Faekah Ni Siapa? Manja Sangat Dengan Khalid Ibrahim Pasal Apa?

Friday, February 10, 2012Faekah adalah setiausaha politik MB Selangor yang terlebih sudu dari kuah. Bertanding pilihanraya pun tidak, tapi berlagak mengalahkan wakil-wakil rakyat atau exco.

Dalam Malaysia setiap menteri, menteri besar dan ketua menteri di setiap negeri ada setiausaha politik masing-masing. Termasuklah Nik Aziz, Ustaz Azizan dan Lim Guan Eng. Tapi pernahkah anda semua lihat setpol mereka semua bersikap lebih sudu dari kuah seperti Faekah ?


Orang-orang PKR sendiri dan juga kakitangan-kakitangan kerajaan negeri juga ramai yang benci dengan Faekah kerana sikapnya. Begitu juga dengan wartawan-wartawan. Saya difahamkan juga beberapa orang penting di TV Selangor juga sudah cabut kerana tidak tahan dengan perangai Faekah.

Orang seperti Faekah sesuai dengan peribahasa kaduk naik junjung atau beruk mendapat bunga.


Psssttt.... Biasalah kalau dah manja dengan Khalid Ibrahim...huhuhu


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Dokumen Sulit Rasuah Pasir Selangor Oleh Kerajaan Pakatan Didedahkan


Pada 23 Mei 2009, sekitar jam 5 petang, satu mesyuarat telah diadakan diantara Kontraktor Pasir (selepas ini dipanggil KP) dan Mat Suhaimi Shafei di Sunway Hotel di Seberang Perai. Tujuan mesyuarat ini ialah untuk membincangkan pengorekan pasir di Selangor.

Mat Suhaimi meminta KP menyerahkan permohonan untuk mengorek pasir kepada Kumpulan Semesta Sdn Bhd dengan satu salinan kepadanya (Mat Suhaimi). Kumpulan Semesta Sdn bhd merupakan syarikat milik kerajaan Negeri Selangor yang terlibat dalam mengorek dan menjual pasir di Selangor.

Pada 2 Julai 2009, sekitar tengahari, satu mesyuarat dilakukan di pejabat Mat Suhaimi dimana dia mengarahkan KP untuk menyertakan sebuah syarikat bernama Double Dignity (M) Sdn Bhd (No. syarikat 308078W)

Pengarah-pengarah syarikat ini ialah:
1. Adnan Bin Abd Mokhtar (IC number 691119-10-5105)
2. Siti Rosmaliza Binti Meo Rasli (IC number 751115-08-5026)
3. Marzaniyah Binti Arshad (IC number 721127-08-5444)
4. Mat Suhaimi Bin Shafiei (IC number 680227-08-5275)
5. Amirudin Bin Shari (IC number 800208-01-6059)
Elaun Pengarah untuk Mat Suhaimi and Amirudin yang dipersetujui ialah RM5,000 sebulan.
Pada 18 Januari 2010, Double Dignity (M) Sdn Bhd, menghantar permohonan untuk mengorek pasir di Dengkil (Sepang, Selangor), seluas 45 ekar. (lihat suratnya dibawah)Satu perkara yang penting ialah kedua-dua Mat Suhaimi dan Amirudin didaftarkan sebagai Pengarah syarikat Double Dignity (M) Sdn Bhd pada hari yang sama, 18 Januari 2010. Ini bukan satu kebetulan. (Lihat borang 49 dari Pendaftar Syarikat dibawah)

Walaubagaimanapun, sebelum itu, mari kita jejaki apa yang berlaku sebelum 18 Januari 2010.
Pada 15 Ogos 2009, sekitar jam 100 malam, Mat Suhaimi menghubungi KP dan meminta RM3,ooo wang tunai untuk tabung kempen. Pada jam 2.30 petang keesokannya, KP menemui Mat Suhaimi dipejabatnya untuk menyerahkan wang tunai tersebut.

Pada sekitar jam 10.30 pagi, 25 Ogos 2009, KP menyerahkan RM2,000 wang tunai kepada Mat Suhaimi. Mesyuarat diadakan dibilik 1514, Pearl View Hotel di Seberang Perai, Pulau Pinang.

Pada 9 September 2009, Mat Suhaimi menghubungi KP dan meminta RM35,000 sebagai “perbelanjaan Ramadhan”. Malam berikutnya, sekitar 11.25 malam, mereka berjumpa di Restoran Nasi Kandar di USJ12 dimana KP menyerahkan kepada Mat Suhaimi wang tersebut.

Jelas disebut bahwa semua wang ini adalah pembayaran untuk membantu Double Dignity (M) Sdn Bhd mendapatkan persetujuan dari Kumpulan Semesta Sdn Bhd atas permohonan untuk mengorek pasir di Selangor. Mat Suhaimi memberitahu KP bahawa mereka perlu membayar orang-orang tertentu didalam Kumpulan Semesta.

Pada 16 September, Mat Suhaimi menghubungi KP dan memberitahunya bahawa dia mahu mengadakan majlis berbukan puasa. Mat Suhaimi meminta KP untuk menganjurkannya, dan sudah tentunya menanggung kos tersebut. Mat Suhaimi juga meminta KP sebanyak RM5,000 sebagai elaun Pengarahnya.

Pada 17 September 2009, satu majlis berbuka puasa diadakan di sebuah Coffehouse di Hotel Legend di Kuala Lumpur. Pada malam yang sama, sekitar jam 8.45 malam, KP membayar kepada Mat Suhaimi dan Amirudin Shari elaun Pengarah sebanyak RM5,000 seorang.

Beberapa hari kemudian, Mat Suhaimi menghubungi KP dan meminta RM10,000 untuk membayar kos “jamuan Hari Raya”. Pada 30 September 2009, KP menemui Mat Suhaimi di Jaya Jusco di Kelang dan menyerahkan wang tersebut.

Pada 5 Januari 2010, Mat Suhaimi menghubungi KP dan meminta RM5,000. Kali ini, jumlah tersebut tidak dibayar secara tunai seperti sebelumnya tetapi dimasukkan terus kedalam akaun syarikat A&L Norash Enterprise (no akaun 100070023904) di Affin bank di Kelang. Transaksi ini dibuat pada 11 Januari 2010. (Lihat dibawah).

Norash Enterprise adalah syarikat yang dimiliki oleh Ashmali bin Osman dan isterinya Norlela binti Ahmad, kawan rapat Mat Suhaimi.

RM10,000 dikeluarkan secara tunai, RM12,500 dibayar kepada Farahsyamsyawati bt Sulaiman (Banker’s cheque: 0070210000117) dan RM27,500 dibayar kepada Smart Renovators Sdn bhd. (chek no 00702100000118) atas arahan Mat Suhaimi.

Berikut adalah perbualan telefon yang dirakamkan diantara Mat Suhaimi (no telefon 019-6185239) dan KP (no telefon 019-3958888) pada 6 Januari 2010.

SC: …itulah…pasal yang YB mintak 50 ribu nak ape…nak pakai 50 ribu boleh takde masalah…dalam minggu depan boleh?
Mat Suhaimi: Dalam minggu depan ye…
SC: Pasal saya nak setelkan akaun sikit…
Mat Suhaimi: Okay…
SC: Lepas tu takde masalah lah…
Mat Suhaimi: okay, okay, okay, hari Isnin boleh?
SC: Hari Isnin boleh…lagi satu YB…say mintak tolong satu…saya di Batang Kali ada tanah…geran…nak keluar pasir…pasir banyak lagi tu…
Mat Suhaimi: Berapa besar tanah tu?
SC: Dia 100 lebih ekar…
Mat Suhaimi: Nanti saya bincang dengan Azmin….tapi kena bayarlah…Azmin sedang collect duit untuk pilehanraya…
SC: ah, okay, okay…nanti kita bincang.
Pada 11 Januari 2010, KP menelefon Mat suhaimi dan perbualan tersebut adalah seperti berikut.
SC: Konfirm ye nombor ini?….Affin Bank ni?…
Mat Suhaimi: Confirm, confirm, confirm…
SC: Ni company…company siapa ni YB?
Mat Suhaimi: Ini….company…yang supply….yang buat event….
SC: okay, okay, okay, okay…confirm ye boleh masuk ye?
Mat Suhaimi: Ya, ya…
SC: Takut lah…nanti tak sampai kepada YB…
Mat Suhaimi: Jangan risau…okay…
SC: Nanti kalau boleh saya contact YB lah…so ini saya masukkan 50 ribu dalam akaun ini…confirm ye…
Mat Suhaimi: ha, okay, okay…yang Amir punya ada dengan Amir…

Dan berita tersebut tiba-tiba meletup. (Lihat laporan Bernama dibawah). Walaubagaimanapun, SPRM seolah-olah tidak dapat melakukan penyiasatan dan selepas dua tahun, kes ini masih lagi “dalam siasatan”. Malaysia Today mempunyai semua bukti, termasuk rakaman perbualan telefon, tetapi SPRM seolah-olah tidak mampu meneruskan siasatan.

Mengapa? Apakah SPRM sudah membuat perjanjian dengan Mat Suhaimi dan Amirudin, seperti yang mereka lakukan terhadap dua ADUN PKR di Perak (Jamaludin dan Osman Jailu) yang mana ditangkap dan kemudian melompat keluar dari PKR untuk mengelak dari dipenjara? (http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/2/1/nation/3172334&sec=nation)

Saya rasa, adalah lebih baik untuk menyimpan dua ADUN ini dan menjadikan mereka Trojan Horse didalam Pakatan Rakyat Selangor. Trojan Horse jauh lebih berharga dari seseorang yang dipenjarakan.

Perkara yang sama juga berlaku di Perak. dan inilah yang menjadi sebab kejatuhan Pakatan di Perak apabila dua ADUN PKR ditangkap ketika melakukan kesalahan dan kemudiannya dipujuk untuk melompat. Sekali lagi, kita mempunyai dua ADUN di Selangor yang ditangkap secara jelas melakukan kesalahan yang sama.

Tapi..Pakatan Rakyat mempunyai lebih banyak kerusi berbanding Perak. Jadi, kalaupun dua ADUN ini melompat, ianya masih belum membolehkan Umno merampas Selangor. Lebih baik membiarkan mereka, tetapi diikat, dan memaksa mereka seperti anai-anai..mengunyah dari dalam dan melakukan sebanyak kerosakan yang mungkin.

Saya masih ingat apabila Sultan Selangor berkata bahawa dia boleh bekerja dengan sesiapa saja asalkan negeri Selangor diuruskan dengan baik dan bebas dari rasuah. Baginda Sultan juga berkata bahawa dia tidak akan bertolak ansur dengan rasuah dan mahukan mereka yang terlibat didedahkan.

Tuanku!! sebagai rakyat yang setia dan salah seorang kerabat diraja Selangor, saya melakukan apa yang dititah, mendedahkan rasuah..tidak kira parti politik mana yang melakukannya.

Dan bagi mereka yang akan berkata “Mengapa sekarang?”..saya nak tanya “Bila?”. Kalau didedahkan selepas Hari Pencalonan dan sebelum Hari Mengundi, masa tu dah terlambat. Umno sudah tentu akan menggunakan isu ini. Sekurang-kurangnya, sekarang..Pakatan Rakyat masih mampu melakukan sesuatu tentang ini dan meyakinkan pengundi bahawa ia mengurus negeri dengan bersih dan telus. Apakah Pakatan Rakyat mentadbir negeri Selangor secara tidak bersih dan tidak telus?

Apa pun, tunggu beberapa pendedahan lagi tentang kebobrokan yang berlaku di Selangor. Ada banyak lagi yang akan didedahkan…dan ini hanya permulaan.

—————————————————–

MACC still investigating Selangor sand-mining scandal: Nazri

(Bernama, 24 June 2010) — The Malaysian Anti Corruption Commission (MACC) will continue investigations into the alleged graft in the Selangor sand-mining scandal against state sand-mining concession Kumpulan Semesta Sdn Bhd, the Dewan Rakyat was told today.

Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz said MACC would investigate the allegations thoroughly and not leave any stones unturned during the course of investigations.
“Once investigations are completed, the investigation papers will be handed over to the Deputy Public Prosecutor,” he told Wee Choo Keong (Bebas-Wangsa Maju) in a written reply at the Dewan Rakyat here today.

Wee had wanted to know whether any action had been taken or would be taken by MACC over a report made by Kapar Member of Parliament S. Manikavasagam (PKR) with regard to the alleged sand-mining graft involving Kumpulan Semesta Sdn Bhd.

Mohamed Nazri said MACC had already taken action on illegal sand-mining syndicates in a number of states, including Selangor.

“So far, 42 offenders have been detained and 22 cases have been filed in court,” he said.Nak lagi lanjut? KLIK DISINI


Psssttt... Dasyat depa beb, lagi terang dan bersuluh merompak wang rakyat Selangor...isy isy isy


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Pelaburan Hartanah NFCorp Demi Bayar Balik Hutang Yang Dipinjam Dari KerajaanPerjanjian untuk pinjaman mudah RM250 juta dari kerajaan kepada National Feedlot Corporation (NFC) tidak melarang syarikat tersebut daripada menggunakan dana untuk pelaburan yang tidak berkaitan dengan industri ternakan lembu.Oleh itu, syarikat tersebut tidak boleh disalahkan kerana membeli hartanah apabila projek fidlot tersebut dihentikan sementara untuk kajian daya maju. Menurutnya, perjanjian pinjaman itu tidak menyatakan sebarang larangan untuk membuat pelaburan.Daripada hanya meletakkan wang dalam instrumen pasaran wang, maka ia dianggap lebih bijak untuk melabur dalam hartanah dalam jangka pendek.Wan Shahinur Izmir Salleh,
CEO NFCorp


Itulah kenyataan dari CEO NFCorp yang sudah berbulan bulan beliau dan keluarganya diaibkan oleh pihak PKR melalui Zuraidah Mak Lampir dan Rafizi Jambu. 4 bulan serangan dilakukan keatas syarikat NFCorp yang menjalankan perniagaan Fiedlot Nasional di Gemas Negeri Sembilan.

Pihak pembangkang mendedahkan NFCorp telah membeli Kondominum dengan menggunakan wang dari pinjaman Kerajaan. Malah menurut dakwaan pihak pembangkang pembelian Kondo tersebut salah dan tidak sepatutnya berlaku kerana NFCorp sepatutnya menguruskan Lembu dan bukannya Kondo.

Gomo tidaklah pandai mahupun hebat dalam bidang perniagaan ini namun dari apa yang dijelaskan disini pelaburan buat satu syarikat besar semestinya berlaku dan jika ada syarikat yang tidak melabur sudah pasti ianya agak janggal sama sekali.

NFCorp MEMINJAM Wang dari Kerajaan untuk mengusahakan Ladang Lembu Fiedlot dan dari apa yang pernah dinyatakan sebelum ini Ladang Lembu tersebut di Gemas Negeri Sembilan beroperasi dengan baik mengikut apa yang ada di Ladang Lembu tersebut.

NFCorp Meminjam dari pihak Kerajaan dan bila sampai masa dan ketika maka NFCorp perlu untuk membayar balik apa yang dipinjamnya itu kepada kerajaan tampa DISKAUN mahupun Penangguhan demi penangguhan.

Justeru NFCorp yang telah MEMINJAM wang Kerajaan mesti mencari jalan dalam menambahkan aliran tunai syarikat mereka bagi membayar balik wang Pinjaman dari Kerajaan tersebut dan Pelaburan Hartanah merupakan pilihan bagi syarikat NFCorp.

Pembelian Kondo di Singapura merupakan satu pelaburan yang efektif kerana aset di Singapura cepat meningkat harganya di pasaran memandangkan Singapura merupakan tempat tumpuan dunia luar yang banyak melabur disana dan membeli aset.


Pelaburan Yang Menguntungkan

Malah bukan sahaja NFCorp yang melakukan pelaburan dalam pembelian Aset sedemikian, pihak lain seperti Khazanah dan lain lain sentiasa melabur dalam memastikan pulangan yang lumayan dalam pelaburan mereka.


Pelaburan Hartanah Paling Untung

Pelaburan hartanah merupakan pelaburan yang paling menguntungkan kerana harga pasaran akan sentiasa naik dan adakalanya kenaiikan harga tersebut secara mendadak memberikan pulangan yang berganda buat para pelabur.

Jadi dimana salahnya pihak NFCorp membeli unit Kondominium di Singapura? Dimana salahnya pelaburan yang mereka jalankan itu? Jika NFCorp yang telah MEMINJAM wang Kerajaan maka tidak menjalankan perusahanan Ladang Lembu Fiedlot sebaliknya hanya menjalankan pelaburan sudah tentulah ianya salah sama sekali.

Tetapi pihak NFCorp menjalankan penternakan Lembu Fiedlot dan dalam masa yang sama melabur bagi membayar balik HUTANG yang dipinjam dari Kerajaan. Dimana salah NFCorp dalam pelaburan ini? Membuat Pelaburan demi nak bayar balik hutang pada Kerajaan pun Salah ke?

Pihak PKR sebenarnya tahu bahawa pelaburan yang dijalankan pihak NFCorp tidak menyalahi undang undang. tetapi mereka terus memutar belitkan fakta kerana matlamat mereka adalah Shahrizat Jalil Ketua Wanita UMNO. Serangan Politik yang dilakukan dan bukannya atas sebab keperihatinan mereka kepada rakyat.

Ladang Lembu Fiedlot mengambil masa yang agak lama untuk diusahakan sehingga mencapai sasarannya. Dan sekarang ianya baru beberapa tahun sahaja beroperasi. Matlamat Ladang lembu Fieolot ini adalah untuk memastikan bekalan daging import dikurangkan dan memastikan rakyat Malaysia mendapat bekalan daging segar dari dalam Malaysia dan bukannya import.Itu matlamat kerajaan dan ianya memerlukan jangka masa yang lama.Dalam jangka masa yang panjang ini juga pihak yang dilantik NFCorp perlu membayar pinjaman mereka dan sudah pasti pihak NFCorp bertanggungjawap dalam pembayaran balik Hutang Kerajaan ini. Maka melaburlah mereka dalam hartanah demi MEMBAYAR BALIK HUTANG yang di PINJAM.


Psssttt....Takkan lah si Salleh NFCorp tu Bodoh nak heret anak beranak dia masuk Penjara kalau tak bayar duit Hutang Kerajaan tu

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

"Cibai Punya Melayu" Bangkitkan Kemarahan Staff KFC

Bapa RACIST

Kurang Bijaksana apa yang dilakukan oleh pekerja KFC yang mana telah bertindak diluar kawalan dengan memberikan sedas dua penumbuk ataupun penampor kepada seorang Lelaki Cina yang dikatakan ahli DAP Segambut.

Pekerja KFC kebiasaanya sering dimarahi oleh pelanggan dan ada kalanya para pelanggan bertindak pergi meninggalkan makanan yang telah ditempah tadi ekoran tidak puas hati dengan kelambatan sistem yang ada di KFC.

Walaupun dimarahi pelanggan namun para pekerja KFC yang telah dilatih terlebih dahulu ini mampu bersabar dan paling kuat pun mereka hanya mampu membebel didalam hati ataupun mengumpat sesama mereka mengenai pelanggan yang memarahi mereka.

Namun tidak dengan kejadian yang berlaku di I City Shah Alam yang mana tindakan pekerja KFC yang bertindak diluar batasan dengan menumbuk seorang pelanggan. Mesti ada sebab besar yang menimbulkan kemarahan pekerja KFC keatas pelanggan cina itu sehingga memaksa para pekerja KFC keluar dari kaunter dan juga dapur.

Lihat kejadian video dibawah ini:


Dari Video yang ditayangkan kita dapati memang pekerja KFC menyerang pelanggan cina yang berbaju putih itu. Tindakan yang diluar kawalan dan tidak dapat dijangka oleh sesiapa sahaja yang pernah ataupun biasa makan di KFC.

Lelaki cina yang dipukul itu semalam membuat sidang media di pejabat DAP Segambut menyatakan:

"Danny Ng, 26, ketika menceritakan semula insiden tersebut berkata, beliau berasa marah kerana menunggu lama di dalam barisan pelanggan, tetapi kemudiannya diberitahu bahawa makanan yang ditawarkan itu telahpun habis. Beliau seterusnyna memarahi pekerja berkenaan dengan suara yang kuat, tetapi beliau tidak menggunakan kata-kata kesat ataupun yang bersifat perkauman."

Itu kenyataan mangsa yang ditumbul oleh pekerja KFC, namun saksi saksi tempat kejadian yang berada dilokasi kejadian menyatakan Lelaki Cina DAP itu telah menghamburkan kata kata nista dan kesat keatas para pekerja Melayu dengan menyatakan "Cibai Punya Melayu".Oleh kerana perkataan "Cibai Punya Melayu" yang dilemparkan oleh lelaki Cina DAP itulah menyebabkan para pekerja KFC baik dari Kaunter mahupun dapur keluar dan memarahi lelaki Cina DAP yang biadap itu sehingga salah seorang pekerja KFC menumbuk lelaki DAP tersebut.


Staff KFC Terkenal Dengan Keramahan Mereka

Ini lah yang Gomo katakan dari awal artikel ini, para pekerja KFC sememangnya terlatih dan mendapat latihan sebelum memulakan tugas sebagai pekerja KFC. Tindakan luar batas yang berlaku sepertimana didalam video diatas tadi mengambarkan emosi amarah yang amat sangat para pekerja KFC itu kerana perkataan "CIBAI PUNYA MELAYU" yang dilemparkan oleh Cina DAP keatas para pekerja KFC yang berbangsa Melayu.

Gomo yakin jika para pelanggan marah adalah tidak sama sekali para pekerja KFC akan bertindak sedimikian rupa. Malah jika pelanggan marah dan maki sekalipun para pekerja KFC masih lagi bertindak diam dan akan meminta maaf kepada pelanggannya. Namun bila dihina BANGSA pekerja itu pastinya Maut yang akan diperolehi oleh para pelanggan.

Kesimpulan dari kejadian di KFC Icity Shah Alam ini membuktikan bahawa lelaki Cina DAP itu BERSALAH dan punca kekecohan tercetus. Kata Kesat lelaki DAP itu yang menyatakan "CIBAI PUNYA MELAYU" merupakan sifat perkauman yang jelek dan tidak patut dilakukan oleh para pelanggan. Atas sebab Bangsa Melayu dihina sedemikian rupa mengakibatkan pekerja KFC bertindak sedemikian rupa sehingga tidak mampu mengawal perasaan amarahnya itu.

Gomo mengucapkan SYABAS kepada pekerja KFC I City yang terlibat dalam kejadian tersebut, itulah semangat anak anak Melayu yang perlu ada dalam diri kita. Bila Bangsa kita dihina dan dicerca maka bersatulah kita menentang mereka yang biadap tak kenang diuntung itu. Syabas buat para pekerja I CIty Shah Alam. Anda Melayu sejati.


Dalam Bulatan Si DAP Bangsat

Buat Lelaki Cina DAP bernama Danny Ng yang merupakan ahli DAP Segambut, diharapkan anda bersiap dengan apa yang perlu kerana hari esok belum tentu cerah buat anda. Mendung mungkin datang dan sama sama kita nantikan Hujan dan Ribut petir yang akan melanda anda.

Sifat Perkauman yang ditunjukkan oleh Cina DAP ini lah yang perlu ditolak oleh kaum cina lain. Jangan kerana beberapa ekor Cina Bangsat DAP maka habis semua orang Cina terpalit dengan Perkauman dan dicop sebagai RACIST.

Gomo minta pihak bertanggungjawap mengambil tindakan tegas kepada Cina DAP Segambut yang melemparkan kata kata RACIST memanggil "CIBAI PUNYA MELAYU". Pengajaran mesti diberikan kepada lelaki CIna tersebut agar menjadi contoh kepada rakyat Malaysia yang lain agar jangan bertindak biadap dalam Malaysia ini.


Psssttt... Cina DAP kata 'Cibai punya Melayu' Tapi dia tak tahu Melayu hari hari Tikam CIBAI amoi.

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP