Bodohnye Mahasiswa Robot Anwar Ni

Sunday, January 29, 2012Gua tak faham kenapa bila kerajaan Bantu rakyat Malaysia maka masih ramai yang tidak berterima kasih apatahlagi bersyukur dengan apa yang diberi.Kupon Buku 1 Malaysia yang diberi kerajaan kepada Pelajar telah di jual oleh mereka para mahasiswa Robot ini yang pada pandangan Gomo mempunyai nilai moral yang rendah ditahap lutup sebagai seorang rakyat Malaysia.Bila kerajaan tak bantu depa mahasiswa robot ini kata Kerajaan Tak prihatin le, kejam le Zalim le dan macam macam lagi. Tapi bila dah dibantu mereka Jual pulak apa yang telah diberi kerajaan buat mereka.Ntahlah Gua tak tahu nak cakap apa dengan Mahasiswa Robot Anwar Ibrahim ni. Semoga rakyat Malaysia mampu menilai kebajikan yang diberikan Kerajaan tetapi Akhirnya dikhianati oleh para Mahasiswa Robot Mangkuk Ayun ni.Psssttt.... Demo guling atas jalan mahasiswa robot, dapat Voucher Buku depa jual. Bodoh Piang
Read more...

BN Tunai Janji, PR Kencing RakyatSeramai 500 pemilik pangsapuri di Taman Ukay Bistari di Hulu Kelang, hari ini bersyukur kerana akhirnya dapat mendiami rumah idaman sendiri selepas campurtangan kerajaan pusat berusaha menyiapkan projek perumahan sejak tahun 2003.

Majlis penyerahan kunci dilakukan oleh Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar kepada pemilik pangsapuri di sini.

Beliau berkata kerajaan pusat terpaksa campurtangan memandangkan kerajaan negeri masih gagal menyelesaikan masalah ini walaupun telah berjanji beberapa kali dengan para pemilik pangsapuri berkenaan.

"Saya dibawa oleh pemimpin tempatan pada Julai 2010 sewaktu mengadakan lawatan rasmi di pasar tani Taman Melawati untuk berjumpa dengan pemilik pangsapuri yang sedang mengadakan piket membantah pemaju yang lewat menyiapkan projek ini," kata Noh Omar.

Noh Omar berkata beliau berjanji untuk membawa isu ini telah kepada kabinet dan meminta pertolongan dari Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Dato' Seri Kong Cho Ha untuk turut membantu menyelesaikan projek yang terbengkalai sekian lama.

Menurut beliau penyerahan kunci telah dilakukan kepada 211 pemilik dan baki penyerahan akan dilakukan pada minggu hadapan. Sehingga kini enam blok sudah siap dan boleh diduduki manakala 3 blok lagi dijangka siap pada April 2012.

"Saya meminta jasa baik pihak Syabas dan TNB untuk memberikan kerjasama dan menyegerakan kemasukan bekalan air dan elektrik agar pemilik pangsapuri ini boleh mendiami rumah mereka," kata Noh Omar.


Sebelum itu, pembeli unit pangsapuri Ukay Bistari melalui Persatuan Pemilik Bangunan Terbengkalai Malaysia (Victims) telah menyerbu menyerbu pejabat tapak pihak pemaju untuk mengambil kunci rumah sebagai protes terhadap kegagalan pemaju menyerahkan kunci hari ini seperti yang dijanjikan pada 27 Disember lalu.

Victim terpaksa meminta Kerajaan Persekutuan menerusi Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan untuk campur tangan membantu termasuk dalam projek terbengkalai di Ukay Bistari ini.

Persatuan ini pernah cuba mengadakan pertemuan dengan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tetapi tiada satu pun jawapan positif sebaliknya sering ditolak dari satu jabatan ke jabatan yang lain.

Kebanyakan pembeli apartment Ukay Bistari kini terpaksa menanggung beban dengan membayar ansuran bulanan kepada bank sebanyak RM500 sehingga RM1000 setiap bulan dan masih tidak dapat memiliki kediaman masing-masing daripada Damai Bistari Sdn Bhd.

Beberapa pemilik yang ditemui menyatakan rasa bersyukur dengan campurtangan kerajaan pusat selepas majlis penyerahan kunci dilakukan.

Yusaini Harun, berkata sebelum ini kerajaan negeri pernah berjanji untuk menyelesaikan masalah yang sekian lama berlarutan namun tidak menepati janji yang dilakukan. "Kami berterima kasih kepada kerajaan pusat yang sudi membantu menyelesaikan isu ini."

Noraiza Abdul Wahab, turut menyatakan rasa syukur kerana perjuangan menuntut hak mereka berjaya. Beliau turut tumpang gembira dengan beberapa rakan yang telah diserahkan kunci walaupun pangsapuri milik beliau akan siap dalam bulan April 2012.

sumber KL POS

Gomo: Tahniah buat Barisan Nasional Selangor yang mampu menyelesaikan masaalah pembeli rumah Ukay bistari Hulu Klang. Nak harapakan kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR hampeh janji punya janji makan pasir jelah jawapnya.

Rakyat Selangor belum telewat untuk berubah dari keadaan yang ada hari ini yang mana ditadbir oleh sebuah kerajaan yang lemah dan korup. Gomo harap PRU13 kelak pastikan Barisan Nasional merampas kembali Selangor.

Psssttt. . . . . Jelas hanya BN sahaja mampu membela nasib rakyat.
Published with Blogger-droid v1.7.4
Read more...

"Jangan Kita Mengiyakan Sesuatu Yang Tidak Betul Mengenai Pemimpin Kita"


"Kita telah kaji dua tahun sebelum ini apabila pembangkang serang peribadi individu pemimpin kadangkala kita sendiri yang 'mengipasnya' dan bukannya mempertahankannya.

"Kita harus sedar bahawa ahli-ahli UMNO sendiri yang menaikkan pemimpin, jadi mengapa mereka sendiri hendak cantas pemimpin UMNO. Jangan kita mengiyakan sesuatu yang tidak betul mengenai pemimpin kita,''

- Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussin Naib Presiden UMNO

Setuju kenyataan dari D.S. Hishammuddin ini, cuba kita lihat pembangkang yang mana mereka melindungi pemimpin mereka walaupun telah terbukti pemimpin mereka tidak bermoral sepertimana Anwar Ibrahim dengan China Doll dan Liwat nya, Eli Wong dengan gambar Bogelnya dan lain lain pemimpin.

Jadi buat ahli UMNO seharusnya kita usah lagi menjadi api dalam menyalakan apa yang telah dimulakan oleh pihak pembangkang ini. Matlamat mereka adalah untuk membuatkan kita Huru hara, bertikam sesama sendiri yang akhirnya untung adalah mereka dari Pembangkang.


Psssttt..... Renung renungkanlah wahai ahli UMNO seluruh negara......


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP