaan menentang dakyah Fitnah pejuang media baru pembangkang menaikkan sokongan moral buat Najib Razak dan pemimpin BN yang lain. Turut mambantu Najib ahli UMNO yang berhempas pulas melaksanakan Tranformasi yang dibawa oleh Najib Razak buat negara.

Pendek kata sokongan buat Najib Razak tidak pernah putus malah sehingga kehari ini pemimpin UMNO menyokong beliau baik dari peringkat atasan sehinggalah kepada ahli UMNO yang hanya menjadi Tukang Kebun sekolah. Najib Razak mesti diangkat terus kehadapan memimpin negara Malaysia ini.

Fitnah Najib Altantuya sudah semakin lapuk dan dengan peperangan cyber yang ada telah sedikit sebanyak membersihkan nama Najib Razak dari dikaitkan dengan pembunuhan Altantuya. Tahniah dan Syabas rakan Blogger.

Najib Razak terus menerajui negara dengan sokongan yang tidak putus putus terutamanya dari kalangan UMNO sendiri walaupun kadang kala keputusan beliau membuatkan ahli UMNO merasa Geram. Najib Razak mesti dipertahankan kerana beliau Presiden Parti UMNO dan juga Perdana Menteri Malaysia.


Mangsa Fitnah Pembangkang

ROSMAH BIG MAMA = Datin Seri Rosmah Mansor

Beliau bukanlah pemimpin politik tetapi beliau adalah isteri kepada Perdana Menteri D.S. Najib Razak. Gelaran Big Mama diberikan oleh jentera cyber pakatan pembangkang sejak suami beliau menjawat jawatan Perdana Menteri.

Sampai ke hari ini gelaran Big Mama masih melekat dibibir rakyat yang telah dihasut bertahun tahun dengan memburukkan keperibadian Isteri Najib Razak. Fitnah keatas Najib Razak yang sebelum ini diasak cukup hebat telah melemahkan semangat pembangkang kerana Najib Razak disokong oleh pelbagai lapisan maka serangan keatas Rosmah Masur perlu dilakukan demi menjatuhkan reputasi Najib Razak.


Fitnah Dari Pembangkang

Isu Pembunuhan Altantuya dikaitkan oleh pembangkang apabila cubaan mengaitkan Najib Razak gagal. Isu Cincin RM24 juta dicanang cukup hebat oleh pembangkang sehingga pada Hari Raya tahun 2011 sana saudara yang pulang beraya tidak putus putus mengulas isu cincin yang dibeli RM24 juta. Fitnah dan propaganda pembangkang berjaya pada asanya walaupun berita itu adalah rekayasa jahat.

Sokongan dari pelbagai lapisan keatas Datin Seri Rosmah tidak pernah putus, malah sekali lagi para Blogger ditambah jentera sukarelawan cyber melalui Facebook, Twiiter dan lain lain menentang fitnah tersebut. Belum sempat isu Cincin diserang oleh jentera Cyber pro BN maka keluar pula isu pembelian Handbag dan bermacam macam lagi. Semua itu dilihat tidak pernah sama sekali mematikan langkah Rosmah Mansur.

Waktu ini isu Rosmah Mansur yang digelar Big Mama boleh Gomo katakan isu yang menduduki carta yang ke 6 buat Kerajaan untuk mengatasinya. Isu yang dulunya ditempat teratas telah turun kebawah barangkali penerangan dan penjelasan yang diberikan oleh pelbagai pihak terutama dari kalangan jentera Median baru. Sekali lagi Syabas Gomo ucapkan buat rakan jentera Media Baru pro Kerajaan.

Namun demikian Gomo yakin serangan keatas Rosmah Mansur belum selesai dilakukan oleh pihak pembangkang. Semakin dekat PRU 13 kelak maka yakinlah serangan yang berganda akan dilakukan oleh pihak pembangkang dalam menjatuhkan kreabiliti seorang Perdana Menteri yang mana merupakan suami kepada Rosmah Mansur.

Hakikatnya Rosmah Mansor masih terus mendampingi suaminya dan dilihat tidak memperdulikan akan serangan dari pihak pembangkang. Malah pemimpin UMNO dan juga ahli UMNO terus berada dibelakang Rosmah Mansur Isteri Perdana Menteri.


Mangsa Fitnah Pembangkang

SHAHRIZAT LEMBU = Dato Seri Shahrizat Jalil

Isu yang panas waktu ini yang mana Shahrizat jalil ketua wanita UMNO dikaitkan dengan syarikat NFC yang mana dimiliki oleh suaminya dan juga anak anak beliau. Serangan yang bertali arus tidak pernah lekang malah waktu ini Gomo boleh nyatakan isu ini akan dimainkan sehingga ke PRU 13.

3 bulan serangan dilakukan keatas Shahrizat Jalil walhalkan fitnah tersebut meleset sama sekali. Namun apabila sampai ke tempoh ini yang mana bukan sahaja beliau tetapi Suami, Dua anak lelakinya dan seorang anak perempuanya diheret sekali menjadikan beliau satu satunya Mangsa kekejaman politik paling dasyat pernah berlaku didalam Malaysia ini. Anwar Ibrahim peliwat negara juga tidak mendapat serangan sebegitu hebat berbanding Shahrizat Jalil.

Kecoh dipersada media baru mengenai NFC malah ada juga dikalangan pro kerajaan BN sendiri turut menghentam dan Shahrizat Jalil dan mendesak beliau untuk meletakkan jawatan yang disandang. Begitu hebat rekayasa pihak pembangkang sehinggakan dalam kem Shahrizat sendiri beliau menerima serangan.

Tun Mahathir diserang pembangkang begitu hebat sepanjang pentadbirannya berjaya mengatasinya melalui sokongan dan semangat dari parti UMNO dan juga keluarga beliau. Najib Razak dan Rosmah Mansur juga begitu yang perolehi sokongan dari UMNO dan juga keluarga malah kehadiran jentera media baru juga sedikit sebanyak membantu.


Sekeluarga Difitnah dan Diaibkan oleh Pembangkang

Shahrizat Jalil? Sokongan dari parti UMNO berbelah bagi, sokongan dari keluarga? bagaimana hendak sokongan dari keluarga sedangkan beliau Shahrizat Jalil, suami dan anak anak beliau telah diheret berbulan bulan dalam keadaan aib yang amat luar biasa.

Pemimpin BN tahu bahawa beliau Shahrizat Jalil tidak terlibat dalam NFC, kerajaan juga tahu bahawa syarikat NFC yang dimiliki suami beliau dan diuruskan anak anak Shahrizat Jalil tidak melakukan penyelewengan wang pinjaman dari kerajaan. Pekara ini sama sepertimana Tun Mahathir alami fitnah dari pembangkang, pekara ini sama sepertimana Najib Razak alami dengan fitnah Altantuya, Pekara ini sama dialami Rosmah Mansur dengan Fitnah Cincin 24 juta.

Pembangkang sememangnya hebat dan cerdik dalam mengatur langkah memecahkan UMNO dan kerajaan. Rekayasa mereka keatas pemimpin Kerajaan sentiasa mendapat sambutan dari rakyat. Yang menjadi persoalannya adalah kita pemimpin, ahli UMNO dan juga Barisan Nasional sendiri dalam menjawap tomahan ini. Bantuan kepada pemimpin yang menerima serangan amat ditagih demi satu keluarga UMNO dan BN dalam menempuhi perjalanan politik ini.

Shahrizat Jalil akan terus dilabel sebagai Shahrizat Lembu, beliau akan dikatakan Liabiliti kepada UMNO dan juga kerajaan. Beliau tidak mampu berbuat apa apa kerana beliau bukan Perdana Menteri Malaysia mahupun Presiden Parti keramat UMNO.

Barangkali pemimpin UMNO mahu melihat dan menguji kekuatan Shahrizat Jalil dalam isu Lembu ini. Tidak mengapalah jika begitu maka kita lihat dan saksikan sahaja Shahrizat Jalil berkeseorangan dalam menempuh liku liku politik yang tidak kenal kawan atau lawan. Beliau hanya ada keluarga yang turut sama dilabelkan dan diaibkan oleh pembangkang sebagai Keluarga Lembu.


Psssttt.... Menunggu detik Shahrizat Jalil Menyaman Rafizi Ramli dan Zuraidah Mak lampir PKR atas fitnah yang dilemparkan keatas beliau sekeluarga


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

LIVE - Mahasiswa Robot Lebam Dimulut Akibat Pertempuran Di Chow KitTerkini melaporkan para Mahasiswa Robot Anwar Ibrahim yang terdiri dari angkatan Gay Semalaysia masih lagi berhimpun di hadapan Ibu Pejabat PAS pusat di Chow Kit. Kekuatan terkumpul angkatan Gay Jamban para Mahasiswa Robot Anwar Ibrahim ini hanyalah sekitar 20 orang sahaja.

Difahamkan juga pemuda UMNO sedang menunggu para Gay Jamban Mahasiswa Robot ini di PWTC disertakan dengan bunga manggar dalam menyambut mereka jika mereka mempunyai Telor untuk datang ke Pejabat UMNO Malaysia.

Satu kejadian juga dilaporkan berlaku sebelum para Mahasiswa Robot berkumpul petang tadi bertempat disebuah lorong di Chow Kit. Ini kejadiannya:

Perbualan ala-ala Gay di antara Adam Adli & Safuan Sawan

Adam : Buka le..
Safuan : Nk wt pe?
Adam : Nk isap..
Safuan : Isap buat per?
Adam : Nak bagi stim..
Safuan : Line x clear..
Adam : Nyorok le skit..
Safuan : Pernah isap ker?
Adam : Dh bnyak kali..
Safuan : Sape punye?
Adam : Kawan punye le..
Safuan : Best ke isap ni?
Adam : Best..!!!
Safuan : Rase cm mne?
Adam : Panas, sedap, ishh2.. Nk rase ker?
Safuan : Nk le...!!!

Mereka terus buka kotak rokok dah isap bersama sama. Namun nasib mereka tak baik pada waktu itu kerana perbualan mereka itu tadi didengar seorang tua Gila Seks bernama Anwar Ibrahim. Kedua dua mereka dipaksa membuang rokok yang di bakar dan dipaksa HISAP CURUT Sampai lebam... Ha Ha Ha...

*AMARAN OLEH KERAJAAN MALAYSIA MEROKOK MEMBAWA PADAH BAKAL KEHILANGAN TERUNA

Ha Ha Ha


Psssttt... Jangan jadi Gay Jamban Anwar Ibrahim.hahahahaRead more...

Saya Puas Hati Dr Rani Dilantik Exco Kerajaan Negeri Yang Baru - Anwar Ibrahim


Dr Rani Adun PAS Meru yang sebelum ini dinamakan oleh Anwar Ibrahim sebelum ini untuk jawatan EXCO kerajaan negeri Selangor menggantikan Yb Hassan Ali yang dipecat telah menggangkat sumpah dihadapan Gambar Sultan Selangor dibawah pokok depan Istana Kayangan.

Situasi menggangkat sumpah dihadapan gambar dibawah pokok hadapan istana yang dilakukan oleh YB Dr Rani sama seperti yang dilakukan Anwar Ibrahim sebelum ini pada tanggal 16 September 2008.

Maklumat lanjut klik link ini http://sanggahtokjanggut.blogspot.com/2012/01/malang-dr-rani-angkat-sumpah-depan.html


Pssstttt. . . Syabas barisan Blogger kerana menafikan Dr Rani sebagai exco boneka Anwar Ibrahin.


Read more...

Peguam Negara Seakan Menyokong Nafsu Buas Anwar Meliwat Anak Muda


Sudah 10 hari berlalu yang mana Mahkamah Tinggi membebaskan dan melepaskan Dato Seri Anwar Ibrahim ketua umum Pakatan Rakyat yang juga ahli Parlimen Permatang Pauh. Berbagai suasana suka dan duka pada 901 tempoh hari buat rakyat Malaysia baik dari penyokong Anwar Ibrahim, penyokong Saiful Bukhari dan juga rakyat yang tidak memihak mana mana.

Gomo merupakan orang yang paling kecewa diatas keputusan mahkamah tempoh hari kerana Gomo merupakan kenalan Saiful Bukhari sama ada dialam cyber mahupun realiti. Malah sejak 2008 lagi Gomo telah mengetahui segala galanya kronologi Liwat yang telah dilakukan oleh Anwar Ibrahim. Pendek kata bagaimana Anwar Ibrahim memikat dan memperdaya Saiful Bukhari serta memasukkan zakar nya kedalam dubur Saiful juga telah Gomo ketahui.

Perjuangan Gomo dalam membantu mendapatkan keadilan Buat mangsa Liwat Saiful Bukhari bukan atas arahan dari mana mana pihak baik Kerajaan, UMNO mahupun mangsa politik Najib Razak Perdana Menteri. Apa yang Gomo lakukan adalah kerana apa yang dinyatakan Saiful Bukhari adalah benar dan bukan satu rekayasa jahat dalam menfitnah Anwar Ibrahim.Sekarang Anwar Ibrahim bebas walhalkan sepanjang perbicaraan ini beliau juga tetap bebas kemana sahaja berbanding Saiful Bukhari mangsa liwat yang terpaksa membataskan segala gerak nya demi keselamatan nyawa nya yang terancam dari pihak yang ingin melihat beliau mati.

10 hari berlalu pembebasan Anwar Ibrahim walaupun mahakamah sendiri turut mengesahkan bahawa kejadian liwat tersebut berlaku namun atas kerana faktor teknikal sahaja Anwar Ibrahim dilepaskan dan dibebaskan.

Peluang buat Saiful Bukhari dalam mendapatkan keadilan masih lagi terbuka luas waktu ini jika Peguam Negara iaitu tan Sri Abdul Ghani menfailkan rayuan nya dimahkamah Rayuan dalam tempoh yang tinggal beberapa hari sahaja lagi.Ramai mengirim emel kepada Gomo, SMS, Talifon, BBM dan berjumpa dengan Gomo dalam meluahkan sokongan buat Saiful Bukhari. Malah ahli NGO dari pelbagai pihak turut menyatakan sokongan dalam mendapatkan keadilan buat mangsa liwat Anwar Ibrahim iaitu Saiful Bukhari.

Gomo tidak mengetahui sama ada Peguam Negara itu seorang yang buta ataupun pekak namun secara dasarnya sudah tentu seorang Peguam Negara yang merupakan orang yang bijak pandai mengetahui desakan demi desakan yang dibuat oleh rakyat yang ingin lihat keadilan buat mangsa liwat terbela.

Peguam Negara Tan Sri Ghani juga tahu bahawa kes liwat tersebut mempunyai Bukti dan Keterangan yang lengkap dari pihak Pendakwaraya. Malah Pendakwaraya Datuk Yusof juga telah dari awal menyatakan keterangan nya untuk pihak Peguam Negara agar membuat rayuan ke Mahkamah rayuan.Dimana moral Peguam Negara waktu ini? Apakah kerana sejarah lalu yang mana anda juga turut dikaitkan dengan kes Liwat ANwar Ibrahim maka anda tidak mahu terlibat sekali lagi dan takut dengan tomahan yang akan melanda? Apakah Peguam Negara takut Anwar Ibrahim menyantau dan memaki hamun beliau sepertimana ketika lalu?

Peguam Negara seharusnya bersikap Profesional dan memegang prinsip dan amanah yang dipertanggungjawapkan. Kami rakyat ingin melihat Keadilan ditegakkan dan diperjuangkan buat mangsa liwat Anwar Ibrahim. Anwar merupakan seorang yang berprofil tinggi dan sudah tentu perhatian rakyat ingin melihat keadilan dalam kes ini.

Tun Dr Mahathir mantan Perdana Menteri juga telah menyatakan sokongan dan meminta agar Peguam Negara membuat rayuan buat mangsa liwat Saiful Bukhari. Petikan Kenyataan Tun Dr Mahathir:

"9. Apakah dalam negara ini pembesar pembangkang mempunyai hak istimewa bahawa keadilan hanya berlaku apabila ia didapati tidak bersalah?

10. Apakah dalam negara ini mangsa yang kerdil tidak berhak kepada keadilan sehingga dia tidak boleh merayu untuk didengar oleh mahkamah yang lebih tinggi?

11. Apakah di negara ini keengganan pembesar pembangkang mengangkat sumpah bukan sahaja di masjid dengan menjunjung Al Quran tetapi semasa dibicara dalam mahkamah biasa tidak mempunyai apa-apa makna terutama kepada orang Islam, dan sumpah laknat oleh si kerdil juga tidak boleh diambilkira?

Lanjut KLIK DISINIApakah PEGUAM NEGARA TAKUT kepada Anwar Ibrahim?

Keadilan harus diberikan buat mangsa liwat Saiful Bukhari oleh Peguam Negara. Rayuan dalam memastikan kes liwat ini diadili mesti dilakukan kerana ianya terbukti Anwar Ibrahim benar benar melakukan Seks Luar Tabii. Rakyat Malaysia terutamanya silent Majority memerhatikan tindakan Peguam Negara ini sama ada mempunyai TELOR ataupun sebaliknya.

Mari Baca Pembelaan Peliwat ANwar Ibrahim pada sesi Bela diri dimahkamah KLIK DISINIYang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh

Psssttt.... Tun Mahathir seakan perli hanya yang berkedudukan sahaja berhak merayu, rakyat Kerdil sepertimana Saiful Bukhari?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Rakyat Kerdil Ditindas Anwar Ibrahim - Tun Mahathir
1. Dalam sejarah kehakiman di Malaysia, Anwar menang pertandingan membuat “appeal” atau rayuan terhadap keputusan mahkamah yang dikenakan kepadanya.

2. Selama empat tahun kita tidak dengar lain selain daripada appeal Anwar terhadap keputusan mahkamah berkenaan dirinya dalam kes Saiful.

3. Awal-awal lagi dituntut supaya hakim ditukar kerana kononnya berat sebelah. Dengan itu perbicaraan ditangguh sementara tuntutannya ditimbang oleh mahkamah. Masa berbulan-bulan berlalu kerana mahkamah terpaksa menentukan tarikh untuk mendengar rayuannya.

4. Setelah diputus yang hakim berkenaan boleh dengar rayuannya, ada lagi rayuan yang dikemukakan.

5. Jika keputusan yang dibuat baru-baru ini mendapati Anwar bersalah, percayalah ia akan membuat appeal kepada Mahkamah Rayuan (Appeal Court).

6. Jika Appeal Court bersetuju dengan keputusan Mahkamah Tinggi, maka Anwar akan rayu kepada Federal Court.

7. Jika Federal Court mengesahkan keputusan oleh High Court dan Appeal Court, maka Anwar akan tuntut untuk kesnya dibawa kepada Special Court.

8. Tetapi apabila Anwar didapati tidak bersalah kerana tidak ada corroborating evidence, hak mangsanya untuk membuat rayuan dipertikaikan.

9. Apakah dalam negara ini pembesar pembangkang mempunyai hak istimewa bahawa keadilan hanya berlaku apabila ia didapati tidak bersalah?

10. Apakah dalam negara ini mangsa yang kerdil tidak berhak kepada keadilan sehingga dia tidak boleh merayu untuk didengar oleh mahkamah yang lebih tinggi?

11. Apakah di negara ini keengganan pembesar pembangkang mengangkat sumpah bukan sahaja di masjid dengan menjunjung Al Quran tetapi semasa dibicara dalam mahkamah biasa tidak mempunyai apa-apa makna terutama kepada orang Islam, dan sumpah laknat oleh si kerdil juga tidak boleh diambilkira?

12. Atau apakah menjadi satu daripada perjuangan Pakatan bahawa apa yang disarankan oleh Anwar dalam BBC bahawa undang-undang negara ini sudah lapok dan perlu ditukar kepada kebebasan untuk meliwat mengikut liberalisme Barat?

Sumber Che Det


Apa rumusan dari rakyat Malaysia mengenai apa yang Tun mahathir mantan Perdana Menteri nyatakan ini? Keadilan buat Saiful Bukhari? Dinafikan atau diperjuangkan? Semuanya terletak ditangan Peguam Negara.


Psssttt... Hanya Anwar Ibrahim je layak coz dia orang Kaya Saiful pula Insan biasa


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP