Fakta Tepat Mengapa Israel & Anwar Ibrahim Tidak Dapat Dipisahkan

Friday, February 17, 2012

Jika Anwar Ibrahim benar-benar berhajat mahu mengiktiraf kewujudan Israel melalui 'two state solution', maka rakyat perlu diperlihatkan dan dipertontonkan dengan bukti dan fakta kebenaran bahawa Anwar Ibrahim adalah boneka dan proksi sebenar regim Zionis.
Majoriti kanak-kanak Palestin cedera dan terbunuh sewaktu menjalankan aktiviti harian seperti persekolahan, bermain, membeli-belah dan ketika berada di rumah. 64 peratus kanak-kanak ini terkorban hanya dalam tempoh 6 bulan pertama tahun 2003 akibat serangan udara dan darat tentera Israel.

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya

Media Amerika sering melaporkan serangan tentera Israel ke atas rakayt Palestin sebagai mempertahankan diri. Namun kronologi carta kematian menunjukkan sebaliknya.

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya
Tanpa tindakbalas dan tanpa melakukan provokasi oleh rakyat Palestin, tentera Israel seringkali menembak ke arah rakyat Palestin dengan peluru hidup.

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya
Amerika Syarikat memberi bantuan ketenteraan kepada Israel sekurang-kurangnya purata USD 8.2 juta sehari berbanding USD 0.00 kepada rakyat Palestin dalam tempoh tahun fiskal 2011.

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya
Sejak pendudukan secara haram regim Zionis di wilayah Palestin bermula dari tahun 1967, Israel telah menahan dan memenjarakan lebih dari 650,000 rakyat Palestin. Bersamaan dengan 20 peratus jumlah penduduk bagi Occupied Palestinian Territories (OPT).

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya
Regim Zionis telah merobohkan 24,813 rumah rakyat Palestin sejak 1967 berbanding tidak ada langsung penempatan haram rakyat di Palestin.

klik IF WORLD KNEW untuk selanjutnya
Rakyat perlu bertanya dan mendesak Anwar Ibrahim mengapa beliau terlalu beria benar mahu menyokong kewujudan negara Israel.

Apa justifikasi beliau yang berterusan menyokong keselamatan negara Israel.

Apa kebaikan dan manfaat sokongan ini kepada negara umumnya ...

Sumber Gelombang Wangsa MajuMaksudnya:
“Dan dari politik dunia, saya secara peribadi suka dengan berita yang diberi perhatian bahawa Ketua Pembangkang Malaysia, Anwar Ibrahim (bersedia) mengiktiraf Negara Israel ketika ditanya sama ada beliau bersedia membuka hubungan diplomatik dengan Israel”, kata Ordman.

Justeru itu tidak hairanlah Anwar Ibrahim dan Israel sememangnya rakan berseutu yang rapat dan menjadi REGIM CHANGE buat Malasyia sepertimana yang dinyatakan oleh Tun Dr Mahathir Mantan Perdana Menteri Malaysia.


Psssttt..... Apakah Rakyat Malaysia boleh menerima Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri Boneka Israel?


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBATRead more...

Noh Omar Tampilkan Dokumen Suit Penyelewengan Pasir Selangor


Kenyataan Penuh Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor Datuk Seri Noh Omar Mengenai Isu Pasir Dan Penyelewengan Yang Berlaku Dalam Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KKSB)

Bila lah agaknya Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar nak bersetuju dan mendesak satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat isu Penyelewengan Pasir Selangor ni? Takkan nak berdiam diri sahaja dengan pendedahan yang dibuat Dato Seri Noh Omar?

Errr juak kumpulan yang dikenali Jinggay 13 yang sebelum ni dok kecoh kehulu kehilir desak siasatan bersih tapi dalam isu Pasir Selangor ni tak pulak jalankan tugas. Apa dah kena Tutup mulut ke?


Psssttt... Banyak lagi pendedahan dijangkakan dengan isu Pasir ni.


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Pergh..... Video Terlampau Noh Omar Buat Khalid Ibrahim

Timbalan Pengerusi Umno Selangor, Datuk Seri Noh Omar sekali lagi mengingatkan Kerajaan Negeri Selangor agar tidak bermain politik berhubung isu penyelewengan pasir di negeri itu.

Malah beliau turut mencabar Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim untuk mengadakan ‘perbicaraan’ secara terbuka kerana isu berkenaan melibatkan kepentingan rakyat di negeri ini.

Noh berkata, beliau bersedia untuk menghadiri perbicaraan itu dengan membawa segala bukti dan dokumen serta akuan bersumpah orang-orang terlibat.

“Kenapa saya perlu tampil dan kemuka bukti kepada TI (Transparency International) sedangkan Kerajaan Negeri sendiri tidak meyakinkan rak­yat bahawa ada tindakan selepas penyiasatan dilakukan.

“Pada saya, Kerajaan Negeri tidak jujur dan tidak telus kerana sehingga hari ini siasatan Selcat (Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ke­telusan) dibuat secara tertu­tup tidak pernah diumumkan keputusannya malah, berhenti separuh jalan,” katanya, semalam.

Noh berkata demikian ketika mengulas kenyataan Abdul Khalid semalam yang mahu beliau tampil memberikan maklumat berhubung dakwaan isu penyelewengan pasir kepada ahli panel TI.

Isu pasir kembali hangat apabila pengendali blog Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin mendedahkan Adun Seri Muda, Shuhaimi Shafie bersama Adun Batu Caves, Amiruddin Shaari didakwa terlibat dengan skandal itu.

Pendedahan itu bukan pertama kali kerana sebelum ini, Ahli Parlimen Kapar dari PKR, S Manikavasagam membuat laporan polis berhubung dakwaan wujud amalan rasuah dan penyelewengan dalam Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB).

Noh turut menyindir Kerajaan Negeri yang bersikap ‘double standard’ kerana apabila ada kes melibatkan bekas pemimpin BN, Selcat telah dijalankan secara terbuka tetapi bila ada dakwaan penyelewengan melibatkan pemimpin pakatan pembangkang semuanya ditutup.

“Apabila kes tidak diselesaikan Selcat, sudah tentu isu pasir tidak boleh dibangkitkan pada Sidang Dewan Undangan Negeri. Apakah Selcat ini ditubuhkan hanya untuk mencari keburukan dan kelemahan pemimpin BN sahaja, tetapi apabila melibatkan pemimpin pakatan pembangkang semuanya didiamkan?” katanya.

Beliau berkata, sekiranya perbicaraan rakyat itu diadakan, Abdul Khalid perlu bersedia untuk mengambil sebarang keputusan walaupun terpaksa meletakkan jawatan sebagai menteri besar.

“Jika saya bersedia menerima sebarang keputusan sekiranya bersalah, Abdul Khalid juga perlu bersedia bertindak seperti letak jawatan atau pecat dua Adun yang didakwa melakukan penyelewengan itu atau bubarkan sahaja KSSB.

“Saya mahu perjanjian ini dibuat lebih awal dan terpulang kepada Kerajaan Negeri untuk menyatakan persetujuan dalam masa terdekat. Lagi cepat lagi bagus bagi memperjelaskan isu pasir ini kepada rakyat,” katanya.

Sumber Sinar Harian

GOMO: Amacam pemimpin Pembangkang? Ada berani ke apa yang dicabar oleh Dato Noh Omar ni? takkan nak diam je beb? Lawan lah balik apa yang Dato Noh Cabar tu. takkan nak diam je macam tu?

rakyat nak tahu kebenarannya dan menantikan jawapan balas dari Khalid Ibrahim selaku MB Selangor mewakili pemimpin Pakatan yang lain. Lawan tetap lawan jangan lah takut Khalid Ibrahim oiiii ha ha ha


Psssttt.... Panas punggung dah puak Pakatan Selangor ni, Hari Hari Rompak Wang rakyat.....


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP