Shahrizat Selak Kain - Malaysiakini DELETE Semua Artikel,Video Rafizi & Zuraidah

Saturday, January 21, 2012


"Kak Jat Dah Selak"


"Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya"

Itulah yang boleh Gomo katakan mengenai isu D.S.Shahrizat Jalil Ketua Wanita UMNO yang juga Menteri Pembangunan Wanita dan Keluarga yang semalam telah menyaman Zuraidah MP Ampang dan juga Rafizi Pengarah Strategik PKR berhubung Fitnah keatas Shahrizat sebelum ini.

Kelmarin Gomo ada membaca kenyataan Rafizi yang mengalu alukan Saman RM100 juta Shahrizat buat dirinya dalam portal milik Pembangkang Malaysiakini. kata Rafizi :

"Pengarah Starategi PKR, Mohd Rafizi Ramli (gambar) berkata, saman daripada Datuk Seri Shahrizat Jalil terhadapnya berhubung pendedahan isu NFC sememangnya ditunggu-tunggu. Katanya, ia kerana mereka mahu menggunakan peluang mahkamah untuk terus mendedahkan secara lanjut dakwaan penyelewengan dalam projek NFC tersebut. "Peluang ini memang telah ditunggu-tunggu agar kami boleh menggunakan kuasa mahkamah untuk mencari kebenaran sejauh manakah berlakunya penyelewengan di dalam NFC, selain dari yang didedahkan setakat ini. "Peluang di mahkamah kelak akan digunakan sepenuhnya untuk membongkar lebih banyak penyelewengan dan bakal diikuti oleh lebih ramai rakyat,"

Emmm Apakah si Rafizi ini seorang yang cerdik ataupun Bodoh? Mengikut kenyataan yang dikeluarkan beliau suka akan saman tersebut kerana akan dapat mendedahkan lebih banyak isu NFC. OPS.... Awat Rafizi ni bodoh? Shahrizat Jalil SAMAN RM100 Juta atas faktor fitnah yang dilemparkan keatas peribadi beliau. Bila masa pulak Shahrizat Jalil Saman mewakili NFC? Hua hua hua... Chekmate bebeh...


Harakahdaily

Hari ini dalam portal Malaysiakini kenyataan Rafizi yang mengalu alukan saman tersebut telahpun diPADAM dan tidak akan dijumpai walaupun melalui carian Google . Yang ada hanya laporan dari harakahdaily sepertimana gambar diatas.

Kenapa Malaysiakini PADAM? Ha Ha Ha....Oh ada lagi, semalam Zuradah pula mengeluarkan kenyataan bahawa beliau 'Tidak gentar disaman Shahrizat RM100 Juta' Kenyataan tersebut dikeluarkan dalam Malaysiakini portal milik pembangkang. Menurut Zuraidah:

"Ketua Wanita PKR itu "mengalu-alukan" menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu membawa kes tersebut ke mahkamah kerana menurutnya, ia akan memberi ruang yang lebih besar kepada rakyat untuk menghakimi skandal berkaitan NFC."

LINK nya http://www.malaysiakini.com/news/187142

Satu lagi lembu bodoh dari PKR selepas Rafizi yang mana tidak faham bahawa Saman dari Shahrizat adalah berkenaan FITNAH keatas peribadi beliau dan bukannya saman dari pihak NFC. Ha ha ha......

Dan sekarang ini pula kenyataan dari Zuraidah yang sebelum ini menfitnah Shahrizat sepertimana yang dilaporkan Malaysiakini juga telah di PADAM. Kenapa PADAM ni? Kenapa? Ha ha ha..... Kata Kebebasan Bersuara, tapi kenapa PADAM kenyataan Rafizi dan Zuraidah yang mengalu alukan saman RM100 juta tersebut?

Ini lah bukti kepada kita semua mereka pembangkang sudah semakin takut dengan kebenaran. Rafizi dan Zuraidah yang sebelum ini dilambung mengila babi dalam portal Malaysiakini menfitnah Shahrizat Jalil telah meroyan ketakutan. Kenyataan Zuraidah dan Rafizi sebelum ini yang menfitnah Shahrizat Jalil juga telah dipadam.

Tidak cukup dengan artikel dalam Malaysiakini malah Video video yang ada ucapan Rafizi dan Zuraidah yang menfitnah Shahrizat Jalil sebelum ini juga turut dipadam oleh mereka kerana meraka tahu bahawa FITNAH mereka telah pun memakan diri. Ha ha ha


Shahrizat Mangsa Fitnah Pembangkang

So buat rakyat Malaysia, anda boleh nilaikan dimana kebenarannya. Jika mereka Rafizi dan Zuraidah benar menyatakan Shahrizat Jalil itu Lembu, mengapa bila disaman RM100 Juta mereka MEMADAM kan segala gala artikel berkaitan Fitnah keatas Shahrizat? Mengapa Video yang sebelum ini menfitnah Shahrizat Jalil juga dipadam?

Gomo pinjam ayat yang selalu puak puak PAS gunakan:
" Jika takut dilambung ombak, Usah berumah ditepi pantai,
Jika takut pada Risiko, Usah bicara soal perjuangan"

Ha Ha Ha......


Psssttt... Rafizi dan Zuraidah make a deal mintak Shahrizat tarik balik saman... Kah Kah Kah... jangan layan Kak Jat, Kita ajar depa puak bangsat tu.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Rayuan Saiful Bukhari Satu Penganiayaan Ke Atas Anwar Ibrahim - Shimon Peres


Proksi Anwar Al Juburi

Peguam Anwar Ibrahim, Sankara Nair menyifatkan notis rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi membebaskan Ketua Pembangkang itu daripada pertuduhan liwat sebagai satu penganiayaan politik.

Beliau berkata, pihaknya tidak dimaklumkan mengenai perkara itu.

“Saya tidak diberitahu secara rasmi oleh pendakwa raya. Bagaimanapun, sekiranya ini benar, ia adalah tindakan paling dikesali kerana alasan penghakiman oleh hakim yang membuat keputusan terhadap perbicaraan mengatakan bukti penting telah diusik.

“Ini menjadi satu kes penganiayaan politik terhadap Anwar, bukan satu kes pendakwaan,” katanya dalam satu kenyataan lewat petang semalam.

Semalam, Jabatan Peguam Negara memfailkan notis rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur yang memutuskan pembebasan Anwar daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Bukhari Azlan, pada 9 Januari lalu.

Memang agak pelik tetapi benar. Peguam-peguam hebat kumpulan peguam Anwar seperti Sankara Nair kecewa dengan tindakan Peguam Negara memfailkan notis rayuan. Kalau mereka dikatakan hebat, adakah mereka mahu menghentikan proses keadilan setakat di Mahkamah Tinggi sahaja? Begitu juga dengan Majlis Peguam. Sedangkan sebelum ini peguam itu dan rakan-rakannya memang terkenal dengan kegigihan mengheret kes sehingga ke Mahkamah Persekutuan.Cuba lihat timbunan fail di mahkamah, peguam mana yang namanya terkenal mengheret kes sehingga ke peringkat tertinggi? Peguam mana yang berjuang-juang habis-habisan membawa kes sehingga ke Mahkamah Persekutuan demi menegakkan keadilan? Waima ada celah-celah atau lubang kecil mereka akan menyelinap untuk memastikan ruang ke peringkat rayuan dan seterusnya tidak dinafikan.

Tentunya semua orang ingat kes Anwar sebelum ini. Ke peringkat mana kes tersebut. Ketika itu tidak timbul pula soal menghabiskan duit rakyat. Tidak juga berbangkit nasihat kepada pejabat Peguam Negara supaya menumpukan kepakaran yang ada untuk menangani kes-kes jenayah yang lebih serius.Bagi barisan peguam itu, tidak mengapa menangguh kes berkali-kali. Tidak kisah membuang masa. Tidak ada ruginya duit rakyat untuk membawa kes ke peringkat paling tinggi.

Bagi kumpulan itu memperjuangkan keadilan mesti ke peringkat teratas hatta tidak mustahil sehingga memohon pengampunan daripada Yang di-Pertuan Agong. Dan sememangnya itulah proses mengangkat keadilan yang sebenar.

Tetapi apabila Anwar dibebaskan, proses mengangkat keadilan kepada pihak pengadu iaitu Saiful Bukhari Azlan cuba dihadkan. Sedangkan pihak tertuduh diberi kebenaran menangguhkan kes sebanyak 55 kali. Dibenarkan mengheret kes sehingga hampir tiga tahun.

Jadi adakah ini satu penganiayaan politik terhadap Anwar atau menafikan hak Saiful untuk mendapatkan keadilan yang sewajarnya!

Suara Politik Belantan. BlogspotGOMO :Bila kena pada Anwar Ibrahim segala galanya satu penganiaayan politik, bila Anwar yang ditimpa musibat maka ianya akan ditakrifkan oleh penyokong beliau Konspirasi politik. Gomo sudah lali dengan pekara sebegini, malah sejak dulu 1998 juga pekara sebegini yang dimainkan oleh pembangkang bahawa Anwar dianiaya.

Anwar Ibrahim sepanjang perbicaraan kes liwat yang memakan masa 3 tahun 6 bulan menagguhkan kes liwat sebanyak 69 Kali, Rayuan pula sebanyak 38 kali yang mana menjadikan satu sejarah dalam dunia kes yang tertangguh dan rayuan paling banyak berlaku sepanjang perbicaraan.

Saiful Bukhari mangsa liwat baru sekali sahaja dapat Merayu, malah jika di Mahkamah Rayuan kelak Anwar dibebaskan maka selapas itu hanya ada 2 lagi peluang buatnya merayu. Total nya itupun baru 3 kali sahaja berbanding Anwar Ibrahim yang sudah menggunakan 38 kali Rayuan.

Rakyat ingin melihat keadilan ditegakkan, justeru tidak ada sebab Rayuan Saiful Bukhari dipertikaikan oleh mana mana pihak sebagaimana Anwar Ibrahim yang sebelum ini merayu sebanyak 38 kali dengan alasan yang tidak masuk akal.

Keadilan mesti diperjuangkan buat setiap mangsa dalam kes kes Jenayah seperti ini. Jika Anwar Ibrahim berani maka sudah pastinya di Mahkamah Rayuan kelak beliau tidak lagi melakukan Penangguhan dan Rayuan yang penuh dengan helah. Lawan tetap Lawan dan rakyat inginkan Anwar menunaikan janji nya itu.Yang Hak Pasti Berdiri
Yang Bathil Pasti Jatuh


Psssttt.... Tang Nuar je semua betul, tang kita rakyat biasa semua salah, apa dia ingat dia Malaikat ke?


Mesti Tahu Siapa Dibelakang Anwar Ibrahim

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP