"Tuduhan Anwar Ibrahim Meliwat Penduduk Ukay Bistari Satu Fitnah Jahat Noh Omar" - Azmin Ali

Monday, January 30, 2012
"Ana Tak Buat, Tapi Ana Liwat Je"


"Kita akan tawan Putrajaya 16 September ini" Itulah kata kata Anwar Ibrahim (HOMOSEKSUAL) yang mana merupakan Ketua umum Pakatan Rakyat HARAM dan juga Punaisihat Ekonomi Negeri Selangor pada tahun 2008. Sampai kehari ini janji janjinya itu hanya retorik semata mata.

Gomo nak berkongsi satu lagi PEMBOHONGAN dan KORUPSI yang dilakukan oleh Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor dalam mana mereka mentadir negeri Selangor. Lokasi Pendedahan ini bertempat di Taman Ukay Bistari Hulu Klang Gombak yang mana Ahli Parlimennya adalah kekasih Anwar Ibrahim iaitu Azmin Ali.

Untuk makluman pada 28 Januari 2012 iaitu 2 hari yang lepas sekitar 500 orang pembeli rumah Taman Ukay Bistari menerima kunci rumah daripada Dato Seri Noh Omar Timbalan Pengerusi Perhubungan UMNO Selangor. Kunci rumah yang menjadi idaman mereka setelah 9 tahun terbengkalai.Ikuti video diatas ini.

Kegembiraan para pembeli rumah idaman Taman Ukay Bistari terpancar dengan raut wajah mereka yang sememangnya amat gembira dan berterima kasih diatas apa yang telah dilakukan Kerajaan Barisan Nasional melalui Dato Seri Noh Omar dalam menyelesaikan masaalah yang sudah bertahun tahun dialami para pembeli ini.

Apa yang menariknya untuk Gomo bongkarkan disini adalah PEMBOHONGAN yang dilakukan Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor yang mana dalam Terang terang dan dengan liputan media serta publisiti mereka ini MENIPU rakyat Malaysia teruatamanya para pembeli rumah Taman Ukay Bistari.

Mari kita BONGKAR!!!


Lakonan Kerajaan Negeri Selangor Perbodohkan Masyarakat

Kenyataan Media :HULU KLANG, 20 Feb 2010 – Penduduk Taman Ukay Bistari kagum dengan keupayaan kerajaan Selangor menyelesaikan masalah projek terbengkalai dalam tempoh singkat, jauh berbeza ketika kerajaan Barisan Nasional (BN) memerintah.

Lebih-lebih lagi apabila mendengar jaminan Penasihat Ekonomi Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menyelesaikan masalah perumahan terbengkalai seberapa segera.

Penduduk itu menyatakan mereka tidak dapat membayangkan berapa lama lagi harus menunggu untuk menduduki rumah yang dibeli jika kerajaan BN masih memegang kuasa.

“Alhamdulillah, syukur dengan jaminan Datuk Seri hendak dapatkan CF (sijil layak menduduki) secepat mungkin pun saya bersyukur,” kata Aminah Othman, 46, seorang penduduk Taman Ukay Bistari.

Rakannya, Noriahani Ibrahim, 50, berkata pengambilalih Pakatan Rakyat ke atas Selangor memberi rahmat dan memudahkan mereka mengadu masalah kepada pimpinan kerajaan negeri.

“Lega sikit sejak ambil alih ini. Sebelum ini, mereka (kerajaan BN) tidak ambil tahu langsung. Selama ini, kami umpama terumbang-ambing. Tidak tahu kepada siapa yang mahu diaju masalah. Bila dah ambil alih, syukurlah,” katanya. LINK BERKAITAN DISINI


Itulah kenyataan media dari pihak Kerajaan Pakatan Selangor dalam MENIPU rakyat Malaysia bahawa mereka telah menyelesaikan masaalah tersebut dan Gomo juga berani menyatakan bahawa kenyataan yang dikatakan penama Aminah Othman 46 tahun dan juga Norihani Ibrahim 50 tahun sebenarnya tidak Wujud sama sekali sebaliknya penama tersebut diREKAYASAkan bagi menjadikan PEMBOHONGAN Pakatan DAP,PAS,PKR bertambah sedap.

Dengan lakonan dan sebaran kenyataan media bahawa Anwar Ibrahim yang merupakan penasihat negeri Selangor akan menyelesaikan masaalah pembeli rumah Taman Ukay Bistari adalah satu Pembohongan semata mata. Dan ini semua tidak ubah sepertimana pembohongan yang dilakukan oleh Anwar Ibrahim dan Kerajaan Pakatan Pulau Pinang ke atas penduduk India Kg Buah Pala yang mana akhirnya dirobohkan dan menghalau penududuk Kg tersebut walaupun telah dijanjikan Langit dan bintang.Hakikatnya pada tahun 2011 para pembeli rumah Taman Ukay Bistari telah pun mengeluarkan kenayataan kepada Kerajaan negeri yang ditadbir PAS,PKR,DAP bahawa tidak ada SEBARANG bantuan yang dihulurkan oleh Kerajaan Negeri Pakatan sebaliknya JANJI TINGGAL JANJI yang mereka taburkan kepada para pembeli. LINK DISINI

Bila kerajaan Barisan Nasional yang mana merupakan pembangkang didalam negeri Selangor tampil membantu para pembeli rumah Taman Ukay Bistari ini maka pihak Kerajaan Pakatan yang Busuk hati cuba menhebohkan kepada dunia yang bantuan BN sebenarnya hanyalah kempen menghadapi Pilihanraya semata mata.Inilah sikap dan mentaliti pemimpin Pakatan PAS,DAP dan PKR yang sememangnya akan mensabotaj apa sahaja kebaikan yang dilakukan oleh Barisan Nasional buat rakyat Malaysia.


Tahniah BN

Janji tinggal janji itulah Pakatan PAS, DAP, PKR yang mentadbir Negeri Selangor dalam isu menyelesaikan masaalah pembeli rumah Taman Ukay Bistari ini. Gomo mengucapkan syabas dan tahniah kepada UMNO, Barisan Nasional dan Dato Seri Noh Omar yang telah membantu masaalah para pembeli ini.

Ada dikalangan para pembeli juga merupakan rakan rakan Gomo dan mereka mengucapkan cukup cukup berterima kasih dengan apa yang telah dilakukan kerajaan BN dalam membantu mereka. BN janji dan tunaikan tidak sepertimana Pakatan PAS, DAP, PKR yang Janji PEMBOHONG semata mata dalam memperbodohkan rakyat Malaysia.

Ops lupa, Gomo terlupa nak DEDAHKAN KORUPSI yang dilakukan mereka Kerajaan Pakatan DAP,PAS, PKR dalam isu rumah Taman Seri Ukay Bistari ini. Tapi jangan risau akan DIDEDAHKAN Korupsi yang bernilai JUTAAN RINGGIT yang mana wang tersebut telah dikeluarkan namun masuk ke Poket mereka pemimpin Kerajaan Selangor.

Tunggu Artikel Pendedahan KORUPSI Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor Yang MEROMPAK RM 5 Billion Wang Rakyat Selangor!!!


Psssttt.... Allah maha besar, sikit sikit rakyat dah sedar bahawa Pakatan PAS, DAP, PKR ini hanyalah PEMBOHONG demi kuasa dan kerakusan merompak wang rakyat.


"Kah Kah Kah"
(Gelak Sakan Depa Dok Tipu Kita)

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Yahudi & Anwar Ibrahim Yang Anda Perlu Tahu


Layanan Terhormat Dari Puak Amerika Buat Al Juburi


Akhirnya Anwar Ibrahim sendiri mengaku bahawa dia mahukan formula ‘two state solution’ (formula dua negara) ketika menjawab isu Wall Street Journal (WSJ), 26 Januari 2011 yang sedang hangat diperkatakan sekarang.


“Pendirian saya ini ternyata sejajar dengan prinsip perjuangan Parti Keadilan Rakyat yang menjunjung tinggi prinsip Keadilan Sejagat dan tegas membela hak mereka yang dizalimi. Selain itu pandangan saya ini ternyata selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Inisiatif Keamanan Arab (Arab Peace Initiative) yang berteraskan Penyelesaian Dua Negara atau lebih dikenali sebagai ‘Two-State Solution’Petikan di atas adalah jawapan Anwar sendiri bertajuk ‘Jangan putar belit kenyataan demi menghambur fitnah’.Ini sebahagian Jigsaw Puzzle Games untuk mengenali siapakah Anwar Ibrahim.

Di sini juga bermulanya kotak pandora.Blogger Jebat Must Die menjawab siapa sebenarnya yang putar belit dan siapa pula yang menabur fitnah.

Katanya, jawapan Anwar yang ditujukan kepada masyarakat Malaysia selepas terdedah isu tersebut tidak sama dengan apa yang diucapkannya khusus kepada masyarakat antarabangsa seperti dilaporkan WSJ.Katanya lagi, ini sekaligus mengesahkan laporan The Economist 2009 yang menggelarkan Anwar Ibrahim sebagai seekor binatang sesumpah atau ‘chameleon’ yang boleh bertukar warna mengikut keadaan dan tempat.Dan benarlah seperti kata sahabat setahanan ISA, Ibrahim Ali, memang sikap Anwar, apabila tersepit, dia akan bersandar kepada orang lain untuk menutup pekung di dadanya.Bersandar Pada Orang LainKini Anwar sudah tidak kekuatan sendiri, kecuali hanya bersandar pula kepada Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman. Katanya, Anifah Aman pun sama dengannya, sokong ‘Two State Solution’.

Anifah menjawab, Anwar telah memfitnahnya untuk menyelamatkan diri. Katanya, konteks yang dikemukakan Anwar yakni mendahului Israel, tidak sama dengan kontek yang dikemukakannya yakni mendahului Palestin semasa di Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB).“Saya ingin menegaskan kerajaan Malaysia tidak pernah menyokong tindakan Israel seperti dijelaskan, malah telah bersama-sama masyarakat antarabangsa mengecam dan mengutuk sekeras-kerasnya tindakan tersebut yang jelas melanggari perundangan antarabangsa.“Seperti yang kita ketahui, kenyataan Anwar di Dewan Rakyat pada Mac 2010 yang menuduh konsep 1Malaysia ditiru daripada konsep regim Zionis Israel telah membawa kecaman daripada pemimpin-pemimpin Yahudi.“Dengan kenyataan yang dibuat oleh Anwar di Wall Street Journal itu, jelas sekarang di mana letaknya prinsip dan pendirian beliau berhubung isu Palestin dan saya yakin rakyat akan dapat membuat penilaian mereka sendiri,” kata Anifah dalam kenyataan medianya, semalam.Anwar pula seperti dilaporkan wartawan WSJ, Shibani Mahtani lebih memfokuskan sokongan kepada Israel dan mengkesampingkan isu Palestin.WSJ, 26 Jan melaporkan dalam wawancara bertajuk “Malaysia’s Anwar Presses On Despite Appeal“, Anwar telah berkata; “I support all efforts to protect the security of the state of Israel,” said Mr. Anwar, although he stopped short of saying he would open diplomatic ties with the Jewish state, a step which he said remains contingent on Israel respecting the aspirations of PalestiniansMaksudnya; “Saya menyokong semua usaha untuk menjaga keselamatan Negara Israel, kata Anwar, namun apa yang dia katakan itu tidak bermaksud dia akan membuka hubungan diplomatik dengan negara Israel, satu langkah yang menurutnya bergantung sama ada Israel akan menghormati aspirasi rakyat Palestin”.Anwar ketua pembangkang Malaysia mendahului kepentingan Israel, sedangkan Anifah, Menteri Luar Malaysia mendahului kepentingan Palestin.

Perbezaan paling ketara antara kedua tokoh itu, Anwar mengiktiraf konsep Negara Israel, sedangkan Anifah tidak mengiktirafnya.Kedua, Anwar sudah bermain dengan andaian melampau iaitu ‘ada hasrat untuk membuka hubungan diplomatik dengan Israel sedangkan Anifah tidak pernah membuat andaian seperti itu, kerana beliau tahu kedudukannya hanya sebagai Menteri Luar dan bukannya individu yang sering bermimpikan untuk menjadi Perdana Menteri.‘Two State Solution’Isu berkenaan ‘Two State Solution’ bukan baru, malah sudah didedahkan sejak laman AIDC dibina sekitar April 2008.

Pencetus idea ‘Two State Solution’ adalah badan yang ditaja George Soros, ICG (International Crisis Group), di mana Anwar juga salah seorang anggotanya.Anwar Ibrahim turut dilantik sebagai salah seorang Ahli Jawatankuasa ICG pada 30 Jun 2006, ketika menjadi pensyarah pelawat di Saints Anthony’s College, Oxford, UK yang di bawah kawalan Chris Pattern, kroni Soros.Anwar sendiri mengaku turut hadir dalam mesyuarat ICG di Vancouver, Kanada, pada 23 Mac – 24 Mac 2007, ketika membincangkan isu Israel/Palestin.Menurut kenyataan media ICG bertarikh pada 26 Mac 2007, cara penyelesaian terbaik untuk menyelesaikan krisis Israel/Palestin dengan mengikuti resolusi yang telah diputuskan oleh UN Security Council resolutions 242 (1967) & 338 (1973), the Camp David peace accords (1978), the Clinton Parameters (2000), the Arab League Initiative (2002), dan the Roadmap (2003), the Quartet (UN, US, EU and Russia) yang bermatlamat mengiktiraf sebuah Negara Israel yang sah serta diiktiraf oleh seluruh dunia, termasuk dunia Islam.Anwar Ibrahim satu-satunya individu muslim yang berada dalam mesyuarat itu bersetuju dengan konsep ini.

Ini cara halus, badan tajaan Soros untuk mendapatkan status sebuah ‘Negara Israel’ dengan berselindung di sebalik solusi ‘Two State Solution’.Usul ICG adalah mencadangkan kerajaan Palestin (yang dipimpin oleh Abu Manzir/ Mahmoud Abbas dari Fatah) bekerjasama dengan Hamas supaya bersetuju menerima kemerdekaan Palestin, tetapi syaratnya mesti iktiraf Negara Sah Israel.Isu utama adalah keselamatan dan Negara Sah Israel.

Nama Anwar Ibrahim turut tercatat sebagai individu Islam yang bersetuju pengktirafan sebuah Negara Israel. Klik di siniKenyataan media yang dikeluarkan oleh ICG pada 26 Mac 2007, memutuskan beberapa perkara penting untuk menyelesaikan krisis tersebut, antaranya;Pertama, mengesa dunia Islam membuka diplomatik dengan negara Israel, termasuk membuat lawatan ke negara tersebut.Kedua, menggesa semua pihak mematuhi The Quartet yang diputuskan oleh Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu dengan mencadangkan ‘two state solution’ iaitu mengiktiraf ‘dua negara’, Israel dan Palestin sebagai sebuah negara sah.Resolusi ICG ini dipersetujui oleh kesemua anggota ahli mesyuarat yang hadir, antaranya; Lord Patten (Pengerusi bersama), Thomas R. Pickering (Pengerusi bersama), Gareth Evans (Presiden), Morton Abramowitz, Kenneth Adelman, Anwar Ibrahim, Shlomo Ben-Ami, Kim Campbell, Maria Livanos Cattaui, Wesley Clark, Carla Hills, Stephen Solarz, George Soros dan lain-lain.Rentetan daripada mesyuarat itu, pada 10 Oktober 2007, ICG sekali lagi meneruskan usaha apabila bergabung dengan dua lagi badan pemikir Amerika Syarikat iaitu United States Middle East Project (USMEP) dan New America Foundation/American Strategy Program, menghantar surat lobi menyokong usaha Presiden Bush dan Condoleeza Rice supaya diadakan satu rundingan di antara Israel dan Palestin, yang kemudiannya dikenali sebagai Annapolis Summit.Dalam surat lobi kepada Presiden Bush itu, ICG, USMEP dan New America Foundation mencadangkan agar kerajaan Amerika Syarikat mengutamakan konsep ‘two state solution’ iaitu sebuah negara Israel dan Palestin yang sah, Jerusalem menjadi ibu kota kedua negara dengan kawasan kejiran Israel akan menjadi milik Israel, manakala kawasan kejiranan Arab jatuh di bawah kedaulatan Palestin.
Annapolis SummitSteve Clemons, dari New America Foundation yang turut sama terlibat menandatangani surat sokongan kepada Presiden Bush turut mendedahkan satu-satunya tokoh Islam dari Asia Tenggara yang menyokong Annapolis Summit itu adalah Anwar Ibrahim dari Malaysia.Bukti pembabitan nama Anwar yang didedahkan oleh Steve Clemons itu, klik di sini dan di sini dan di siniNama Anwar Ibrahim diletakkan sebaris dengan JOHN McLAUGHLIN, bekas Timbalan Pengarah CIA.Selain pendedahan Steve Clemons, ICG,USMEP dan New America Foundation turut menyebarkan di internet penama-penama yang menyokong usaha Annapolis Summit dalam bentuk PDF di prospectsforpeace.com dan druckversion.studien-von-zeitfragen.net.Nama Anwar Ibrahim tercatat dalam kedua-dua PDF tersebut. Klik di sini dan di siniPada 27 November 2007, Presiden Bush telah menganjurkan Annapolis Summit atau The Annapolis Conference di United States Naval Academy, Annapolis, Maryland, Amerika Syarikat dengan menjemput wakil Palestin, Presiden Mahmoud Abbas, dan wakil Israel, Ehud Olmert (Perdana Menteri Israel) bersama-sama mencapai ‘perdamaian’.Namun usaha Annapolis Summit itu menemui kegagalan kerana ditolak oleh majoriti rakyat Palestin yang tidak mengiktiraf Mahmoud Abbas sebagai wakil mereka. Negara-negara Islam yang lain seperti Iran dan Syria turut menolak perjanjian yang lebih menguntungkan Israel itu.Anwar’s Apology TourDua tahun lepas, episod paling menyayat hati Anwar. Dia marah apabila B’nai B’rith International, pertubuhan Yahudi tertua di Amerika Syarikat mendesak kerajaan Amerika memutuskan hubungan dengan Anwar.Ini gara-gara keceluparannya membangkitkan isu APCO di parlimen Malaysia.“Tak ada anti Yahudi..saya dah ulang kerana ini bukan soal anti Yahudi”, kata Anwar ketika ditanya oleh wartawan Mstar, adakah beliau anti -Yahudi ketika membangkitkan isu APCO di Malaysia. Klik di siniDengan perasan sayu Anwar berkata, “Saya sudah menjangka serangan (dari kumpulan Yahudi) APCO, bahkan telah menghantar surat rasmi ke ICG mengatakan yang saya anti-Yahudi”.Menyedari kedudukannya tergugat, maka Anwar merancang satu misi memohon maaf ke AS yang pihak Barat gelarkan sebagai ‘Anwar’s Aplogy Tour’.

Salah satu program dalam ‘Anwar’s Aplogy Tour’ adalah berucap di Woodrow Wilson International Center (WWIC).Peserta bernama Stanley Kober dari Cato Institute yang bertanyakan Anwar berkenaan tuduhan anti-semitik yang dilemparkan kepadanya:Soalan : Baru-baru ini, saya membaca satu jurnal yang mengkritik anda (Anwar) kerana telah mengundi di Parlimen Malaysia untuk menyokong usul mengkritik Israel berkaitan insiden flotila. Jadi, saya ingin bertanya anda kenapa anda menyokong usul tersebut ?Jawapan Anwar : “Perdana Menteri Najib (yang) telah mengemukakan usul tersebut, mengkritik tindakan kejam negara Zionis Israel. (Saya dan) Pihak pembangkang, (sebenarnya) rasa sangsi, (untuk) menyokong resolusi tersebut.“Tetapi saya fikir, secara umumnya, rakyat Malaysia tidak mempunyai pandangan yang kompleks, seperti soalan yang dikemukakan. Sebagai contoh, sentiasa terdapat kekeliruan di antara istilah Yahudi, Israel dan Zionis, di mana kesemuanya dilihat sebagai satu.“Tetapi ramai di kalangan kami(Anwar dan pakatan Rakyat?) sedar bahawa tidak perlu untuk bersikap anti-Yahudi, anti-Semitik kerana sama seperti perkauman.“Saya fikir, saya mempunyai hak untuk menyatakan seperti apa yang telah kita nyatakan sebelum ini. Banyak contoh, seperti menentang rasuah di dalam Pentadbiran PLO pada masa lalu.“Saya mewakili (International Crisis Group?) telah memberikan pendapat mengenai “Two State Solution” (penyelesaian dua negara), bagi konflik Palestin – Israel.Jawapan Anwar di atas nampak seperti berbelit-belit tetapi dapat dirumuskan bahawa yang anti semitik adalah PM Najib dan bukan dirinya. Kata Anwar, Najib yang kemuka usul tersebut dan menuduh Israel kejam, dia hanya menyokong kerana terpaksa, hakikatnya Anwar mengaku dia sangsi dengan usul tersebut tetapi terpaksa menyokong juga.


Adakah Anwar anti semitik ? Anwar jawab tidak. Dia telah menjawab berkali-kali sebelum ini bahawa dia bukan anti semitik kerana dia menyokong “two state solution” (Pengiktirafan Dua Negara Sah iaitu Israel dan Palestin).Malah Anwar turut mengkritik korupsi dalam PLO (kumpulan Fatah) yang menyebabkan cadangan ‘two state solution’ gagal.Maknanya, memang sah Anwar adalah penyokong Negara Israel melalui slogan ‘two state solution’.


TERIMA KASIH AIDC DOT COM atas artikel ini!!!


"Kah Kah Kah
Kita dah Bodohkan Mereka"

Anwar Ibrahim sememangnya merupakan Agen Zionis keparat yang mana memang niat mereka para Kafir Lakhnat ini ingin melihat Malaysia sebuah lagi negara Islam hancur sepertimana negara negara yang lain. Apakah anda semua lupa bahawa Anwar Ibrahim mendapat layanan Istimewa RED CARPET di Amerika Syarikat? Fikir fikirkanlah......


Psssttt... Si Babi Anwar Ibrahim ini akan kita tentang sampai Lumat!!!

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

"Nazri Aziz Jangan Ulangi Pekara Lalu Yang Memalukan Mereka" - Najib Razak

Dato Seri Nazri Aziz

Siapa yang tidak kenal dengan Nazri Aziz ini yang merupakan salah seorang Otai dalam dunia politik tanahair Malaysia. Bukan sahaja kejantannanya ditakuti pembangkang malah dikalangan BN sendiri pun tidak berani nak bercakap panjang dengan beliau. Ada kisah terbaru yang mana beliau Nazri Aziz telah memalukan ramai pemimpin pembangkang dan juga ahli serta penyokong mereka.

Sebelum itu harap layan apa yang Gomo nak nyatakan mengenai POINT utama artikel ini. He he he

Hari ini Gomo nak ingatkan satu pekara mengenai apa yang WAJIB rakyat Malaysia tahu mengenai Pendaftaran nama PAKATAN RAKYAT yang mana merupakan gabungan PAS,PKR,DAP dan juga mungkin parti parti lain yang sealiran dengan anutan PR.

Untuk makluman Rakyat Malaysia didalam politik ini banyak sandiwara dan taktik dalam meraih undi. Gomo tidak menafikan bahawa kerajaan Barisan Nasional tidak lari dari sandiwara dan taktik untuk meraih undi rakyat. Namun demikian cara yang dilakukan Barisan Nasional adalah JANTAN dan tidak MEMBOHONGI Rakyat Malaysia sebagaimana Pakatan PAS,DAP,PKR.

Pilihanraya yang pertama diadakan pada tahun 1959 dibawah nama Parti Perikatan yang mana terdiri daripada tiga parti iaitu UMNO mewakili kaum Melayu, MCA mewakili kaum Cina dan MIC mewakili kaum India.


Logo Parti Perikatan

Parti Perikatan merupakan sebuah parti yang BERDAFTAR yang mana HALAL dan tidak membohongi rakyat mengenai kesepakatan mereka UMNO, MCA dan MIC dalam membangunkan Malaysia. Malah Parti Pakatan Rakyat yang SAH berdaftar ini juga menggunapakai LOGO parti yang sama dalam mewakili ketiga tiga parti pada waktu tersebut.

Maklumat lanjut boleh layarik WIKIPEDIA

Pada tahun 1973 Parti Perikatan telah ditukar kepada BARISAN NASIONAL yang mana menggabungkan sehingga setakat tahun 2008 berjumlah sebanyak 13 parti iaitu:
Info Lanjut KLIK DISINI

Dengan pekara ini membuktikan kepada Rakyat Malaysia bahawa kesepakatan Komponen Barisan Nasional dalam menjaga rakyat bukanlah sekadar RETORIK semata mata dan ini dibuktikan dengan pilihanraya demi pilihanraya yang diadakan sejak tahun 1959 sehinggalah ke Pilihanraya Umum ke 12 pada tahun 2008.


Logo Barisan Nasional

Lambang DACING menjadi logo utama buat Barisan Nasional tidak kira sama ada parti UMNO, MCA, MIC mahupun mana mana parti dalam komponen Barisan Nasional bertanding pada pilihanraya. Ini lah kesepakatan dan keharmonian tampa penipuan mahupun Retorik semata mata dalam meraih undi rakyat.

Bagaimana pula dengan PAKATAN RAKYAT
yang terdiri daripada PAS, DAP dan PKR?

Untuk makluman Pakatan PAS,DAP dan PKR telah mula Berpakat Pakat untuk menggulingkan Kerajaan Barisan Nasional pada tahun 1999 dengan menggunakan nama kempen mereka iaitu BARISAN ALTERNATIF.


Gabungan PAS, DAP dan PKR ini didalam nama Barisan Alternatif TIDAK PERNAH DIDAFTARKAN sehingga pada tahun 2008 pemimpin PAS, DAP dan PKR menukar nama Barisan Alternatif kepada nama PAKATAN RAKYAT yang mana ketua umumnya adalah Dato Seri Anwar Bin Ibrahim (HOMOSEKSUAL).

Info Lanjut KLIK DISINI

Selepas pilihanraya Umum ke 12 pada tahun 2008 yang mana gabungan Pakatan PAS, DAP dan PKR telah memenangi banyak kerusi Parlimen sehingga menumbangkan 4 negeri yang sebelum ini dikuasai Barisan Nasional tidak termasuk Kelantan. Dengan kemenangan tersebut juga ahli parti dari peringkat bawahan dan juga rakyat yang pada waktu itu yakin akan Kesepakatan PAS, DAP dan PKR mengesa agar kepimpinan Pakatan MENDAFTARKAN nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti yang SAH sebagaimana yang dilakukan Barisan Nasional.


Logo Pakatan PAS,DAP,PKR

Pada 19 December tahun 2009 di Konvesyen yang pertama Pakatan Rakyat para pemimpin PAS,DAP dan PKR telah mengumumkan bahawa Pakatan Rakyat akan didaftarkan sebagai sebuah parti Politik yang sah yang mana pada tarikh itu juga LOGO Pakatan Rakyat diperkenalkan kepada seluruh Rakyat Malaysia.Dan pada tahun 2010 setelah 2 tahun desakan demi desakan dari ahli bawahan parti agar pemimpin PAS,DAP dan PKR mendaftarkan nama Pakatan Rakyat sebagai parti yang Sah. Maka Pakatan Rakyat telah menghantar Draf ke ROS bagi mendaftarkan nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah pari yang Sah.

Waktu ini punyalah seronok sampaikan para penyokong pakatan Beronok Ronok menghebohkan mengenai Pakatan Rakyat akan didaftarkan sebagai sebuah parti yang sah sepertimana Barisan Nasional yang sudahpun berabad Sah Berdaftar. Rakyat Malaysia waktu itu pula melihat bahawasanaya selepas pendaftaran tersebut maka 2 LOGO utama Parti akan menghiasai setiap Pilihanraya selepas itu.Namun tunggu punya tunggu pendaftaran nama Pakatan Rakyat sebagai sebuah parti yang SAH tidak juga berlaku. Desakan dari ahli bawahan parti yang tidak sabar sabar untuk memangkah Logo baru Pakatan Rakyat memaksa pemimpin Pakatan PAS,DAP dan PKR mengeluarkan kenyataan dan sepertimana yang dijangka ROS Pendaftar Pertubuhan dipersalahkan dan dipertanggungjawapkan mengenai pekara tersebut.
Dan sekarang sudahpun tahun 2012 yang mana kemungkinan Pilihanraya Umum 13 akan diadakan pada tahun ini. Pakatan Rakyat yang mana merupakan gabungan PAS, DAP dan PKR masih lagi belum didaftarkan walaupun Pemimpin Pakatan yang memeterai PERJANJIAN pada tahun 2009 telah BERSETUJU untuk mendaftarkan Pakatan Rakyat dalam mengabungkan ketiga tiga parti pembangkang tersebut.


2009 sehingga 2012 yang mana 4 Tahun ahli dan penyokong PAS, DAP dan PKR ditipu hidup hidup oleh para pemimpin mereka. Apatahlagi rakyat Malaysia yang tidak berparti yang mana meyakini akan Janji Janji Pakatan Rakyat ini. 4 tahun berlalu dan tidak ada satu pun pekara yang mampu dibanggakan oleh para ahli Pakatan bahawa parti mereka telah SAH berdaftar dan tidak HARAM sepertimana yang digelarkan oleh para Blogger pro Kerajaan.

Untuk jawapan kepada isu MENGAPA PAKATAN RAKYAT TIDAK DIDAFTARKAN marilah kita sama sama menyaksikan Video jawapan Nazri Aziz dibawah ini sehingga habis.Dah puas hati dengan jawapan D.S. Nazri Aziz?
Dalam Video diatas kita disajikan dengan satu jawapan yang Bijaksana dari Nazri Aziz Menteri Di Jabatan Perdana Menteri mengenai pendaftaran nama Pakatan Rakyat. Jawapan oleh beliau Tepat dan padat dan Gomo yakin kepada rakyat Malaysia yang Cerdik dan Bijaksana sudah pasti memahami dengan jelas jawapan yang Nazri Aziz nyatakan.

Buat rakyat Malaysia yang Cerdik dan Bijaksana ini Gomo yakin anda semua mampu menilai mana yang Ikhlas dan mana yang Busuk dalam mentadbir negara yang tercinta ini. Jika Ikhlas perjuangan dalam membantu rakyat sudah pasti PAS, DAP dan PKR Berdaftar sebagai sebuah Parti Politik yang SAH sepertimana yang Barisan Nasional lakukan.

Ini Mesej jelas kepada rakyat Malaysia bahawasanya PAS, DAP dan PKR tidak lebih hanya untuk memperbodohkan kita semua dengan janji janji manis mereka semata mata. Lakonan mereka pada tahun 2009 dengan Gambar dan Video Menandatangani Perjanjian Pendaftaran Pakatan Rakyat hanyalah Retorik semata mata.

Bak kata Nazri Aziz sepertimana didalam video diatas bahawa Barisan Nasional LEBIH SUKA dan MENYOKONG jika Pakatan Rakyat didaftarkan segera dan pada PRU 13 PAS, DAP dan PKR menggunakan Logo Parti yang sama yang mana kita semua akan menyaksikan LOGO BN vs LOGO PR dikertas kertas undi.


Barisan Nasional Yang HALAL Sejak DULU


Pakatan Rakyat Yang HARAM Sehingga KINI

Renung renungkanlah wahai rakyat Malaysia, Gomo cuma mampu cakap:

"Barisan Nasional menjanjikan persefahaman dan kerjasama yang utuh yang mana telah dibuktikan berpuluh puluh tahun yang sudah sejak kita mencapai Kemerdekaan lagi. Pakatan Rakyat pula sebenarnya hanya BERPAKAT untuk memperbodohkan rakyat Malaysia kerana jika anda Bijaksana maksud PAKATAN itu sudah jelas mempunyai satu NIAT JAHAT dalam meghancurkan Negara Malaysia."


Psssttt.... Siap bergambor konon tandatangan setuju daftar pakatan Rakyat, 4 tahun Hampeh sampai la ni Rakyat diperbodohkan.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Amat Memalukan Gambar Gambar Ini Dimata PASMemalukan dan amat sadis itulah yang boleh Gomo katakan apabila melihat Gambar Gambar penyokong PAS malam tadi di PERAK apabila READ MORE....


Psssttt.... Kalau Gomo jadi ahli PAS memang tak sanggup tengok gambar gambar tu... memang sadis


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP