Kerakusan Penasihat Sultan Kelantan Akhirnya Sampai Ke Pengetahuan Tuanku Sultan Muhammad Ke V

Monday, February 13, 2012


Penasihat Yang Tak Berapa Nak Sihat

Syukur Allhamdullilah, apa yang dibongkarkan oleh Papa Gomo pada tahun lepas akhirnya mendapat kesan waktu ini. Kesan yang amat besar buat rakyat Kelantan terutama imej Tuanku Sultan Kelantan Sultan Muhammad ke 5 itu sendiri.

Untuk makluman pada tanggal 4 May 2011 Gomo ada mengeluarkan artikel yang mana menjelaskan mengenai salahgunakuasa Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V. Artikel berkaitan KLIK DISINIDan pada tanggal 24 November 2011 Gomo sekali lagi mendedahkan mengenai salahgunakuasa Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V. Dan kali ini berhubung Wang Yayasan Sultan Kelantan yang mana sebanyak RM 700 Ribu telah diselewengkan dan tidak dimasukkan kedalam akaun Yayasan Sultan Kelantan. KLIK DISINI

Dalam artikel tersebut Gomo merasakan hairan mengapa Tuanku Sultan seolah olah menyembunyikan cerita kerakusan Sukri selaku Penasihat Sultan dari pengetahuan rakyat Kelantan. Malah dalam artikel tersebut Gomo turut menemplak mereka yang berjawatan dalam Istana Kelantan kerana seolah olah tidak mampu untuk berbuat apa apa dari menghalang Sukri yang sedang gila merakus wang dan mencemarkan maruah Tuanku Sultan.

Syukur dengan pendedahan yang telah Gomo lakukan maka telah difahamkan bahawa Tuanku Sultan dan pembesar Istana serta Kerajaan dalam negeri Kelantan sedar akan apa yang dilakukan oleh Sukri ini. Tindakan telah pun diambil mengikut apa yang Gomo dijelaskan semalam oleh seorang wakil dari Kelantan berhubung apa yang dikeluarkan oleh Blogg Gomo dan beberapa rakan Blogger yang lain.

Mengikut dari sumber maklumat Istana bahawa Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V telah pun diTAMATKAN Perkhidmatan selaku Ahli Jawatankuasa Perkhidmatan Negeri pada tanggal 31.12.2011.

Malah Gomo juga difahamkan bahawa waktu ini beliau Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V telah diminta oleh pihak Yayasan Sultan Kelantan untuk meletakkan jawatan selaku Setiausaha Yayasan Sultan Muhammad ke V sebelum 25.02.2012.

Jika pada tanggal 25.02.2012 beliau Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V masih enggan meletakkan jawatannya maka Usul Undi Tidak Percaya akan dilakukan oleh para ahli Yayasan Sultan Kelantan untuk memastikan beliau disingkirkan.

Bukan niat nak mengaibkan Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V tetapi sebagai anak Kelantan adalah sewajarnya isu Kerakusan Sukri didedahkan buat pengetahuan rakyat dan juga pihak Istana kerana ianya melibatkan maruah Istana Kelantan itu sendiri.Pelbagai kemelut berlaku di Istana yang menyaksikan Tuanku Sultan Ismail Petra tidak lagi diangkat menjadi baginda Sultan dan kerabat Baginda Tuanku Sultan Muhammad ke V sendiri iaitu Yang Mulia Tengku Temenggong dilucutkan Gelaran dan juga beberapa nama lain yang menerima tempias yang sama.

Tidak mahu untuk patik menderhaka pada Tuanku Sultan Muhammad ke V dalam isu kemelut Istana ini namun pada pandangan patik Penasihat seperti Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V perlulah disingkirkan dari jawatan yang ada kerana campurtangan beliau dalam banyak isu kemelut Istana telah secara tidak langsung mencemarkan nama Tuanku Sultan Muhammad ke V.

Bukan sahaja setakat itu malah apa yang patik difahamkan beliau Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V turut dipanggil dengan gelaran TENGKU SUKRI oleh rakyat marhaen Kelantan kerana tindakan dan cara beliau yang mengawal serba serbi dalam pentadbiran Tuanku Sultan.Imej beliau yang mengguna pakai Wang Pejabat Tanah Dan Jajahan Pasir Puteh untuk pelangsungan perkahwinan anak beliau yang dianggarkan sekitar RM200 Ribu mengundang rasa tidak senang oleh rakyat Kelantan. Malah isu TIDAK AMANAH dalam menerima Wang Sumbangan RM700 Ribu yang sepatutnya masuk ke akaun Yayasan Sultan Kelantan telah diguna pakai oleh beliau selaku Penasihat Sultan mengundang persepsi buruk akan imej Tuanku Sultan Muhammad ke V.

Salahgunakuasa yang dilakukan Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V secara jelas telah mencemarkan imej Tuanku Sultan Muhammad ke V pada pandangan mata rakyat Kelantan dan juga seluruh rakyat Malaysia.

Patik juga dengan ini meminta agar Tuanku menilai apa yang telah didedahkan oleh Blogg Patik dan juga Blogger Blogger lain serta aduan aduan yang disampaikan oleh Rakyat Kelantan berhubung tindakan yang melampaui batas Dato Seri Paduka Haji Sukri Bin Mohamed Penasihat DYMM Sultan Muhammad ke V dalam kerakusan dan salahgunakuasa yang beliau lakukan.Dimana Bumi Dipijak, Disitu Langit Dijunjung. Patik masih setia bersama Tuanku Sultan Ismail Petra walaupun baginda masih dalam kegeringan waktu ini. Sesungguhnya apa yang patik Luahkan dan dedahkan ini adalah demi Kelantan negeri tumpahnya darah patik. Semoga baginda Tuanku Sultan Ismail Petra terus sihat hendakNya. Amin


Psssttt.... Sukri nak hantar orang Ugut Gua lagi? Kita Standby dan Ready....Laporan Polis dah dibuat.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

STEADY - Tok Mat Maslan Buang Buku Jinggay Dalam Tong Sampah

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Ahmad Maslan hari ini mencampak Buku Jingga ke dalam tong sampah tanda tidak puas hati terhadap dasar bersama Pakatan Rakyat dalam isu Felda yang dipertikaikannya. Menurutnya, beliau bertindak demikian dalam majlis perjumpaan bersama kepimpinan tanah rancangan itu di Kuala Lumpur hari ini kerana beberapa perkara yang diketengahkan pembangkang didakwa tidak berdasarkan maklumat tepat.


Tindakan simbolik itu dibuat di pentas ketika sesi penerangan lebih dua jam kepada pemimpin Felda daripada keseluruhan 317 tanah rancangannya berlangsung hari ini.


Ahmad yang juga ketua penerangan Umno berkata tindakannya memasukkan Buku Jingga ke dalam tong sampah memang dimaksudkan kerana hujah pembangkang didakwa "amat salah".Bantu keluarga miskin


"Pertama, mereka sebut tanah itu milik Felda Plantations. Felda Plantations tak ada tanah. Itu pun dah salah, belum lagi ulasan yang saya sebut (dalam sesi penerangan)," katanya. "Itu sebabnya saya masukkan dalam tong sampah di depan peneroka, sebab mereka tak sudah-sudah pergi bagi borang tanah. Macam mereka ini DO (pegawai daerah). Nak faraid tanah, kononnya tanah Felda Plantations."


Sebaliknya, jelas Ahmad, Felda Plantations hanya mengurus dan pemilik sebenar tanah adalah "the big Felda" selepas kerajaan tidak lagi memberikan tanah kepada peneroka pada 1990 supaya ia dapat berdikari dan mendapat keuntungan.


"Dan itu sepatutnya bantu keluarga miskin lain. Jadi tanah itu tidak boleh nak serahkan pada anak peneroka. Dan kalau kita beri tanah pada anak peneroka, orang kampung yang ayah dia tak dapat tanah, Cina tak dapat tanah, India tak dapat tanah... "Tiba-tiba nak lagi pada orang yang ada tanah tanah. Adil ke tu? Sebab itu saya campak buku tadi dalam tong sampah," soalnya lagi dengan sinis.


Ahmad juga berkata keuntungan Felda juga, antaranya melalui tindakan terbaru untuk menyenaraikannya di Bursa Malaysia pada Mei akan diserahkan kembali kepada rakyat.


"Itu jauh lebih baik daripada Buku Jingga dan 'Negara Berkebajikan' PAS yang juga sebut pasal Felda ini," katanya lagi.GOMO: Tok Mat Maslan memang steady lah bila melakukan pekara yang sepatutnya seluruh rakyat Malaysia lakukan iaitu dengan membuang buku JINGGAY Fuckatan ke dalam Bakul sampah. Ha Ha Ha

Dari dahulu lagi BN dan jalankan kebajikannya menjaga rakyat Malaysia dan ianya terbukti dengan pelbagai bantuan dan sebagainya dalam memberi faedah buat rakyat Malaysia. Pembangkang?

Janji PRU12 yang lepas sehingga kehari ini mereka masih belum ditunaikan. Rakyat Malaysia hendak diperbodohkan lagi oleh Pakatan pada PRU 13 kelak? Mereka Pakatan hanya mampu tabur janji sebaliknya perlaksanaannya tidak dilakukan dan kita boleh lihat contoh di Selangor, Pulau Pinang, Kedah apatahlagi Kelantan.

Fikir Fikir kan.....


Pssssttt... Tok Mat Maslan sempoi...ha ha ha, Jom pakat ramai ramai Buang buku Jinggay dalam Tong Sampah


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Ambiga Pandikutty Mungkin Dipenggal Kepalanya Jika Bukan Kerana Malaysia

Si Babi Penghina Islam Dari Belanda

Warga Saudi yang menghina Nabi Muhammad SAW telahpun selamat dihantar pulang ke Arab Saudi untuk diambil tindakan selanjutnya. Mohammad Najeeb A. Kashgari 23 tahun yang merupakan seorang kolumunis warga Arab Saudi telah diminta oleh pihak Kerajaan Arab Saudi untuk kerajaan Malaysia menangkap dan menghantar suspek bagi mengelak pekara lebih besar terjadi terutama kesan hubungan dua hala diantara Malaysia dan Arab Saudi.

Penahanan A. Kashgari ini juga membuktikan negara ini turut mengambil berat jika terdapat individu atau pihak lain yang cuba mencemarkan kesucian agama Islam dan Nabi Muhammad SAW.

Sebenarnya tidak ada jauh bezanya Warga Saudi yang menghina Nabi Muhammad SAW ini dengan Ambiga Sreenevasan bakal Calon mewakili DAP pada PRU13 nanti yang mana merupakan sekutu kuat PAS waktu ini.


Anti Islam Terima Anugerah

Mari analisis pekara yang dinyatakan dibawah ini:

Berikut disenaraikan fakta mengenai Ketua perhimpunan BERSIH, Ambiga Sreenevasan:

1) Ambiga merupakan bekas Presiden Majlis Peguam Malaysia. Majlis Peguam terkenal dengan tindak-tanduknya yg cenderung ke arah pembangkang dan memiliki sikap anti-Islam yg ketara.2) Beliau adalah orang yg bertanggungjawab menerima memorandum menuntut pelaksanaan Suruhanjaya Antara Agama (IFC) (IFC ditubuhkan untuk menjatuhkan martabat Islam sebagai agama rasmi Persekutuan) pada 21 Ogos 2001. Majlis Peguam menerima memorandum untuk menuntut pelaksanaan 14 tuntutan IFC yg jelas sekali bertentangan dengan Perlembagaan Persekutuan.3) Dalam kes murtad Lina Joy, Ambiga telah mempertikaikan pelaksanaan hukum syariah di bawah Perkara 121 (1A) Perlembagaan Persekutuan dengan menyatakan kebebasan beragama turut termaktub kepada semua penganut Islam.4) Ambiga turut mengadakan forum mengenai memeluk agama Islam pada 9 Ogos 2008 yg membincang dan mempertikaikan secara terbuka Perkara 121 (1A). Biarpun menerima bantahan dari penganut Islam, Ambiga tetap meneruskan forum tersebut. Bantahan tersebut turut disertai oleh Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Datuk Zulkifli Nordin.5) Tugas-tugas Ambiga mempertikaikan kesucian Islam di Malaysia diiktiraf oleh Amerika Syarikat apabila dia mendapat anugerah yg disampaikan oleh Setiausaha Negara Amerika Syarikat, Hillary Clinton pada 2009.

Itulah antara pekara yang pada Gomo sama sepertimana dengan dilakukan Warga Saudi dan juga Ambiga Pandikutty. Modus yang sama iaitu MENGHINA ISLAM. Cuma yang membezakan mereka adalah kerana Malaysia tidak seperti arab Saudi yang mana jika tidak sudah pasti Ambiga akan dipenggal kepalanya sepertimana warga Arab Saudi lain yang menghina Islam.

Waktu ini ada beberapa pihak terdiri dari kalangan pembangkang yang menyerang Kerajaan terutama pihak KDN kerana menghantar Warga Saudi yang menghina Islam itu ke negara asalnya untuk diadili. Kata mereka Kerajaan Malaysia tidak patut melayan seorang Kolumunis sedemikian rupa dan seharusnya melindungi pengamal media dari tindakan zalim Kerajaan Arab Saudi.

Kata mereka yang pro Pembangkang ini Kebebasan media telah dizalimi kerana Malaysia membantu kerajaan Arab Saudi menghantar pulang Kolumunis Saudi. Malah tidak setakat itu sahaja pelbagai bagai kata zalim dilemparkan keatas Kerajaan Malaysia berhubung isu warga Arab Saudi yang dihantar pulang kenegara asalnya.

Apakah anda tidak tahu bahawa Amerika Syarikat negara Proksi Yahudi sedang menunggu masa sahaja untuk mengambil Warga Saudi itu dibawa ke negara mereka? Apakah anda umat Islam Malaysia tidak sedar permainan Jahat politik negara Barat ini dalam melindungi penama Islam yang menyerang Islam? Malah orang bukan Islam yang menentang Islam turut dilindungi oleh Amerika proksi kepada Israel ini.


Anugerah Kerana Menghina Islam

Ambiga sebagai contoh terdekat yang mana seperti dijelaskan diatas tadi beliau telah diberi penghormatan oleh Hillary Clinton Setiausaha Presiden Amerika Syarikat pada tahun 2009. Apa jasa Ambiga kepada dunia sehingga melayakkan beliau menerima penghargaan tertinggi dari kerajaan Amerika?


Penghinaan keatas Islam, menentang perlembagaan negara dalam isu Islam, memperjuangkan kebebasan berugama dalam masyarakat Islam di Malaysia dan yang pasti beliau merupakan seorang ANTI ISLAM yang paling lantang di Malaysia menerusi pertubuhan nya yang dikenali dengan nama Suruhanjaya Antara Agama (IFC). Atas sebab sebab ini lah beliau telah menerima Anugerah dari Kerajaan Amerika yang kita tahu Proksi kepada Israel.

Ambiga merupakan contoh terdekat buat umat Islam Malaysia bahawa sesiapa sahaja didalam dunia ini yang menghina Islam akan diangkat martabatnya oleh negara Barat Proksi Israel. Contoh lain yang terbukti dijaga oleh Amerika adalah Salman Rushdie warga Pakistan yang telah menghina Islam telah dianugerahkan Darjah Kesatria oleh Ratu Elizabeth yang membawa gelaran Sir.


Salman Rushdie warga Pakistan yang telah menghina Islam telah dianugerahkan Darjah Kesatria oleh Ratu Elizabeth yang membawa gelaran Sir.

Jasa pada dunia dan ketamadunan Islam tidak ada pada mereka yang menghina Islam ini sebaliknya penghinaan mereka keatas Islam disanjung dan diangkat menjadi wira oleh negara negara barat yang mana kita tahu amat anti kepada Islam sehingga kiamat sekalipun.

Berbalik kepada penahanan Warga Saudi oleh Kerajaan Malaysia yang kemudiannya semalam telah dihantar pulang ke Arab Saudi ianya adalah berkait rapat dengan kenyataan Gomo yang mana jika penghantaran warga Saudi Mohammad Najeeb A. Kashgari tidak dilakukan dengan segera. Sudah pasti Amerika Proksi Yahudi akan mencampuri urusan ini dan seterusnya akan menjadikan Mohammad Najeeb A. Kashgari warga Saudi yang menghina Nabi Muhammad SAW sebagai satu lagi tokoh yang akan diberikan Anugerah oleh negara negara barat Anti Islam ini.

Gomo harap dengan penjelasan Gomo ini memberikan gambaran jelas buat rakyat Malaysia khususnya umat Islam untuk menyedari bahawa agenda pihak barat yang anti Islam ini sentiasa wujud dan akan menggunakan apa sahaja bagi memastikan Islam dijatuhkan martabatnya.

Tindakan Kementerian Dalam Negeri yang mana menghantar pulang warga Saudi yang dikehendaki Kerajaan Arab Saudi merupakan satu tindakan yang tepat bagi memastikan Warga Saudi tersebut tidak diangkat dan dijulang oleh negara Barat sepertimana yang berlaku sebelum ini.


Penhina Islam Yg Mendapat Sokongan Amerika

Tindakan pihak pembangkang PAS, PKR, DAP yang mengecam tindakan Kerajaan kerana menghantar Warga Saudi pulang ke negaranya adalah satu permainan politik bagi memastikan Amerika dan dunia Barat mendapat hasil dan laba dari penghinaan yang dilakukan keatas Islam oleh warga Saudi itu.

Apa nak dihairankan dengan puak Pakatan Pembangkang ini kerana Anwar Ibrahim ketua umum mereka sendiri pun menyokong usaha menjaga keselamatan Israel berbanding bersimpati dengan penindasan rakyat Palestin oleh Israel. Kalau dah Anwar Ibrahim ketua mereka menyokong Israel maka apa lah nak dihairankan dengan isu sebegini yang cuba diputarbelitkan mereka kononya menyekat Kebebasan Media. Renung renungkanlah wahai Umat Islam di Malaysia dan juga seluruh dunia Islam yang ada.


Psssttt... Syukur Kerajaan hantar warga saudi tu balik, kalau tidak US pastinya berpesta sekali lagi...

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

18 Tahun Keatas Sahaja - Gambar Terbaru Elizebeth Wong PKR Dipertontonkan
Siapa punya angkara yang sebenar disebalik gambar gambar Bogel Adun PKR Bukit Lanjan yang juga Exco Kerajaan Pakatan Selangor ini? Siapa dalangnya? UMNO?

Semakin ramai menyedari bahawa Dalang penyebaran dan rakaman gambar Bogel Eli Wong dan juga video seksnya adalah Azmin yang membiayai Hilmi Malik lelaki yang ditangkap di Indonesia tempoh hari.

Gomo tidak mahu mengulas panjang namun kepada sesiapa yang ingin melihat Gambar Eli Wong Bogel boleh layari Blogger Sensasi Medan Info Kita KLIK DISINI


Hanya yang sudah Matang dan berumur 18 tahun sahaja Layak untuk melihat Gambar Gambar tersebut. Kalau merasa Jijik maka diharapkan usah melihat Gambar Eli Wong tersebut.

Psssttt... Khalid Gagap semakin tidak keruan dengan pendedahan gambar bogel Eli Wong.....Video siapa Khalid yang ada pada Azmin?

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP