MB Pahang Bikin Pakatan Pembangkang Kecot Telor

Monday, January 23, 2012


Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob

Barisan Nasional (BN) Pahang yakin mampu merampas semula semua kerusi yang ditawan pembangkang pada pilihan raya umum ke-13 nanti.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, berdasarkan angin perubahan politik semasa, BN yakin dapat merampas semula kerusi terbabit walaupun mengakui ia sedikit sukar.

"Kerusi Parlimen Kuantan sedikit sukar kerana isu Lynas tetapi Parlimen Indera Mahkota kita tidak ada masalah.

"Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Semantan, Beserah juga tiada masalah, malah Triang dan Tras juga boleh kita rampas jika kita bekerja keras dan bersatu padu, kesemuanya boleh kita rampas kembali,” katanya ketika berucap pada perjumpaan dengan 3,000 jentera pilihan raya Wanita BN di sini, semalam.

Adnan berkata, Pergerakan Pemuda, Wanita dan Puteri yang merupakan sayap kanan parti perlu sentiasa turun padang mendekati rakyat dan mendengar serta mencari jalan membantu menyelesaikan masalah mereka. — BERNAMA

GOMO: Gomo bersetuju dengan kenyataan Menteri Besar Pahang dalam pekara ini memandangkan kerusi kerusi yang sebelum ini dimenangi Pembangkang dalam pilihanraya 12 yang lalu tidak dijaga oleh YB Pakatan setelah menang PRU 12. Mereka YB Pakatan ini sebaliknya hanya menerima hasil elaun dan gaji sahaja dari kerajaan sebaliknya bantuan demi bantuan kepada rakyat dikawasan mereka tidak disalurkan dengan sebaik mungkin.

Mana mungkin seorang YB hanya perlu memberikan hamper sahaja setiap bulan kepada mereka yang terpilih didalam kawasan yang mereka tadbir? Pekara sebegini sebenarnya bukan berlaku di Pahang malah diseluruh Dun mahupun parlimen dalam Malaysia.

Yang Berhormat Pakatan Pembangkang ini hanya pandai bercakap sahaja, dan apabila memberikan bantuan hamper mahupun wang rm100 or Rm 200 kepada keluarga yang terpilih maka dikecoh dan diwar warkan lah bahawa YB tersebut prihatin dan menjaga kebajikan rakyat dikawasan mereka. Hakikatnya yang sebenar sepatutnya mereka YB ini perlu melakukan tugas lebih dari itu.

Apa pun diharapkan rakyat Malaysia membuka mata dalam hal ini, dan marilah kita sama sama pastikan pada PRU 13 nanti mana mana pemimpin Pakatan DAP, PAS, PKR yang bertanding kita akan tumbangkang secara maksimun. Cukup cukup mereka membohongi kita rakyat Malaysia.

Psssttt.... Depa menang jadi YB, tapi nak bantu anak masuk Universiti pun depa tak tolong...cilakak
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

PDRM Info - Video Ngeri Yang Anda Pengguna Jalanraya Perlu Tonton
Penunggang motosikal menjadi penyumbang utama kepada kemalangan maut pada hari ketujuh Ops Sikap ke-25 dengan mencatatkan sembilan kematian daripada 14 kes yang dilaporkan semalam.

Dengan ini, jumlah keseluruhan angka korban sejak Ops Sikap ke-25 dilancarkan pada Isnin lepas ialah sebanyak 84 orang, menurut Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerusi laman webnya.

Pengguna kereta merupakan penyumbang kedua kepada jumlah kematian dengan merekodkan sebanyak empat kematian, manakala pengguna basikal satu kematian.

Daripada 1,161 kemalangan yang dilaporkan, Jalan Bandaran mencatatkan rekod tertinggi iaitu 459 kemalangan, diikuti Jalan Persekutuan 298, Jalan Negeri 189, lebuh raya 161 dan 54 kes bagi jalan-jalan lain.

Polis juga mengeluarkan 18,722 saman semalam, menjadikan jumlah terkumpul setakat tujuh hari operasi itu, kini 120,838 saman atas pelbagai kesalahan.

Ops Sikap ke-25 sempena Tahun Baru Cina itu akan berakhir pada 30 Januari. — BERNAMAGOMO: Diharapkan para pengguna Jalanraya mematuhi setiap arahan yang dikeluarkan pihak Polis Trafik bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini. Diatas ini pula Video dari PDRM yang mana memaparkan lokasi lokasi kemalangan yang sering berlaku pada setiap kali perayaan.

Berhati Hati di Jalanraya....


Psssttt... Sekali sekala kena keluarkan artikel sebegini, demi kesedaran rakyat Malaysia.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP