'UMNO Tak Dapat Kawal Papagomo & Parpukari' - Gomo Sokong Kenyataan Malaysiakini

Friday, January 20, 2012


Malaysiakini portal milik pembangkang hari ini mengeluarkan berita mengenai Blogger Papa Gomo dan juga Parpu Kari sepertimana didalam gambar diatas. Gomo mengucapkan terima kasih buat portal pembangkang ini yang semakin hari dilihat banyak membantu popularity Blogger pro Kerajaan BN terutama Papa Gomo.

Gomo setuju dengan kenyataan portal Malaysiakini bahawa Blogger Papa Gomo, Parpu Kari dan lain lain blogger yang bebas tidak dapat dikawal oleh UMNO. Itu memang satu hakikat yang benar berlaku dan ianya tidak dapat dinafikan sama sekali.

Permulaan kami para Blogger Jalanan ini lahir secara sendiri dan tidak diajar oleh mana mana pihak untuk berblogg. Malah tidak ada seorang pun pemimpin UMNO yang menyuruh kami untuk berblogg mahupun membuat artikel itu dan ini sepanjang kami hidup dalam dunia blogg ini.Ini lah bukti yang nyata dan jelas buat rakyat bahawa kami Blogger Jalanan tidak bertuankan UMNO mahupun dibayar bulanan atau itu ini oleh UMNO dalam menyokong Kerajaan. Kenyataan Malaysiakini portal milik pembangkang itu sekaligus menafikan segala tomahan dan fitnah yang dilemparkan sebelum ini oleh pemimpin dan jentera pembangkang bahawa kami dibayar oleh UMNO.

Dalam dunia hari ini pembaca terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat sama da tua mahupun muda remaja. Jika dulu pelayar internet akan melayari blogg blogg melalui PC di pejabat mahupun rumah atau juga Cyber Cafe namun hari ini ianya amat berbeza sekali. Dari PC sampailah ke talifon bimbit blogg blogg sudah boleh dilayari dengan begitu mudah sama sekali.

Pembahruan yang dibawa oleh Blogg blogg jalanan memberikan impak yang besar buat negara dan ini terbukti apabila banyak isu isu yang diketengahkan oleh Blogger jalanan lebih mendapat tempat dimata masyarakat dan juga turut diambil oleh media media besar seperti Akhbar arus perdana dan Stesyen televisyen tempatan.


Fakta Bukan Auta

Blogg Papa Gomo sendiri menerima pembaca sekitar 70 ke 80 ribu sehari yang mana setakat ini sahaja sudah mencapai HITS sebanyak 19 Juta 173 Ribu. Belum lagi di blogg blogg jalanan yang lain untuk diambil kira jumlah pembaca nya.


"Kebebasan Bersuara Blogg Kami"

Sekarang ini pula Blogger jalanan Pro Kerajaan telah menguasai media Blogg dengan menewaskan Blogger pembangkang yang mana jika satu masa dulu mereka Blogg pembangkang lah jaguhnya. Ada faktor yang menjadikan Blogger jalanan pro Kerajaan lebih mendapat tempat dihati pembaca kerana kebebasan suara kami yang dilahirkan dalam Blogg.

Kami Blogger Jalanan bebas bersuara dan anda sendiri boleh lihat bagaimana keterbukaan kami dalam meluahkan sesuatu isu sama ada ianya memberikan impak buat Pembangkang mahupun kerajaan. Sebagai contoh apabila isu minyak tahun lepas dikatakan akan naik maka kami lah Blogger jalanan yang mendesak kerajaan dan ada diantara kami yang tegur ataupun dalam istilahnya (BALUN) Kerajaan agar kenaikkan minyak dihalang.


"Kebebasan Bersuara Blogg Kami"

Isu ISA yang mana dimansuhkan oleh Perdana Menteri, ada diantara kami yang bangkang dan melahirkan kekecewaan tersebut didalam Blogg dan yang terbaru berhubung pembebasan Dato Seri Anwar Ibrahim yang dibebaskan dalam kes liwat kami juga terang terang membalun Hakim, Mahkamah dan kini peguam Negara.


"Kebebasan Bersuara Blogg Kami"

Itulah kebebasan yang kami blogger Jalanan pro Kerajaan sampaikan namun tidak kepada blogger ataupun jentera Cyber pembangkang yang moto mereka "YES SIR". Apa sahaja kesalahan demi kesalahan yang dilakukan oleh pemimpin mereka tidak sekali mereka menegur mahupun mengkritik. Terang terangan sudah didapati bersalah mereka akan terus membisu malah menutup pekara tersebut dari pengetahuan pembaca.


"Kebebasan Bersuara Blogg Kami"

Itu lah buktinya mereka telah terikat ataupun dengan kata lain "DIKONGKONG BANGAIKAN ANJING". Mereka Blogger Pakatan bertuan dan Malaysiakini sendiri sebagai portal pembangkang terikat dengan pekara ini yang mana dipaksa dan diarah untuk mengeluarkan ataupun menyembunyikan sesuatu pekara yang berlaku dalam suasa politik tanah air.

Rakyat semakin lama semakin bijak dan semakin ramai yang celik IT, peluang ini diambil oleh kami Blogger jalanan pro Kerajaan dalam memastikan rakyat yang menjadi pembaca kami mendapat kepuasan dalam melayari blogg blogg kami.Akhir kata dari Gomo untuk semua, Terima kasih kepada portal pembangkang Malaysiakini yang telah membantu membersihkan nama Papa Gomo, Parpu Kari dan juga blogger blogger jalanan yang lain yang sebelum ini difitnah oleh pembangkang bahawa kami di BAYAR oleh UMNO.

Terima Kasih Malaysiakini......


Psssttt... Depa makin takut dengan aku ni, tunggu je lah Video baru nanti... Ahaksss..... ha ha ha


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Syukur,Akhirnya Peguam Negara Failkan Rayuan Kes Liwat Anwar IbrahimSyukur Allhamdullilah, Peguam Negara baru sahaja menfailkan rayuan ke Mahkamah Rayuan berhubung kes Liwat yang membabitkan si Peliwat Anwar Ibrahim dan mangsa liwat Saiful Bukhari pada jam 4.15 petang tadi.Syukur, keadilan buat Saiful Bukhari masih lagi diperjuangkan demi sisa sisa maruah yang ada. Amin....Semoga dimahkamah rayuan kelak Anwar Ibrahim akan mendapat penghakiman yang seadilnya. Kami para rakyat yang ingin melihat keadilan diteggakkan akan terus berada bersama Saiful Bukhari.Terima kasih buat semua yang menyokong keadilan ini. Allah bersama kita semua dalam mendapatkan keadilan yang Hak.

Gomo juga memohon maaf pada Peguam Negara berkenaan artikel sebelum ini. im sorry Sir, hehehe


Yang Hak Pasti Berdiri,
Yang Bathil Pasti Jatuh.Psssttt... Mampos lah Kau Anwar Al Juburi... Mampos kau. Hahaha..Read more...

"Hal Ehwal Islam Selangor Patut Diberikan Pada Adun PAS Bukannya Khalid Ibrahim PKR" - Haji Hadi Awang


"Khalid Ibrahim Jaga hal Ehwal Islam Selangor
Emmm Jahanam Le lagi"


PAS dalam maknanya Parti Islam Semalaysia, kempen mereka juga adalah melalui Islam yang mana serba serbi dikaitkan dengan Islam. Satu satunya Parti didalam dunia menggunakan nama Islam dalam parti mereka sedangkan pihak Fattah, Hammas di palestin pun tidak menggunakan Islam dalam parti mereka.

Tak mengapalah soal Fatah atau Hammas itu kerana apa yang Gomo nak nyatakan disini mengenai perlantikkan exco Kerajaan negeri Selangor yang baru setelah Yb Hassan Ali dipecat oleh Khalid Ibrahim yang mana telah dijawat oleh Adun Sijangkang Yb Dr Yunus yang memegang Protfolio Belia dan Sukan.Gomo sebenarnya hairan mengapa PAS parti Islam Semalaysia tidak layak untuk memegang Protfolio Ugama Islam? Jika sebelum ini YB Hassan Ali memegang jawatan tersebut dan setelah dipecat penggantinya juga datang dari PAS mengapa ianya dinafikan? Khalid Ibrahim MB Selangor yang juga pemimpin PKR sebaliknya memegang jawatan tersebut. Apa sudah jadi?

PAS yang namanya Parti Islam Semalaysia tidak diyakini dalam menjaga hal ehwal Ugama Islam, itu yang Gomo dengar dari pihak PKR mengenai perlantikan Exco yang baru ini. Jika PKR dan DAP pun sudah tidak mempercayai yang PAS untuk menjaga Islam apatah lagi dengan rakyat Malaysia terutama ahli PAS sendiri. Masih yakin PAS memperjuangkan Islam?

Khalid Ibrahim MB yang gagal menggalas jawatan tersebut sedangkan PAS lah yang paling layak kerana hidup nya mereka dalam PAS itu kerana menjual nama Islam. bagaimana kesepakatan dalam Pakatan yang dinamakan Rakyat itu jika pekara sekecil begini dinafikan sekutu PKR dan DAP pada PAS? Jika mentadbir negara apakah peranan menteri hal ehwal Ugama Islam akan dijawat pemimpin dari PAS? Gomo yakin tidak, tidak mungkin PAS akan diberi peranan dalam hal ini.


Tanya Saya Pasal Ugama

Dengan jawatan Hal Ehwal Islam dipegang Khalid Gagap MB Selangor maka jelaslah kepada kita semua DAP telah pun menguasai Kerajaan negeri Selangor. Hasil tekanan DAP dan Anwar Ibrahim yang sebelum ini meminta PAS untuk memecat YB Hassan Ali dituruti dengan pengguguran jawatan Exco seterusnya memberikan jawatan Hal Ehwal Ugama kepada Khalid Ibrahim PKR membuktikan PAS sudah tidak relevan dalam menggunapakai nama Islam dalam parti mereka.Parti Islam Semalaysia sudah tidak relevan untuk digunakan Islam dalam nama parti PAS ini. Adalah lebih elok jika buang sahaja perkataan islam itu dan gantikan dengan nama yang lain sebagai contoh: Parti Barua Semalaysia ataupun mana mana nama yang lebih sesuai mengikut telunjuk DAP dan PKR.


"Penasihat Ugama Khalid Teresa Kokgkek"

Tahniah dan Syabas buat PAS dalam hal ini kerana yang bersorak riang dengan perlantikan EXCO adalah DAP dan juga pimpinan PKR. Bagi ahli PAS ini satu lagi bala apabila melacurkan Islam dalam permainan politik Dunia.


Psssttt.... Nampak sangat DAP dan PKR pun tak percaya pada PAS bab jaga Islam ni....huhuhu

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Anwar Ibrahim Menyuntut, Peguam Negara Pun Kaki Suntut Ke?Assalammualaikum,

Untuk makluman semua, kelmarin, peguam saya Tetuan Zamri Idrus & Co telah menghantar sepucuk surat rasmi bagi pihak saya kepada YBhg Tan Sri Abd Ghani Patail, Peguam Negara, memohon beliau untuk memfailkan notis rayuan ke Mahkamah Rayuan ke atas keputusan yang di buat oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9hb Januari 2012.

Saya terpaksa mengutus sepucuk surat rasmi ini kerana sehingga ke hari ini tiada maklum balas terhadap permohonan terbuka saya dan bapa dari YBhg Tan Sri sama ada beliau akan memfailkan rayuan atau tidak. Masa juga semakin suntuk.

Rayuan ini penting kerana ia membabitkan maruah dan masa depan saya.

Jika saya berhak memfailkan rayuan itu sendiri, saya akan berbuat demikian tanpa menyusahkan individu lain. Namun kuasa mutlak untuk memfailkan rayuan, hanya terletak ditangan Peguam Negara.

Pada hemat saya, saya hanya menuntut hak saya sebagai warganegara Malaysia seperti yang termaktub dalam Perlembagaan dimana setiap aduan itu berhak didengar dan diadili sehingga ke peringkat Mahkamah Tertinggi.

Saya berdoa agar Peguam Negara mempertimbangkan permohonan saya ini.

Terima kasih saya ucapkan pada rakan-rakan dan semua pihak yang mendoakan dan menyokong saya untuk permohonan rayuan ini.

Saya akan terus berdoa, sabar dan istiqamah.

SAIFUL BUKHARI AZLAN
19hb Januari 2012


GOMO: Apa lagi yang nak dicakap dalam soal keadilan buat mangsa liwat ni? Apa lagi yang nak didesak dalam meraih simpati dan rayuan kepada Peguam Negara untuk merayu ke Mahkamah Rayuan kes Liwat Saiful Bukhari ini?

Hari ini merupakan hari terakhir bagi Peguam Negara menfailkan rayuan dalam kes liwat Saiful Bukhari. Apakah satu lagi penafian dalam mendapatkan keadilan buat mangsa liwat akan berlaku sepertimana pada 9.0.1 tempoh hari?

Jika Rayuan dari Peguam Negara buat Saiful Bukhari mangsa liwat Anwar Ibrahim tak dibuat maka percayalah memang aku dan ramai lagi rakyat Malaysia akan bangkit menentang Peguam Negara yang sekarang dilihat telah DILIWAT oleh Anwar Al Juburi.

Jangan dinafikan Hak Keadilan buat Saiful Bukhari, beliau layak untuk mendapat pengadilan yang sempurna dalam hal ini. Peguam Negara harus memegang tanggungjawap yang ada ini dalam meyakinkan rakyat bahawa Kehakiman dinegara kita Adil sak sama.Yang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh

Psssttt..... Kalau Peguam Negara tak Rayu alamat memang kena lah dia lepas ni.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

VIDEO - Khalid Ibrahim Sudah Mula Bertindak Kejam Keatas EXCO PAS Yang Baru.
Belum apa apa lagi Khalid Samad dah mula asak EXCO PAS yang baru ini dengan pelbagai benda gila. Benda yang tak sepatutnya telah beliau Khalid Gagap lakukan dalam penghinaan keatas Adun PAS yang kini EXCO Sukan Kerajaan Pakatan Selangor.

Semalam beliau dah mula praktis sebagai EXCO sukan... Meh layan video bawah ni.


Hua Hua Hua... Sorry lah kan, Bukan I nak menghina dia ni pun cuma nak cakap pada semua bahawa PAS semakin ditelan oleh DAP dan Anwar Ibrahim. Hal Ehwal Islam yang sebelum ini dipegang PAS telah dilucutkan dan diberikan kepada Khalid Ibrahim....

PAS yang kononya ISLAM dinafikan Hak dalam Kerajaan Pakatan sendiri untuk memegang Portfolio Hal Ehwal Islam..... Hangpa puak PAS pakat renung renungkanlah ye....


Psssttt... Pecah perut aku tengok video EXCO PAS tu..ha ha ha, Jahat betul si Dr Rani kan...?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP