"Hak Kebebasan Perlu Selaras Dengan Keselamatan Negara" - Menteri KDN

Thursday, January 19, 2012"Jika kita bercakap tentang undang-undang baru yang kita kemukakan, transformasi yang cuba dibawa oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, kita perlu imbangi antara kepentingan negara dan keselamatan negara, hak dan kebebasan. Ini mengambil masa, dan saya percaya majoriti rakyat Malaysia sanggup memberikan kita masa,"

- Menteri Keselamatan Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

Seluruh dunia mengalami revolusi kebangkitan rakyat yang mana ada diberapa negara ianya menjadi Ekxstream sepertimana Mesir, Syria, dan lain lain lagi. Ada juga disesebuah negara rakyatnya seakan tidak mampu berbuat apa apa sepertimana Greece yang menghadapi masaalah keewangan yang begitu ketara sama sekali.Malaysia? Kita negara yang boleh dikatakan negera dunia kelas kedua waktu ini berbanding negara negara maju yang lain sepertimana Amerika, England, Japan dan sebagainya. Namun demikian kita semakin lama semakin hampir kearah tersebut dengan wawasan 2020 yang menjadi matlamat kita yang hanya tinggal cuma 8 tahun sahaja lagi.

Revolusi di Malaysia sebenarnya telah lama berlaku sejak zaman Kemerdekaan lagi, Revolusi yang tepat dan bukan satu revolusi semberono sepertimana yang ditanam oleh Pakatan Pembangkang kepada rakyat Malaysia.

Cuba bandingkan negara negara lain yang kemerdekaan nya hampir lebih kurang sama tahunnya dengan kemerdekaan negara Malaysia ini. Lihat dimana kedudukan negara mereka itu hari ini? Malah ada yang lebih awal Merdeka juga masih di takuk lama yang jauh ketinggalan dari Malaysia ini.

Gomo setuju dengan kenyataan Menteri Dalam Negeri bahawasanya pekara seperti kepentingan negara dan keselamatan negara, hak dan kebebasan mengambil masa dalam revolusi yang berlaku dinegara kita. Masa itu amat penting kerana kita sebuah negara yang berbeda dari negara negara lain atas faktor Bangsa yang mana kita mempunyai 3 bangsa yang utama di semenanjung. Berbanding dengan negara negara lain mereka tidak mempunyai halangan kerana mereka hanya mempunyai suku kaum Cina dan India dalam kiraan kecil berbanding Malaysia yang mempunyai penududukan yang ramai.

Justeru itu Masa dalam melakukan Tranformasi ini amatlah penting dan ianya juga mesti diselaraskan dengan keselamatan dan ketenteraman masyarakat. Tidak ada guna sesuatu Hak Kebebasan bersuara itu dibenarkan jika ianya memberikan kesan yang besar dalam menghancurkan perpaduan diantara kita rakyat Malaysia sepertimana yang berlaku dalam Tragedi 13 Mei 1969.Tranfomasi yang dilakukan kerajaan meemastikan yang terbaik buat rakyat dan menjamin keselamatan rakyat Malaysia. Desakan dari pihak pembangkang dalam soal ini dengan mempercepatkan perubahan terutama Hak Kebebasan perlu lah dinilai oleh rakyat Malaysia itu sendiri yang mana jika salah langkah maka yang akan mendapat bencana nya juga adalah rakyat Malaysia itu sendiri.

Sekarang kita semakin hampir kepada Wawasan 2020 yang diilhamkan oleh Tun Dr Mahathir Mantan Perdana Menteri kita. Teruskan dengan Tranformasi ini bagi anak cucu cicit kita kelak. Tampa pertumpahan darah sepertimana Myammar, Indonesia, Thailand dan negara negara lain kita mampu menjadi Ikon yang baik buat dunia.

Jangan kita tergopoh gapah sepertimana yang didakyah oleh Pakatan Pembangkang, Perhalusi setiap apa yang Kerajaan lakukan demi Keselamatan dan Kemakmuran kita rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini.


Psssttt... jangan kerana ikut kata pembangkang maka yang merana kita rakyat Malaysia akibat sengketa bermandi darah sesama kita.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Video Lembu PKR Disaman RM100 Juta
Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menfailkan saman RM100 Juta ke atas dua Pemimpin PKR iaitu Ahli Parlimen Ampang YB. Zuraida Kamaruddin dan Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.Saman tersebut dikeluarkan berikutan tindakan kedua-dua individu tersebut yang didakwa telah mengeluarkan kenyataan berbentuk fitnah ke atas dirinya mengenai Syarikat milik suami Shahrizat iaitu Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC).

Shahrizat yang diwakili Peguam beliau Safie Abdullah mendakwa, saman tersebut merupakan saman yang dikeluarkan Ketua Wanita UMNO Malaysia itu sendiri berdasarkan serangan bertubi-tubi sehingga mengaibkan beliau.

Maklumat Lanjut
Sila Layari DISINI


Psssttt.... Kebenaran semakin hampir buat Shahrizat Sekeluarga yang menjadi mangsa Fitnah PKR...amin


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Kain Diselak - Shahrizat Jalil Saman Zuraidah & Rafizi Ramli
3 bulan D.S. Shahrizat Jalil Menteri Pembangunan Wanita dan Keluarga menerima aib akibat dari Fitnah yang dilemparkan oleh pemimpin Pembangkang berkenaan Syarikat NFC yang dimiliki oleh suaminya. Bukan beliau sahaja menerima Aib dari perbuataan Rafizi Ramli dan Zuraidah Mak lampir malah seluruh keluarga beliau juga mendapat aib diatas Fitnah melampau itu.Hari ini peguam D.S.Shahrizat Datuk Seri Shafie Abdullah menfailkan saman keatas Rafizi Ramli dan juga Zuraidah Kamarudin Ahli Parlimen Ampang sebanyak RM100 Juta diatas Fitnah melampau ke atas Shahrizat Jalil Ketua Wanita UMNO Malaysia.

Ini baru permulaan kerana Gomo jangkakan selesai sahaja siasatan SPRM ke atas Syarikat NFC maka mereka penyebar Fitnah ini akan disaman sekali lagi dan kali ini dengan amaun dan harga yang paling tinggi atas aib yang mereka lakukan.

Rakyat Malaysia terpengaruh dengan Fitnah jahat pemimpin Pakatan Pembangkang ini mengenai syarikat NFC yang diberikan WANG PINJAMAN dalam menternak Lembu yang mana sasaran pembangunan projek adalah memakan masa 30 tahun.

Propaganda mereka yang menyatakan Kerajaan memberi Geran RM250 juta adalah satu pembohongan dan penipuan yang jelas sama sekali. Turut diFitnah adalah Shahrizat Jalil isteri kepada pemilik NFC walhalkan Shahrizat Jalil tidak terlibat langsung sejak projek tersebut dijalankan sehingga kini.

Gomo ucapakan Syabas buat Kak Jat kerana tampil kehadapan dalam menyaman mereka pemimpin pembangkang yang menabur Fitnah melampau ini. Sudah pasti selepas ini tindakan susulan akan diambil dalam mematikan mereka ini dari terus terusan menabur Fitnah.


Bayangkan, selama 3 bulan Shahrizat Jalil, Suami dan anak anak beliau menjadi mangsa Politik kotor pihak PKR yang dikepalai Saifuddin Nasution, Zuraidah mak lampir dan juga Rafizi Ramli Gay.Sokongan Penuh Muslimat PAS buat Shahrizat Jalil

Biarlah Shahrizat Jalil keseorangan dalam membersihkan namanya ini kerana mungkin ada Hikmah disebalik yang berlaku ini. Kita tidak tahu mungkin Najib Razak sedang menduga kekuatan Shahrizat dalam menghadapi tomahan dan Fitnah selama 3 bulan ini. Kita tidak tahu tetapi kita yakin Shahrizat Jalil Ketua Wanita UMNO mampu menghadapinya sebagaimana beliau MENANG secara Terhormat jawatan Ketua Wanita UMNO menewaskan Rafidah Aziz yang pernah digelar 'Singa Wanita UMNO" satu tika lalu.Zuraidah Mak lampir Setelah Disaman
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Blogger Pembangkang Didenda Saman Fitnah, Mana Nak Letak Muka Tu?


"I'm Idiot"

"Hakim Datuk Jefrey Tan Kok Wha, yang mengetuai tiga panel hakim Mahkamah Rayuan sebulat suara menolak rayuan blogger, Amizudin Ahmat berhubung keputusan Mahkamah Tinggi.

Hakim Tan yang mendengar rayuan itu bersama Hakim-Hakim Datuk Seri Mohamed Apandi Ali dan Datuk Alizatul Khair Osman Khairuddin juga mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi bahawa blogger itu bertanggungjawab kerana memfitnah berhubung artikel terhadap menteri itu."


RM 300 ribu itulah nilai Blogger Pakatan Pembangkang yang telah disaman oleh Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Rais Yatim kerana memfitnah dalam artikel di Blogg nya.


"Wah terima pingat beb, Fitnah pun Fitnah lah"

Siapa Blogger Sharpshooter ini? Beliau dikenali dengan nama Glamour nya Din Binjai yang mana merupakan blogger Upahan kepada Anwar Ibrahim dalam merekayasakan fitnah fitnah jahat keatas pemimpin BN terutamanya UMNO.

Nah rakyat Malaysia, ini lah bukti bahawa yang menyebarkan Fitnah adalah Blogger Pembangkang yang dibayar oleh Anwar Ibrahim. Din Binjai ini juga dalam perbicaraan nya menggunapakai khidmat peguam Anwar Ibrahim.

"Panel hakim membuat keputusan itu selepas mendengar penghujahan peguam Rais, Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah dan R.Sivarasa yang mewakili blogger itu."


Pembelit

R. Sivarasa peguam Anwar Ibrahim yang juga pemimpin PKR. Hebat lah blogger PKR kerana Fitnah yang mereka lemparkan dilindungi oleh pemimpin mereka sendiri. Patut lah mereka senyum sahaja dalam melemparkan fitnah demi fitnah keatas Barisan Nasional terutamanya UMNO, rupa rupanya ada yang menyuruh dan melindungi mereka itu.

Jauh lebih baik Kami Blogger Pro Kerajaan kerana tidak melemparkan FITNAH keatas pemimpin pakatan pembangkang. Sebab itu sampai ke saat ini tidak ada satu pun blogger Pro kerjaan yang disaman ataupun dihukum kerana artikel yang dikeluarkan. He he he


"Dah kena pun tak puas hati lagi"

Jadi buat rakyat Malaysia, ini bukti buat anda semua menilai perjuangan Blogging diantara kami dan juga Blogger pro Pembangkang. Dengan saman RM300 Ribu yang wajib dibayar Blogger PKR ini kepada D.S.U. Rais Yatim diatas artikel Fitnah nya membuktikan kepada kita semua mereka Blogger Pembangkang KAKI FITNAH dan dilindungi serta ditaja oleh pemimpin Pembangkang.


Ada lagi lepas ni nak kena SAMAN beb.... Hangpa pakat tunggu ye, tapi kali ni bukan Blogger tapi Pemimpin Pembangkang!!! Ha Ha Ha....

Psssttt... Hek eleh... RM 300 ribu je nilai Blogger Pembangkang...ha ha ha kita main Juta lah beb....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Esok Hari Terakhir Rayuan Kes Liwat, Peguam Negara Buat Buat Bodoh.1) Saya sebagai Bapa kepada Mohd Saiful Bukhari bin Azlan berharap Yang Berbahagia Tan Sri Peguam Negara sebagai Pendakwa Raya dapat memfailkan Notis Rayuan keatas keputusan Mahkamah Tinggi pada 9hb Januari yang lepas.

2) Saya sebagai Bapa merasa sedikit risau kerana sehingga ke hari ini tiada perkembangan berkenaan pemfailan rayuan tersebut oleh kerana saya percaya tempoh masa untuk memfailkan Notis Rayuan tersebut hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi.

3) Walaubagaimana pun saya percaya Yang Berbahagia Peguam Negara akan mengambil pertimbangan yang sewajarnya didalam pemfailan Notis Rayuan tersebut.

4) Saya juga percaya bahawa hak untuk anak saya sebagai seorang warganegara dan rakyat yang menjunjung Perlembagaan Malaysia untuk melalui proses Rayuan dan hak untuk aduan anak saya diadili sehingga ke peringkat Mahkamah Yang Tertinggi tidak akan diabaikan dan tidak dinafikan oleh pihak Yang Berbahagia Peguam Negara.

5) Saya juga mohon pihak Yang Berbahagia Peguam Negara agar tidak terpengaruh dengan desakan Majlis Peguam atau mana-mana pihak agar tidak mengemukakan rayuan.

AZLAN MOHD LAZIM

18 Januari 2012

Gomo melihat Peguam Negara seakan membiarkan rayuan demi rayuan yang datang dari pelbagai pihak agar merayu kes liwat Saiful Bukhari dengan tertuduh yang sebelun ini dibebaskan Anwar Ibrahim .

Apa lagi yang Peguam Negara mahukan sebagai pelengkap rayuan dalam kes liwat ini? Apa lagi yang tidak cukup lagi merealisasikan keadilan dapat ditegakkan.


Keadilan Buat Saiful Bukhari mesti diperjuangkan.

Pssstttt........ Apakah Peguam Negara dah kena santau?

Published with Blogger-droid v2.0.3

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP