Jentera PAS Pulau Pinang Bakal Dipecat Azmin Ali

Saturday, February 18, 2012






Satu perhimpunan mendesak Ketua Pembangkang Dato Seri Anwar Ibrahim menarik balik sokongan terhadap Yahudi di hadapan Masjid Masjid Shaik Eusof Jalan Air Itam,Keramat. Perhimpunan anjuran Sekumpulan Jentera PAS Pulau Pinang dan Persatuan Anak Jati Melayu Islam (PAJIM) itu telah dihadiri kira kira 25 orang.

Mereka berhimpun untuk menyuarakan dan membangkang secara berhemah tentang kenyataan Anwar Ibrahim yang mengiktiraf dan menyokong Israel.Sebagai umat islam,ini sama sekali tidak boleh diterima.

Menurut mereka yang berhimpun,Anwar Ibrahim seolah olah telah membuka pekung di dadanya sendiri dengan mencemarkan nama baik agama islam di mata dunia.Sewaktu perhimpunan ini berlangsung,mereka juga turut mengulas sekiranya BN kalah pada PRU-13 ini,Pihak Israel akan turut menjajah Malaysia.

Sumber KL POS



GOMO: Apa kata pemimpin PAS dalam hal ini? Apakah pemimpin PAS akan mengambil tindakan sepertimana yang dilakukan ke atas Hassan Ali dengan memecat beliau kerana mengkritik Anwar Ibrahim?

Bagaimana pula dengan pemimpin PKR terutama Azmin Ali? Apakah beliau akan mendesak agar kepimpinan PAS untuk mengambil tindakan keatas para ahli PAS yang mengkritik Anwar Ibrahim?



Apa respon rakyat Malaysia dalam pekara ini? Fikir Fikirkanlah demi masa depan anda rakyat Malaysia.........


Psssttt... Agen Zionis iaitu Anwar Ibrahim perlu ditolak oleh Rakyat Malaysia


DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT

Read more...

Pakcik Bersih Sangkal Fatwa Nik Aziz Duit BR1M Adalah Haram






"Pakcik berterima kasih kepada Pak Jib atas duit RM500 ni. Walaupun pakcik sokong Bersih tapi Pakcik hargai jasa kerajaan Barisan Nasional yang banyak membantu pakcik sekeluarga"

- Pakcik Bersih

Apa yang kerajaan BN lakukan adalah untuk rakyat Malaysia tampa mengira fahaman Politik ataupun kaum dalam penggagihan duit BR1M. Rakyat Malaysia yang layak maka akan menerima wang tersebut dan inilah ketelusan dan keperihatinan Kerajaan dibawah Pentadbiran Najib Razak Perdana Menteri Malaysia.

Wang yang halal dari kerajaan buat rakyat dan pihak pembangkang usah nak memperbodohkan rakyat Malaysia untuk menolak pemberian Kerajaan ini kerana penerima yang paling ramai juga terdiri dari ahli ahli mereka.

Psssttt... Pembangkang hanya pandai menabur janji tetapi tidak melaksanakannya.
DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT


Read more...

Misteri Nusantara - Tanah Rakyat Ghaib Secara Tiba Tiba




Kerajaan negeri Selangor hari ini digemparkan dengan skandal terbaru apabila terbongkarnya kes kehilangan tanah bernilai RM250juta.Menurut sumber,ia berkait rapat dengan kerajaan negeri yang membabitkan beberapa Adun pakatan.

RM250juta bukan satu jumlah yang sedikit,kes ini amat berbeza dengan kes NFC yang hanya membabitkan satu pinjaman.Kes tanah ini membabitkan penyelewengan dan kehilangan hak keatas sekeping tanah yang bernilai tinggi.

Langkah kerajaan negeri merampas tanah hak milik orang adalah satu tindakan desprado ala mafia,setelah rampai tanah tersebut pemilik asal dinafikan hak secara mengejut.Penyangak alaf baru yang berjenamakan pakatan ini tak ubah menuduh orang lain pencuri sedangkan tangan mereka sendiri yang sedang mencuri.

Adalah tidak mengejutkan jika mereka membuat fitnah keatas NFC,sedangkan isu tersebut tidak ada kes kerana ia hanya membabitkan satu pinjaman yang akhirnya harus dibayar balik kepada pihak Bank.

Kerugian tanah bernilai RM250 juta milik Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (KHSB) telah mencetuskan kontroversi. Tanah pegangan pajak berkeluasan 234ha di Gombak disita oleh Kerajaa Selangor, pemegang saham terbesar dalam KHSB.

Namun, terdapat pemegang saham yang memberitahu mereka tidak menyedari perkara itu.
Tanah yang dimiliki SAP Holding Bhd (anak syarikat KHSB) dirampas oleh kerajaan negeri pada Ogos lalu. Tempoh pegangan pajak itu hanya berakhir pada 25 Jun 2090.

Difahamkan, pemegang saham telah membuat aduan kepada Bursa Malaysia.
KHSB ditubuhkan pada 2001 dan disenaraikan dalam Bursa Malaysia pada 2003.
Ia merupakan aset hartanah Kumpulan Darul Ehsan Bhd (KDEB).

SAP Holding Bhd terlibat dengan beberapa projek pembangunan di Selangor dan syarikat itu mengendalikan pengurusan projek, pembinaan dan pengurusan kelab dan tempat peranginan dan pembangunan hartanah.

Pengerusi KHSB, Raja Idris Raja Kamaruddin, abang kepada penulis blog, Raja Petra dan Hashim Kamil Harun bertindak sebagai pemangku Ketua Pegawai Eksekutifnya. Raja Idris juga merupakan Pengarah KDEB yang diketuai oleh Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Dalam satu aduan, seorang pemegang saham mendakwa tiada tindakan diambil oleh pengarah SAP dan KHSB untuk menyelesaikan atau berbincang mengenai isu tersebut.
Raja Idris ketika dihubungi mengesahkan rampasan tanah itu.

"Sebab yang diberitahu pegawai tanah untuk merampas tanah itu adalah kerana wujudnya aktiviti kuari secara haram sejak bertahun-tahun lamanya," katanya.

Beliau berkata, pemegang saham (menerusi laporan tahunan) dan Bursa Malaysia terus dimaklumkan mengenai perkembangan itu.

Raja Idris berkata, KHSB telah membawa perkara itu ke mahkamah, September lalu.
Seorang pemegang saham berkata, "Kerajaan Selangor mungkin pemegang saham terbesar tetapi hak dan kepentingan pemegang saham lain tidak patut diketepikan."Raja Idris berkata, mesyuarat agung tahunan dijadualkan pada Jun ini.-Mstar

GOMO: Wow wow wow.... Banyak masyukkk la ini macam kalau Tanah yang bernilai RM250 juta secara tiba tiba boleh Ghaib macam tu sahaja. takkan lah tetiba boleh Ghaib pulak kan? Hua hua hua.

Gomo juga turut menerima kiriman Emel dari pembaca yang menyatakan:

Soalan:

1) dah terang lagi disuluh... bahawa tanah (yg kononnya KHSB menang balik drpd CTSB) akan dimajukan as mix development! .... memang patut lah khalid gagap forfeit (rampas) the land sbb si gagap tu kata akan ambil balik jika GLC (konon taknak pilih bulu - Star) do not use the land according to the category it was awarded for.... Maknanya, soalannya, tanah ni sepatutnya utk apa? Agro? Property development? Apa? Kalau gagap tu kata not for mix development, habis tu utk utk apa? Hai tak kan chairman raja idris dan ceo suhaimi tak tau land tu bukan utk mix development?? Oh patut lah tak tau, chairman is non-executive (tiada operational power) DAN NON_MALAYSIAN!!!

2) Dah lah tak tau land itu utk apa initially (saje buat tak tau).. dah tu, Star 15/2 khalid gagap bodoh tu kata dia forfeit sbb ada illegal activities di tanah tu... Soalannya, hai selama sejak April 2011 si mamat london (raja idris chairman - non-malaysian) dan sejak May 2011 si suhaimi (ceo) tu masuk KDEB/KPS/KHSB, dah dekat nak SETAHUN dah la ni kenapa tidak diberhentikan aktiviti haram di tanah tu?? .... Hhmm kalau dia kata sudah dihentikan, habis tu, yang si gagap tu forfeit juga the land kenapa?? .... Apa muslihat mereka sebenarnya???.... Padan muka some shareholders dah buat report kat Bursa!

3) Kenapa bila menang kes tak sabar2 make announcement ke bursa ke media... tapi bila CTSB buat Rayuan di mahkamah bererti hak tanah tu on-hold, kenapa tidak dibuat announcement kpd bursa?? .... Paling penting, kenapa tiada Announcement kpd Bursa bila State ambil tanah tu?? Ini satu kesalahan besar pada Bursa Malaysia!! Boleh diambil tindakan undang2..

4) Star 16/2 .. khalid gagap tu kata... ".... company is stupid,...".... Hahaha yang mengata company is stupid tu pun dianya stupid gak, sbb pertama sekali, a company on its own cannot be stupid, syarikat mana boleh bodoh, bukannya bernyawa, yang bodoh ialah org yg run the company! bererti si khalid gagap kata chairman dan ceo (the company) is stupid!.. Khalid gagap pun sama stupid sbb dia yg sign perlantikan so stupid2 tu!! Stupid! Dan semalam kata forfeit sbb illegal activities, hari ni kata forfeit sbb tak develop according to what it was originally awarded for.... Bodoh, atau penipu?!.. Ini ke pemimpin yg rakyat Selangor nak undi lagi utk pru13 nanti??

Kiriman Emel Pembaca Rakyat Selangor

Nah tu día beb soalan Cepuemas yang patut dijawap oleh Kerajaan Pakatan PAS,DAP,PKR Selangor. Apa jawapan dari mereka? Isu NFC yang mana WANG YANG DIPINJAM tetapi isu di Selangor ini adalah TANAH RAKYAT yang bernilai RM250 Juta yang dighaib. Apa cerita?

Emmm apa apa pun kita sama sama tunggu jawapan selanjutnya dari Kerajaan Negeri Pakatan PAS,DAP,PKR berhubung kehilangan Tanah bernilai RM250 Juta ni. Dan Gomo sudah dapat meneka bahawa kepimpinan Pakatan Selangor akan menyalahkan UMNO sepertimana yang dilakukan mereka dalam isu isu sebelum ini termasuklah dengan isu Skandal Elizebeth Wong Bogel.


Psssttt.... Baik punya rembat beb, tanah pun boleh ghaib macam tu je. Bunia pinjam ke? Ha ha ha

"Ha Ha Ha, Kita Kasi Rompak Lagi"

DAP ANTI ISLAM
PAS ITU MELAYU
UMNO ITU ISLAM

ANWAR AL-JUBURI HARUS BERTAUBAT



Read more...

Snipet

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP